Първоначално изпратено от 1984-
Разгледай мнение
Нямам това време, за да влизам в спорове тук, ако и да има смисъл някой да връща темата в правилния път...
Чрез "новото корабче" на метанол - самият ти ВНУШАВАШ (а и некомпетентните медии внушават същото!), че това било "зелено" гориво.
Не е ясно кое точно качество на метанола НИ дава правото да го определим като "екологипно чист"?
Метанолът гори във въздушна среда и точно както е и при въглеводородите се образува въглероден диоксид СО2 и се отделя вода.
Как така се случи, че - при посочените качества - представителите на "зелената мафийка" - определиха метанола като "зелен"?
Разбира се, че не става дума за пари! За повече от много пари също никой и нищо не е казвал...³
Това, че метанолът е отровен, дразнещ и ЛЕСНОЗАПАЛИМ - изобщо не е никакъв проблем на корабите, нали, морски!
Не, че съм някакъв краен песимист, но - каквото има да се случва - рано или късно... Не съм го измислил аз тоя израз: "Бог забавяЛ, но..."
За мен е важно, че "новото корабче е на ... метанол..."
И изобщо не се питам за "цената", която ще калкулираме в себестойността на стоката (в по-дългосрочен план), а за "зеленото СО2" - не съм сигурен, че ще го бъде точно това "зелено" животно -БЕЗ ЕМИСИИ...
Остава да продължим аналогията и за самолетите???
Със здраве - за корабчетата и за самолетчетата на бъдещето!

Коментар