IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Училището не учи. Човек се учи...в училището.
    Семантика. Учителите, съставляващи училището учат.

Коментар

Вярно е това.

И ще ти кажа кога свършва рекурсията без дъно.....и къде се тегли чертата...а под чертатата започва нов живот и т.н...а живота целия на човек просто - НЕ СТИГА за нищо.

Отговора е много лесен...чертата се тегли тогава когато човек спре да мисли за себе си и почне да мисли за другите.

Това познато ли ти е?

Но за да почне да мисли за другите наистина ..той трябва да се почувства доволен от себе си...т.е да се чувства успешен.

И след това...започва коренно различен живот...които малцина познават.

Там си задаваш въпроси като това не как да направя пари...а как да изхарча пари за другите най рационално.

Кво ще кажеш?
      Не знам, буквално си нямам идея. Имаше някаква будистка мъдрост, че за да се превърнеш в Буда, не трябва да белиш картофи и да мислиш за Буда, а просто да белиш картофи

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Абе 17 е ок горе долу, но аз си имах работа с 15 годишни раними същества. Не знам, в училище май трябва да ни учат първо повече да общуваме и после всичко останало. Мисля, че помогнах да се оправи работата, ама той пътят към ада ...
        Училището не учи. Човек се учи...в училището.

Коментар

Пак се правиш на дедо Господ. Колегата дето уж ме бил обидил вече съм го забравила, а с Мъней от теб разбирам че имаш конфликт. Това са виртуални работи. Аз ти говоря за реалния свят. За реални конфликти. Тук сме призраци, сенки отразяващи реалността.
          ...че ме присЕти: Отраженията НЕ СА реални образи пък!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Това всеки човек може да го провери много лесно - за себе си. Взима нещо субективно, нещо в което наистина е сигурен че е прав. И започва да си задава въпроса, защо. Да кажем една позиция, която се споделя от доста успешни хора, че винаги трябва да се развиват. Защо да трябва да се развивам. Всеки ще има различни отговори на този въпрос, но да кажем един възможен отговор е защото ми дава повече шансове за успех. Защо искам повече шансове за успех. За да си вдигна вероятността да успея. Защо искам да успея. Защото искам да можа да си позволя това, това, онова. Защо искам това или онова. За да ме уважават хората, или за да се уважавам повече аз, или там какъвто друго отговор измисли човек. Защо е важно за мен да ме уважават хората - е тук нещата вече какъвто ще даде отговор човек и вече е зациклил.

Буквално - почти със сигурностт ще стигне до някой от горните си отговори или ако не е на тази стъпка ще зацикли след две три стъпки. Където се стигне до въпроса, защо искам да се чувства добре и ще се окаже че е защото няма нещо, а за да го има трябва да успее, а за да успее трябва да се развива, а за да се развива трябва да .... Това е рекурсия без дъно. Човек трябва някъде да тегли чертата. Да спре да си задава въпроси.
            Вярно е това.

И ще ти кажа кога свършва рекурсията без дъно.....и къде се тегли чертата...а под чертатата започва нов живот и т.н...а живота целия на човек просто - НЕ СТИГА за нищо.

Отговора е много лесен...чертата се тегли тогава когато човек спре да мисли за себе си и почне да мисли за другите.

Това познато ли ти е?

Но за да почне да мисли за другите наистина ..той трябва да се почувства доволен от себе си...т.е да се чувства успешен.

И след това...започва коренно различен живот...които малцина познават.

Там си задаваш въпроси като това не как да направя пари...а как да изхарча пари за другите най рационално.

Кво ще кажеш?

Коментар

А ти да не би да можеш да решиш всичките си личностни конфликти със всички?
              Ето с колегата дето те е обидил...още не си го решила. Простила.
              Или пък аз с Мъней?)))))
              Не че ми е голям зор де...))
              Пак се правиш на дедо Господ. Колегата дето уж ме бил обидил вече съм го забравила, а с Мъней от теб разбирам че имаш конфликт. Това са виртуални работи. Аз ти говоря за реалния свят. За реални конфликти. Тук сме призраци, сенки отразяващи реалността.

Коментар

А не мислиш защото ?
                Напече ме, бе. Регенерирам.

Коментар

Абе 17 е ок горе долу, но аз си имах работа с 15 годишни раними същества. Не знам, в училище май трябва да ни учат първо повече да общуваме и после всичко останало. Мисля, че помогнах да се оправи работата, ама той пътят към ада ...
                  ...да се влюбиш в какичка...'баси адът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Сега не мисля. После ще. Сега питам.
                    А не мислиш защото ?

Коментар

Хората винаги остават на 17 години. Само тялото им остарява и животът ги прави по-предпазливи. Но вътре във всеки един човек все едно дали е на 30, 50 или 70 години си стои неговото 17 годишно аз, което в доста случаи си иска същите неща каквито е искало тогава.

Коментар

Ти как мислиш?
                        Сега не мисля. После ще. Сега питам.

Коментар

Какво сте захапали Смъртта? Има нещо по-просто в оставянето на следите: Желанието да изпълниш живота си със смисъл. След това ще си умрял и ня а да ти пука, все пак. Пука на живите. Пука ли ти, си жив.
                          ...пък те ми мрънкотят занеизбежното.
                          Абсолютно вярно.

Коментар

„Трябва”? На кого?
                            Ти как мислиш?

Коментар

• ...гейовете свършиха...

Коментар

Вчера ми се случи нещо почти сюрреалистично. Трябваше да бъда далечен арбитър на спор межу по-възрастни от мен хора с поведение на късни пубертети. Стоях, слушах и не вярвах на ушите си. Всичко започва от себепознаването, за да се стигне до някакъв дори не успех, а баланс. Питах се как е възможно зрели хора, с добро образование и професия да не могат да си решат личностните конфликти.
                                Хората винаги остават на 17 години. Само тялото им остарява и животът ги прави по-предпазливи. Но вътре във всеки един човек все едно дали е на 30, 50 или 70 години си стои неговото 17 годишно аз, което в доста случаи си иска същите неща каквито е искало тогава.

Коментар

Working...
                                X