IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.31

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
    http://www.obuchenie.investor.bg/?cat=127

постарало се е момчето, има добри попадения, но има и места, където не съм съвсем съгласен. Числата на фибоначи показват симетрията, пропорцията в природата. Пазарът, който най-близо се доближава до това да бъде или поне да прилича на самостоятелен жив организъм е валутния пазар, затова не съм съгласен с това, че фиботата не работят, съгласен съм че може да не работят толкова добре на сток ексченджа, както и досега не съм чул някой да гледа фибота на графиките за доходността на бондовете и трежъри ноутс и биллс и т.н.

Аз се изумих, че в първия миг виждам написано нещо подходящо за вестник "24 часа" или "Труд" , но не и за финансов сайт, но като се размислих, хората си гонят интереса с подобни статии следвайки практиката на Уолстрийт от 20 те години "Образувай овчи стада" чрез разните му фондове.

За тях е по добре овчето стадо инвестирало на БФБ да не е в течение на нищо и да може да се манипулира лесно. Затова и подобни писания ще има и тук и в други сайтове следващи интереси на този или онзи.

Числата на Фибоначи могат да покажат много, стига да знае човек къде и как да ги прилага.
    Понеже съм търгувал и с акции, написаното в статията за мен е пълна глупост.

При всички случай до 5-10 години технически анализ на ниско ниво ще е включен като учебна дисциплина и в университетите и подобни писаници сами говорят за себе си и за авторите си.

С това: Освен това е възможно, навлизайки в територията на бихейвиористичните финанси (дял от финансите, занимаващ се с психологията на пазара), техническият анализ да има самоизпълняваща се способност – т.е. ако достатъчно голям брой хора смятат, че при дадено ниво трябва да се случи нещо, то неимоверно ще стане. пък въобще не мога да се съглася.
    Точно обратното е, и който е на форекс, където повечето сме техници (Включително банки и фондове каквото и да лъготят за себе си какви са фундаментали) знае каква сурова школа е форекса точно поради това, че тук техничарите са повече от всякъде другаде.

Точно на слабо ликвидни пазари като БФБ, стоковите пазари в БГ или AMEX навън (САЩ), един добър техничар може да одере по 5 кожи от другите и всяко ниво дори при 5-10 участници за сесията е техническо!

Който не вярва, да погледне търговията на AMEX и акциите на някоя слабо ликвидна компания и да си поиграе да изчислява.

Академиците често са взимали на мушка техническите методи и са ги опровергавали един по един.

Много ми е интересно какво са опровергали?

Едно обаче е ясно като бял ден. Технически анализ не е за всеки, както и четката на художника не е за всеки. Един ще цапа, а друг ще рисува.
    Дай на не-можещия брашно, яйца, мляко, сол и тиган да приготви палачинки и ще ти каже когато се провали - "С тези продукти палачинки не стават!"

" теорията за ефективните пазари " по голяма глупост е само "Теорията на хамбургера"

... цялата информация, включително и тази за миналото движение на цените, е отразена в моментната цена на актива и движението на цените е невъзможно да се предвиди. - Това вече е вярно и точно по тази причина често Фундаментала не струва пет-пари защото вече го има в цените.

Всичко е смешно. Само преди няколко месеца половината брокери от БФБ писаха и даваха интервюта как тренда се е изчерпал (точно на първата корекция след него), вземайки този флаг малко под 1000 за триъгълник изпълнил таргета си и пишейки един куп глупости за фундаметални и какви ли не причини, за края на Софикс. Дрън-дрън!

Както виждаме и Софикса си продължи доста над 1200 и "капацитетите" не разбират от технически освен на булевардно-книжно ниво нищо, че тогава се направиха на фундаменталисти.
    И какво ... Техническия анализ ли е виновен за погрешните прогнози? Ами покажете братлета, компютър на пакистанец от село и той ще чука орехи отгоре му и ще каже, че не работи дори да е успял да прочете упътването.

Не ставам адвокат на техниката, но без нея и само на фундаментал съм се напатил и натъргувал още в 90-те и ме учудиха тези глупости написани в сайт имащ се за финансов, а не за булеварден жълтурко!

Интересно ще ми е да видя тази статия в Economist
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ajax4o

pusni si ICQ aide de .
      http://s1.bg.bitefight.org/c.php?uid=107296

Коментар

• Стратегията за началото на другата седмица ще е buy on dips при формиране на локални минимуми в зоната над 1.9930-40

приятна почивка

Коментар

• http://www.obuchenie.investor.bg/?cat=127

постарало се е момчето, има добри попадения, но има и места, където не съм съвсем съгласен. Числата на фибоначи показват симетрията, пропорцията в природата. Пазарът, който най-близо се доближава до това да бъде или поне да прилича на самостоятелен жив организъм е валутния пазар, затова не съм съгласен с това, че фиботата не работят, съгласен съм че може да не работят толкова добре на сток ексченджа, както и досега не съм чул някой да гледа фибота на графиките за доходността на бондовете и трежъри ноутс и биллс и т.н.
          Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Аз индикации за обръщане на Dow не виждам... огромен обем на псоледната сесия, а само вижте вчера смарт мъни какво направиха...
            From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
            България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
              Колега Джей Г -за теб предният спад 1.366-1.16 пет вълнов ли беше или 3 вълнов
              3 - вълнова корекция (зиг-заг). Още в края на 2004 аз и още един тук (за съжаление не му помня ника) очаквахме зиг-заг корекция на тренда от 2000 г. до 2005 .
              Всъщност въпреки, че на пръв поглед е 5 вълнов модел за мнозина, то това е 3 вълнов модел и няма как да се сбърка с 5 вълновия.

Доста хора се подведоха, че това са 5 вълни и дори миналата година на един семинар на Варчев стана дума за това и дилърите му говориха за 5 вълни поради което и чакаха спад който не стана (Знаем, че братушките пробиха северния фронт на 22 Ноември).

Пак поради подобна грешка макар и друга, Александър Николов очакваше сложна корекция в началото на 2005 и бе говорил за триъгълник.

Всъщност има разделяне на техническия анализ на 2 течения при вълните на Елиът. Аз съм привърженик на по-слабо популярното течение смятащо, че за да имаме 5 вълни, то е нужно да имаме редуване на корекците в структурата на тренда.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• katilarium

Koito kogato i da varne na koito i da e kakavto i da e dalg si e dobre i za tozi
                koito go vrashta i za negovata coouterparty
                Ako edna darjava si izplalnqva zadaljeniqta tova e dobre za neq, ako si
                plashta dalgovete e samo dobre za valutata i. Obache kurosvete zavisqt
                ot mnogo strukturalni, fiskalni, monetarni i politecheski neshta
                Primer - ako si e izplatila dalgovete s "pechatane" na pari, tova e inflaciq
                i bi se otrazilo negativno varhu valutata.

Коментар

• Добър вечер,
                  може ли някой да ми каже какво става когато държавата Х върне на държавата У дълг и как се отразява това на валутите им,например в периодите при старта на процедурата,в напреднала фаза и след около 6 месеца след финализирането.Предполагам за някои този въпрос е елементарен,но има такива като мен които не знаят и ще съм благодарен да науча.Отчитат ли се тези суми като новини и към кои спадат по точно.
                  Благодаря предварително

Успех
                  Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• kritelin

Мисля Дау ще си стигне целта определено достатъчно е да задържи и от него момент нататък акулите ще го напуснат с доларите , така че може да продължим да чакаме да обърнат внимание на евро-тренда , кабела със сигурност са го фиксирали.Дол.шв. сега е добро място мисля той най-слабо ще те завлече и най-добре те хеджира понеже така и не падна , не съм убеден че ще падне той може да обърне тренда с точно двойно дъно понеже е над месечна подкрепа. Днес чукнахме при евро-долар крос линията по демаркер както я чертае на автомат не както я пускаме на ръка до пипс точно , може да се смята че още е даун а това пък може да значи че докато не ни накарат да видим 100% че е ъп еврото даун може и да не видим.Не мисля че акулите ще се нахвърлят на долари срещу швейк. те би следвало кабела да ударят първо после в полезрението им ще влезе еврото и чак тогава щв. ако така се развият събитията анализаторите говорят за 1.45 - 1.55 вече....
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Re: kritelin

Първоначално изпратено от supertrader
                      Дано китайците не се развилнеят при затворен пазар , не им е дошъл още звездния час Дау има още малко! Много внимателно карай с хеджовете - дол.шв. вярно че не потъна обаче никъде не е писано че ще стане може и двойно дъно над подкрепата и да се окаже че най-вярно се е движил от всички мейджъри.Прекалено много антитрендови фактори в момента пазара ги е игнорирал просто липсват тези с капитал зад гърба си които ще им обърнат внимание лепнаха ги на пазара за активи - акции , но там тръгне ли вълна на отлив на валутния ще бъде стихия. Популярните анализатори предсказаха зацикляне на Дау и нали виждаш колко го познаха днес проби още и пълзи към мястото на срещата. Сигурен съм че Бернанке е наясно как няма да удържат борсата ъп , за съжаление от ЕЦБ със сигурност не ги бива. Не само нашите са "йес" и от Европа са така когато трябва да си отстоят интересите пред онези - европейска болест.
                      Аз точно заради пропадането на Дау очаквам долар/швейк да потъне.
                      Аз мисля то тук лека корякция на Дау,после ъп за 13 000 и после АБЦ формация надолу и тогава ще видим окончателните дъна на керитата.Въпрос на време е всичко,но съм убеден,че паунд/йена ще ходи под 230 пак.А швейка ..той ясен нали е убежищна валута и като тръгне надолу фондовия пазар ще почнат да се вливат пари във франкове,като гледам евро/долар скоро няма намерение да връща и това ми е идеята - двоен натиск на долар/швейк.

Коментар

• kritelin

Дано китайците не се развилнеят при затворен пазар , не им е дошъл още звездния час Дау има още малко! Много внимателно карай с хеджовете - дол.шв. вярно че не потъна обаче никъде не е писано че ще стане може и двойно дъно над подкрепата и да се окаже че най-вярно се е движил от всички мейджъри.Прекалено много антитрендови фактори в момента пазара ги е игнорирал просто липсват тези с капитал зад гърба си които ще им обърнат внимание лепнаха ги на пазара за активи - акции , но там тръгне ли вълна на отлив на валутния ще бъде стихия. Популярните анализатори предсказаха зацикляне на Дау и нали виждаш колко го познаха днес проби още и пълзи към мястото на срещата. Сигурен съм че Бернанке е наясно как няма да удържат борсата ъп , за съжаление от ЕЦБ със сигурност не ги бива. Не само нашите са "йес" и от Европа са така когато трябва да си отстоят интересите пред онези - европейска болест.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• http://www.forex-markets.com/quotes.htm
                          Само да не се плашиш ако видиш някакви невероятни курсове.В неделя вечерта всичко си идва на мястото :-)

Коментар

• спделете саит в които дасе следят курсовете в събота и неделя ;О

Коментар

• Ако някой иска да скъсява долар/швейк мисля,че сега му е времето.
                              Приятна почивка на всички

Коментар

• Коко ние,че няма да сучим от европейците няма,ами дано те се смилят
                                поне над малкото промишленост,която е останала в България.Особено с нашите некадърни политици,които освен да ближат дебелите задници на цяла Европа друго не правят.
                                Европа имаше нужда от България повече отколкото ние от Европа вярвай ми.Погледни чисто географски къде се намира България само и всичко става ясно.
                                ДОкато хората пратени да защитават интересите на България знаят единствено да повтарят "yes" нищо добро не ни чака.

Коментар

Working...
                                X