Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Това е коренно различно нещо, няма нищо общо с темата, както е подхваната. Говорим за работа с тежести, за натоварвания. Културизмът няма никакви допирни точки със спортуване за здраве. Той не би могъл да съществува без анаболи и стероиди, които съсипват сърдечносъдовата система.
99% със зоб, след 1-ва тренировка ги зарибяват со зоб. И това е още откак бях студент - преди 2000г. Сега е ужас.
На фитнес се ходи от глупост - няма кво да правиш кат млад и хабиш енергията по най-неподходящия начин. Същото зарибяване е и с наркотиците на 15-20 години, сега вече и хазарт. Все неща пороци унищожители на младите които замениха МАСОВИЯ СПОРТ за здраве.
Фитнеса е ИНДИВИДУАЛЕН спорт - там има само его, няма здравеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Започнах да вися на циците на майка ми още докато бозаех.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Ma k'o приказваш - даже от догодина вече хората ще се раждат директно на по 80 години и ще вървят към бебешка възраст!
Коментар
� -
Професор Добрев е великан в НСА.. съветвам всички да изглвдат този филм, част от неговия експвримент, за който говори колегата.
https://youtu.be/mLZXNyhX3gU?si=zLH4DoPtgYO3FDHT
Много, много бъркате за щангите, но си трябва четене.
- 1 like
Коментар
� -
Ебе, не е баш така. Има достатъчно литература за огромната полза от работата с тежести, особено в по-късна възраст. Имаше един професор - Павел Добрев, от старци, които не можеха да станат от кенефа, правеше изключително добре изглеждащи и поддържани възрастни хора с изграждаща се мускулатура, което беше най-интересното. Виждал съм с очите си подобен негов възпитаник в зала - 75 годишен човек, който правеше серии с 80 кг. на лежанка, неспортувал преди това или спортувал масов спорт. Този човек твърдеше, че е започнал с 35 килограма с болки в раменете и лактите. Това не е някаква новина - костите, ставите и мускулите обичат натоварването, а най-дброто натоварване дават щангите. Аз, лично съм привърженик на друга философия, но тя не е по-малко натоварваща - играя на висилка и успоредка на открито с всички достъпни разновидности на тези занимания и съм много доволен от резултата. Но не съм спирал никога. Не знам дали възрастен човек може тепърва да започне с такива игри. Докато с тежестите, при добра методика, можеш да започнеш късно и да напреднеш много, защото можеш да трупаш с 1, с 2, с 5 кг. и да натоварваш всяка една отделна мускулна група без участието на други, което при гимнастическите уреди е невъзможно - там за едно коремно участват и космите в ушите ти.Last edited by mirodes; 05.05.2024, 19:32.
Коментар
� -
Остаряването на човека не е необратим процес, това се опитвам да кажа и това е установено експериментално с живи хора. Дори при установени гонартрози и коксартрози при отпочване на един методологично подбран процес на натоварвания - времето за износване на хрущялите се удължава. Не става въпрос за самодейност, това е цяла наука - в нашия ВИФ или Спортна академия са много напреднали академично в тази област.
Коментар
� -
Остаряването на човека не е необратим процес, това се опитвам да кажа и това е установено експериментално с живи хора. Дори при установени гонартрози и коксартрози при отпочване на един методологично подбран процес на натоварвания - времето за износване на хрущялите се удължава. Не става въпрос за самодейност, това е цяла наука - в нашия ВИФ или Спортна академия са много напреднали академично в тази област.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от манимемене Разгледай мнениеТова което пишеш е вярно, но пак е за по-млада възраст. Ако до 75 не си го направил, на 75 не го започвай. Много е важно да си наясно докъде са ти възможностите, иначе ставаш за резил - било то за спорт, секс и пр.
- 1 like
Коментар
� -
Затова винаги съм казвал, че е хубаво да се чете. Има достатъчно написано по въпроса. Коксартрозата идва от бездействие, от нетрениране, защото натоварванията стимулират производството на синовиалнта течност в ставите, която ги облива - разбираш ли каква е последователността. Костта не е плътна, тя е порьозна, натоварванията благоприятстват живота на костната система - да не влизам в подробности. А, освен да се чете, още по-хубаво е да се изпита на собствен гръб - така човек започва да разбира в по-висока степен физиологията си. Човек може да тренира и да е здрав, докато не му окапе пискюлът. Ние имаме заряд за безсмъртие на клетъчно ниво, нас ни убива репликацията на клетките, която от седене и лежане става с годините все по-непълна. Важно е да се работи върху теломерите и ксерокса, а те са пряко зависими от движението, защото ние сме динамомашини - спреш ли да се движиш, митохондриите ти започват да произвеждат талаш вместо енергия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Що такива флюенсъри умряха на по 25-30г а иначе с милиони последователи заради перфектната опаковка (външен вид). От културисти републикански шампиони знам че макс 1 месец трябва да гониш перфектна форма, после 1 седмица чистиш вода да се нацепиш за състезание и после мааш тортички, пици
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Що такива флюенсъри умряха на по 25-30г а иначе с милиони последователи заради перфектната опаковка (външен вид). От културисти републикански шампиони знам че макс 1 месец трябва да гониш перфектна форма, после 1 седмица чистиш вода да се нацепиш за състезание и после мааш тортички, пици
Дали ще е волтова дъга, дЪл ще са фитнес-маниаци.... Дарвиновата награда ги чьЕка, чьЕка!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
На каква възраст започна?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от манимемене Разгледай мнение
костите, ставите и мускулите обичат натоварване само в млада възраст. Старец на 75 ще си докара само коксартроза, гонартроза и дископатия (дискова херния).
- 1 like
Коментар
�
Коментар