Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Никога не знаеш какво печелиш като губиш. Резултата се разбира след години и е късно за корекции. За средната класа САЩ са много булеан страна. Днес някой е 1-ца след 5-6 месеца може да е 0. Изпълнения от рода на "дай да продадем нивите да спасим внука" не са разпространени и трябва да се справяш сам. Та САЩ дават една много изчистена картинка за последствията, когато човек не мисли сам. Една камара хора провалиха живота си и този на децата си зашото се подадоха на психозата и купиха имоти 2007-2008. После по-умните банкрутираха ( тук има частен банкрут) а останалите се опитваха да задържат надценените си къщи плащайки 2-ни моргиджи. Резултата беше че 10 години живяха като скотове, редки или никакви ваканции , стари коли, спагети в в ресторанта ... после обаче ги удари истинския проблем, децата им израстнаха през този период а децата израстнали бедни са си бедни цял живот. Нямат самочувствие, не мислят сами, подражават на куул децата, забъркват се с дрога и дребни генгс, шанса да получат читаво образование е близък до нулата, хем нямат добри резултати защото родителите не могат да си позволят частни учители и курсове, хем нямат кинти за частен университет. Тия 500к повече за къщата се отразяват на всички в семейството, но най много и за най-дълго на децата. Ако си средна класа и направиш грешка с имота, той те дрейнва и ограничава защото на средната класа ресурсите са лимитирани и като се набуташ на едно място това е за сметка на удоволствия , образование, кариера и т.н.
В началото на 2020 имотите тръгнаха надолу. После дойде Ковид, лейофи, една камара хора си загубиха работата, намалено производство ... това ако не беше за срив, не знам какво беше. Кой можеше да предвиди че в цял свят политиците ше се опитат да решат една криза като създадат оше по-голяма. Зашото кризата която създадоха с раздаването на пари е жестока. Благодарение на нея китайците вкараха юана в международната търговия и се стигна СА да им продава петрол в юани , че дори Франция да купува газ в юани. Аз не се наемам да оценя до колко голяма катастрофа ше доведе това, но е ясно че Украйна, пиратите в Червено море и това , че изритаха Франция от Африка са само загрявката. Като дойде ред на Тайван ше започне същинската част. Мислиш ли че великите "стратези" са искали това ? По вероятно е да са направили грешка в сметките. Имотните балони са последствия от тази грешка. Можеше ли 2020 да се предвиди че имотите ше скочат ? Сигурно някой гений с IQ 200 да. Ма аз съм сигурен , че никой поне в този форум не го е предвидил. Просто за който е купил 2019, 2020 знака на грешката се е обърнал от другата грешка със стимулите.
Аре заключение че стана дълго: Дай си сметка че интелигентността е разпределение на Гаус. Броя на грешките, които хората правят също. Ако си от правилната страна на камбанката, това че не си уцелил печелившото решение в някаква ситуация само означава че статичически вероятността да направиш още грешки намалява. Живота ти се определя от правилните решения и грешките т.е. вероятно качеството на живот е в корелация с IQ-то на човека . Като гледаш обитателите на форума, с малки изключения са разделени на купили имот ( повишители) и некупили ( понижители). Кой къде се намира по камбанката обаче и дали повишителите са само от едната страна а понижителите от другата ? Аз не виждам такава зависимост , което просто означава че имотите не са баш показател за качеството на живот. Та спри да се втеляваш, прави си нещата както ти смяташ че е правилно, единствения начин лонг търм да загубиш е да си разбишкаш вероятностите като послушаш някой от другата страна на камбанката.
Айде със здраве. До след няколко месеца!
ПП: Разбирам към кой е адресирано "почивки, телефони, кафемашини", ма дребните заяждания не променят генерално нещата. Мисля че съм дал да се разбере , че лични нападки не влияят на мението ми. Пена и Вуте са от другата страна на камбанката , за качеството на живот ше се сетят като станат на 65-70 и разберат , че очакваната продължитеност на живота в България е 71. Та има да чакат още 10-на години преди да почнат с "почивки, телефони, кафемашини". Сега са още на фаза апартаменти.

Коментар