IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

+23876483275409438593495.......................... ...............

Точно така! Аз онзи ден бях в Токуда и имах работа на изхода за спешното! До мен докараха един човек с Корона, който нямаше никаква сатурация според приемащата сестра, беше като труп и не можеше да си стои на краката! Внукът му го беше докарал с частна линейка, защото другите не идвали!
    Сестрата каза на момчето, че бил за реанимация спешно, а те не можело да го приемат, защото нямали места! По нейни думи.... "3 отделения са ги превърнали в КОВИД легла"

Дано човекът да е жив. Беше в изключително тежко състояние! Но на практика го оставят да умре като куче!

Какво се получава? Когато настанят и 20 отделения с леки и среднотежки случаи, разходите за лечението, когато няма "интензивни грижи" са сравнително малки и пътеката плюс допълнителното заплащане ги извежда на плюс!
    Хора като този човек, който на практика си заминаваше буквално го подритват като парцал, защото интензивните грижи са скъпи и изискват голям ресурс и време!

Пак казвам дано човека да е жив, но там където има покойници от Короната са точно такива случаи, където на хората им се отказва да получат интензивна грижа, а самите болнични отделения с така обявените болни, са пълни в една много голяма степен с хора, които са там, защото предпочитат да карат пневмонията на легло в болницата за по-сигурно, без значение дали здравословното им състояние изисква това или не!
    Показателен е примера с ромите болни от "Корона", които играят кючек в болницата!

Няма реална грижа за хората, а се отварят легла в болниците просто, за да се отчита дейност, че уж нещо се правило....
    Няма реална аритметика и план дали когато една болница я накарат да открие допълнителни места, тя трябва да подсигури възможност и за интензивни грижи, пропорционално на новооткритите места. Особено такава голяма болница като Токуда! Да не се получава така, че някой да открие 50 легла за стандартно лечение и нито едно в добавка за интензивна грижа!

На момчето му казаха да подбира стареца и да се маха...

Цари тотален хаос и мърлящина повсеместно! Огромната част от смъртните случаи се дължат на пълната липса на организация, а не че този вирус е толкова страшен!
    Фактически, за цялото това време, което имаха лятото, не подсигуриха увеличаване на капацитет нито в спешната помощ, нито в болниците. Сетиха се чак началото на неомври при бума на случаите, а дори сега се вижда, че организацията е под всякаква критика!
    Мога да потвърдя, че в моя град положението е същото, ако не и по-трагично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      +2
      Ще допълня, че пътеките за интензивното и интубацията са по-скъпи, но пак не покриват разходите.
      Смятай, само използването на Рамдесевира е 5500 лв.

Коментар

• Поздрави на всички участници в тази страхотна тема. Следя я от самото начало и не съм пропуснал и една страница. Това ми бе разнообразието през пролетта, когато се наложи да си остана вкъщи и да уча с децата, през лятото, когато се върнах на работа, през есента, когато нещата започнаха да стават по-динамични и дори сега след 15 дена с корона. Бих искал да уточня позицията си спрямо ситуацията предварително, а тя е благоразумие без паника. Понеже имам да споделя толкова много мисли и разсъждения по въпроса, а не искам да бъда обвинен в логорея ще гледам да се придържам към информация, която би била полезна за многобройната явна и скрита(от която съм част и аз) аудитория. Неизбежното за семеен човек с малки деца-ученици вирусът дойде и при нас въпреки мерките(това е необятно поле за коментари). Първите 3 дена бяха отврат(за мен и жена ми)- температура 37.3- 38.6, почти не спахме 2 денонощия(когато съм имал грип е по различно- високата температура унася), без апетит, желание само да лежиш, тялото сякаш не е твоето, умора, безсилие. При нас нямаше гадене. Към 3-4 ден идваш на себе си. И тогава при жена ми дойде кашлицата(аз, Слава Богу, се разминах). Гадна, уморяваща суха кашлица. Това което вземахме беше Авирон, Изопринозин(аз направих грешка, че не го почнах навреме), Цинк, Селен, Антистенокардин. Много вода 3-4 литра. Важно да се приемат много течности. Всичко това са съвети на приятелка, която е много опитен лекар и има пряко наблюдение върху нещата, защото работи в болница, която е фул с Ковид пациенти. Даже по нейни думи само десетина лекари са останали при тях, които не са се разболели и не са го минали. Ден 5 загубих обоняние и вкус. Жената - не. На ден 8 тъкмо реших, че това беше и температурата пак се върна( при жената - не). Така отново 3 дена. Температура през нощта и ОК през деня. Липса на сън( само унасяне между 5-8 сутринта), умора, главоболие. Късмет, че при фаза 2 пак се разминах с кашлицата(тогава започнах и изопринозина и определено имаше ефект). Обонянието се върна на ден 11. При жена ми фаза 2 още продължава. Главоболие, замаяност, ниско кръвно. Няма сили да стане. Основно лежи. Така с нас. На жената родителите, обаче го карат доста по тежко. При баща и кашлица от самото начало плюс другите гадости и смяна на 2 антибиотика. Бори се да се размине с пневмонията. Майка и нямаше този късмет и е с двустранна пмевмония. В болниците места няма и се лекува вкъщи. Две рецепти с хапчета. И каквото сабя покаже. Който оцелее - оцелее. Относно ситуацията в града, където живея- почти всеки с когото се чуя го кара в момента или е изкарал "НЕЩО" с подобна симптоматика. Познайте дали хората се тестват. Дали имат самодисциплина да ограничат контактите си е отделен въпрос. Не искам да съдя никого. Настоящата ситуация е: "Уйде Коня У Ряката". Единствено GP-то ми и двама познати на високи обществени длъжности(които са били и на болнично лечение) са с официални положитилни RT-PCR тестове. Бройката в момента е в много пъти над официалната.Беше въпрос на време училищата да станат развъдник на инфекцията. И неминуемо децата да го донесат. И оттам нататък спасение няма- всички в домакинството са под ножа. А на въпроса дали това беше направено умишлено или от некадърност, скудоумие, от подбуди нямащи нищо общо с желанието да се направи най-доброто за хората също не искам да коментирам на този етап. В този форум имам щастието да чета мнения от интелигентни участници(макар да забелязвам, че някои използват своя интелект и осъзнати или не дотам, способности в областта на софистиката да защитават тези, които не съвпадат с някои мои виждания (основно за случващото се в БГ)), а в днешните времена на духовна и интелектуална нищета това е като балсам за душата на хора, имащи нужда от комуникация на ниво малко по-високо над общоприето за народонаселението. Както обичаше да казва един близък приятел докато следвахме, чиято интелигентност от154(по спомен от МЕНСА, все пак беше преди 20+ и не беше online) беше смазваща: Лесно ви е на вас щото сте прости, а аз какво да правя?!? Знайте, че вирусът не е Черната Чума, но не е и обикновен Грип. Коварен е. А за някои хора е смъртоносен и никой не може да е сигурен как ще е при него. Това което се случва в БГ е комплексна каскада от събития, водещи до лоши последици пряко и косвено. Повече ме притеснява т.н. Collateral Damages, които най-вероятно ще се окажат даже и по-големи от преките медицински щети. А има толкова много хора с куп други болести, които тепърва ще берат плодовете на тази лудост, понеже здравеопазването беше поставено в нокдаун. Стана дълъг първи пост. Бъдете здрави. Бъдете разумни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Ако аз съм форумния шут,
          Поздравявам те с песента на Куку бенд

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение

Зависи, ама виж фактите, пътеката за болен от Ковид е 1400 лв, а лечението - ако си със сериозни усложнения. струва над 5500.
            Затова болниците не приемат (средно) тежки случаи.
            А ГПто знае, кой колко е зле.
            Естествено, той приветства хора с леки симптоми.
            +23876483275409438593495.......................... ...............

Точно така! Аз онзи ден бях в Токуда и имах работа на изхода за спешното! До мен докараха един човек с Корона, който нямаше никаква сатурация според приемащата сестра, беше като труп и не можеше да си стои на краката! Внукът му го беше докарал с частна линейка, защото другите не идвали!
            Сестрата каза на момчето, че бил за реанимация спешно, а те не можело да го приемат, защото нямали места! По нейни думи.... "3 отделения са ги превърнали в КОВИД легла"

Дано човекът да е жив. Беше в изключително тежко състояние! Но на практика го оставят да умре като куче!

Какво се получава? Когато настанят и 20 отделения с леки и среднотежки случаи, разходите за лечението, когато няма "интензивни грижи" са сравнително малки и пътеката плюс допълнителното заплащане ги извежда на плюс!
            Хора като този човек, който на практика си заминаваше буквално го подритват като парцал, защото интензивните грижи са скъпи и изискват голям ресурс и време!

Пак казвам дано човека да е жив, но там където има покойници от Короната са точно такива случаи, където на хората им се отказва да получат интензивна грижа, а самите болнични отделения с така обявените болни, са пълни в една много голяма степен с хора, които са там, защото предпочитат да карат пневмонията на легло в болницата за по-сигурно, без значение дали здравословното им състояние изисква това или не!
            Показателен е примера с ромите болни от "Корона", които играят кючек в болницата!

Няма реална грижа за хората, а се отварят легла в болниците просто, за да се отчита дейност, че уж нещо се правило....
            Няма реална аритметика и план дали когато една болница я накарат да открие допълнителни места, тя трябва да подсигури възможност и за интензивни грижи, пропорционално на новооткритите места. Особено такава голяма болница като Токуда! Да не се получава така, че някой да открие 50 легла за стандартно лечение и нито едно в добавка за интензивна грижа!

На момчето му казаха да подбира стареца и да се маха...

Цари тотален хаос и мърлящина повсеместно! Огромната част от смъртните случаи се дължат на пълната липса на организация, а не че този вирус е толкова страшен!
            Фактически, за цялото това време, което имаха лятото, не подсигуриха увеличаване на капацитет нито в спешната помощ, нито в болниците. Сетиха се чак началото на неомври при бума на случаите, а дори сега се вижда, че организацията е под всякаква критика!
            Last edited by Mike Florida; 21.11.2020, 20:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение

Зависи, ама виж фактите, пътеката за болен от Ковид е 1400 лв, а лечението - ако си със сериозни усложнения. струва над 5500.
              А не ти ли се стрва съвсем логично ,на база на запълнения капацитет на доста болници, и на база недостатъчния, по принцип, медицински персонал,а и сега още по-недостатъчен(доста заразени ) ,да се приемат хора със сериозни усложнения,щото тия дето са средно тежки ,така или иначе няма кой да ги лекува....?!
              А не призовахме ли ние - "апокалиптиците" точно това - спазвайте мерките,носете маски,дистанцирайте се максимално ,ограничете неналожителните срещи и контакти,за да не се стигне именно до тази сутуация - препълнени болници ,недостатъчен персонал?!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Аз думите "бяла мафия" не съм употребявал и не си спомням да съм казвал това, което твърдиш. Аз уважавам лекарите. Казвал съм и го твърдя и сега, че ковид истерията е изкуствено раздухвана с цел обогатяване на фармацевтичната мафия. Не лекарите, ами производителите на лекарства са мафията, която ни ограбва. И са в картел със сороските демократи, привърженици на ЛГБТ лъжата, които с цел да предотвратят преизбирането на Трумп, раздухаха тая истерия.
                Всички световни (пък и нашенски) конспирации са плод само и единствено на невежество. Живеем в ера, в която дори и най-големите некадърници имат достъп до интернет и го заливат с техните си измислици и небивалици. Техните кухи тикви поради ниското си образование са пълни с всякакви простотии, и ги изливат в интернет пространството, мислейки се за много "велики" и "начетени".

Истината е, че всичко си има разумно обяснение, а колкото до парите - ами светът е такъв, и все някъде някой печели от всичко добро или лошо, което се случва. Но понеже кухите тикви не ги знаят и не ги разбират тези процеси, за тях всичко е конспирация, специално създадена за да им обира парите, които ги нямат поради собствената си некадърност и невежество.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69

А бе Гигов,а бе не беше ли и ти, един от тези,дето разправяха ,че бялата мафия воглаве с управниците нарочно "изкарвали" ,че всички са болни от Ковид,та да точели Здравната каса?!Сега пък изведнъж личните лекари не дават направления на хората със съмнения за Ковид ,да се изследват?!
                  Нещо - шизофрения,що ли?!
                  Аз думите "бяла мафия" не съм употребявал и не си спомням да съм казвал това, което твърдиш. Аз уважавам лекарите. Казвал съм и го твърдя и сега, че ковид истерията е изкуствено раздухвана с цел обогатяване на фармацевтичната мафия. Не лекарите, ами производителите на лекарства са мафията, която ни ограбва. И са в картел със сороските демократи, привърженици на ЛГБТ лъжата, които с цел да предотвратят преизбирането на Трумп, раздухаха тая истерия.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69

А бе Гигов,а бе не беше ли и ти, един от тези,дето разправяха ,че бялата мафия воглаве с управниците нарочно "изкарвали" ,че всички са болни от Ковид,та да точели Здравната каса?!Сега пък изведнъж личните лекари не дават направления на хората със съмнения за Ковид ,да се изследват?!
                    Нещо - шизофрения,що ли?!
                    Естествено, той приветства хора с леки симптоми.
                    Last edited by распутин; 21.11.2020, 19:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow

Разбра ли бе "Дънинг-Крюгер"? Казва ти го специалист, не някой си военен пенсионер. Ама ти габровско дънинг-крюгерче, се изявяваш като истина от последна инстанция и дори си позволяваш да обвиняваш другите в точно твоите грехове.

И не сме на "това дередже" заради мен, ами заради некадърното герберско правителство, начело с престъпната Тиква от Банкя! Защото Тиквата е виновен, че личните лекари не приемат пациенти, ами лекуват по телефона. Щото така им заповяда Тиквата, чрез своите министри.

И Тиквата е виновен, че болниците не приемат болни, а линейките се щурат от една болница в друга! Защото такава е организацията на Спешната помощ след 10 годишно управление на простака от Банкя.

И същият сикаджийски премиер е виновен, че личните лекари не издават направления за изследване на хората със съмнения за Ковид.
                      Банкянският лъжец е виновен и за хаосът, който създаде т.нар. "здравен министър" със своите противоречиви заповеди, днес една идиотия, утре я отменят, но въвеждат друга идиотия.

Естествено че Тиквата е виновен дето умират хора на СТЪЛБИЩЕТО на болница, и то докарани от друга болница. Поне да ги бяха оставили да умрат в предната болница.

А, да не забравя!
                      Виновен си и ТИ, габровско дънинг-крюгерче, че от една година насам пееш песни във възхвала на банкянския престъпен премиер и така спомага Тиквата да се държи на власт и да убива българския народ със некадърното си корумпирано управление.
                      шит бре няма да казваш истината на форумния шут, ще вземе се обиди
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• аналгин хин действа по-добре от аспирина за гадното главоболие

тенк ю Софарма!

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Защо такъв нагъл въпрос? Някой пита ли те дали си се записал санитар?
                          Вече ми отговори, но в друга тема; да, ще се запише.
                          Той е лекар, аз и да искам, няма да ме вземат.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Що бре, добре пита човека.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от манимемене Разгледай мнение
                              Бългериън лев, ти записа ли се доброволец в някоя болница, в Плевен например?

Коментар

• Бългериън лев, ти записа ли се доброволец в някоя болница, в Плевен например?

Коментар

Working...
                                X