IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    Лихви, които просто не действат

Фед повиши основния лихвен процент за десети пореден път. Това застрашава банките, които изпитват затруднения и досега не помогна срещу инфлацията

и за какво ги ручаме тия лихвени жабета
    да не е само и само да има какво да сваляме след 3-4 месеца
    помниш ли 2006-2007-ма? Фед вдигаше лихвите далеч по-плавно от сега и само с по 0.25% на заседание. Кап-кап-кап, а икономиката все едно нищо и балонът се надуваше (онзи с ипотеките). Фед бяха спрели да вдигат, когато нещата изведнъж започнаха да се разпадат. Фед са били наясно, че нивата стигат за да удушат кредита и просто са изчакали да се случи. В момента се развива някакъв подобен сценарий, но е доста по-драматично заради трилионите, които се напечатаха глобално в последните години и особено тези покрай ковид бяха черешата на тортата.

Защо големите ИТ компании започнаха да съкращават ... и не спират? Защото си правят анализи какво ще бъде след година или две.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Лихви, които просто не действат

Фед повиши основния лихвен процент за десети пореден път. Това застрашава банките, които изпитват затруднения и досега не помогна срещу инфлацията

и за какво ги ручаме тия лихвени жабета
      да не е само и само да има какво да сваляме след 3-4 месеца
      препоръка е

Коментар

• Трябва да излезем от пожелателното мислене, че сега е последното повишение на лихвите и есента ще има понижение. Банковият сектор в САЩ ще се затегне след фалитите..., което ще охлади кредитната дейност. Кредитната дейност ще охлади икономиката, което ще повлияе на компаниите“.
        „За момента все още няма паника на пазара, все още икономиката е доста резистентна. Фед ще продължава да вдига лихвите и то много, много уверено, докато не види охлаждане в растежа на заплащането, което ще охлади потреблението и ще стопира инфлационния процес“, прогнозира още той.

Преслав Райков,финансов анализатор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Много се кефя, че половината ми съседи в Бургас, са арменци. Платих за режийни за етажната собственост, колкото за панеляка ми в Слатина, а те бяха толкова доволни, че , ако бях си паркирал каравана в задния двор за 200лв. повече, всичко щеше да е точно. Хванах цаката на арменците в супер-дупер центъра на града.
          Време е да намалиш "Пещерската"

Коментар

• Расте ли имотиту.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Ддс-то за кръчмите и хановете още не са го върнали, щото пак ще ореват паветата колко стратегически отрасъл бил.
              Джером днес като го питаха си каза , че целта е било да бъде овладян ръста на заплатите В България да продължават да вдигат пенсии и заплати и да свалят ддс и после шо имало инфлация. Ми какво да има ? Като , че ли искат нарочно да я вдигнат. Някой правил ли е сметка при каква инфлация и за колко време ще падне борда ?
              Last edited by segato; 04.05.2023, 02:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Задържането на лихвения процент за известно време съшо ше намалява инфлацията. В крайна сметка ако не искаш драма почваш с големи стъпки и после ги намаляваш и дори изчакваш докато постигнат желания ефект. Не е казано, че в момента в който спрат да качват лихвата трябва да почнат да я свалят. Само , че ме хваща шубето като гледам , че процеса на овладяване на инфлацията в САЩ и ЕС вече е към края, а в България още не е започнал. Няма безплатен обяд.
                Ддс-то за кръчмите и хановете още не са го върнали, щото пак ще ореват паветата колко стратегически отрасъл бил.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                  Задържането на лихвения процент за известно време съшо ше намалява инфлацията. В крайна сметка ако не искаш драма почваш с големи стъпки и после ги намаляваш и дори изчакваш докато постигнат желания ефект. Не е казано, че в момента в който спрат да качват лихвата трябва да почнат да я свалят. Само , че ме хваща шубето като гледам , че процеса на овладяване на инфлацията в САЩ и ЕС вече е към края, а в България още не е започнал. Няма безплатен обяд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
                    Мнозинството потребители тук се фиксират само върху монетарните мерки, без да осъзнават нуждата от фискални такива. За да е налице успех в борбата с инфлацията е необходимо да говорим за намаление на заплати и пенсии или общо ограничаване на държавните разходи. Аз не виждам политическа воля в никоя от политическите партии за затягаща фискална политика, дори напротив.
                    +1

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Приятелю това е България, тук е като в дивия запад . Няма рейтинг на фирми за ремонти с реални отзиви освен в някоя фейсбук група ако намериш случайно. Голяма част от " майсторите" не познават парите- високи цени+ чакане месеци напред, друга част работещи с по- нормални цени, но пак не каквито трябва да са са. Голяма част от тях са алкохолици и особено ако ги оставиш да работят сами без да им висиш на главата претупват нещата и после трябва да се преправя след тях. Няма гаранция, няма касови бележки и т.н. Точно такива " майстори " ме подтикнаха да почна да си правя 90% от ремонтите сам
                      Баси , при толкова развито ИТ, как няма една фирма да направи сайт като този:
                      https://www.yelp.com/search?find_des...=Chicago%2C+IL

Това е елементарен сайт, и може да изкарва кинти и като реклама и като верификация и сървиси за бизнесите. Примерно за електричари има 3 вида търсения, Лицензирани, гарантирани от сайта и обикновени, които не знам как точно се различават от лицензираните защото, всичко ссе прави по код и за да дойде някой да ти бърника по инсталацията трябва да има лиценз. Отделно , че е за всичко , плочкаджии , пицарии, химическо чистене, фитнеси ... трябва да плащаш услуга първо отиваш yelp Мисля , че продават достъп и на др сайтове като ресторант гуру например.

Щом и това го няма ... какво става с тая държава бе ?
                      Last edited by segato; 04.05.2023, 01:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

На какъв принцип ще е това? Аз всеки ден получавам информация за блокирани сметки с големи суми. Българските банки са пълни с пари, и а някой е посмял да си премести парите в брокер, платформа или финтех или дори банка в чужбина сметките му се се замразяват, превода е спрян и си стои така. Няма да има изтичане на пари от българските банки, намерили са му цаката как да стоят ликвидни даже с отрицателни лихви вече, напълно законно под прикритието за мерки за пране на пари.
                        Пълни глупости, колко превода в чужбина са ти спрели?
                        Last edited by tetris12; 04.05.2023, 01:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                          https://www.investor.bg/a/538-pazari...te-povisheniya

Dow изтри 270 пункта след сигнала на Фед за лихвените повишенияБичите настроения бяха смекчени, след като Джером Пауъл отхвърли възможността за намаления
                          https://www.investor.bg/a/539-banki-...e-kam-kraya-si

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Добре де, не се ли замисляте зашо няма майстори? Емигрират ли? Много работа ли имат ? Какво е ? Освен това как ги намирате ? По обяви от спирките ли ? Нямате ли yelp или подобни сайтове за да видите какви са оценките на други клиенти за бизнесите , които наемате ?
                            Приятелю това е България, тук е като в дивия запад . Няма рейтинг на фирми за ремонти с реални отзиви освен в някоя фейсбук група ако намериш случайно. Голяма част от " майсторите" не познават парите- високи цени+ чакане месеци напред, друга част работещи с по- нормални цени, но пак не каквито трябва да са са. Голяма част от тях са алкохолици и особено ако ги оставиш да работят сами без да им висиш на главата претупват нещата и после трябва да се преправя след тях. Няма гаранция, няма касови бележки и т.н. Точно такива " майстори " ме подтикнаха да почна да си правя 90% от ремонтите сам

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

теб точно като болен от 'тухлена треска' никога не съм те разубеждавал, а напротив и гараж ти пратих един, но за ЧСИ се иска кеш пара.
                              Много се кефя, че половината ми съседи в Бургас, са арменци. Платих за режийни за етажната собственост, колкото за панеляка ми в Слатина, а те бяха толкова доволни, че , ако бях си паркирал каравана в задния двор за 200лв. повече, всичко щеше да е точно. Хванах цаката на арменците в супер-дупер центъра на града.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/538-pazari...te-povisheniya

Dow изтри 270 пункта след сигнала на Фед за лихвените повишенияБичите настроения бяха смекчени, след като Джером Пауъл отхвърли възможността за намаления

Коментар

Working...
                                X