IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Егати цирка

Мени ми омръзна от всички. Чета аз сайтовете на социалистите и попадам на Станишев: Управляват все по-авторитарно - http://vigenin.eu/?p=bg_news&item_id=2660&lang=BG
    Еми да управляват авторитарно щото спечелиха изборите. Време е вече да го осъзнаят моите любимци от Позитаник и да почнат да правят нещо по въпроса да променят цялостно политиката си към хората. Не да ми сменят тоя оня, ами да направят нещо кардинално.

Първоначално изпратено от gigow
    Първоначално изпратено от kondosko
    Аз ли не разбирам или премиерът на РБ отново е най-голямата медийна звезда))))

http://focus-news.net/?id=n1287031
    http://focus-news.net/?id=n1287072
    http://focus-news.net/?id=n1287014

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!
    Колега, ще плачем много скоро щом ни управляват такива палячовци като пожарникарчето. Ама той още не се е развихрил. Тепърва ще има да видим и по-големи маймуджалъци!
    Вместо да се захване да оправи батаците на предните серсеми, клоунът ходи само по пресконференции. Кога работи този човек бе?
    И парламента е същата жалка картина. Днес ясно се видя.

Коментар

• Първоначално изпратено от kondosko
      Аз ли не разбирам или премиерът на РБ отново е най-голямата медийна звезда))))

Колега, ще плачем много скоро щом ни управляват такива палячовци като пожарникарчето. Ама той още не се е развихрил. Тепърва ще има да видим и по-големи маймуджалъци!
      Вместо да се захване да оправи батаците на предните серсеми, клоунът ходи само по пресконференции. Кога работи този човек бе?
      И парламента е същата жалка картина. Днес ясно се видя.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
        РЕАЛНОСТТА Половин София знае за "приятелския кръг на котараците""
        Прословутият доклад говори за това, че ДАНС е работило без всякакви полицейски чадъри и с това се гордея – затова беше създадена тази структура". Това каза бившият премиер Сергей Станишев на извънредна пресконференция.

"Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС г-н Йовчев за "приятелския кръг на котараците", за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, с други аспекти – езерото Ариана", каза той.
        Бойко ке падне, ако не затвори ченгеджийницата[img]
        Само мейси е в състояние да цитира Станишев и нападките му срещу ГЕРБ и същевременно да призовава към лустрация на комунистите и ченгетата...

Очевидно в случая се касае за специфичен вид лудост - някаква форма на шизофрения. И когато и го намекнеш, тя се обижда и дори заплашва...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
          За тройната коалиция ме боли..... Да не казвам какво, че има дами въф форума.
          Гигов, важно е да кажеш.

Тук е пълно с членове на гейската партия. На тях мисленето им е друго.
          Може да си помислят че те боли онова нещо, което на лидера им а и на тях носи удоволствие.
          Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• РЕАЛНОСТТА Половин София знае за "приятелския кръг на котараците""
            Прословутият доклад говори за това, че ДАНС е работило без всякакви полицейски чадъри и с това се гордея – затова беше създадена тази структура". Това каза бившият премиер Сергей Станишев на извънредна пресконференция.

"Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС г-н Йовчев за "приятелския кръг на котараците", за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, с други аспекти – езерото Ариана", каза той.

"Справката на ДАНС, излязла от Министерски съвет, е върната от мен в ДАНС, там е направена комисия за проверка на информацията и след това не се е връщала при мен", каза още Станишев.

Връщането на справката е станало през октомври 2008 г.

"Дадох показания като свидетел по разследването, което прави Софийската градска прокуратура, и няма да навлизам в детайли. По справката, която циркулира в интернет, вече е била разпоредена проверка на ДАНС, правена е и самостоятелна проверка в прокуратурата, за която е приключила с отрицателно становище за образуване на дело", информира Станишев.

"Винаги като премиер съм се водил от мотива, че за всеки сигнал, независимо дали е достоверен, е необходимо да се направи проверка. Така съм правил винаги", каза той.

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно.

"Прокуратурата ще си свърши работата, независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил", каза той.

"Би трябвало да се провери дали тази справка е предадена от Алексей Петров на г-н Борисов, не знам дали твърдението на Алексей Петров, че е предадена на премиера е вярно. Трябва да се изясни как тя е стигнала до премиера", каза той.

По думите на Станишев, министър-председателят и министрите се държат като прокурори.

"Докато светът излиза от кризата, в България нищо не се прави. Затова се акцентира и върху скандалите с ДАНС за отвличане на вниманието от реалните проблеми на българите", смята експремиерът.

"Нека да спрат да приказват за тежкото наследство на предишното правителство", призова още той.

Станишев обясни, че е оставен достатъчно голям резерв в държавата, който сега се търси как да се похарчи. "Нали г-н Дянков беше казал, че един кабел между НАП и Митниците ще донесе 700 млн. лв.", каза той.

Бившият премиер Сергей Станишев по-рано днес беше на разпит в Софийска градска прокуратура във връзка с изчезналия от Секретното деловодство в МС екземпляр на доклад от ДАНС, за който съобщи преди дни премиера Бойко Борисов. По-късно Станишев ще даде извънредна пресконференция в централата на БСП.

На влизане бившият премиер заяви, че ще дава изявления след като приключи с даването на показания, но все пак на въпрос на журналисти - Чувства ли се употребен, Станишев отговори "Не е толкова лесно
            http://bulgaria.actualno.com/news_267867.html
            "
            Бойко ке падне, ако не затвори ченгеджийницата
            Като една гнила Туркия Бойко ке падне, в случай че не затвори ченгеджийницата и не разгони хлебарките от нея.

Когато и да се е родил през последните 50-60 години, всеки нормален българин би трябвало да е наясно, че именно ченгеджийницата е един от основните проблеми на страната. Че ако не се разръчка този змиярник и не се поставят в буркани всички змийчета, които пълзят и съскат вътре, още много години ще се чудим защо преходът ни продължава така дълго и така безславно.

Това означава премиерът да се раздели с пионерската си представа за добрите служби, чиято дейност се опорочава само от неколцина лоши хора. Означава да се рушне изцяло системата и да се съгради наново. Означава да се въведат – и да се спазват - строги лустрационни практики, за да започне обществото най-после да диша нормално.

Означава да се направят много по-достъпни архивите на бившата Държавна сигурност, заедно с делата – или чутовните подвизи – извършвани от нейните хероически служители преди и след промените.

Тези неща са казвани вече. Аз лично съм ги казвал в публични, журналистически текстове поне 20 пъти за последните 20 години. Казвали са ги, частично или на куп, но пак публично, хора като Едвин Сугарев, Иво Инджев, Пламен Даракчиев, Иван Бедров, Христо Христов, Коко Босия - да ме извинят всички онези, които също са ги казвали, но аз не съм ги чул или просто съм забравил, та не ги споменавам.

Само че властта – цялата власт и всички досегашни власти - винаги се разсейваха по темата. Някои си правеха сметката без кръчмар - да използват бившите служби и бившите им служители в своя изгода. На други задачата им изглеждаше прекалено трудна, а преценяваха силите си като прекалено малки. Трети бяха и са обвързани със същите тези служби и служители дотолкова, че се страхуват дори да си представят как може изобщо да се посегне на Системата.....

И в същото време Системата цинично и безочливо посяга на всички нас.

Последните истории около митичните “доклади”, “справки” и прочие писания, низходящи като струя повръщано от ДАНС към цялата българска общественост са и поредно доказателство, че без сериозни, ама много сериозни мерки, работата няма да стане.

И няма смисъл премиерът Борисов да дава месец-два срок на службите да влязат в правия път, а има смисъл веднага да ги затвори. Защото те ако можеха да работят както трябва, щяха да го правят поне частично през годините. Да сте чули за такъв феномен?

За мен лично е достатъчно само да се докосна до високото ниво на професионален ченгеджийски анализ в полуфантомните страници, плъзнали в нет-а, за да разбера, че ако тези хора бяха мои служители, щях да ги уволня за некадърност още на втората страница. Да не говорим за какви пък истински закононарушения, с информация за които бъка текстът, би трябвало да бъдат уволнени. И същите тези хора твърдят, че се занимават професионално с националната ни сигурност.

Да оставим настрана въпроса, че като общество плащаме сто и толкова милиона годишно, за да поддържаме пасмината в състояние да тормози всички нас, да си играе на стражари и апаши, като е стражари и апаши едновременно и да плете интриги един срещу друг. Ами истински важният въпрос за националната сигурност?

Очевидно нивото на кадърност, на което е спретнат този “вътрешен” доклад - кадърност и като начин на писане, и като съдържание, и като методи за добиване на важната информация в него - няма как да е по-различно от нивото, на което се работи срещу външни заплахи.

Така че жална ни майка, щом разчитаме писалите доклада и описаните в доклада михлюзи да ни спасяват от заплахите, които дебнат националната ни сигурност. Съвсем ясно е, че те самите са първостепенна заплаха за нея.

В един филм Джордж Клуни между другото имаше реплика, че руснаците, ставаше въпрос за руските служби, естествено, не могат да намерят и снега през зимата. А тия нашите май са и още по-зле, защото ония са ги обучавали, не ли?

Виж, интриги правят. И тях ги правят некадърно, но истинската интрига всъщност не е логическа структура, която води от – до, та да се търси кадърност в нея. Там ефективността се постига чрез други механизми и от “от” до “до” се стига по неведоми пътища.

И затова Бойко трябва да се притеснява. Най-малкото - за това. Поне инстинктът му .за самосъхранение трябва да проработи и да направи всичко възможно в този момент, когато би имал сериозна обществена подкрепа, да предприеме радикални действия. Иначе ще му изядат душичката, ще му изпият кръвчицата и ще го изплюят като овчарско куче топка косми.

И ще го направят, защото не са сами и не са беззащитни, напротив. Октоподът, не поради кадърността си, а поради това, че вече десетилетия действа единно, независимо от привидните си вътрешни противоречия, е протегнал пипала навсякъде - в политическата система, в съдебната система, в държавната администрация, в престъпния свят, в бизнеса, черен, сив, бял, всякакъв.....

Да се борим по европейски с корупцията, да уволняваме отделни хора или цели звена, били те митничари или магистрати, които са извършили нарушения, да правим от министерствата агенции и обратно, от Висш съдебен съвет нов Висш съдебен съвет – всички тези и много други мерки само резват крайчеца на някое от пипалата.

Наистина, от него изтича мръсна кръв, но тя също служи за прикритие на октопода.

Докато главата му, съоръжена с отровна човка, остава цяла, никой в тази страна не е в безопасност.
            Пламен Асенов
            http://asenov2007.wordpress.com/
            http://analysis.actualno.com/news_267832.html
            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Аз ли не разбирам или премиерът на РБ отново е най-голямата медийна звезда))))

Коментар

Девет от справките са в неизвестност умишлено
                http://bulgaria.actualno.com/news_267870.html
                Очаквам поне част от тези 9 справки ти, мейси, да ги публикуваш като будната съвест на форума...:P :lol:

Девет справки, адресирани до Сергей Станишев, ги няма, каза премиерът Борисов

28 октомври 2009 | 12:30 | Агенция "Фокус"

София. Не съм очаквал, че по подобен начин може да се работи с класифицирана информация. Общо 9 подобни справки се водят на бившия министър-председател, които ги няма. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет - предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Борисов - не става въпрос за небрежност, а за тенденция. Едната от справките е за взимането на възможни мерки от страната на Министерството на финансите на САЩ по отношение на банковата система, информация за лица, свързани с контрабандни канали, провеждане на търг за доставка на специална продукция, получена информация за сигнали от Окръжна прокуратура Плевен за длъжностни лица в областната администрация в Плевен. Тези документи са отишли при Станишев и в момента не са на местата си – секретна служба, ДАНС или в прокуратурата, каза Борисов. Той каза, че всички доклади са изготвени от ДАНС и ще поиска главният прокурор да се запознае веднага с тези случаи.
                Борисов е категоричен, че тези документи за последно са били на бюрото на Станишев.
                Юлиан ХРИСТОВ

Борисов видя заплаха за сигурността на държавата
                От Дневник

Този скандал е само началото. Бивши служители на ДАНС са изнесли 500 страници доклади и справки, част от които със сигурност ще бъдат извадени до края на годината. Това прогнозира пред "Дневник" пожелал анонимност политик, познаващ отблизо нравите в спецслужбите.

Докато медии и политици обсъждаха тиражирания вече в интернет текст, представен като доклада на агенцията "за действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функциите на министерства ..." и връчен от Алексей Петров на премиера Бойко Борисов, министър-председателят обяви, че прокуратурата трябва много бързо да повдигне обвинение и да вкара в съда всички действащи лица по секретния доклад. "Това трябва да се направи, ако искаме да се предотврати разпадът на държавата. Ако всички действащи лица - от създателите до приносителите - не отидат по арестите, нищо добро не очаква тази държава", каза той.
                Не само Борисов заговори за заплаха за сигурността на държавата. В същия дух се изказа и вътрешният министър Цветан Цветанов,а ден по-рано и председателят на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов ("Синята коалиция").
                В интервю за "Дневник" Тихомир Безлов прогнозира, че се готви контраудар срещу закриването на ДАНС. Според него във вторник е бил даден знак за това от едно от крилата в агенцията. Безлов визира Рашко Заяков, бивш началник на "Контраразузнаване", който напусна службата и стана експерт към парламентарната група на РЗС, и който в публичните си изяви защитава позициите на Алексей Петров.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                  Първоначално изпратено от мейси
                  Гигов то е ясно кой ги спонсорира партиите и как разхвърлят парите на членовете си без същите да знаят . Мисълта ми бе ,че д-р Борисов едно приказва преди изборите, а сега излиза ,че не е теглил кредит.
                  ГЕРБ за кампанията си е похарчил много по-малко пари, отколкото други парламентарно представени партии - особено БСП)
                  Е то и оставаше да изхарчите повече манги от партия столтница на която д-р Борисов е отроче и на който в задният джоб му се подава червената книжката на БКП.
                  .
                  Стамбо-. Хайде цитирай данни за всички парламентарно представени партии.
                  Ето ти данните на част от парламентарно представените партии
                  КБ-2038080,00
                  ДПС-999708,33
                  Герб-826387,65
                  Атака-220700
                  РЗС-734826
                  http://www.bulnao.government.bg/index.php?p=2345
                  Стамбо-. Народът ни подкрепи мощно, Европа е твърдо зад нас. .

Народът ви подкрепял????Този извод не е ли на платените социологически агенции Стамболов?
                  Стамбо-Ясно ми е, че мейси и гигов не могат без тройната коалиция и са много скръбни заради нейния провал. То бива защита на Станишев и Доган, но чак толкова плътна...
                  Нещо си сбъркал влага Не знам на кой език да ти напиша ,че не симпатизирам на никоя партия.Пиша реалността каквато е в момента Стамбо а тя е ,че мизерията и сензациите продължават .Ето защо.
                  Линията на бедност в България = 211 лева от 1 януари 2010-та
                  http://society.actualno.com/news_267859.html
                  Назрява сериозно социално напрежение заради циганите
                  http://society.actualno.com/news_267884.html
                  Девет от справките са в неизвестност умишлено
                  http://bulgaria.actualno.com/news_267870.html
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Всичката Мара втасала...

Народа поголовно оскотява от притеснения за работата си,безпаричие,кредити,улична престъпност,неадекватно здравно обслужване,разграждане на всичко ценностно в обществото ни,а те се занимават с декларации,че някакви безочлевци като тях,не ходели на работа!На кого му пука,като стях или без тях,сме си същия батак!
                    Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• За тройната коалиция ме боли..... Да не казвам какво, че има дами въф форума.

Коментар

• Коментар

Гигов то е ясно кой ги спонсорира партиите и как разхвърлят парите на членовете си без същите да знаят . Мисълта ми бе ,че д-р Борисов едно приказва преди изборите, а сега излиза ,че не е теглил кредит.
                          ГЕРБ за кампанията си е похарчил много по-малко пари, отколкото други парламентарно представени партии - особено БСП. Народът ни подкрепи мощно, Европа е твърдо зад нас. Хайде цитирай данни за всички парламентарно представени партии.

Ясно ми е, че мейси и гигов не могат без тройната коалиция и са много скръбни заради нейния провал. То бива защита на Станишев и Доган, но чак толкова плътна...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов

Парламентът осъди в декларация отсъствието на Станишев и Доган от заседания
                            От Дневник
                            28 окт 2009,
                            Стамболов, стига тъпи постове. Обори някого, дай коментар, прочети нещо, а не само да постваш.
                            Като ти гледам упорството съм сигурен, че си бил КОМУНИСТ. Бил си, не отричай. Сега търсиш индулгенция.
                            Най добре да се гръмнеш. Ако нямаш пистолет ще ти услужа с моя. И без това няма да ми трябва. По улиците вече няма мутри, защото те станаха бизнесмени. А някои мутри станаха политици, дори премиери.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                              Първоначално изпратено от мейси
                              Интересно ако е така от де взеха пари за да финансират участието си в предстоящите избори герберите?Абе ще се разровя в сайта на Сметната палата та да им видя декларацията за 2009 ако е качена какви манги има там декларирани?
                              Абе какво има да ровиш. Едрите и средни бизнесмени ги спонсорираха. В Шумен областен управител стана Димитър Алексндров. Същият беше мажоритарен кандидат за депутат от ГЕРБ, ама загуби от ДПС. Същият Александров е мажоритарен собственик на най-голямата шуменска фирма за търговия с горива, масла, метан, автомобилни гуми и т.н. " АЛ и КО" Да не си мисли някой, че същият не е развързал кесията преди изборите? Сега разбира се ще си върне всичко с надбавка. Има си начини. Засега областен, а на другите местни избори кмет(там са местните пари), по нататък....

Коментар

Интересно ако е така от де взеха пари за да финансират участието си в предстоящите избори герберите?Абе ще се разровя в сайта на Сметната палата та да им видя декларацията за 2009 ако е качена какви манги има там декларирани?
                                Абе какво има да ровиш. Едрите и средни бизнесмени ги спонсорираха. В Шумен областен управител стана Димитър Алексндров. Същият беше мажоритарен кандидат за депутат от ГЕРБ, ама загуби от ДПС. Същият Александров е мажоритарен собственик на най-голямата шуменска фирма за търговия с горива, масла, метан, автомобилни гуми и т.н. " АЛ и КО" Да не си мисли някой, че същият не е развързал кесията преди изборите? Сега разбира се ще си върне всичко с надбавка. Има си начини. Засега областен, а на другите местни избори кмет(там са местните пари), по нататък....

Коментар

Working...
                                X