IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
    Викаш, ако им отърва я спазват, ако ли пък не - правят каквото си знаят?
    Ами те и сега си правят каквото си знаят. Иначе 20 дена след черния петък през юни трябваше да почнат да ни плащат.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
      не споменавай директива , а регламент ..
      директивата не е закон .. тя е препоръка, направление, посока
      Викаш, ако им отърва я спазват, ако ли пък не - правят каквото си знаят?

Коментар

• Тренчев апелира за улични протести срещу престъпниците около КТБ

Престъпно принудително бездействие на БНБ по случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) отчита председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.
        Той се присъедини към пресконференцията на фейсбук групата "КТБalive" и обяви, че зад случващото се с банката стои една организирана престъпна група, която няма да се спре пред нищо. Единственият начин да се справим с нея е чрез уличен организиран протестен натиск, категоричен бе Тренчев.

Той обяви, че синдикатът му ще разпрати писма с апел за такъв до всички фирми, чиито пари са свързани с КТБ. По думите му, БНБ бездейства принудително, защото знае какво трябва да се направи, но не й се позволява да го направи. Тренчев съобщи, че има и уволнен шеф на правния отдел в банката, заради което КТ "Подкрепа" ще търси среща с квесторите на КТБ и ще прати писмо до БНБ, като синдикатът е готов "да извади всичките си оръжия, включително международни".

Междувременно вложителите в КТБ са на мнение, че банката може да функционира нормално в момента с наличните и 1,5 милиарда лева кеш, ако се наложи ограничение за големите вложители. Ако пък Прокопиев и Ковачки си върнат кредитите, още 1, 3 милиарда ще се влеят в КТБ, смятат те. Според тях с наличието на държавна гаранция и умела лихвена политика банката ще работи нормално и ще върви към оздравяване. За тях случващото е "треторазреден холивудски екшън", тъй като БНБ правила така, че взетите кредити да се връщат на безценица. Загубите са причинени от спиране на плащания от кредитополучатели с обезпечения в банката, смятат финансистите сред пострадалите вложители.

Явно Европейската комисия реагира по-бързо от родните институции, не пропусна да се възмути лидерът на "Другата България" Божидар Томалевски, който също е от засегнатите. Според него управителят на БНБ Иван Искров лъже, че законодателството ни не е синхронизирано с европейското, заради което стартира наказателната процедура на ЕК срещу нас. Според вложителите втората причина за процедурата е нарушаване правото на свободно движение на капиталите, което е по-тежко провинение.

Стана ясно, че след предишната пресконференция на вложителите те са се срещнали с финансистите на ГЕРБ и с Бойко Борисов, като са стигнали до споразумение в 4 точки, първата от която е в първия ден от живота на новото Народно събрание да се поиска оставката на Искров. Според Константин Тренчев пък има потенциален вариант парламентът да отстрани целият Управителен съвет на БНБ

http://news.ibox.bg/news/id_914783834
        Last edited by al4en; 28.09.2014, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
          Аз смятам да посоча и банкова сметка. Така няма да имат основание да ми откажат поради непосочена информация. Целта е отказът да не се основава на формални недостатъци на искането, тъй като тогава АС ще го върне за ново разглеждане от ФГВБ. Единствено се чудя дали да прилагам към искането копие от договора ми за влог и преводните нареждания или единствено да ги цитирам в искането.
          Имам само един влог. Как ще ги цитираш, като номер на сметка ли? Не мисля да прилагам толкова неща. За себе си считам, че ЕГН е достатъчно, за да ми намерят сметката в КТБ, без да им давам повече информация.
          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
            Няма проблем да се спомене директива - същата следва да се прилага с предимство пред противоречащото й национално законодателство, ако отговаря на критериите за директен ефект.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
              Чудя се дали в молбата до фонда да посоча банкова сметка, където да се преведат парите или да изчакам отговора. И без това знам, че ще ми откажат.
              Споменавам директивата, че е с превес над нашето законодателство и че трябва да я изпълняват.
              Направи си две копия и на едното да ти сложат входящ номер - което ще запазиш за себе си.
              действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                Чудя се дали в молбата до фонда да посоча банкова сметка, където да се преведат парите или да изчакам отговора. И без това знам, че ще ми откажат.
                Споменавам директивата, че е с превес над нашето законодателство и че трябва да я изпълняват.
                Направи си две копия и на едното да ти сложат входящ номер - което ще запазиш за себе си.
                Аз смятам да посоча и банкова сметка. Така няма да имат основание да ми откажат поради непосочена информация. Целта е отказът да не се основава на формални недостатъци на искането, тъй като тогава АС ще го върне за ново разглеждане от ФГВБ. Единствено се чудя дали да прилагам към искането копие от договора ми за влог и преводните нареждания или единствено да ги цитирам в искането.

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
                  Именно:

Вложителите в КТБ могат да съдят Фонда за гарантиране на влоговете заради неизплатените депозити

http://ww.vbox7.com/play:dd8a146a10
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• To Dimitar.
                    Цитат:
                    В предложената актуализация на бюджета на България за 2014 г. се предвиждат до 4,5 милиарда лева нови заеми, от които 700 милиона да отидат във Фонда за гарантиране на влоговете.

Дали това няма връзка с размера на "гарантираните" в КТБ?

Отговор:
                    Най-вече тук има вързка със ликвидната подкрепа, която е задължителна за банковата система. Банковата ви система, като писах, се намира в тежка ликвидна криза. Ако искаме да отварим КТБ или,накрая, искаме да платим гарантираните влогове, трябва да дадем ликвидността, която горе долу е равностойна на запорираните сметки в КТБ. Затова и се предвиждат плассиране на нови заеми до 4,5 милиарда лева.
                    За да по-бързо коригираме грешката, която е допуснал БНБ в началото на годината, трябва да спрем някаква голяма банка или да дадем ликвидността.

Коментар

• Именно:

Вложителите в КТБ могат да съдят Фонда за гарантиране на влоговете заради неизплатените депозити

http://ww.vbox7.com/play:dd8a146a10

Коментар

• КТБ може да заработи и без промени в закона

Един от малкото качествени и грамотни анализи, които съм чел по темата. Дано стигне до вземащите решенията в крайна сметка (макар че лично аз съм по-скоро съм убеден, че казуса КТБ се решава не според публичния интерес и не смятам, че биха обърнали внимание на подобни препоръки....)

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                          В предложената актуализация на бюджета на България за 2014 г. се предвиждат до 4,5 милиарда лева нови заеми, от които 700 милиона да отидат във Фонда за гарантиране на влоговете.

Разбира се, че има връзка. Вече одита е установил точно колко са задълженията, които ще трябва да покрие Фонда за гарантиране на влоговете и затова го предвиждат този заем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

Явно одитът е установил, че това е раликата между размера на дължимите гарантирани депозити и парите във ФГВБ.

Коментар

• В предложената актуализация на бюджета на България за 2014 г. се предвиждат до 4,5 милиарда лева нови заеми, от които 700 милиона да отидат във Фонда за гарантиране на влоговете.

Коментар

• Какъв е варианта само Цецо и фирмите му да опънат смукача....
                                -фалит
                                -ББР я купува за 1 лв и увеличава капитала с 1.5 млрд лв, които стигат за покриване на гарантираните депзити...
                                -започва дейност и възстановява парите ( по някаква схема) само на държавните и общински предприятия ?! - е тва как да стане???
                                -Всички несъбираеми кредити от фирмите на Цецо се продават на ТИМ и Прокопиев срещу 30% от кредитите ( може и повече...)
                                Last edited by 4i40; 27.09.2014, 21:24.

Коментар

X