IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...te-investitori
    През последните девет месеца облигациите са хит дори и за българските инвеститори

Мартин Търпанов, ръководител на отдел "Дългови инструменти" в DeltaStock, във "В развитие", 04.05.2023
    Прочетох го но си забравил да споменеш това, че лихвите е доста вероятно да паднат:

"На фона на проблемите на банковата система и инфлационния натиск, на който е подложена и САЩ, и в другите части на света, се засилват очакванията за рецесия, респективно за понижаване на лихвите до края на годината, каза още събеседникът. "Фючърсите върху лихвите на Фед показват, че инвестиорите очакват между 2 и 3 пъти понижение с общо между 70-75 базисни точки."

Коментар

Елана ,като им се обадиш ,и им кажеш какво ти трябва като срокове и доходност ти пращат на мейла оферти защото те работят с Блумбърг терминала който е платен и така можеш да пазариш от вторичен пазар ,всяка една държава ,после се спазаряваш ,те ти търсят най добра цена и си готов.
      да питам колко е минимум ticket/trade size? оти нормални ДЦК-та от евроззоната се търгуват на 100к denom само.... т.е. трябва да купуш мин 100к фейсvalue
      Last edited by pirdop; 04.05.2023, 19:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

97г кат беше 3000лв долара колко чужденци "ИЗКУПИХА" българските котури?
        Не бяхме в ЕС. Ако и от там ни извадят мафиотите тогава ще стане много, ама много зле. Виж как се борят да не сме в ЕЗ. Трупат дългове. Популистки сбирщини. По добре ти да управляваш и правиш законите. Това което се случва е престъпна бавна съсипия.
        Днес ходих в банка която в много пъти съм ходил. И изведнъж - въпросник. Колко ми е годишния доход - отговор от 10 до 50 хил лева годишно. Втори въпрос - колко е бил миналата година. Трети въпрос - колко очаквам да е тази година. Четвърти въпрос - имам ли депозити в други банки и кои.
        Отговорих кесим и лъжливо. Не съм публична личност с депутатски или министерски пост за да им давам подобно инфо. Баси наглостта.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Целта им е да те следят и да те контролират напълно. Да си подчинен напълно и да нямаш свободна воля.
          В цял свят се върви към диктатура и пълен контрол. Зловредни, злонамерени, корумпирани политици искат да следят и да контролират напълно населението си. Искат подчинени роби или крепостни селяни без право на свобода.
          За съжаление тези процеси вървят активно както на Изток, така и в злия Запад.
          Бленуваният Запад - едно време е бил символ на свободата и демокрацията... това време свърши.
          Свободата и демокрацията умряха. Мнозина още не са го разбрали.
          Във цял свят се върви към създаване на едно тиранично царство.

Последните две средства, които все още дават някаква свобода и независимост на обикновения човек от системата това са:
          - кеша(хартиените пари)
          - и(до известна степен) крипто-валутите

скоро ще бъдат ограничени и вероятно напълно забранени...

Виждаме как руснаците в момента ги подготвят за въвеждане на електронната рубла или това е руска CBDC...
          Ако не се противопоставят, след като мине известно време и посвикнат, в един неочакван момент властите ще им забранят напълно хартиените пари, и буквално ще превърнат населението си в роби. Ако не си съгласен с политиката на правителството и Путин, блокират ти електронния портфейл, и няма да можеш да си купиш дори храна и вода - ще те уморят от глад и жажда...

Същите процеси виждаме, че се извършват и в злия Запад - на канадците, които се опълчиха против експерименталните инжекции със смъртоносни течности, правителството направо им запорира банковите сметки...

В цял свят нещата вървят на кофти...
          Още по лошо е положението. Не им трябват и роби вече. ИИ ще започне да замества хората доста бързо. След 10 години вече ще имаме милиарди излишни хора които само ще консумират и нищо няма да правят. Така че ще има активни мерки за редуциране на популацията. Даже тая война дето тлее на това ми прилича. Не са се разбрали нещо великите сили по мирен начин да си окосят сами населението.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Това им се чудя. Чертаят апокалипсиси и падането на борда за тях ще е безобидна случка. Не 5, 10 лв ще стане. И цена моментално 2000€ по 10 лв = 20000 лв квадрата. Но никой няма да им иска левове. А само след седмица и 2000€ няма да остане. Ще ги изкупят чужденци щото само след година ще дойдат тука с 700€ и ще въртят синджира по 1 месец.
            97г кат беше 3000лв долара колко чужденци "ИЗКУПИХА" българските котури?
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

А така, в евро или доларес. Днеска изскочи тая тема с борда и че можело да падне. Даже точно Джони, Кавръков и др. обясняват, че е възможно, а други, че не е. Е нали ако падне, лева ще стане 5 за евро и цената на имотите в лева ще се вдигне. Иначе, може до утре да ми обясняват, колко лошо е, че съм взел ипотечен кредит в лева а сега излиза, че може би не е така?
              Това им се чудя. Чертаят апокалипсиси и падането на борда за тях ще е безобидна случка. Не 5, 10 лв ще стане. И цена моментално 2000€ по 10 лв = 20000 лв квадрата. Но никой няма да им иска левове. А само след седмица и 2000€ няма да остане. Ще ги изкупят чужденци щото само след година ще дойдат тука с 700€ и ще въртят синджира по 1 месец.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...te-investitori
                През последните девет месеца облигациите са хит дори и за българските инвеститори

Мартин Търпанов, ръководител на отдел "Дългови инструменти" в DeltaStock, във "В развитие", 04.05.2023

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ти вЕрваш ли точно на тия, дет вкупом излизаха по тивилизора и се кълняха, че всичко с ктб е наред и няма никаква опасност?

П.с след 2 дена ктб гръмна.
                  Нема как да се натъкмяват тея баланси. КТБ е търговска банка, там могат да си нагласят отчета до припадък. Освен това имаме над 1млрд + само в търговския баланс с Еврозоната. Ако си мислите, че няколко спекуланта на хранителни стоки могат да бутнат борда, създавайки изкуствено завишени цени и инфлация, значи трябва да пиша цял ферман относно функционирането на паричния съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

От къде ги купи ДЦК-та? Гледам карол предлат ами да им съм се бил обадил. На министеството на финансите и на БНБ едни стари данни. Абе нещо не ми вдъхват доверие нашите бананови ДЦК-та.
                    Елана ,като им се обадиш ,и им кажеш какво ти трябва като срокове и доходност ти пращат на мейла оферти защото те работят с Блумбърг терминала който е платен и така можеш да пазариш от вторичен пазар ,всяка една държава ,после се спазаряваш ,те ти търсят най добра цена и си готов.

Коментар

Ти нали видя и фалитите в Щатите , тегкят братче и прехвърлят парата пре мобилните приложения и докато се усети банката ,айде фалира,няма пара .
                      Ние в България можем да го направим същото но българина не се информира ,не чете ,ето аз не че нещо кой знае какво съм измислил,но поинтересувах се и се махнах от банката ,6 месечен депозит под формата на ДЦК но при тройна лихва .
                      Я сега да си представим например че много хора с повечко пари направят същото ,не че не го правят но с някакви така по големи парични потоци като процеси ,ами нашите БГ банки ,как мислиш ,дали няма да видят зор ?
                      Защото искам да ти кажа че като реших превода стана за няколко часа ,на другия ден през терминала направих сделкта по телефона с брокера ,и всичко приключи за има няма и 24 часа .
                      От къде ги купи ДЦК-та? Гледам карол предлат ами да им съм се бил обадил. На министеството на финансите и на БНБ едни стари данни. Абе нещо не ми вдъхват доверие нашите бананови ДЦК-та.

Коментар

https://www.capital.bg/politika_i_ik..._i_predupredi/
                        ЕЦБ повиши лихвите си с четвърт пункт и предупреди, че затягането ще продължи
                        Недей ги слушай какво говорят, те нямат собствена политика - просто копират американците. Най-много още 2 вдигания да направят минимални и от есента ще спрат. Като видят, че счупили качествено икономиката ще обърнат палачинката и тук и в щатите. Етажа става непродаваем - бързай сега имаш 1-2 месеца прозорец.

Ама като се знам, че всеки път като си мисля, че имотите ще падат и те се вдигат... Явно пак ще вървят нагоре, не виждам как, но аз съм си анти-индикатор.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Като обърнат палачинката фед-а и до няколко месеца почва рецесията. Даже май ги е страх че са се оляли с прекалено рязкото вдигане, разказват по умните от мен хора, че вече ликвидността я нямало по американсите регионални банки и тепърва ще гледаме филма с фалитите там, а може би и в ЕС, че тук е много тихо докато не се почне. А имотите надолу края на годината - началото на следващата да тръгнат. Обаче не знам сега с тази свръх информираност и всичките финанси през телефон колко бързо ще се развиват кризи и печатане и дали ще имат време имотите да отразят да кажем една кратка 1-2 годишна криза.
                          Ти нали видя и фалитите в Щатите , тегкят братче и прехвърлят парата пре мобилните приложения и докато се усети банката ,айде фалира,няма пара .
                          Ние в България можем да го направим същото но българина не се информира ,не чете ,ето аз не че нещо кой знае какво съм измислил,но поинтересувах се и се махнах от банката ,6 месечен депозит под формата на ДЦК но при тройна лихва .
                          Я сега да си представим например че много хора с повечко пари направят същото ,не че не го правят но с някакви така по големи парични потоци като процеси ,ами нашите БГ банки ,как мислиш ,дали няма да видят зор ?
                          Защото искам да ти кажа че като реших превода стана за няколко часа ,на другия ден през терминала направих сделкта по телефона с брокера ,и всичко приключи за има няма и 24 часа .

Коментар

• https://www.capital.bg/politika_i_ik..._i_predupredi/
                            ЕЦБ повиши лихвите си с четвърт пункт и предупреди, че затягането ще продължи

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Тук спада тръгна от 2009г., значи сега най-рано 2026г. ще започне по логиката на тази графика. Ама, от инерцията, може 6-мата да се обърне наопаки
                              Като обърнат палачинката фед-а и до няколко месеца почва рецесията. Даже май ги е страх че са се оляли с прекалено рязкото вдигане, разказват по умните от мен хора, че вече ликвидността я нямало по американсите регионални банки и тепърва ще гледаме филма с фалитите там, а може би и в ЕС, че тук е много тихо докато не се почне. А имотите надолу края на годината - началото на следващата да тръгнат. Обаче не знам сега с тази свръх информираност и всичките финанси през телефон колко бързо ще се развиват кризи и печатане и дали ще имат време имотите да отразят да кажем една кратка 1-2 годишна криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Тук спада тръгна от 2009г., значи сега най-рано 2026г. ще започне по логиката на тази графика. Ама, от инерцията, може 6-мата да се обърне наопаки
                                EЦБ вeчe пoвиши ocнoвнитe лиxви c oбщo 375 бaзиcни пyнĸтa oт минaлия юли нacaм - нaй-бъpзият в нeйнaтa иcтopия тeмп нa зaтягaнe нa лиxвитe, нo вce oщe ca вepoятни пo-нaтaтъшни дeйcтвия, пpeдвид нapacтвaщия нaтиcĸ въpxy зaплaтитe и цeнитe.

Зависи ,от скоростта ,преди е било по-бавно ,като процес ,сега за има няма и 12 месеца стигат до точката която са стигнали за 24 месеца

Коментар

Working...
                                X