IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Значи фалираме КТБ, фалират всички дребни и средни фирми и общини със сметки в банката, Пеевски и сие изкупуват на безценица читавите активи и си финансират следващите избори /Пеевски отново депутато-следовател може да стане шеф ДАНС /, освобождават Искров ама не го съдят, пък и той нали си е изтеглил парите от КТБ, доверието в банките съвсем спада, опрощават несъбирсемите кредити, теглат няколко млрд.заем и всеки работещ плаща...
    Не е като да не сме го преживели през 1997г.-накрая независимо дали си имал депозит или не ще си от губещите/плащащите. И ВИНОВНИ И ОСЪДЕНИ НЯМА ДА ИМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Небанков финансов сектор? ИП, УД, договорни и пенсионни фондове?
      На тях няма нищо гарантирано, и реално няма да могат да си върнат почти нищо. Все едно какъв сценарии се приложи.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
        е тука не се стърпях!

Кои точно фирми държат огромни депозити? Че не се сещам!
        Фирмите обикновено имат кредити и влагат всичко в бизнеса!

Банковите сметки се ползват за оборотни средства - А те наистина са големи!
        и разни други дейности. задържайки оборотите на фирмата за месец два в замразена банка можеш да избиеш доста фирми...

Кой луд ще има фирма и ще държи огромен депозит на името на фирмата не знам...

големите депозити в масовия случай сана частни лица....

Айде да не се излагаме с фирми с големи депозити....
        Небанков финансов сектор? ИП, УД, договорни и пенсионни фондове?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
          При фалит пак ти трябва да плащаш сметката. Само че тогава ще плащаш сметките на пеевски, плевню, прокопиев, цацата, искров и всички останали, които стоята зад цялата бутафория.
          Сметката при фалит ще бъде по-голяма, отколкото при оздравяване.
          Според мен варианта за оздравяване става все по-малко вероятен, защото вече много време е загубено. Нещата си вървят към фалит и олигарсите пак ще бъдат доволни, че други са им платили сметката.
          Пък ти се радвай колко зле бил Вуте.
          Глупости. При фалит разходите са само за спасяване на депозитите под 100 000 евро. Като срещу тях ще стоят активитите на банката - които няма как всичките да са лоши - т.е. една част от тези разходи ще бъде покрита в последствие.

Обаче при неуспешно спасяване - каквото ще бъде всяко спасяване - разходите ще са горните + намалели приходи от продажба на активи, тъй като тези с над 100 000 ще си дръпнат веднага парите и съответно активите, които покриват депозитите под 100 000 евро ще намалеят с милиард или два - до там до където КТБ все пак ще успее да плати на тези над 100 000 - защото тя няма да успее да плати на всички. Така и тези на които не успее да плати - след това ще имат много по-слабо обезпечение в бъдеще да си върнат парите от продажба на активи.

Т.е. цялото това нещо с отваряне ще облагодетелства шепа избрани връзкари с политически връзки или връзки с БНБ. За всички останали ще е по-зле. Ако някой с депозит над 100 000 си мисли че като отворят банката и ще може да си измъкне парите без връзки, сериозно се заблуждава. Просто и това което ще получи в последствие ще е доста по-малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
            И какво мислиш че ще се случи тези фирми като си загубят депозитите в КТБ - нищо няма да стане. 5 години депозитите са им стояли там и са били насочвани непроизводително към фирми на Кой. Т.е. 5 години икономиката на държавата реално е губела от това че тези фирми си държат парите в КТБ.

Ако сега си загубят парите какво ще се случи
            1, тези фирми нямат нужда от ликвидност - нищо няма да се промени.
            2. тези фирми имат нужда от ликвидност и ще им се наложи да взимат кредити от други банки - икономиката ще потръгне.

Ако обаче се"спаси " банката какво ще се случи
            1, взимаме дълг за това, който ще трябва да го плащаме - икономиката ще забуксува.

Няма вариант с частен спасител на КТБ, което да не е просто измама с цел отваряне за кратко, източване на каквото има илквидно и след това още по-голямо буксуване на икономиката. Никой с акъла си няма да вложи пукнат лев за спасяване на КТБ. Всеки който каже че що го направи е измамник.
            е тука не се стърпях!

Кои точно фирми държат огромни депозити? Че не се сещам!
            Фирмите обикновено имат кредити и влагат всичко в бизнеса!

Банковите сметки се ползват за оборотни средства - А те наистина са големи!
            и разни други дейности. задържайки оборотите на фирмата за месец два в замразена банка можеш да избиеш доста фирми...

Кой луд ще има фирма и ще държи огромен депозит на името на фирмата не знам...

големите депозити в масовия случай сана частни лица....

Айде да не се излагаме с фирми с големи депозити....

Коментар

• Т.е. изключваш варианта съдбата на Корпоративна да се отрази на вложителите в другите банки? Щото хората с пари в тях се сещат, че ги надзирава същия надзор и са кредитирали същата икономика...

Коментар

• При спасяване на банката има вариант да върне парите, с които и се помогне. Пък и държавата ще стане акционер. Може и да се продаде тази банка като се стабилизира.
                Освен Пеевски има и обикновени фирми, военно-промишленият комплекс бил там, аве лоша е работата... Ако е за въпрос, искам да си взема парите час по-скоро, но все пак гледам цялостната ситуация.
                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Именно, и какво става с доверието при затваряне на банката и при спасяването и? Няма спор, че от морална гледна точка си прав, въпросът е от прагматична гледна точка какви ще са последиците от двата варианта.
                  Аз точно от прагматична гледна точка гледам. Кое ще струва по-малко за данъкоплатците. Ако има някой идиот който реши да вкарва милиарди за спасявеното на банката - добре е дошъл - но първо да ги вкара парите - след това да отварят банката. Но въпреки че човшката глупост е безкрайна, не вярвам да има чак толкова глупав човек с толкова много пари.

Коментар

• Именно, и какво става с доверието при затваряне на банката и при спасяването и? Няма спор, че от морална гледна точка си прав, въпросът е от прагматична гледна точка какви ще са последиците от двата варианта.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                      Разбира се че на Вуте да му е зле, ако Вуте иска да ме накара аз да плащам че той да е добре. Да си страда като е тъп и е дал парите си на мафиоти. Защо аз да страдам, като не съм бил тъп и не съм си дал парите на мафиоти.
                      При фалит пак ти трябва да плащаш сметката. Само че тогава ще плащаш сметките на пеевски, плевню, прокопиев, цацата, искров и всички останали, които стоята зад цялата бутафория.
                      Сметката при фалит ще бъде по-голяма, отколкото при оздравяване.
                      Според мен варианта за оздравяване става все по-малко вероятен, защото вече много време е загубено. Нещата си вървят към фалит и олигарсите пак ще бъдат доволни, че други са им платили сметката.
                      Пък ти се радвай колко зле бил Вуте.
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Равновесие, при твоят сценарий излиза, че е най-добре да затваряме цялата банкова система
                        Нищо подобно. Банковата система е в бизнеса с доверието. Имаш доверие имаш банка, нямаш доверие имаш дупка.

Коментар

• Равновесие, при твоят сценарий излиза, че е най-добре да затваряме цялата банкова система

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                            Сред останалите има фирми, предприятия, не са само Вежди и Луна. Имам гарантиран депозит, но и представа от икономически процеси.

Цв. Василев има право да обжалва и вероятно ще го направи.

Според мен е крайно време прокуратурата да отстрани Искров, само тя има правомощията за това в момента.
                            И какво мислиш че ще се случи тези фирми като си загубят депозитите в КТБ - нищо няма да стане. 5 години депозитите са им стояли там и са били насочвани непроизводително към фирми на Кой. Т.е. 5 години икономиката на държавата реално е губела от това че тези фирми си държат парите в КТБ.

Ако сега си загубят парите какво ще се случи
                            1, тези фирми нямат нужда от ликвидност - нищо няма да се промени.
                            2. тези фирми имат нужда от ликвидност и ще им се наложи да взимат кредити от други банки - икономиката ще потръгне.

Ако обаче се"спаси " банката какво ще се случи
                            1, взимаме дълг за това, който ще трябва да го плащаме - икономиката ще забуксува.

Няма вариант с частен спасител на КТБ, което да не е просто измама с цел отваряне за кратко, източване на каквото има илквидно и след това още по-голямо буксуване на икономиката. Никой с акъла си няма да вложи пукнат лев за спасяване на КТБ. Всеки който каже че що го направи е измамник.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                              Значи на Вуте да му е зле.Значи си зьл тьпак.Без достатьчно пари.
                              Разбира се че на Вуте да му е зле, ако Вуте иска да ме накара аз да плащам че той да е добре. Да си страда като е тъп и е дал парите си на мафиоти. Защо аз да страдам, като не съм бил тъп и не съм си дал парите на мафиоти.

Коментар

• Сред останалите има фирми, предприятия, не са само Вежди и Луна. Имам гарантиран депозит, но и представа от икономически процеси.

Цв. Василев има право да обжалва и вероятно ще го направи.

Според мен е крайно време прокуратурата да отстрани Искров, само тя има правомощията за това в момента.
                                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Working...
                                X