IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Генерал Гигов, аз ти предложих нещо, а ти не ми отговаряш. Цитирам: "Гигов, и аз съм запасен офицер, дай да направим един анти ББ военен протестен, запасняшки, славен, пенсионерски съюз. Кво ш,кайш?".
    Та като ми отговориш на призива, тогава ще ти отговоря и аз.

Коментар

• Пак ще се изложим в Старсбург след време ,ако не се предприеме нещо по тоя сигнал.
      Немски инвеститор иска главният прокурор да бъде обвинен за злоупотреба със служебно положение
      Отхвърляното досега от страна на органите за наказателно преследване на Република България образуване на предварително производство срещу господин Борис Велчев въз основа на различни заявления от страна на клиента ми, последното от които е жалба от 24.02.2009 г., е противозаконно.Срещу господин Борис Велчев следва да бъде предявено публично обвинение.

До

Софийски градски съд

бул. Витоша № 2

София 1000

Република България

Берлин, 07.11.2009 г.

СИГНАЛ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТЪЖБА

срещу господин Борис Велчев, Главен прокурор на Република България, Министерство на правосъдието, ул. Славянска № 1, 1040 София

заради

злоупотреба със служебно положение съгласно Глава I и следващите от Закона за съдебната власт на Република България, обнародван в Държавен вестник бр. 64/2007 от 07.08.2007 г. в редакцията на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт на Република България, обнародван в Държавен вестник бр. 69/2008 от 05.08.2008 г.

респективно

лично укривателство по служба съгласно чл. 258а от Наказателния кодекс на Федерална република Германия

Уважаеми дами и господа,

с настоящето съобщавам, че дружество „СТ-АД” ГмбХ (ST-AD GmbH) със седалище: Опенхаймщрасе 2, 99887 Айзенах, Федерална република Германия, представлявано от управителя господин Кристиян Бурцик, ми възложи защитата на неговите правни интереси

I.

С настоящето от името и по поръчение на моя клиент подавам

сигнал за злоупотреба със служебно положение срещу Борис Велчев, ръководен Главен прокурор на Република България, и моля да ми съобщите възможно най-бързо номера на делото и да ме информирате своевременно за състоянието на делото.

От името и по поръчение на моя клиент подавам искане за повдигане на публично обвинение срещу господин Борис Велчев.

А.

Причини за подаването на искането за повдигане на публично обвинение

в Република България

Съгласно изложените от него факти клиентът ми има право да подаде искане за повдигане на публично обвинение срещу господин Борис Велчев. Чрез установеното от моя клиент лично укривателство по служба респ. отказа от изпълнението на възложените му задължения и пристрастното правораздаване от страна на господин Борис Велчев в служебната му дейност като Главен прокурор на Република България е било нарушено сериозно упражняването на правата на собственост на клиента ми в България като чуждестранен инвеститор.

Лицето, срещу което се подава искането за повдигане на обвинение, е поименно известно. Става дума за Главния прокурор на Република България господин Борис Велчев, София 1000, бул. Витоша № 2.

Клиентът ми заедно с дружество „ЛИДИ-Р”АД и господин Пламен Борисов Балев с официално писмо от 14.12.2007 г. вече е подал жалба срещу Република България съгласно чл. 34 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, както и чл. 45 и чл. 47 от Правилника за работа на съда пред Европейския съд по правата на човека. Неприключилото още производство е висящо пред Пето отделение под номер 1139/08.

Въз основа на директна инвестиция клиентът ми има мажоритарно дялово участие в приватизираното дружество „ЛИДИ-Р”АД.

Независимо от висящото производство пред Европейския съд по правата на човека клиентът ми е задължен да се обърне към компетентните органи за наказателно преследване и съдилищата на Република България срещу нарушението на основните му права, както и на правата му, които са защитени въз основа на международни споразумения.

Б.

Факти и доказателства, обосноваващи повдигането на публично обвинение срещу господин Борис Велчев

Факти и обстоятелства

Клиентът ми респ. дружество „ЛИДИ-Р” АД, в което клиентът ми е мажоритарен акционер, е дискриминиран в Република България чрез постоянни нарушения на българските нормативни актове, както и на защитаващото го като чуждестранен инвеститор на територията на Република България гарантиране на основните му права по наказателноправно релевантен начин, равносилен на отчуждаване.

Същевременно господин Борис Велчев би следвало да бъде обвинен в нарушаване на правата на собственост и гаранциите за правна защита на германските инвеститори е Република България, защитавани съгласно Договора между Федерална република Германия и Народна република България за взаимно насърчаване и взаимна защита на инвестициите от 12.04.1986 г. Правата на защита и обезщетение за вреди, които би следвало да се вземат под внимание в полза на клиента ми съгласно това международно споразумение, според наличната му информация се игнорират респ. бойкотират от господин Велчев респ. подчинените му прокурорски институции.

След придобиването на приватизирано през 2004 г. бивше държавно българско предприятие като главен акционер клиентът ми констатира значителни корупционни манипулации. Едва след придобиването на бившето държавно дружество „ЛИДИ-Р” АД от страна на клиента ми той узнава, че решението на българския Върховен касационен съд от 16.06.2000 г., чрез което половината от горепосочената бивша държавна фабрика е предоставена на друго дружество, а именно на фирма „ЖМБ-1” АД, е постановено в противоречие с българския правов ред чрез използването на фалшиви и недействителни документи (което е доказано и потвърдено в процеса срещу община Слатина) и в противовес с българския Закон за реституцията.

Освен това едва след придобиването на горепосоченото дружество клиентът ми узнава за фиктивно вземане от 2001 г. по отношение на фирма „ЖМБ-1” АД, чрез което отчуждените още през 2000 г. сгради е трябвало да бъдат предоставени повторно като компенсация (като гаранция, в случай че манипулациите от 2000 г. бъдат разкрити). Според наличната на клиента ми информация това противозаконно действие е извършено от тогавашната директорка госпожа Солакова-Рельовска срещу „подкуп” в значителен размер. За установеното от клиента ми неправомерно изготвяне на актовете за собственост от страна на нотариуса, които той е издал само въз основа на становището на община Слатина за състоянието на недвижимия имот (в един по-късен момент общината е осъдена заради това становище), клиентът ми също е подал сигнал през компетентните органи; сигналите обаче са останали без каквато и да било реакция.

След като този случай е оповестен в медиите на 15.02.2005 г. поради посочените корпуционни размери в редовете на българското правосъдие включително на компетентните министерства и на Главната прокуратура, едва на 19.07.2005 г., т.е. повече от 5 месеца след подадения сигнал за извършено престъпление от страна на клиента ми срещу госпожа Солакова-Рельовска, Върховната касационна прокуратура разпорежда провеждането на разследване, което съгласно българските наказателнопроцесуални разпоредби е трябвало да приключи в рамките на 20 дни. До днес обаче не е извършена никаква следствена дейност. Дори след като в хода на производството срещу община Слатина е било доказано, че господин Желязко Ботев е извършил измама чрез фалшифициране на подписите за изготвянето на актовете за собственост, органите отново не са предприели никакви стъпки.

Поради липсата на каквито и да било действия от страна на държавните следствени органи на 10.03.2006 г. клиентът ми отново подава сигнал за извършено престъпление във Върховната касационна прокуратура респ. Главния прокурор на Република България и ясно е обърнал внимание на спешната необходимост от предприемане на действия, прилагайки съответните документи. Неотложността на приключването на предварителното производство е следвало особено от това, че чрез фиктивното споразумение за уреждане на задълженията дружество „ЖМБ-1” АД непрекъснато е правило и все още прави масивни опити за обявяване в несъстоятелност на фирма „ЛИДИ-Р” АД, а по този начин и за довеждането й до икономически банкрут.

След като поради липсата на каквито и да било действия на следствените органи на Република България на 30.05.2006 г. клиентът ми с отворено писмо (безуспешно) се обръща към Президента на Република България, Висшия съдебен съвет и върховните съдилища на страната, на 10.10.2006 г. отново подава сигнал за извършено престъпление в Софийската прокуратура, което също така остава без успех. Също така без какъвто и да било ефект остава и следващата жалба на клиента ми от 02.11.2006 г., така че от подаването на сигнала за извършено престъпление от 02.02.2005 г. до днес са изминали повече от 4 години, без от страна на държавните следствени органи да са предприети действия за защита на основните права и на гарантираните въз основа на международни споразумения права на клиента ми.

Бездействието на следствените органи на Република България е нетърпимо особено от гледна точка на това, че чрез решение на Върховния касационен съд от 16.06.2000 г., базиращо се на неверни хипотези и заключения, клиентът ми неправилно е осъден да прехвърли респ. да предостави на фирма „ЖМБ-1” АД 99,6 % от собствеността върху придобития чрез приватизация фирмен недвижим имот. Следователно от придобиването на бившето държавно предприятие през август 2004 г. до сега клиентът ми не е в състояние да разполага с полагащите му се права на собственост. Тъй като според наличната на клиента ми информация посоченото по-горе решение на Върховния касационен съд от 16.07.2005 г. корупционно обусловено се основава на неверни експертизи и заключения на вещите лица, от страна на клиента ми е подаден сигнал за извършено престъпление срещу вещите лица съгл. чл. 291 от българския Наказателен кодекс, въз основа на който съгласно молбата Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение срещу назованите по-горе вещи лица. Това производство обаче е прекратено с несъстоятелната обосновка, че преценката на вещите лица – поради нейната субективност – може и да е невярна и въпреки че констатациите и изказванията на вещите лица не отговарят на обективните факти, не може да се установи умисъл в техните действия.

Поради липсата на каквито и да било действия на българските органи за наказателно преследване клиентът ми се помъчи чрез извънредна жалба да постигне прекратяването на недопустимо обременяващото го решение на Върховния касационен съд от 16.06.2000 г., което е отхвърлено съгласно решение на Върховния касационен съд от 22.05.2006 г. с указанието, че за тази цел е необходимо влязло в сила решение на Наказателния съд.

Всички по-нататъшни опити на клиента ми да даде по-нататъшен ход на посочените по-горе предварителни респ. наказателни производства, са безуспешни и до днес, така че съществува опасността клиентът ми респ. принадлежащото му като мажоритарен акционер дружество „ЛИДИ-Р” АД да претърпи не само по-нататъшни масивни нарушения на правото му на собственост, но и освен това да бъде доведен до икономически банкрут в рамките на заведеното срещу него производство по несъстоятелност, базиращо се на фиктивното вземане.

Освен това според констатациите на клиента ми като утежняващо обстоятелство следва да се приеме, че от страна на компетентните следствени органи се правят опити да се попречи на наказателното преследване по отношение на уличените в извършени престъпления лица респ. да се доведе до настъпване на погасителна давност на наказателното преследване, която според членове 282, 291, 80, 81 от българския Наказателен кодекс в случая на бившата директорка на държавното предприятие госпожа Солакова-Рельовска и също в случая на корумпираните вещи лица би настъпила най-късно с изтичането на 10 години след извършването на престъплението, т.е. през 2011 г. респ. 2010 г.

Предвид на това, че българските следствени органи в двата случая освен това не предприемат никакви действия във връзка със защитата на правата на клиента ми с изтичането на 2010 г. респ. 2011 г. клиентът ми е застрашен от абсолютно изгубване на правата си, тъй като престъпленията, за които са подадени сигналите, няма да могат да бъдат преследвани повече. Може да се очаква, че при изчерпване на всички стоящи на тяхно разположение средства за обжалване уличените в извършените престъпления лица съгласно актуалната наказателна процесуална практика в България няма да могат да бъдат наказателно преследвани законово преди изтичането на следващите 5 – 7 години (в най-добрия случай).

Поради тези причини с писмо от 08.08.2008 г. клиентът ми се обърна към Главна дирекция “Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия с молба за интервенция пред Българското правителство, която обаче трябваше да й бъде отказана поради липса на основание за овластяване за подобна мярка с писмо на Европейската комисия от 25.09.2008 г. В доклада на Европейската комисия за състоянието на корупцията в областта на правосъдието и администрацията на Република България от 22.07.2009 г. се обръща внимание именно в този контекст.

И заявленията респ. жалбите, подадени след това от клиента ми до Главния федерален прокурор при Върховния федерален съд на Федерална република Германия госпожа Моника Хармс, Външното министерство на Федерална република Германия, както и до посланика на Федерална република Германия в България, също останаха без ефект поради формално-правни причини.

Поради тези причини клиентът ми с официално писмо от долуподписания от 18.12.2008 г. в края на краищата подаде сигнал срещу Борис Велчев за злоупотреба със служебно положение съгласно Глава I и следващите от Закона за съдебната власт на Република България, обнародван в Държавен вестник бр. 64/2007 от 07.08.2007 г. в редакцията на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт на Република България, обнародван в Държавен вестник бр. 69/2008 от 05.08.2008 г., който след това с писмо от долуподписания от 11.02.2009 г. беше адресиран и до тогавашния министър на правосъдието на Република България госпожа Миглена Тачева и бившия министър на икономиката на Република България господин Петър Димитров.

II.

Международноправна квалификация

Клиентът ми има права на защита и обезщетение за вреди, които би следвало да се вземат под внимание от наказателноправна гледна точка съгласно чл. 4, ал. 3 от Договора между Федерална република Германия и Народна република България за взаимно насърчаване и взаимна защита на инвестициите във връзка с Протоколна бележка № 4 към чл. 4 от Договора между Федерална република Германия и Народна република България за взаимно насърчаване и взаимна защита на инвестициите от 12.04.1996 г. По мнение на клиента ми според изложените от него до този момент факти са представени обосновани аргументи, че неговата чуждестранна инвестиция в Република България, подлежаща на защита въз основа на Договора между Федерална република Германия и Народна република България за взаимно насърчаване и взаимна защита на инвестициите, е била възпрепятствана поради злоупотреба с право, като по равносилен на отчуждаване начин перманентно му е било отнемано и все още му е отнето правото на собственост и ползване на придобита в рамките на приватизацията фабрична площ на стойност от около 56 милиона евро и според констатациите на клиента ми тези действия на местните органи за наказателно преследване се допускат най-малкото противозаконно и то под ръководството на господин Борис Велчев.

В този контекст е от особено значение това, че са провалени и всички усилия на клиента ми да предяви правата си съгласно Договора между Федерална република Германия и Народна република България за взаимно насърчаване и взаимна защита на инвестициите в рамките на предвиденото в чл. 9 на двустранното споразумение арбитражно производство пред Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове (ICSID), тъй като бившият министър на икономиката на Република България е отхвърлил тази възможност със (съзнателно) погрешното от юридическа гледна точка позоваване на факта, че България не е обвързана с Конвенцията за разрешаване на инвестиционни спорове между държави и граждани на други държави, подписана във Вашингтон на 18 март 1965 г., в случай че и двете договарящи страни са страни по конвенцията (ICSID Конвенция), което формално води до това, че поради формални причини арбитражното производство не може да бъде образувано пред Съда на Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове (ICSID) във Вашингтон.

Съгласно потвърждение на германското Федерално министерство на икономиката и технологията от 18.05.2009 г. България е член на Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове (ICSID) от 13.05.2001 г. и не е прекратявала това членство.

Обобщение:

Отхвърляното досега от страна на органите за наказателно преследване на Република България образуване на предварително производство срещу господин Борис Велчев въз основа на различни заявления от страна на клиента ми, последното от които е жалба от 24.02.2009 г., е противозаконно.

Срещу господин Борис Велчев следва да бъде предявено публично обвинение.

Проф. д-р Арсен Верни, магистър по европеистика (M.E.S.)

Адвокат

сс.

Главна прокуратура на Федерална република Германия, за сведение

Външно министерство на Федерална република Германия, за сведение

Посолство на Федерална република Германия в Република България, за сведение

Приложения (в хронологична последователност):

Съобщение на Европейската комисия до фирма „СТ-АД” ГмбХ от 25.09.2008 г.

Сигнал за извършено престъпление на фирма „СТ-АД” ГмбХ до Прокуратура Гера от 18.12.2008 г.

Жалба на фирма „СТ-АД” ГмбХ до Министър-председателя на Република България у други национални, двустранни и европейски институции от 22.12.2008 г.

Жалба на фирма „СТ-АД” ГмбХ до Министър-председателя на Република България у други национални, двустранни и европейски институции от 24.02.2009 г.

Решение на Върховната касационна прокуратура на Република България, вх. № 9507/2008 от 12.03.2009 г.

Пълномощно от 07.11.2009 г.

Долуподписаната Ирена Красимирова Монева удостоверявам верността на направения от мен превод от немски на български език на приложения документ: Сигнал за извършено престъпление и тъжба. Преводът се състои от 9 (девет) страници.

Преводач: Ирена Красимирова Монева
      http://www.afera.bg/index.php?option...=7829&Itemid=9
      И защо освен в афера бг никъде другаде не е дадена трибуна на това публично обвинение.?И после кажете ,че медиите са независими.
      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV

ВЗЕМЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ МАЛКО И ТОГАВА ГОВОРЕТЕ
        Ей на четем. Един от ОСНОВАТЕЛИТЕ на ГЕРБ:

Лечков: Като в комунизна сме, цялата провинция работи за софиянци
        Сливен ще сезира ЕК за спрени пари по воден проект

"Ще сезирам европейските институции за спрените от правителството пари. Сливен е единствената община в България, която има одобрени проекти за подмяна на водопреносната мрежа. Искат да ни орежат, защото на Сливен било дадено много. Защо? Защото сме били прозорливи и сме отделяли пари за съфинансиране на проекти". Това заяви вчера кметът Йордан Лечков по повод намерението на екоминистерството приоритетно да финансира проекти. Припомняме ви, че през септември ресорният министър Нона Караджова заяви, че се спират 287 проекта на стойност 159 млн. лева.

"Нали смисълът на европейските пари е да стигнат до крайния бенефициент - а това са общините, не да се въртят в държавата. По моя информация в момента около 1 милиард европейски пари са вкарани в бюджета на държавата", каза още Лечков и допълва:

Излиза така, че като мълчиш, не те зачитат. При нас в България принципът е сбъркан. Пак има наши и ваши. Всички общини сме в дефицит и не чувам една буква от правителството как ще се покрие този дефицит. Креативност им липсва на новите управляващи. В момента сме като при комунизма. Цялата провинция работи за софиянци, "Кремиковци" и столичната "Tоплофикация". Това са "черни дупки". Всеки ги избягва тези въпроси.
        Абе СоКоЛоВ, Стамболов и дилетант. Кво става тука бе? Ваште собствени основатели. На вашта партия? Не мога да повярвам, че толкова рано! Ами то няма още 4 месеца! Лечков да не е станал червен? Или просто има глава на раменете си, ама досега се е заблуждавал относно пожарникаря? Тогава и той е наивник като вас. Вашата партия е като царската. Родена не върху идея, ами да обслужи интересите на една личност и ще си отиде в забвение като царската. Просто са близнаци.
        И други че изокат, както казва великият Чудомир. Щото и във вашата партия има достойни хора и те няма да търпят дълго тиранията. Засега стискат зъби и се надяват Вожда да се оправи, ама няма да стане.
        Този СИКаджийски съдружник е нарцисист, запленен от собствената си ВЕЛИКОСТ!
        Я коментирайте иаказването на Лечков. Повтарям.Един от основателите на ГЕРБ.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????

http://www.focus-news.net/index.php?id=n1299536

В България има около 400 директори за връзки с инвеститорите

17 ноември 2009 | 19:53 | Агенция "Фокус"

София. В България има около 400 директори за връзки с инвеститорите, каза пред Агенция Фокус Даниела Пеева, председател на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ) по повод навършването на 3 години от официалното включване на професията в Национална класификация на професиите и длъжностите в Република България. По думите й - асоциацията се стреми да бъдат добре обучени достатъчно директори за връзки с инвеститорите, да се създаде такава общност и да се утвърдят общи професионални етични стандарти.
          „Тази професия в другите страни е високо ценена, поставена е като водеща корпоративна функция. Професията предполага голяма степен на отговорност, висока професионална квалификация и познания в областта на правото на публичните дружества, икономиката, маркетинга и корпоративните комуникации”, коментира Пеева.
          Тя изрази мнение, че е нужно да се повишат стандартите за разкриване на информация, компаниите да стават все по-прозрачни, за да се върне доверието в капиталовия пазар.
          „Свидетели сме, че новите инвеститори, които навлизат на нашия пазар, все по-стриктно следят да има добро корпоративно управление” посочи Пеева.
          Тя отбеляза, че директор за връзки с инвеститорите е длъжност, която съществува от 2002 г. по силата на изменението на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, а от 7 ноември 2007 г. съществува като длъжност в Националната класификация на професиите и длъжностите в България.
          „За нас е приоритет професията да намери адекватното си място и признание и в България”, заяви Пеева.
          Утре, 18 ноември (сряда), в София ще се проведе кръгла маса на тема: „Директор за връзки с инвеститорите – водеща корпоративна функция или формална длъжност”
          Мероприятието има за цел да проследи развитието на професията и да представи различни гледни точки на участници на капиталовия пазар относно ефективността на длъжността.
          Аделина ГЕОРГИЕВА

?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????
          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
            Стамболов що не вземеш да кажеш на Бойко че вече дразни хората.Той взел тоя за министър той дал пари на Шумен той бил будала че взел държавата в криза да я оправя.Държавата да не я е взел от баща си?Що взема данъци от мен да взема на Цветелина от банката и да раздава.То бива арогантност и простотия ама тоя минава всякакви граници.Мераклии за министри колкото щеш за козари и овчари в село няма кандидати.Аз лично не искам Бойко да оправя държавата защото ми е ясно колко са умствените способности на полицаите.Простотия тежкария до небесата а компетентност нулева.Ти имаш ли смелост да му кажеш на този комплексар това право в очите.Щото вече мина всякакви граници и не смея да си пусна телевизора за да не изскочи арогантната му мутра.Какъвто народа такива му и управниците.Този дето е лъскал обувките на Тато ще ми се прави на министър председател.За там трябват култура възпитание обноски знания а този кух отвсякъде и нагъл тежкар.Дано по скоро го изритат щото 4 години трудно ще му изтрая простотията и наглостта.
            Бат" Пеше,що не го кажеш пред избирателите,ами в тоз анонимен форум!!!А и да не би да харесваш излъскани педерчета!!!Той е такъв,какъвто е и народа му!!!Защо са ти социалисчета,които говорят по половин час и нищо не казват!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
              а,а да не би да сте мазохисти и да ви харесва,когато комунисти са на власт...споко нали президента ви е на власт...май май....

я ВЗЕМЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ МАЛКО И ТОГАВА ГОВОРЕТЕ,нищо не се правело незнам си какво ...ей леко сте изкривени не се ли усещате малко поне...

http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/11/...ogres_sreshtu/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/..._za_bolnicite/

това в първият всекидневник....
              Соколов не е необходимо за неща които съм писала да ги повтаряш.Визирам линка за доклада на Трансперънси интернешънъл"-2009г за който по долу съм писала от извора а не от бг медии.То голямо предвижване с едно място от 72 на 71 място .Bulgaria moved up one place from 72 to 71 and has become less corrupt than its close neighbors Romania and Greece according to the index.И пак според същият получаваме оценка 3,8 по десетобалната система наравно с Румъния и Гърция , с което тези страни се нареждат след всички останали държави в ЕС по напредък в борбата срещу корупцията.
              Относно вторият линк в който пише това
              Догодина да се осигури увеличение на парите за болниците с не по-малко от 350 млн. лв., предвижда сключеният вчера меморандум между ГЕРБ, "Синята коалиция" и министрите на здравеопазването и на финансите.
              Това не значи ,че са осигурени за догодина тия 350мил лв ,а ясно е написано да се осигури!Тоест през 2010г я камилата я камиларя.
              [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Прав си, бате Пешо, прав си!. Тоя, дето те дразни - да се маха. Ама че гласували за него - аре, чао, щом бате Пешо не го иска. И няма какво да слага министри, няма какво да дава пари на Шумен.
                Прав си, бате Пешо, прав си!.Стамболове, да кажеш на ББ да не взема данъци от бате Пешо. И да не се покзва по телевизора, когато бате Пешо гледа.
                Прав си, бате Пешо, прав си!.Образован човек трябва, с култура, възпитание, обноски, знания - абе направо си ни трябва отново Станишев. А ако си върнем и Доган и Царя - кеф.
                Прав си, бате Пешо, прав си!.Стамболове, абе щом бате Пешо не иска - това е! Утре да кажеш на ББ да си ходи! Ама-ха, ще ми ядосва бате Пешо! Откъде-накъде! Ами той, бате Пешо де, си е хомо сапиенс, е, без много от второто, ама си е хомо, бе. Не му харесва този ББ и това си е. Трябва да се уважава мнението на батепешовците, че не останаха много.
                Та прав си, бате Пешо, прав си!. Ама я не стой повече прав, полегни си, да събереш сили за утре. Че пак ББ ще е в телевизора. И така четири години!Gute Nacht, Bate Pescho!

Коментар

• а,а да не би да сте мазохисти и да ви харесва,когато комунисти са на власт...споко нали президента ви е на власт...май май....

я ВЗЕМЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ МАЛКО И ТОГАВА ГОВОРЕТЕ,нищо не се правело незнам си какво ...ей леко сте изкривени не се ли усещате малко поне...

http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/11/...ogres_sreshtu/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/..._za_bolnicite/

това в първият всекидневник....

Коментар

• Стамболов що не вземеш да кажеш на Бойко че вече дразни хората.Той взел тоя за министър той дал пари на Шумен той бил будала че взел държавата в криза да я оправя.Държавата да не я е взел от баща си?Що взема данъци от мен да взема на Цветелина от банката и да раздава.То бива арогантност и простотия ама тоя минава всякакви граници.Мераклии за министри колкото щеш за козари и овчари в село няма кандидати.Аз лично не искам Бойко да оправя държавата защото ми е ясно колко са умствените способности на полицаите.Простотия тежкария до небесата а компетентност нулева.Ти имаш ли смелост да му кажеш на този комплексар това право в очите.Щото вече мина всякакви граници и не смея да си пусна телевизора за да не изскочи арогантната му мутра.Какъвто народа такива му и управниците.Този дето е лъскал обувките на Тато ще ми се прави на министър председател.За там трябват култура възпитание обноски знания а този кух отвсякъде и нагъл тежкар.Дано по скоро го изритат щото 4 години трудно ще му изтрая простотията и наглостта.

Коментар

• Я чак в Цюрих обърнали внимание на бат Бойко?Какво са писали в швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг". за нестихващата му популярност ??
                      Популярността на българския министър-председател Бойко Борисов остава все така голяма, въпреки че досега не е постигнал кой знае какво.Ето основните моменти в публикацията:
                      Бойко Борисов си остава фигурата, на която българите възлагат надеждите си за резултатна борба против корупцията и за подобряване на икономическото положение. В неделя Борисов получи допълнителна политическа подкрепа чрез победата на кандидатката на ГЕРБ Йорданка Фандъкова на изборите за кмет на София. Приемничката на Борисов начело на софийското градско управление, първата жена на този пост, получи две трети от гласовете на избирателите.
                      Настървение - да, но май не в правилната посока

Борисов обеща много на избирателите, но засега им е дал малко от обещаното. Прави впечатление обаче с какво настървение бившият ловец на мафиоти, треньор по карате и телохранител се нахвърли върху предишното правителство на социалиста Станишев и колко внимание отделя на конфликта си с президента Първанов. Равносметката от четиримесечното управление на кабинета му е доста оскъдна. Главната си задача Борисов вижда явно в това да разкрива недъзите на предишното правителство.

На първо място досега стоеше офанзивата срещу бившия премиер и шеф на социалистите Станишев. Срещу него и бившия директор на тайната служба Петко Сертов се отправя обвинението, че през октомври миналата година са покрили един критичен доклад на ДАНС. Никой не знае как точно сега този доклад се появи в интернет. В него се съдържат подробности за корупционни практики на министри от кабинета "Станишев".

В затвора "заради една потулена папка"

След което пък президентът Първанов обвини правителството на Борисов, че "заради една потулена папка" иска да вкара съпартиеца му социалист Станишев в затвора, докато мафиотските босове продължавали да си живеят необезпокоявано. Освен това президентът отказа да удовлетвори искането на правителството за отзоваване на посланиците в Анкара и Вашингтон, обвинени, че са толерирали големи измами по време на последните избори. Тогава крайнодясната партия "Атака" и три десни малки групировки, от чиято парламентарна подкрепа зависи кабинетът на Борисов, поискаха оставката на държавния глава. Сега Борисов предлага на президента да спре процедурата за импийчмънт, ако той се извини за критиката си по адрес на правителството.
                      http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4901011,00.html
                      http://www.nzz.ch/
                      и една друга новина а тя е ,че Bulgaria Energy Holding to Be Listed on Stock Exchange after 2010
                      November 17, 2009, Tuesday

http://www.novinite.com/view_news.php?id=110075[/b]

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                        Първоначално изпратено от diletant
                        Абе, Мейси, това ти ли си, бе?

... се казвам. Чувствам се богопомазана. И как иначе, след като съм ТОП. Мога да пиша каквото си поискам и за когото си поискам. Не е необходимо да е истина. От нея се интересуват само простаците. Аз съм велика, спор няма.
                        От пиедестала на способностите, с които съм обилно надарена, аз великодушно описвам с помощта на уникалния си талант всички проблеми на съвременното ни общество. Пиша за звезди, псевдозвезди, идиоти, некадърници и дървени философи, населяващи обществото ни. За мен това е кауза!
                        Това, което правя, го правя с желание, себеотдаване, гениалност и чистота на изказа. Понеже съм велика, гениална и красива. Просто неотразима! Този свят се управлява от такива като мен!
                        Аз никога, повтарям, никога не греша. Аз съм ..., по дяволите. Комуто е дадено от Бога, той не бърка.
                        Mисля да напиша няколко книги за моя живот, понеже той си струва да бъде описан. Ще го издам на книга. После ще снимам филм и ще го издам на ДИВИДИ.

Никога не съм била поставяна на място. Просто защото ай ем дъ бест!

Това някой да заекне, да се изкашля или да сбърка някоя дума просто ме качва на 7-мото небе на оргазЪма! Сериозно говоря! А да видя някой да говори леко не както трябва, ме праща в царството на удоволствията. И след това съм още по-достойна и още по-велика, още по-невероятна и още по-талантлива! Защото аз съм ... и мога да го напатраша на всеки, който си мисли, че може да се ебава с мен!
                        Фалш има у всички, които не ме харесват..Фалшът е у тях.
                        Това е. Да ви кажа, аз обяснения не давам. Аз искам обяснения.
                        Аз не съм обикновен човек, че да давам обяснения на този и онзи. Аз съм нещо по-висше. Не дължа обяснения никому!
                        Не смятам да се извинявам на когото и да е, понеже съм безгрешна. И не ме интересува ничие мнение! Ние, докоснатите от Господ сме си такива. Просто сме невероятни!
                        Важното е, че аз го пиша материала, не е важно какво има в него! Да е ясно!

Разберете, у нас, в България, фалшиви са тези, които търсят истината и се интересуват от неща, които имат смисъл. Толкова е просто. Който не го разбира, ще бъде напатрашван до последна страница! Мерси за вниманието.
                        П.С. И още мога да пиша, ама нямам време да се занимавам с глупости!
                        Хайде, че статия ме чака!
                        "diletant голям писател се извъди!Само ,че kaто цитираш Кристина Патрашкова, редно е да слагаш quote!
                        quote! quote! Коте!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                          Абе, Мейси, това ти ли си, бе?

... се казвам. Чувствам се богопомазана. И как иначе, след като съм ТОП. Мога да пиша каквото си поискам и за когото си поискам. Не е необходимо да е истина. От нея се интересуват само простаците. Аз съм велика, спор няма.
                          От пиедестала на способностите, с които съм обилно надарена, аз великодушно описвам с помощта на уникалния си талант всички проблеми на съвременното ни общество. Пиша за звезди, псевдозвезди, идиоти, некадърници и дървени философи, населяващи обществото ни. За мен това е кауза!
                          Това, което правя, го правя с желание, себеотдаване, гениалност и чистота на изказа. Понеже съм велика, гениална и красива. Просто неотразима! Този свят се управлява от такива като мен!
                          Аз никога, повтарям, никога не греша. Аз съм ..., по дяволите. Комуто е дадено от Бога, той не бърка.
                          Mисля да напиша няколко книги за моя живот, понеже той си струва да бъде описан. Ще го издам на книга. После ще снимам филм и ще го издам на ДИВИДИ.

Това някой да заекне, да се изкашля или да сбърка някоя дума просто ме качва на 7-мото небе на оргазЪма! Сериозно говоря! А да видя някой да говори леко не както трябва, ме праща в царството на удоволствията. И след това съм още по-достойна и още по-велика, още по-невероятна и още по-талантлива! Защото аз съм ... и мога да го напатраша на всеки, който си мисли, че може да се ебава с мен!
                          Аз не съм обикновен човек, че да давам обяснения на този и онзи. Аз съм нещо по-висше. Не дължа обяснения никому!
                          Не смятам да се извинявам на когото и да е, понеже съм безгрешна. И не ме интересува ничие мнение! Ние, докоснатите от Господ сме си такива. Просто сме невероятни!

Разберете, у нас, в България, фалшиви са тези, които търсят истината и се интересуват от неща, които имат смисъл. Толкова е просто. Който не го разбира, ще бъде напатрашван до последна страница! Мерси за вниманието.
                          "diletant голям писател се извъди!Само ,че kaто цитираш Кристина Патрашкова, редно е да слагаш quote!

Коментар

• Абе, Мейси, това ти ли си, бе?

Коментар

• TI Corruption Perceptions Index: Bulgaria Is Less Corrupt in 2009
                              Society | November 17, 2009, Tuesday
                              http://www.novinite.com/view_news.php?id=110074

В годишния доклад на "Транспарънси интернешънъл" България, заедно с Гърция и Румъния, се намира на опашката в класацията на страните в ЕС. Bulgaria moved up one place from 72 to 71 and has become less corrupt than its close neighbors Romania and Greece according to the index. Тоест предвижили сме се с едно място напред.Какво е казано още в доклада за нас?
                              Индекс за възприятие на корупцията
                              Тенденции в някои източноевропейски държави
                              Данните на Индекса показват, че скандинавските държави отново доминират в челните позиции на класацията. Стойностите на тези страни през дванадесетте години от съществуването на Индекса за възприятие на корупцията свидетелстват за професионализъм и прозрачност в работата на публичната администрация, съчетани с устойчиво гражданско общество и активна гражданска култура. Първо място в европейската класация заема Дания
                              (стойност на индекса 9,3), следвани от Швеция и Швейцария (9,2). Финландия отстъпва за поредна година в класацията, като стойността на нейния индекс пада под 9 (8,9) като същата стойност има и Холандия. Средната стойност на индекса за страните от Европейския съюз е 6,36. В сравнение с 2008 и 2007 година се забелязва известно понижаване както на средната
                              стойност на индекса за целия ЕС, така и намаляване на индексите на редица европейски държави – най-сериозно е намалението на индекса на Чехия (от 5,2 през 2008 година до 4,5 през 2009 година), Словакия (от 5 до 4,5) Австрия (от 8,1 до 7,9), Испания (от 6,5 до 6,1)Португалия (от 6,1 до 5,8). Повишение отбелязват индексите на Полша (от 4,6 през 2008 година до 5,0 през 2009 година) и България (от 3,6 до 3,8).Сред държавите от Централна и Източна Европа най-високи стойности на индекса имат Словения и Естония (6,6), а с най-слаби показатели и тази година остават България и Румъния (3,8). Докато България се бореше да докаже, че е извършила реформи в управлението на средствата от ЕС с цел да се получи блокираните финансови ресурси, парламентарните избори през юли 2009 година доведоха на власт ново правителство, чиято предизборна кампания се базира на антикорупционна платформа. През първите месеци на управление на новото правителство много случаи на корупция са внесени в съда. В резултат на това Европейският съюз обяви, че ще бъдат деблокирани стотици милиони евро. Предприети са реформи в митниците, в гранична полиция и в други институции, чиято цел е освобождаване на около 600 милиона евро от блокираните фондове. Въпреки това все още предстои да бъдат въведени реформи за ограничаване на политическата корупция и намаляване на организираната престъпност.
                              Според доклада на "Транспарънси интернешънъл" България, Румъния и Гърция получават оценка 3,8 по десетобалната система, с което тези страни се нареждат след всички останали държави в ЕС по напредък в борбата срещу корупцията.
                              http://www.transparency.org/policy_r...cpi_2009_table

пп
                              diletant-Май Мейси не е жена, а мъж, който се страхува от реплики и използва нашето джентълменско възпитание.
                              В грешка си diletant.Жена съм
                              Стамболов-Но тъй като твърдиш, че си жена, би ли посочила от жените в управлението някоя, която не е кукла на конци, а може би и друго!?.
                              На мен по ми харесваше Лидия Шулева-Биджерано.
                              Стамболов-Защото да си призная, подобно антиженско изказване като твоето не бях срещал във форума досега. И моля те, успокой твоя приятел be_google - той ме обвини мен за твоето изказване..
                              Стамболов как да кажа на бялото черно като не мога ?Това което написах за Пръмова нима е лъжа?

Коментар

• Май Мейси не е жена, а мъж, който се страхува от реплики и използва нашето джентълменско възпитание.

И още, цитирам: "Фирмите са доволни от условията за магистрала "Тракия".

Как така ще са доволни? Значи правителството им позволява да грабят, да печелят на нашите гърбове! И да икономисват от всичко, дори могат и асфалт да не сложат. Не, трябва да се борим със задоволството на капиталистическите фирми. Нали бе, приятели Мейси, Гигов, Гугълчо? За да няма грабежи и подкупи, по-добре да ги няма тези магистрали. Едно време как си ходехме до морето. Пък има и влакове в края на краищата. Долу магистралите на ББ. Да живее магистраловъздържанието на Гагаузов! Подкрепете ме бе, приятели! Да направим протести на всеки километър, да видят те, новите, че можем да се борим до край.

Коментар

Working...
                                X