If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като гледам Ичимоку на дневна май вече имаме обръщане на тренда. Поне по това което пише в книгите щом сме пробили Кижун Сен отгоре надолу това означава че трендът обръща, но за да имаме сигнал за твърди къси трябва да се изпълни още един сигнал - Чинку Спан трябва също да пресече цената отдолу нагоре. Ако това се случи то цзелта е около 1,44 - която ще се явява най-силната зона на подкрепа. Ако не я пробие трендът ще се възобнМоже и да не стаен ови отново на север и на 1,50 дупе да му е яко.
гледай да ти кажа какво ще стане . от тук 1.4640-50 ще направим едно 1.4676-80 , ако не минем 1.47 ще слезем за едно 1.4620 -30 и от тама ако не пробием 1.46 ще качим за над 1.47 с нива около 1.4730-40 макс . от тия нива е редно да се търси 1.4520 което за моента ми се струва че ще бъде силна подкрепа и от там ще тръгнем за годишния връх , който мисля че ще бъде 1.5020 .Може и да не стане точно така , но така ще го играя аз .
Успех в късите , да значете че ако имаме път до 1.44 ще имем един обир на стопове преди това с нива над 1.47
Forex , форекс новини и стратегии
Коментар
�
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от kritelin
Колеги паунд/йена може утре да я заварим на 233.Всичко зависи сега от 229 зоната.При тест и пробив имаме 4 фигури свободно покачване според мен.
Аз пък се чудя от къде да я скъсявам :P
В еврото хората в анкетата любезно написаха че няма да ходим на 1.51, пък аз ще допълня че и над 4966 няма да ходим - ФЕД-МЕД - и други такива простаци немат никакво значение.
Малко ме притеснява сентиментът за ново сваляне на лихвите Декември.Това не се връзва със започването на дълбока корекция преди ФЕД.
Зависи. Ето един теоретичен сценарий - разбучават се някое време, че щатите са в (или предстои) рецесия, което създава доби предпоставки сваляне на лихвата да се разглежда позитивно за долара. Фундамент, кво да го правиш... Ще го изтълкуват така, както им (х)уйдиса.
При еврото 1.4966 изпълнява някой изисквания да е връх.За мен потвърждение,че това е средносрочен връх ще има ако видя котировка под 1.4348.До тогава може да се чака обрат и 1.50,но падне ли 1.4348 ще имам основания да смявам,че предстои 1.38.За сега нивото е далеч.Като най-важни подкрепи определям 1.4570,1.4520 и 1.4440.
Малко ме притеснява сентиментът за ново сваляне на лихвите Декември.Това не се връзва със започването на дълбока корекция преди ФЕД.По-секси би било ако покрай обявяването на лихвите видим нещо над 1.50 и после запраши надолу,но пазарът ще покаже.
Като гледам Ичимоку на дневна май вече имаме обръщане на тренда. Поне по това което пише в книгите щом сме пробили Кижун Сен отгоре надолу това означава че трендът обръща, но за да имаме сигнал за твърди къси трябва да се изпълни още един сигнал - Чинку Спан трябва също да пресече цената отдолу нагоре. Ако това се случи то цзелта е около 1,44 - която ще се явява най-силната зона на подкрепа. Ако не я пробие трендът ще се възобнови отново на север и на 1,50 дупе да му е яко.
Няма как при 2-3 дневни движения срещу многогодишен тренд да се говори за край на тренда. Дори и да излезе така впоследствие, се търгува като корекция.
1.44 подкрепа на седмична , над него за обръщане не може да се говори , на месечна над 38 също не може , а пробива на юг е на часова и има още да пада.
Добре де ! При евро-долар може ли да се говори за обръщане на
тренда или това е корективно движение ? Моят анализ предвижда в
неделя вечер да отворим с гап на 1.4650 и след това по време на
японската сесия да стигнем до 1.4700/20 ! Около 10.00/11.00 ч. ще
стигнем 1.4770 ! После има важни новини от еврозоната , които ще
определят хода - или над 1.48 или нов спад към 1.47 ! Евро-йена също ще е нагоре - 163.00/30 ! Долар-йена 112.00 ! За кабела не
се наемам да прогнозирам ! Не е препоръка ! Лека.
Можеш ли да си аругемтираш малко повече анализа, как определи точно как ще отвори пазара и на кои нива ще сме в точно определеното време?
Добре де ! При евро-долар може ли да се говори за обръщане на
тренда или това е корективно движение ? Моят анализ предвижда в
неделя вечер да отворим с гап на 1.4650 и след това по време на
японската сесия да стигнем до 1.4700/20 ! Около 10.00/11.00 ч. ще
стигнем 1.4770 ! После има важни новини от еврозоната , които ще
определят хода - или над 1.48 или нов спад към 1.47 ! Евро-йена също ще е нагоре - 163.00/30 ! Долар-йена 112.00 ! За кабела не
се наемам да прогнозирам ! Не е препоръка ! Лека.
Сряда наистина беше много хубав отката , рядко се случва да е толкова точно по правилата и на няколко времеви рамки - не беше случайност че им показаха толскова изчистена картинка за купуване на евро и в петък който не се е затворил - лошо.
Прекалено силно импулсно движение , при това направо си е безпричинно , има вероятност да го обърне и няма да се учудя...много наподобява обир на масата дълги на евра.
mislq преди около 2 години или там някъде имаше подобен силен петъчен импулс...
Какво толкова се е случило? Ако има импулси, те са само в главите ни. В търговско отношение вчерашният ден беше регулярен и дори скучен. Интересният ден тази седмица беше сряда. След това имаме еднопосочно и умерено движение в полза на долара, но това вече е следствие, а не повод за изненада.
Как съм могъл да пропусна това шоу!! Със сигурност щях да отвея акаунта!! Е, поне в едно съм убеден: Който бачка в петъка, да му умре началника!! Пардон, акаунта!
Прекалено силно импулсно движение , при това направо си е безпричинно , има вероятност да го обърне и няма да се учудя...много наподобява обир на масата дълги на евра.
mislq преди около 2 години или там някъде имаше подобен силен петъчен импулс не мога да се сетя от кои нива беше но тои дадесамо началото на корекция един вид предупрейдение ,шип а понеделник или вторник може да върне естествено но ако е начало на корекция трябва да се оглеждаме) друг вариант е прибиране на печалби ) все пак края на месеца е освен тва и маи на дневна златото и то направи двоен връх което може и нищо да не значи но и при него импулса бе маи силен започва отпускарския месец и тънките пазари време за резки движения )
Коментар