IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

Всяко ефективно лечение на covid19 се отхвърля от СЗО.Защо ли?
    Защото са прави. Ремдесевир още в началото му бяха непълни и противоречиви ползите, с наблюденията и опита се натрупаха данни че не помага особено. А за тежки случаи дори не бива да се приема. Но в определени случаи може би има косвен ефект, затова го сложиха за клинични изпитания.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Много "умен" отговор, изпълнен с пращяща "мъдрост" от последна инстанция.

Да, ама за грипа лечение ИМА, има и лекарства, които унищожават вируса за по-малко от 24 часа. Ако не си чувал например за Тамифлу - ами върви се гръмни, но недей да плещиш глупости по форумите като "експерт" от последна инстанция. Също и ваксините за грип - ами действат си, ако си ги сложиш.

За короната обаче все още няма доказано лекарство, както и работеща ваксина. Именно това го отличава от другите респираторни заболявания - че все още не сме го преборили, а и смъртноста е поне 10 пъти по-висока от тази на грипа.

Направо си жалък с твоите напъни да докажеш някаква измислена от болното ти съзнание простотия. Заради такива като тебе сме на това дереже.
      Тамифлу е предимно за профилактика, и доякъде възпрепятства разпространението на грипния вирус по време на виремията. Но нищо и никой сирус не се унищожава с лекарства. Такова нещо няма. За бактериите има. Атибиотици.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Всичко е ток и жица! Вдигам самолета по всяко време
        Защото рупаш био-пчелен мед, Без подобрители камагра и други повдигачи
        Не е препоръка

Коментар

А оная ти работа как е?
          Жена ти приема ли те в леглото, или те отсвирва?
          Всичко е ток и жица! Вдигам самолета по всяко време

Коментар

Аз също съм "бивш" спортист, тоест продължавам да тренирам за здраве, в добра форма съм и го изкарах леко. Общо взето след третия ден вече бях ОК. Не съм вземал никакви лекарства.
            А кашлицата мина ли ти? Моята се влачи 10 дена но вече отшумя. Обонянието ми обаче още не се е върнало Някой казват че се връщало чак след 4-5 седмици.
            Кашлицата продължи 10 дена....Рядко......Много рядко употребявам антибиотици но в дадения случай реших да мина 3 дневен курс с азитромицин в комбинация с мукосулван.Отглеждам коне и други животни на вилата и не можех да си позволя залежаване.През всичките дни дори и в дните с температура си правех задължителните 5 серии от по 30 лицеви опори.От днес започнах и бягането без което не мога.

Коментар

Аз също съм "бивш" спортист, тоест продължавам да тренирам за здраве, в добра форма съм и го изкарах леко. Общо взето след третия ден вече бях ОК. Не съм вземал никакви лекарства.
              А кашлицата мина ли ти? Моята се влачи 10 дена но вече отшумя. Обонянието ми обаче още не се е върнало Някой казват че се връщало чак след 4-5 седмици.
              А оная ти работа как е?
              Жена ти приема ли те в леглото, или те отсвирва?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                Преди 14 дена написах че имам всички симптоми на Ковид-19.Като неизключих и момента за възможноста да е и обикновен грип.Две седмици по.късно се чуствам напълно възтановен.Преди двайсетина минути завърших 6.5 км планинско бягане в не лошо темпо.Това за мен е показателно за здравословния статус.Успех в справянето с болеста на всички заразени.

Коментар

• Преди 14 дена написах че имам всички симптоми на Ковид-19.Като неизключих и момента за възможноста да е и обикновен грип.Две седмици по.късно се чуствам напълно възтановен.Преди двайсетина минути завърших 6.5 км планинско бягане в не лошо темпо.Това за мен е показателно за здравословния статус.Успех в справянето с болеста на всички заразени.

Коментар

• Болните от COVID-19 пренасят заразата в първите пет дни от появата на симптомите, съобщи Би Би Си (BBC), позовавайки се на резултати от мащабно проучване.

То установи, че пациентите носят най-високи нива на вируса в началото на заболяването. „Жив” вирус, способен да се репликира, е открит при болни до деветия ден от проява на симптоми.

Британските учени, извършили проучването, подчертават, че ранната изолация е ключова за пресичане на разпространението на заразата.

Резултатите бяха публикувани в сп. „Лансет Майкроб”.

Учените са анализирали 79 глобални проучвания на COVID-19, обхващащи хоспитализирани пациенти със симптоми, които са дали положителен тест за новия коронавирус. Те са успели да идентифицират и репликират жизнен вирус от гърлен секрет, взет до девет дни от началото на заболяването. Количеството жизнени РНК частици в тези проби достига пик в момента на проява на симптомите или в рамките на следващите пет дни.

Неактивни жизнени фрагменти от РНК се установяват в секрети от носа и гърлото средно до 17 дни от проява на симптоми. Според учените въпреки наличието на тези фрагменти, след като не са открити жизнени частици от вируса, способни да се репликират след деветия ден, не е вероятно мнозинството от хората да са все още заразни след деветия ден на заболяването.

„Трябва да подкрепяме хората да се изолират веднага, след като получат симптоми, дори и леки. Докато излязат резултатите от тестовете им, те може да са преминали вече най-инфекциозната фаза”, каза д-р Мюге Чевик от университета „Сейнт Андрюс” пред Би Би Си.

Проучването не засяга хора без симптоми, но авторите му напомнят за други изследвания, установили, че хората могат да бъдат заразни преди проява на симптоми и да предават вируса, дори ако нямат никакви симптоми. Британските власти съветват хората да се изолират незабавно за период от поне десет дни, ако имат някакъв симптом на COVID-19.

Коментар

Освен всичко друго тези графики са за стари периоди, на които липсват последните седмици. Ако ги имаше - щяхте да се ужасите.
                      Mortality data is incomplete in the weeks, and even months, after a death occurs because of delays in reporting. For example, the chart here shows US data from 20165 on the completeness of death reporting by week after a death occurs. After four weeks, only 54% of deaths have been fully recorded; by eight weeks this figure is 75%, and it doesn’t reach 100% until almost a year after the date of death.6 Similar delays in reporting exist for all countries to varying extents.

Коментар

• Тази снимка е показателна за цялата КОВИД ИЗМАМА!
                        *

Коментар

• Total excess deaths with relative contribution of COVID-19 and non-COVID-19 excess deaths per million population
                          А) Обща извънредна смъртност (червено)
                          Б) Смъртност от КОВИД-19 (синьо)
                          В) Извънредна смъртност по други причини (жълто)
                          на 1 милион жители

А = Б + В

Класиране на ужасите: Испания, Англия, Италия, Белгия, ... Франция, Швейцария, Германия

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Отговорът е прост:

От ковид лечение НЯМА. Както няма и от грип. Лекуват се усложненията, бактериалните инфекции и други подобни, които са причинени от вируса.
                            Т'ва е! Ако организмът ти е силен, имунната защита ти е добра, ще пребориш вируса. Задачата на лекарите е да лекуват усложненията и да те поддържат жив докато организмът пребори вируса.
                            Апропо... и ваксината е химера. Както и тая срещу грип.
                            Много "умен" отговор, изпълнен с пращяща "мъдрост" от последна инстанция.

Да, ама за грипа лечение ИМА, има и лекарства, които унищожават вируса за по-малко от 24 часа. Ако не си чувал например за Тамифлу - ами върви се гръмни, но недей да плещиш глупости по форумите като "експерт" от последна инстанция. Също и ваксините за грип - ами действат си, ако си ги сложиш.

За короната обаче все още няма доказано лекарство, както и работеща ваксина. Именно това го отличава от другите респираторни заболявания - че все още не сме го преборили, а и смъртноста е поне 10 пъти по-висока от тази на грипа.

Направо си жалък с твоите напъни да докажеш някаква измислена от болното ти съзнание простотия. Заради такива като тебе сме на това дереже.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Интересно като нямаше кУрона предишните години що ли има пик?
                              Много просто, Dr. Watson - заради зимното грипче

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Интересно като нямаше кУрона предишните години що ли има пик?
                                Да питам откога АРЕСТУВАТ че си без маска? По кой закон?
                                https://www.facebook.com/savovamilen...34374100014691
                                Зимно време смъртноста винаги се увеличава по много причини, за които дори и олигофрените би трябвало да се досетят:
                                1. Пневмонии
                                2. Завишено количество ПТП-та поради хлъзгави пътища
                                3. Нощта е 2 пъти по-дълга отколкото през лятото, което също увеличава случаите на ПТП-та с човешки жертви
                                4. Студено време и атмосфера с висока влажност, способстваща разпространяването на всякакви бактерии и вируси
                                5. Хлъзгави пътища и тротоари, водещи до нещастни случаи на възрастни пешеходци
                                6. Недоотоплени или преотоплени жилища, преяждане, препиване и прочее битовизми

Освен всичко друго тези графики са за стари периоди, на които липсват последните седмици. Ако ги имаше - щяхте да се ужасите.

Коментар

Working...
                                X