If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стамболов що не вземеш да кажеш на Бойко че вече дразни хората.Този дето е лъскал обувките на Тато ще ми се прави на министър председател.За там трябват култура възпитание обноски знания а този кух отвсякъде и нагъл тежкар.Дано по скоро го изритат щото 4 години трудно ще му изтрая простотията и наглостта.
Бат" Пеше,що не го кажеш пред избирателите,ами в тоз анонимен форум
Бойко просто е човек с големи комплекси и е поразяващата уста.
Бате Пешо, добре казано, ама нали знаеш какво етикетче ще ти лепнат герберите? Този пореден "спасител на отечеството" дойде на власт като копира Сакс-Кобурга, ама оня поне е с царско потекло, пък този си е селяндур, ако да се пише софиянец. Бойко е роден и израсъл в СЕЛО Банкя.
Мисля че българския народ не може да бъде спасен твърде късно е.Гласуването за поредния спасител говори ясно че българина не разчита на себе си и не желае да се промени той иска някой друг да го оправи.И го оправят и комунистите и Костов и Царя и Бойко го оправят и хубаво го оправят.Мисля че вече взе да му се харесва на този народ оправянето.
Доста бай Ганьовска ми се вижда тази логика. Ако продължим по нея, накрая ще дойде Доган да ни оправя - щото всички други видите ли, били маскари и прости, а той е най-голям тарикат.
Може би следва все пак да помислим малко, преди да закрием народа и държавата.
Стамболов що не вземеш да кажеш на Бойко че вече дразни хората.Този дето е лъскал обувките на Тато ще ми се прави на министър председател.За там трябват култура възпитание обноски знания а този кух отвсякъде и нагъл тежкар.Дано по скоро го изритат щото 4 години трудно ще му изтрая простотията и наглостта.
Бате Пешо, добре казано, ама нали знаеш какво етикетче ще ти лепнат герберите? Този пореден "спасител на отечеството" дойде на власт като копира Сакс-Кобурга, ама оня поне е с царско потекло, пък този си е селяндур, ако да се пише софиянец. Бойко е роден и израсъл в СЕЛО Банкя.
Спасява се народ който иска да бъде спасен.Спасява се народ който иска да се образова учи работи и върви напред.Ако нашите деди станат от гробовете и видят при това равнище на техниката какво сме направили от България ще ни пребият с тояги.Мисля че българския народ не може да бъде спасен твърде късно е.Гласуването за поредния спасител говори ясно че българина не разчита на себе си и не желае да се промени той иска някой друг да го оправи.И го оправят и комунистите и Костов и Царя и Бойко го оправят и хубаво го оправят.Мисля че вече взе да му се харесва на този народ оправянето.
А бе мамин убавец сега беше момента да изритат Първанов ама Бойко се уплаши и сви знамената.Феса Първанов се оля като защити откровени престъпници трябваше ритник и да поема към Пернишко барабар с със Зорка триперите и дисагите.Бойко просто е комплексар голям го вади ама мек.Бойко поразяващата уста много говори ама като се стигне до действие дава назад.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Трайният ефект от мракосъчетанието на тройната коалиция
от Иво Инджев ⋅ ноември 17, 2009
Като автор, който често използва играта на думи за илюстриране и подчертаване на определена теза, напоследък се радвам на съучастието на високопоставени съмишленици. Сред тях се открои президентът Първанов. Той заговори за управляващите като за „тайната коалиция”, което е доста близо до „трайната коалиция”, както съм описвал „тройната” такава заради нейната меркантилна устойчивост на всякакви скандали и вътрешни противоречия.
Но нека оставим настрана чистия каламбур и да погледнем мръсните цели, които си поставят опитите сегашната власт да бъде оприличена на предишната.
Стар пропаганден номер на другарите е, когато искат да очернят някого и вече не им достига черната боя, прибягват до червената. Познато ми е до болка от личен опит. Случвало ми се е безброй пъти. Наскоро в преддверието на едно телевизионно студио бившият началник на политическата милиция Цвятко Цветков ме замери с едно мазно „ о, колега” пред групичка журналисти, макар общото „колегиално” между нас с него да е в… доносите – той ги е поръчвал, а аз бях в края на 80-те години сред поръчаните от такива като него ( за това, както съм обещал, ще стане дума „когато му дойде времето”).
На тази тема днес ( 17 ноември) изригна в друго телевизионно студио и Антон Кутев, един от най-агресивните говорители на БСП от най-приближените хора на Станишев в БСП, току-що преизбран в новото ръководство на среднощен партиен пленум. На реплика на своя опонент Атанас Атанасов за „бившите комунисти” по адрес на БСП, Кутев реагира като ужилен. Той лично не е бил член на БКП, но брани комунистическото минало яростно в стила на други такива „некомунисти” като Велко Вълканов, Андрей Пантев, или Гиньо Ганев, всеки от които е генерирал прокомунистическа пропаганда през изминалите 20 години колкото чернобилски ядрен реактор.
Питам обаче: щом е толкова срамно, като личи от реакцията на Кутев, за БСП да се говори като за бивша комунистическа партия, защото тогава от централата не се разграничат ясно от комунистическото минало, а го използват като съветска прахосмукачка да обират електоралните прашинки от ( уви) бездънния червен брашнян чувал, продължавайки лакомо да го изтупват по време на избори?
Изобщо в моменти на затруднение другарите модифицират толкова успешно експлоатирания от тях принцип за размиване на вината и отговорностите „всички СА маскари” в привидно по-малко хапливото, но всъщност още по – отровно правило „всички СМЕ маскари”. Защото знаят, че няма по-голямо дискредитиране на противника от това, да го оприличат на себе си. И никак не се гнусят да прибягват до тази висша форма на оплюване на собствения образ – само и само на врага да му е зле.
Точно това прави Първанов с неговите подмятания за сегашното управление като за „тайна коалиция”. Тайно и подмолно той участва прел лятото на 2006 г. в създаването на тройната коалиция, а когато тя започна да му тежи като сърп и чук на шията, се опита да се разграничи и започна да скромничи, че нямал кой знае каква роля в мракосъчетаването на БСП, ДПС и НДСВ.
Ето че и Станишев се включи в играта на своя наставник. Не можело да има дебат с „тази коалиция”, заяви днес той в парламента, макар да знае много добре, че никаква управляваща коалиция няма ( и че така по-скоро се подиграва с разочарованите от липсата на коалиция с ГЕРБ стотици хиляди десни избиратели). Така бившият премиер се върна отново към опитите да демонизира образа на Бойко Борисов, който в предизборната кампания на БСП беше представян едва ли не като брат близнак на омразния на червените Иван Костов.
Знаем как завършиха тези опити, онагледявани с прословутата „ брадва на Костов” , която се стоварваше в телевизионни клипове над нещастните избиратели с внушението, че това ги чака, ако гласуват за Борисов. Но, както виждаме, другарите не са се отказали от този пропаганден подход.
Но пък от друга страна, кога ли тези другари са се съобразявали с истината, че да очакваме нещо друго? А истината е, че думата „коалиция” стана мръсна дума именно благодарение на техните последователни усилия и най-вероятно точно това беше един от мотивите на Бойко Борисов да предпочете правителство на малцинството пред кабинет, който, макар и по формален признак, да бъде оприличаван на предишния.
Самият Първанов внушаваше буквално до последния ден преди изборите, както впрочем и Доган ( който наперено съобщаваше как не виждал начин да бъде съставено ново мнозинство без него), че коалицията е единствено възможния вариант за новата власт. След като се провали в „пророчеството си”, сега президентът натрапва дискредитираната от него дума „коалиция” като етикет на властта, чрез който се надява да я оприличи на себеподобните му от „тройната коалиция”.
Това наистина е пореден опит за мракосъчетание на миналото с настоящето, почти като онова, което обедини за цели 4 години в едно онази светска тройка ( да не се бърка с шведска) в лицето на Станишев, Доган и Сакскобургготски, която показваха по телевизията да решават на маса съдбата ни в рамките на някакъв измислен техен коалиционен съвет, какъвто няма разписан като форма на управление в закона.
Трите толкова различни по физиономия политически формации, БСП, ДПС и НДСВ, бяха събрани под един юрган с основната сводническа роля именно на Първанов, който се опитва сега да ни убеди, че същото се случва и с новата власт, но този път без него и дори е насочена срещу собствената му персона
Финалът на тази история с може би неочакван за самия президент край, който е все още отворен, е в парадокса, че Първанов може и да се окаже ( без да иска)… прав. Борисов му заяви в нощта на спечелените кметски избори в София на 15 ноември, че омразата срещу БСП и ДПС е събрала заедно управляващото мнозинство –„ срещу вас, г-н Президент и не тайно, а явно”, натърти Борисов, ядосан, че Първанов се опитва да го цака с калните си аргументи за „тайната коалиция”.
Както се казва, щом пък толкова настоява, може и му се уреди въпросът!
Прав си, бате Пешо, прав си!. Тоя, дето те дразни - да се маха. Ама че гласували за него - аре, чао, щом бате Пешо не го иска. И няма какво да слага министри, няма какво да дава пари на Шумен.
Прав си, бате Пешо, прав си!.Стамболове, да кажеш на ББ да не взема данъци от бате Пешо. И да не се покзва по телевизора, когато бате Пешо гледа.
Прав си, бате Пешо, прав си!.Образован човек трябва, с култура, възпитание, обноски, знания - абе направо си ни трябва отново Станишев. А ако си върнем и Доган и Царя - кеф.
Прав си, бате Пешо, прав си!.Стамболове, абе щом бате Пешо не иска - това е! Утре да кажеш на ББ да си ходи! Ама-ха, ще ми ядосва бате Пешо! Откъде-накъде! Ами той, бате Пешо де, си е хомо сапиенс, е, без много от второто, ама си е хомо, бе. Не му харесва този ББ и това си е. Трябва да се уважава мнението на батепешовците, че не останаха много.
Та прав си, бате Пешо, прав си!. Ама я не стой повече прав, полегни си, да събереш сили за утре. Че пак ББ ще е в телевизора. И така четири години!Gute Nacht, Bate Pescho!
Виждам че комунизма няма да излезе от главата ти.Това че Бойко не ми харесва съвсем не означава че харесвам тройната коалиция.Та казваш народа бил го турил там.А бе пич ами тройната коалиция кой я тури там да не би марсианците или американците?И ти защо ревеш по нея след като народа е гласувал за нея?Рано или късно ще проумете че гласуването за Бойко е същото както за царя не щото хората харесват Бойко а защото искаха да изгонят наглата крадлива тройна коалиция.Но какво да ти обяснявам.В България е пълно със същества без човешко достойнство и морал с такива дето се увъртат и мазнят на силните на деня белким получат някой кокал.Пълно е с кариеристи дето тичат по партии за да се докопат до постове.Е ще го изтърпим и тоя но да не почнеш догодина и ти да го псуваш
Стамболов що не вземеш да кажеш на Бойко че вече дразни хората.Той взел тоя за министър той дал пари на Шумен той бил будала че взел държавата в криза да я оправя.Държавата да не я е взел от баща си?Що взема данъци от мен да взема на Цветелина от банката и да раздава.То бива арогантност и простотия ама тоя минава всякакви граници.Мераклии за министри колкото щеш за козари и овчари в село няма кандидати.Аз лично не искам Бойко да оправя държавата защото ми е ясно колко са умствените способности на полицаите.Простотия тежкария до небесата а компетентност нулева.Ти имаш ли смелост да му кажеш на този комплексар това право в очите.Щото вече мина всякакви граници и не смея да си пусна телевизора за да не изскочи арогантната му мутра.Какъвто народа такива му и управниците.Този дето е лъскал обувките на Тато ще ми се прави на министър председател.За там трябват култура възпитание обноски знания а този кух отвсякъде и нагъл тежкар.Дано по скоро го изритат щото 4 години трудно ще му изтрая простотията и наглостта.
Бат" Пеше,що не го кажеш пред избирателите,ами в тоз анонимен форум!!!А и да не би да харесваш излъскани педерчета!!!Той е такъв,какъвто е и народа му!!!Защо са ти социалисчета,които говорят по половин час и нищо не казват!!!
Нямам достъп до медии.Затова.В медиите не допускат такива като мен там всичко е нагласено предварително са уточнени въпросите и се прави театър за публиката наречена народ.Защо никой не пита Бойко откъде раздава постовете от вътрешния си джоб ли?Щял да построи три магистрали.Щели софиянци през 2012г да ходят на море по магистрала.Ами тези софиянци дето искат да отидат на море на Варна с камили ли да ходят?Защо ще строи Струма Марица и Тракия а Хемус не?Северна България ще я закрива ли тоз храбър юнак.Защо жителите на Ловеч Плевен Търново Габрово Търговище Русе Разград Добрич Шумен и Варна плащат данъци за да ходят софиянци на море до Бургас и Гърция ли?Икономиката ли ще развиваме или ще правим кефа на софиянци?Защо данъците на жителите на северна България не се използуват в тази част на страната?И как да дойдат инвестиции в тези градове?Да не говорим за Северозападнала България където е трагедия.Във Врачанско Монтанско и Видинско взети заедно живеят по малко хора отколкото Люлин.Ще правим София 4 милиона Варна един и другите градове ги закриваме.И магистрали до Черно и Бяло море за да може да се ходи на море.Защо на Бойко му задават все удобни въпроси защо никоя медия не го зачеше както трябва.Мен не ме е страх ама никой няма да ме допусне в пряк разговор с Бойко по телевизията.Софиянци натресоха този арогантен и некомпетентен човек на цялата страна.Това е Бойко поразяващата уста досега му пречеше тройната коалиция а сега започва да му пречи кризата ама той и с нея щял да се справи.Досега не е изпълнил нито едно свое обещание някои отложи а за други забрави.Щеше да увеличава вдовишките добавки да вкара крадливите в затвора ама нещо дори и барбркюто на Доган не може да събори.И защо още не са открили отвлеченото момче от Правец?Бойко просто е човек с големи комплекси и е поразяващата уста.
Али Юзеиров пред Dnes.bg: Искаме да провокираме държавата!
Братя Юзеирови са започнали нов строеж на паметника на Незнайния турски войн в Славяново.
Този път градежът на монумента е в двора им – отново пирамида с полумесец. Ще е висок 2 метра и 99 сантиметра.
Dnes.bg потърси за коментар единия от двамата братя – Али Юзеиров.
Кое ви провокира да започнете наново строежа, след като преди повече от месец старият паметник бе бутнат от багери?
Кое ме провокира ли? Преди да съборят стария паметник, ми се обади един глас и каза така: "Няма да повдигаш обвинение за това, че ние събаряме паметника незаконно, и ни ще ти помогнем да узакониш клуба. Говоря за Клуба за братство и приятелство. В момента не знам дали знаете, но ние го събаряме, защото е незаконен и никой не може да бъде над закона в тази държава.
Очаквате ли реакция от властите и паметникът ви отново да бъде съборен?
Значи по документи се оказа, че в Българя в частен имот, ако правиш някакъв градеж под три метра, нямаш нужда от разрешение и проект. Ние ще го направим този паметник 2,9 метра, натърти Али Юзеиров.
Отново същия ли ще бъде?
Да, пирамида.
Какво ще пише на него?
На него ще пише много хубав текст, от едно от стихотворенията на наш писател: "Българийо, за тебе те умряха!".
Към кого е това послание?
Към всички загинали мюсюлмани в България.
А колко са те на брой?
Не знам колко са, но ние ще цитираме там Руско-турската война, Първата световна, Втората световна война, Възродителния процес.
А какво ще направите, ако отново дойдат багери и полицейски коли във вашия двор?
Вече нямат законово основание, защото, както казах, градежът в собствения ми двор не е незаконен.
Ако все пак бъде предприета такава акция? Какво ще направите вие?
Не знам какво бих казал!
Вие ще се възпротивите ли на това нещо? Ще застанете ли пред багера?
Няма да се противя срещу държавата, ако държавата така реши, това си е неин проблем. Тя трябва да намери някаква законова основа, за да го направи това нещо. Тъй като предишния път ни заявиха, че е бил над 5 метра, затова е трябвало да има разрешение.
Провокирате ли с паметника властите в държавата?
Ами точно това. Вие задавате въпрос и си отговаряте. Искаме да провокираме държавата.
Защо, защо?
Защото нас ни има и държавата трябва да каже: "Да има ги тези хора".
Какво очаквате от държавата? Какво искате да направи тя за вас? Вие все пак сте български гражданин, имате същите права. Какво значи "нас", аз също съм "нас". Вие сте български гражданин, аз също.
Точно така, но за едни България е майка, а за други – мащеха.
Но вие сте български гражданин, какво значи мащеха?
Ами ако дойдат пак с булдозера в село Славяново, тогаз вече ще знаете какво значи мащеха!
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Генерал Гигов, аз ти предложих нещо, а ти не ми отговаряш. Цитирам: "Гигов, и аз съм запасен офицер, дай да направим един анти ББ военен протестен, запасняшки, славен, пенсионерски съюз. Кво ш,кайш?".
Та като ми отговориш на призива, тогава ще ти отговоря и аз.
Не дилетант, не става. Първо аз съм майор от резерва, а не генерал. В армията се ставаше майор след 12 години служба. И то ако не си наказан. По рано можеше само по ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЗАСЛУГИ.
Пък Бойко е завършил Висшата школа на МВР през 1982г, а става майор през 1990 г или по-рано. На ОСЕМ ГОДИНИ СЛУЖБА. Или по-малко. За какви ли заслуги по времето на комунизма? Факт е, че напуснал МВР като майор при деполитизацията през 1990г, защото не е искал да напусне Партията. Тоест не си е предал членската книжка. Сигурно я пази за всеки случай. Пък аз я предадох. Да му се не види, ами ако ми потрябва?
Не, аз не мога да бъда застъпник на никоя партия, защото при мен е "право куме та в очи". Което не се харесва на никоя партия.
А против БСП не съм писал преди, когато бяха на власт просто защото не съм имал време да се занимавам с форуми. Едва от лятото почнах, ама май ще се откажа, защото ми се струва, че е като наркотик. Човек се пристрастява. Увличаш се да отговаряш на разни анонимковци, дето един имейл не са си публикували.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
SoKoLoV
20г. от нежната революция вече минаха,А в България..???
Вместо да се пише за това и разкриват престъпленията на комунистите и социалистите..след тях...Вие какво пишете..с какво се занимавате...и така много приличате на агент-провокатори...
Я вижте в с.Славяново какви паметиници ви строят....
SoKoLoV-Къде бяхте когато наглите комунистически фамлии източиха и точат ли точат България и хората в нея ....ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ... ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ НА ПРОМИТИ...ИЛИ НА КАКВИ СЕ ПРАВИТЕ..СМЕШНО Е ДА ГОВОРИТЕ ТАКА СЛЕД,КАТО КОАЛИЦИЯ ОТ БИВШИ КОМУНЕЛИ СА БИЛИ НА ВЛАСТ
Как къде ?Винаги съм ги роптала преди червените кратуни и продължавам и сега в същият дух защото и новите са от тяхното котило.Ще се увериш Соколов много скоро в това .До пролетта има малко време.Сега една новина и я поствам да се разшуми ,по простата причина ,че като се пише за дадено лице което трябва да заеме пост обикновенно не го назначават след това герберите.За какво иде реч?Длъжник на държавата стана земеделски шеф в Кърджали
Водачът на протестите на овчарите срещу правителството на Сергей Станишев – Бойко Синапов, бе назначен от ГЕРБ за шеф на Областна дирекция земеделие в Кърджали. В родопския град хората са скандализирани от кадровата политика на новата власт, защото новият началник е сред големите длъжници на НАП.
Срещу името му висят над 80 хил. лв. дългове към държавата за укрито ДДС, съставяни са му актове за административни нарушения. Земеделският шеф най-вероятно е сложен на поста с политическа протекция, защото няма необходимия образователен ценз. Справка показва, че има завършен само 11 клас, но от 2007 г. е започнал да учи във филиала на Земеделския колеж в Кърджали, известен като Родопския Кеймбридж.
„Фаворитът” на ГЕРБ успял да мине на индивидуален план на обученвие и взел две години за една, но все още не му е издадена диплома за бакалавър. Според симпатизанти на новата власт в Кърджали това назначение е в противоречи с обещанието на премиера Бойко Борисов, че само доказани професионалисти ще бъдат издигани на ръководни длъжности.
В Кърджали твърдят, че Бойко Синапов не е член на ГЕРБ, а зад кариерата му стоял културният министър Вежду Рашидов, който го пробутал за шеф в земеделието.
"Назначението на Синапов все още не е факт. Той е само една от кандидатурите за поста, издигната от бизнеса", уточниха за Frognews.bg от пресцентъра на земеделското министерство. Frognews.bg http://frognews.bg/news_17203/Dlajni...ef_v_Kardjali/
Чета в мненията под новината ,че тоя Зем.колеж се е наричал ПУЦ на ДПС.Същият го има в много градове.То там който не се е записал той не го е изкарал.
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
SoKoLoV
Гигов ти какво говориш пак...Не сЪМ пристрастен към ББ,но засега от това няма по добро...Но пък вие с мейси се държите като агент-провокатори....може ли да сте такива или сте просто социалистически същества...вярващи че всички са равни ли...хахах..това не го ли разбрахте ти бе_нещо си и мейси ...
Къде бяхте когато наглите комунистически фамлии източиха и точат ли точат България и хората в нея ....ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ... ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ НА ПРОМИТИ...ИЛИ НА КАКВИ СЕ ПРАВИТЕ..СМЕШНО Е ДА ГОВОРИТЕ ТАКА СЛЕД,КАТО КОАЛИЦИЯ ОТ БИВШИ КОМУНЕЛИ СА БИЛИ НА ВЛАСТ.И на всичкото от горе дирижирана от галеника на горните.. .. това е вие сами се правите пародия и си живеете в нея ..как е ....
Коментар