Първоначално изпратено от miro
Аз също бях казармен къде Лукановото преустройство - той пича се опита да наложи тук преход ала това което сега виждаме в Китай - но червеният модел го нямаше икономически да даде едно рамо и капиталистическият модел надделя - може да Ви е смешно но Ф.Димитров тогава ревеше по митингите "искаме банани" - верно имаше пари немаше стоки, за капак пуснахме и мораториум по дълга и малии прехода тръгна в друга посока, тогава имаше идея за "шокова терапия" - това беше според мен влака който изпуснахме и беше най-доброто за нас но нямахме предпоставки - защото трябваше да направим и бърза приватизация но нямахме национален капитал а ни трябваше бързо и как ами лесно да се открадне - от държавата, от населението в което имаше немалко пари, аз станах тогава студент и още в началото попаднах в правилното място - една консултантска фирма за приватизейшън - ние докарахме РМД опита и тнт, колкото и да е чудно с пари от Лондон почна всичко - и така както казваше един професор тогава по лекциите "за съжаление за да се оправи едно нещо първо трябва да се развали" - дойде инфлация, централната ни банка тръгна да се справя увеличавайки ОЛП и чудно защо обаче същевременно рефинансираше ТБ те кредитираха държавните предприятия дааа аз бях добре печелих в зелено къде 3к на месец имаше един момент в който баща ми учител вземаше 17д някъде заплата та смятайте та така после дойде борда после дойде сега аз спечелих покрай приватизейшъна после загубих от други неща и така но се радвам че живях в такива интересни времена - сега това нещо свърши реално прехода го няма финитто ще бъде след още едно правителство - вероятно Бойково и тогава когато дойде новото поколение на власт сега къде 20-25годишно със евро мислене нещата ще дойдат на мястото си хехе, или поне а дано - мисля че геополитически българия има шанса да се оправи скоро а сега трябва да се настроим бързо да сучем от вимето на европейските щати до колкото можем, само да не се посерем
Коментар