IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
    Вчера ми се случи нещо почти сюрреалистично. Трябваше да бъда далечен арбитър на спор межу по-възрастни от мен хора с поведение на късни пубертети. Стоях, слушах и не вярвах на ушите си. Всичко започва от себепознаването, за да се стигне до някакъв дори не успех, а баланс. Питах се как е възможно зрели хора, с добро образование и професия да не могат да си решат личностните конфликти.
    А ти да не би да можеш да решиш всичките си личностни конфликти със всички?

Ето с колегата дето те е обидил...още не си го решила. Простила.

Или пък аз с Мъней?)))))

Не че ми е голям зор де...))

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Това всеки човек може да го провери много лесно - за себе си. Взима нещо субективно, нещо в което наистина е сигурен че е прав. И започва да си задава въпроса, защо. Да кажем една позиция, която се споделя от доста успешни хора, че винаги трябва да се развиват. Защо да трябва да се развивам. Всеки ще има различни отговори на този въпрос, но да кажем един възможен отговор е защото ми дава повече шансове за успех. Защо искам повече шансове за успех. За да си вдигна вероятността да успея. Защо искам да успея. Защото искам да можа да си позволя това, това, онова. Защо искам това или онова. За да ме уважават хората, или за да се уважавам повече аз, или там какъвто друго отговор измисли човек. Защо е важно за мен да ме уважават хората - е тук нещата вече какъвто ще даде отговор човек и вече е зациклил.

Буквално - почти със сигурностт ще стигне до някой от горните си отговори или ако не е на тази стъпка ще зацикли след две три стъпки. Където се стигне до въпроса, защо искам да се чувства добре и ще се окаже че е защото няма нещо, а за да го има трябва да успее, а за да успее трябва да се развива, а за да се развива трябва да .... Това е рекурсия без дъно. Човек трябва някъде да тегли чертата. Да спре да си задава въпроси.
      „Трябва”? На кого?

Коментар

Вчера ми се случи нещо почти сюрреалистично. Трябваше да бъда далечен арбитър на спор межу по-възрастни от мен хора с поведение на късни пубертети. Стоях, слушах и не вярвах на ушите си. Всичко започва от себепознаването, за да се стигне до някакъв дори не успех, а баланс. Питах се как е възможно зрели хора, с добро образование и професия да не могат да си решат личностните конфликти.
        „Манастирът тесен за мойта душа е.

...А сега, си ги представете две накуп...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

има и такива случаи но има и такива които задават въпроси и тъсрят отговори - света е шарен

някой въпроси наистина трудно се задават щото мозъка отказва да ги зададе ако вярванията ти са прекалено силни
          Това всеки човек може да го провери много лесно - за себе си. Взима нещо субективно, нещо в което наистина е сигурен че е прав. И започва да си задава въпроса, защо. Да кажем една позиция, която се споделя от доста успешни хора, че винаги трябва да се развиват. Защо да трябва да се развивам. Всеки ще има различни отговори на този въпрос, но да кажем един възможен отговор е защото ми дава повече шансове за успех. Защо искам повече шансове за успех. За да си вдигна вероятността да успея. Защо искам да успея. Защото искам да можа да си позволя това, това, онова. Защо искам това или онова. За да ме уважават хората, или за да се уважавам повече аз, или там какъвто друго отговор измисли човек. Защо е важно за мен да ме уважават хората - е тук нещата вече какъвто ще даде отговор човек и вече е зациклил.

Буквално - почти със сигурностт ще стигне до някой от горните си отговори или ако не е на тази стъпка ще зацикли след две три стъпки. Където се стигне до въпроса, защо искам да се чувства добре и ще се окаже че е защото няма нещо, а за да го има трябва да успее, а за да успее трябва да се развива, а за да се развива трябва да .... Това е рекурсия без дъно. Човек трябва някъде да тегли чертата. Да спре да си задава въпроси.

Коментар

• Какво сте захапали Смъртта? Има нещо по-просто в оставянето на следите: Желанието да изпълниш живота си със смисъл. След това ще си умрял и ня а да ти пука, все пак. Пука на живите. Пука ли ти, си жив.
            ...пък те ми мрънкотят занеизбежното.

Коментар

• Вчера ми се случи нещо почти сюрреалистично. Трябваше да бъда далечен арбитър на спор межу по-възрастни от мен хора с поведение на късни пубертети. Стоях, слушах и не вярвах на ушите си. Всичко започва от себепознаването, за да се стигне до някакъв дори не успех, а баланс. Питах се как е възможно зрели хора, с добро образование и професия да не могат да си решат личностните конфликти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                За мене е загадка как може Ив Макс да е стигнал с логически и дори психологически анализ до това да е комуняга. Неговата лична психология е аз съм индивидуалист, аз всичко мога сам, всичко знам, аз съм победител и т.н. Това предполага да е либертарианец.

Значи тука има друг някакъв фактор...

За тебе твоя живот е загатка...това да ти е проблема...моя...))

Сериозно, ще ти кажа. Аз съм индивидуалист...който е установил от личен опит че живота е несправедлив въпреки че съм успял да постигна доста неща.....след като съм си надвил над масрафа...имам свободно време и мога да си го позволя....съм почнал като човек ...не като бизнесмен да мисля има ли възможност живота да е по справедлив?

Затова се занимавам с разни психологически "глупости" ...проекти дето нямат ясен финал...писане на мисли за успеха...връзките и т.н...все неща за които човек с кредити и ежедневна борба за оцеляване....няма време.
                Last edited by Iv_max; 12.06.2018, 23:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  За мене е загадка как може Ив Макс да е стигнал с логически и дори психологически анализ до това да е комуняга. Неговата лична психология е аз съм индивидуалист, аз всичко мога сам, всичко знам, аз съм победител и т.н. Това предполага да е либертарианец.

ей го на....въртим сучим...пак комуняга...след малко пак Путин ще хванем

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    не...разбира се...ама компанията е на друга вълна
                    Нека обърнем тренда. Направи го за аудиторията.

Коментар

• Относно смъртта и раждането....има една притча....ще я преразкажа че не я помня))

седели в корема на майка си два близнака...единия се казвал Его...другия Душа. Цял ден се въртели без работа....се мотали наляво надясно....и един ден Душата казала...абе Его..знаеш ли че имам усещането че има живот след раждането. И Егото казало...Душа кви са тея глупости...я се обръщай ...хващай пъпната връв и отивай в ъгъла не ме занимавай с глупости. Седели...седели...и Душата пак казала...абе ти може да се бъзикаш...ама аз имам твърдото убеждение че като се родим даже ще видим светлината...И Егото казало..абе ква светлина те гони бе...не виждаш ли тука е тъмно като....понеже не знаели кво е Гъз...казал само много тъмно))) ,,,И Душата казала...абе ти си мисли квото искаш ама аз смятам че като се родим..започва истинския живот...ще видим светлината...и даже и МАЙКА си ще видим...

Е прави били...в случая.

Притчата не подкрепя моята теза но все пак е интересна.

Всичко е въпрос на гледна точка.

Но това което смятам аз....е че до като са били в корема на майка си близнаците за да оживеят и видят кво има след раждането е било необходимо да си ядат от пъпната връв и да се развиват до като станат готови за раждане. Ако единия е разчитал че няма голямо значение да изпълнява функциите си да се развива....природата или живота може да реши че той не е достоен за раждане...и да го убие...и тогава няма да види раждането никога.

Така че квото и да има след раждането или след смъртта ....ние трябва да си свършим работата сега и тук...и тази работа не е да лежим и да мислим кво има след смъртта...а да действаме и да положим труд да развием потенциала си. Иначе лежейки в хола....и филсофствайки само...може природата да реши че не сме достойни да се родим...или да живеем след смъртта....щото сме безползени и като умрем вярвайки в прераждането или кармата да се окаже че сме се преебали...и няма да видим нищо от много акъл.

Коментар

• За мене е загадка как може Ив Макс да е стигнал с логически и дори психологически анализ до това да е комуняга. Неговата лична психология е аз съм индивидуалист, аз всичко мога сам, всичко знам, аз съм победител и т.н. Това предполага да е либертарианец.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

сигурен ли си По мои, а за щастие и не само мои наблюдения, човек първо си решава нещо - не съвсем ясно по какъв начин - и след това търси факти и причини, които го подкрепят. Тръгва от собствените си желания, страхове, емоции и след това създава цялостна картина на света около тях. С целия наратив, взаимовръзки, псевдологика и рационализации, с въпросите и отговорите си. Предимно с отговорите си, защото въпросите ако са честно зададени имат опасност да разклатят образът на света, а и на себе си, който си е създал в съзнанието.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

сигурен ли си По мои, а за щастие и не само мои наблюдения, човек първо си решава нещо - не съвсем ясно по какъв начин - и след това търси факти и причини, които го подкрепят. Тръгва от собствените си желания, страхове, емоции и след това създава цялостна картина на света около тях. С целия наратив, взаимовръзки, псевдологика и рационализации, с въпросите и отговорите си. Предимно с отговорите си, защото въпросите ако са честно зададени имат опасност да разклатят образът на света, а и на себе си, който си е създал в съзнанието.
                          има и такива случаи но има и такива които задават въпроси и тъсрят отговори - света е шарен

някой въпроси наистина трудно се задават щото мозъка отказва да ги зададе ако вярванията ти са прекалено силни

Коментар

Свършиха ли темите от книгата?
                            не...разбира се...ама компанията е на друга вълна

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
                              аз съм против аналният секс, унизява жената
                              Аз познавам няколко дето пък се унизяват ако не им предложиш))

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
                                аз съм против аналният секс, унизява жената
                                Бе мене ми се струва че повече унижава мъжете

Коментар

Working...
                                X