If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Училището е нещо, където, от едни хора се очаква, към края, да са ти го начукали между ушите.
...знанието. Какво да правиш с начуканото, научаваш между другото. Сам. Ако се забавляваш, при това, е бонус.
Значи има един автор Роалд Дал, норвежец, който беше написал един разказ, дано са го превели и на български, затова как частен учител в Англия подготвя най-тъпите си ученици по метода на Павлов за едно военно училище. Падала съм от смях с този разказ. Още го търся, защото след хиляда премествания се загуби книгата. Методът беше, че се тренират с бой по ръцете и прочее английски изпитани методи и ядат като кучета под час и само ако са назубрили материала. Същото беше със спането.
Въпросният частен учител нямаше нито един скъсан ученик на приемните изпити )))
Всъщност е ужасно трудно. Аз обичам да правя дълги преходи в планини. Понякога по 10 - 15 часа с почти 20 килограма раница на гърба. Забелязал съм че хората, които просто вървят се уморяват доста по-трудно. Хората, които искат да стигнат целта се скапват още преди половината път.
Всичко равновесие е само и единственно въпрос на умствена нагласа. Или начин на мислене. Може да искаш да стигнеш целта ужасно много ...но да обръщаш внимание на пътя...можеш да не обръщаш внимание на пътя и да гледаш само целта....може да имаш силно желание и да не усетиш пътя...може да се забавляваш и да не бързаш...преследвайки целта.....
Дали ще се умориш зависи от умнствената ти настройка.
Всъщност е ужасно трудно. Аз обичам да правя дълги преходи в планини. Понякога по 10 - 15 часа с почти 20 килограма раница на гърба. Забелязал съм че хората, които просто вървят се уморяват доста по-трудно. Хората, които искат да стигнат целта се скапват още преди половината път.
Училището е нещо, където, от едни хора се очаква, към края, да са ти го начукали между ушите.
...знанието. Какво да правиш с начуканото, научаваш между другото. Сам. Ако се забавляваш, при това, е бонус.
Не знам, буквално си нямам идея. Имаше някаква будистка мъдрост, че за да се превърнеш в Буда, не трябва да белиш картофи и да мислиш за Буда, а просто да белиш картофи
ами вярно е....
всеки трябва да си бели картофите....и като узрее ...за друго сам ще разбере.
Не знам, буквално си нямам идея. Имаше някаква будистка мъдрост, че за да се превърнеш в Буда, не трябва да белиш картофи и да мислиш за Буда, а просто да белиш картофи
Пак се правиш на дедо Господ. Колегата дето уж ме бил обидил вече съм го забравила, а с Мъней от теб разбирам че имаш конфликт. Това са виртуални работи. Аз ти говоря за реалния свят. За реални конфликти. Тук сме призраци, сенки отразяващи реалността.
Коментар