IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
    Каролев го каза в прав текст: - Ако се стигне до несъстоятелност на КТБ, синдиците ще разпродадат всички активи(кредитния портфейл) на банката.
    Което според мен е първоначалната цел на определени политически или икономически групировки.
    Приказките, че в КТБ имало липса на капитали и пари са глупости на търкалета за заблуда на обикновената публика.

Един месец преди Цацаров и копоите му да нахлуят уж да разследват убийство в офисите на КТБ,
    финансовите показатели на Корпоративна бяха перфектни, много по-добри от на повечето бг. банки и FIB включително. Ако не беше тоя удар от медиите и прокуратурата, КТБ щеше да бъде Банка на годината за 2014.

Тия наглеци просто се опитват да ни правят на глупаци, за да могат безнаказано да разграбят предприятията и бизнесите, които са собственост на КТБ.
    Абсолютно вярно!
    И сега се опитват да прокарат яа "национален химн" песента "Да не спасяваме банката с парите на данъкоплатците", като тази песен има и кавърверсии, като "Не искам аз да плащам с моите пари на богаташите от КТБ", "Всеки който е вложел в КТБ е алчен глупак и да си носи последиците"...

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
      Значи фалираме КТБ, фалират всички дребни и средни фирми и общини със сметки в банката, Пеевски и сие изкупуват на безценица читавите активи и си финансират следващите избори /Пеевски отново депутато-следовател може да стане шеф ДАНС /, освобождават Искров ама не го съдят, пък и той нали си е изтеглил парите от КТБ, доверието в банките съвсем спада, опрощават несъбирсемите кредити, теглат няколко млрд.заем и всеки работещ плаща...
      Не е като да не сме го преживели през 1997г.-накрая независимо дали си имал депозит или не ще си от губещите/плащащите. И ВИНОВНИ И ОСЪДЕНИ НЯМА ДА ИМА.
      Каролев го каза в прав текст: - Ако се стигне до несъстоятелност на КТБ, синдиците ще разпродадат всички активи(кредитния портфейл) на банката.
      Което според мен е първоначалната цел на определени политически или икономически групировки.
      Приказките, че в КТБ имало огромни липси на капитали и пари са глупости на търкалета за заблуда на обикновената публика.

Един месец преди Цацаров и копоите му да нахлуят уж да разследват убийство в офисите на КТБ,
      финансовите показатели на Корпоративна бяха перфектни, много по-добри от на повечето бг. банки и FIB включително. Ако не беше тоя удар от медиите и прокуратурата, КТБ щеше да бъде Банка на годината за 2014.

Тия наглеци просто се опитват да ни правят на глупаци, за да могат безнаказано да разграбят предприятията и бизнесите, които са собственост на КТБ.
      Last edited by Frosty; 12.09.2014, 13:57.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
        Да бе да, и мармотите завиват шоколод.
        Ами дай да ги фалираме наред всички банки и да остане само БНБ, както в добрите стари времена

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Т.е. изключваш варианта съдбата на Корпоративна да се отрази на вложителите в другите банки? Щото хората с пари в тях се сещат, че ги надзирава същия надзор и са кредитирали същата икономика...
          +1
          И как ти се струва....утре като "заклатят" друга банка, дали някой ще повярва на БНБ, като излезе и каже, че тази банка е стабилна и изобщо цялата банкова система......типично по български злобеем и не си даваме сметката, че на някои хора това деление им идва дюшеш в тази ситуация.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
            Ти може и да не си тъп, но говориш тъпотии!? Защо да са си дали парите на мафиоти, КТБ си е напълно нормална банка, която не се различаваше до скоро от никоя друга банка....а това, че ти предпочиташ повече Вуте да е зле, отколкото ти да се добре, определено води до там, че рано или късно и ти и Вуте ще сте еднакво зле...
            Да бе да, и мармотите завиват шоколод.

Коментар

Всичко това зависи от състоянието на кредитният портфейл на банката, а какво е то изобщо не е ясно. Ясно е обаче, че има възможности и мераци да бъде представено като много по-лошо, отколкото може би е. Всъщност преди да излезнат оценките е безсмислено да се говори по темата.
              Реално това зависеше от състоянието на кредитния портфейл в края на юни. Банка която стои затворена три месеца не може да бъде спасена само с ликвидност. Не случайна никоде в световната история поне последните 5 години, никоя централна банка не направи подобна безподобна глупост, при никоя банка която бе спасена, каквато направи БНБ. БНБ, прокуратурата, политиците, които подкрепяха или бутаха действията им - всичките са с двата крака в този финансов крах.

А да се налива капитал в подобна банка е безумие. По-евтино, чисто и безпроблемно ще е просто да се купи друга банка. Това постоянно отлагане което практикуват в момента няма да спаси нищо - само прави нещата по-тегави за вложителите, които иначе поне ще си дръпнат парите до 100 000 евро.

Коментар

Разбира се че на Вуте да му е зле, ако Вуте иска да ме накара аз да плащам че той да е добре. Да си страда като е тъп и е дал парите си на мафиоти. Защо аз да страдам, като не съм бил тъп и не съм си дал парите на мафиоти.
                Ти може и да не си тъп, но говориш тъпотии!? Защо да са си дали парите на мафиоти, КТБ си е напълно нормална банка, която не се различаваше до скоро от никоя друга банка....а това, че ти предпочиташ повече Вуте да е зле, отколкото ти да се добре, определено води до там, че рано или късно и ти и Вуте ще сте еднакво зле...

Коментар

. - защото честно казано не ми пука за парите на финансовия сектор - който би трябвало да разбира какво прави, но очевидно не разбира. Като не разбира си засклужава и да фалира.
                  Не си прав че ще пострада само финансовия сектор, няма начин да не се отрази на цялата икономика и на всички данъкоплатци, въпроса е само колко ще трябва да платим при фалит и колко при ликвидна подкрепа.

Коментар

Т.е. ти мислиш че тази банка може да бъде спасена. Ти би ли вложил и 1 лев в акции на КТБ - аз не бих. Защо тогава си мислиш че ще се намери някой идиот който да направи това.

Ликвидна подкрепа, без капиталова подкрепа просто ще е хвърляне на добри пари след лоши пари - данъкоплатците ще трябва да платим двойно тогава. Това ще си е директно ограбване на българските данъкоплатци. И аз поне съм твърд против това - защото честно казано не ми пука за парите на финансовия сектор - който би трябвало да разбира какво прави, но очевидно не разбира. Като не разбира си засклужава и да фалира.
                    Всичко това зависи от състоянието на кредитният портфейл на банката, а какво е то изобщо не е ясно. Ясно е обаче, че има възможности и мераци да бъде представено като много по-лошо, отколкото може би е. Всъщност преди да излезнат оценките е безсмислено да се говори по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                      Ами откъде ще вземат пари и за тях? ФГВ до никъде не стига
                      Всички пасиви в баМка на разпоредители на бюджетните средства - общини, детски градини, съдилища. училища и т.н. следва да се обезпечават на 100% с ДЦК...български . Ама я питай в трежърито на катебето, дали не са поразпродали или пък дали на репо, каквото е могло веднага след паниката. БНБ мълчи за това, мълчи и МФ, а иначе са доста кресливи, вервай ми .

Коментар

Напротив, те ще изгърмят при несастоятелност, което за мен е една от основните причини да не се допуска такава, освен ако цената не е прекомерна. Ликвидна подкрепа в какъвто и да е размер не е прекомерна цена, капиталовата вече е друго нещо.
                        Т.е. ти мислиш че тази банка може да бъде спасена. Ти би ли вложил и 1 лев в акции на КТБ - аз не бих. Защо тогава си мислиш че ще се намери някой идиот който да направи това.

Ликвидна подкрепа, без капиталова подкрепа просто ще е хвърляне на добри пари след лоши пари - данъкоплатците ще трябва да платим двойно тогава. Това ще си е директно ограбване на българските данъкоплатци. И аз поне съм твърд против това - защото честно казано не ми пука за парите на финансовия сектор - който би трябвало да разбира какво прави, но очевидно не разбира. Като не разбира си засклужава и да фалира.

Коментар

На тях няма нищо гарантирано, и реално няма да могат да си върнат почти нищо. Все едно какъв сценарии се приложи.
                          Напротив, те ще изгърмят при несастоятелност, което за мен е една от основните причини да не се допуска такава, освен ако цената не е прекомерна. Ликвидна подкрепа в какъвто и да е размер не е прекомерна цена, капиталовата вече е друго нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                            Специално общините - били изцяло гарантирани по закон. Вчера го четох някъде. За тях няма какво да се притесняваме.
                            Ами откъде ще вземат пари и за тях? ФГВ до никъде не стига

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                              Специално общините - били изцяло гарантирани по закон. Вчера го четох някъде. За тях няма какво да се притесняваме.
                              И да не са гарантирани - заслужават да страдат. Избирателите следващия път да избира по-добре, като остане без прибиране на боклук или без болница.

Коментар

• Специално общините - били изцяло гарантирани по закон. Вчера го четох някъде. За тях няма какво да се притесняваме.
                                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Working...
                                X