IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Никога не знаеш какво печелиш като губиш. Резултата се разбира след години и е късно за корекции. За средната класа САЩ са много булеан страна. Днес някой е 1-ца след 5-6 месеца може да е 0. Изпълнения от рода на "дай да продадем нивите да спасим внука" не са разпространени и трябва да се справяш сам. Та САЩ дават една много изчистена картинка за последствията, когато човек не мисли сам. Една камара хора провалиха живота си и този на децата си зашото се подадоха на психозата и купиха имоти 2007-2008. После по-умните банкрутираха ( тук има частен банкрут) а останалите се опитваха да задържат надценените си къщи плащайки 2-ни моргиджи. Резултата беше че 10 години живяха като скотове, редки или никакви ваканции , стари коли, спагети в в ресторанта ... после обаче ги удари истинския проблем, децата им израстнаха през този период а децата израстнали бедни са си бедни цял живот. Нямат самочувствие, не мислят сами, подражават на куул децата, забъркват се с дрога и дребни генгс, шанса да получат читаво образование е близък до нулата, хем нямат добри резултати защото родителите не могат да си позволят частни учители и курсове, хем нямат кинти за частен университет. Тия 500к повече за къщата се отразяват на всички в семейството, но най много и за най-дълго на децата. Ако си средна класа и направиш грешка с имота, той те дрейнва и ограничава защото на средната класа ресурсите са лимитирани и като се набуташ на едно място това е за сметка на удоволствия , образование, кариера и т.н.

В началото на 2020 имотите тръгнаха надолу. После дойде Ковид, лейофи, една камара хора си загубиха работата, намалено производство ... това ако не беше за срив, не знам какво беше. Кой можеше да предвиди че в цял свят политиците ше се опитат да решат една криза като създадат оше по-голяма. Зашото кризата която създадоха с раздаването на пари е жестока. Благодарение на нея китайците вкараха юана в международната търговия и се стигна СА да им продава петрол в юани , че дори Франция да купува газ в юани. Аз не се наемам да оценя до колко голяма катастрофа ше доведе това, но е ясно че Украйна, пиратите в Червено море и това , че изритаха Франция от Африка са само загрявката. Като дойде ред на Тайван ше започне същинската част. Мислиш ли че великите "стратези" са искали това ? По вероятно е да са направили грешка в сметките. Имотните балони са последствия от тази грешка. Можеше ли 2020 да се предвиди че имотите ше скочат ? Сигурно някой гений с IQ 200 да. Ма аз съм сигурен , че никой поне в този форум не го е предвидил. Просто за който е купил 2019, 2020 знака на грешката се е обърнал от другата грешка със стимулите.

Аре заключение че стана дълго: Дай си сметка че интелигентността е разпределение на Гаус. Броя на грешките, които хората правят също. Ако си от правилната страна на камбанката, това че не си уцелил печелившото решение в някаква ситуация само означава че статичически вероятността да направиш още грешки намалява. Живота ти се определя от правилните решения и грешките т.е. вероятно качеството на живот е в корелация с IQ-то на човека . Като гледаш обитателите на форума, с малки изключения са разделени на купили имот ( повишители) и некупили ( понижители). Кой къде се намира по камбанката обаче и дали повишителите са само от едната страна а понижителите от другата ? Аз не виждам такава зависимост , което просто означава че имотите не са баш показател за качеството на живот. Та спри да се втеляваш, прави си нещата както ти смяташ че е правилно, единствения начин лонг търм да загубиш е да си разбишкаш вероятностите като послушаш някой от другата страна на камбанката.

Айде със здраве. До след няколко месеца!

ПП: Разбирам към кой е адресирано "почивки, телефони, кафемашини", ма дребните заяждания не променят генерално нещата. Мисля че съм дал да се разбере , че лични нападки не влияят на мението ми. Пена и Вуте са от другата страна на камбанката , за качеството на живот ше се сетят като станат на 65-70 и разберат , че очакваната продължитеност на живота в България е 71. Та има да чакат още 10-на години преди да почнат с "почивки, телефони, кафемашини". Сега са още на фаза апартаменти.
    Не си прав. Аз съм купил 2012(цените беха идеални както пееха "Ъпсурт").За собствено ползване.Обаче съм понижител.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      Експерт: След влизането в еврозоната очакваме имотният пазар да подобри своето представяне

https://financialtribune.bg/bg/imoti...-predstavyane/
      Брокерасти, сър.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Като бивш комарджия( допреди 6 години) мога да ти кажа че системата за залози на Фабоначи( с удвояване на залога) отдавна са я решили букитата с правило за максимален залог. Освен това имат един отдел наречен за благозвучие " мениджмънт на клиенти" и ако те преценят, че има вариант да печелиш дългосрочно ти ограничават залозите до минимум( в моя случай до 3 евро на залог) и ти обезсмислят занимавката с хазарта
        Аз пък съвсем не съм по залозите. Даже и не знам че има макс залози. Просто дадох пример от преди години че като не вкарваш шум в системата резултата е предвидим.
        Last edited by segato; 07.01.2024, 00:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Само да добавя, сега се замислих за думичката "схема". Това ми звучи като нещо сложно - толкова сложно, че е напълно неразбираемо за обикновенния човек.
          Блокчейн противно на всеобщото мнение всъщност е нещо много просто, чак се чудя как не е измислено доста преди 82 год.
          С две думи това е една таблица (примерно като екселска таблица) където се записва, кой на кого какво е прехвърлил, и всичко това не може да бъде отменено, променено или изтрито и остава вовеки.
          Технологията е проста и революционна, според мен тепърва ще бъде внедрявана и други сфери.
          Аз не мога да разбера защо се правят кинти от това. За блокчейна горе долу имам идея

Коментар

Тия неща с AI не са първият път когато се правят прогнози чв хората ше станат излишни. То не бяха компютри, роботи, автоматизация, квантови компютри, биг дейта ... после всичко затихва едни професии изчезват и се появяват други по-високо платени. Образованието ше има все по-голяма тежест независимо накъде тръгнат нешата. Поне историята е такава. Ма може и да бъркам. Просто се опитах да ти кажа , че всеки прави грешки , но докато взима решенията сам стои в неговата ерия на камбанката и горе долу може да предвиди какъв ше е лонг търм резултата В момента в който почне да се влияе и да взима решения под влиянието на други става хаос, вкарваш изкривявания и можеш да почнеш да теглиш късите клечки една след друга.

Едно време имаше една система как да печелиш от залагане на 100%. В историята на английския футбол не е имало случай когато един отбор от топ лигата ( сега е Пермиер лига но преди се казваше по друг начин) да загуби всичките си мачове. Та системата беше , почваш да залагаш на най-слабия отбор, където коефициентите са най-високи и при всяка загуба удвояваш залога и чакаш да дойде едната победа после спираш. Ма трябва да залагаш само на един отбор и колкото и да губи да не се отказваш. Може ли да загуби всички мачове? Може! Ма не се е случвало ( е поне преди не беше сега не знам). Ако отидеш надолу по другите лиги сигурно има случаи , ма в топ лигата не. Не знам дали виждаш връзката с това да взимаш винаги сам решенията си. Моята теория че крайния резултат от всички тия грешки и попадения ше е близък до мястото на човека в камбанката.

ПП Какво е ББТ ?
            Като бивш комарджия( допреди 6 години) мога да ти кажа че системата за залози на Фабоначи( с удвояване на залога) отдавна са я решили букитата с правило за максимален залог. Освен това имат един отдел наречен за благозвучие " мениджмънт на клиенти" и ако те преценят, че има вариант да печелиш дългосрочно ти ограничават залозите до минимум( в моя случай до 3 евро на залог) и ти обезсмислят занимавката с хазарта

Коментар

Мерси!
              Само да добавя, сега се замислих за думичката "схема". Това ми звучи като нещо сложно - толкова сложно, че е напълно неразбираемо за обикновенния човек.
              Блокчейн противно на всеобщото мнение всъщност е нещо много просто, чак се чудя как не е измислено доста преди 82 год.
              С две думи това е една таблица (примерно като екселска таблица) където се записва, кой на кого какво е прехвърлил, и всичко това не може да бъде отменено, променено или изтрито и остава вовеки.
              Технологията е проста и революционна, според мен тепърва ще бъде внедрявана и други сфери.

Коментар

Тази "схема" изобщо не е нещо ново.

1982 излиза eCash

https://www.youtube.com/watch?v=DDsQCcuST6c

Виж какво казва нобеловия лауреат Фридрих Хайек (преди това през 1982 е изобретен блокчейна):

https://www.youtube.com/watch?v=9-uo-KfnkhI&t=26s

За всеки, който иска да разбере какво е Биткойн и какъв проблем решава, препоръчвам тази книга:

https://bitcoinstandard.bg/
                Мерси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Харесва ми логиката ти за инвестицията в децата, но сам виждаш, че примката все повече се затяга и тенденцията е дори хората със средно IQ да излизат от пазара. Изкуственият интелект е на път да замени всички скучни професии, а хората лека-полека да минат на ББТ. Не знам с каква скорост ще се развият събитията, но в сегашната ситуация ще е по-добре да му оставиш някакви активи, отколкото да го образоваш и да се бори с най-мотивираната и умна прослойка на световния пазар.

Може би аз разсъждавам различно, но предпочитам детето ми да е щастливо и да има свобода на избора, отколкото да е вундеркинд и да го точат като лимон. Професионалния спорт не е по-различен. Та от тая гледна точка, тухла на правилното място ми се види по-удачната инвестиция.
                  Тия неща с AI не са първият път когато се правят прогнози чв хората ше станат излишни. То не бяха компютри, роботи, автоматизация, квантови компютри, биг дейта ... после всичко затихва едни професии изчезват и се появяват други по-високо платени. Образованието ше има все по-голяма тежест независимо накъде тръгнат нешата. Поне историята е такава. Ма може и да бъркам. Просто се опитах да ти кажа , че всеки прави грешки , но докато взима решенията сам стои в неговата ерия на камбанката и горе долу може да предвиди какъв ше е лонг търм резултата В момента в който почне да се влияе и да взима решения под влиянието на други става хаос, вкарваш изкривявания и можеш да почнеш да теглиш късите клечки една след друга.

Едно време имаше една система как да печелиш от залагане на 100%. В историята на английския футбол не е имало случай когато един отбор от топ лигата ( сега е Пермиер лига но преди се казваше по друг начин) да загуби всичките си мачове. Та системата беше , почваш да залагаш на най-слабия отбор, където коефициентите са най-високи и при всяка загуба удвояваш залога и чакаш да дойде едната победа после спираш. Ма трябва да залагаш само на един отбор и колкото и да губи да не се отказваш. Може ли да загуби всички мачове? Може! Ма не се е случвало ( е поне преди не беше сега не знам). Ако отидеш надолу по другите лиги сигурно има случаи , ма в топ лигата не. Не знам дали виждаш връзката с това да взимаш винаги сам решенията си. Моята теория че крайния резултат от всички тия грешки и попадения ше е близък до мястото на човека в камбанката.

ПП Какво е ББТ ?
                  Last edited by segato; 06.01.2024, 23:29.

Коментар

как работи тая схема, е така да знам.
                    Тази "схема" изобщо не е нещо ново.

1982 излиза eCash

https://www.youtube.com/watch?v=DDsQCcuST6c

Виж какво казва нобеловия лауреат Фридрих Хайек (преди това през 1982 е изобретен блокчейна):

https://www.youtube.com/watch?v=9-uo-KfnkhI&t=26s

За всеки, който иска да разбере какво е Биткойн и какъв проблем решава, препоръчвам тази книга:

https://bitcoinstandard.bg/
                    Last edited by better; 06.01.2024, 22:35.

Коментар

Абе не мисли за голямо мяу. Това с имотите е минало бешело. Тия които са вярвали че ше паднат цените според мен бяха прави , но така се стекоха нещата че загубиха. Само че това е както изглеждат нещата сега. Не знаеш как ше изглеждат след 10 години . Уж всички говорят че събират имоти за децата , ма не се знае дали тия 800 кинта дето ти остават сега като не си купил, като ги дадеш за детето да учи примерно език , математика, карате или балет няма да му вкарат живота в друга орбита. По-вероятно е да го вкарат и да надмине твоите възможности. Тази логика с децата ми е най-неразбиремата . Ние ше живеенм зле за да оставим нещо на децата зашото ние сме по-умни от тях и ше може да натрупаме а те са тъпи и сами нишо няма да могат да направят. Ми няма логика! Всяко следвашо пколение е по-приспособено към промените във времето и има по-голям шанс за успех. Едиственото критично нещо, което трябва да направиш е да го подготвиш за конкуренцията на неговите връстници. Другото е качество на живот и подробности.
                      Харесва ми логиката ти за инвестицията в децата, но сам виждаш, че примката все повече се затяга и тенденцията е дори хората със средно IQ да излизат от пазара. Изкуственият интелект е на път да замени всички скучни професии, а хората лека-полека да минат на ББТ. Не знам с каква скорост ще се развият събитията, но в сегашната ситуация ще е по-добре да му оставиш някакви активи, отколкото да го образоваш и да се бори с най-мотивираната и умна прослойка на световния пазар.

Може би аз разсъждавам различно, но предпочитам детето ми да е щастливо и да има свобода на избора, отколкото да е вундеркинд и да го точат като лимон. Професионалния спорт не е по-различен. Та от тая гледна точка, тухла на правилното място ми се види по-удачната инвестиция.

Коментар

• Според вас дали е добра идея млада двойка да купи къща в Своге, Ботевград или друг град в областта, ако работи на хибриден режим в София и трябва да са в офиса 2-3 дни седмично? Става въпрос за приятели, които не знам какво да посъветвам. Казах им, че най-вероятно тази година лихвите все пак ще тръгнат нагоре, защото вероятно ще купуват с ипотечен и потребителски като самоучастие, защото нямали спестявания, а това ми се струва рисково.

Коментар

Напротив, всичко в предсказано ощ е преди 150 год.
                          Ето:[ATTACH=CONFIG]n4144300[/ATTACH]
                          Е то по тая картинка не излиза ли че 2023 е била добра за покупка ?

Аз съм взел 2022 когато и глухите знаеха че е върха на балона та мойто малко е не ме гледай какво правя ...

Коментар

Напротив, всичко в предсказано ощ е преди 150 год.
                            Ето:[ATTACH=CONFIG]n4144300[/ATTACH]
                            доколкото виждам, там посочват 2039 за година на ниски цени
                            търпение, младежи. ей я къде е.
                            при нас ще е някъде към 2049, но това няма значение
                            най-сетне ще има големи дискаунти и ниски цени
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Идеята ми беше с лека самоирония да илюстрирам, че Пена и Вуте, благодарение на кредитирането живеят 2 пъти по-добре, отколкото реалните им възможности позволяват.
                              Пена и Вуте са си набили кинтите в апартаменти и си броят стинките по евтини капанчета като отидат за 3 дни на море. Не бъркай това с по-добър живот.

Коментар

Аз нямам IQ 200 (може би 100 нямам ) но 2019 та купих един в Сф а 2020 та във Вн - на картинки. Отделно, когато по тв то даваха черните чували с трупове от Ковид, аз купувах конове на 4-5 к. На кризите винаги трябва да се гледа като на възможност, те затова са измислени. Тогава търпеливите правят мангизи.
                                Абе като си купуваш за себе си не се брои. Тогава купуваш когато ти трябва. За коновете не знам , мислех да ти звънна да ми обясниш как работи тая схема, е така да знам. Че не мога да разбера какво я движи.

ПП Ти по-добре не си прави IQ тест да не вдигнеш границите, че една камара хора ше влезнат под средното
                                Last edited by segato; 06.01.2024, 20:42.

Коментар

X