IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Аз ти казвам това което ти казвам много ясно.За мен криза не е имало нито 1989-1990-1991 нито 1996-1997г защото имахме крави телета прасета овце агнета пуйки кокошки сирене брашно винце.Мазата пълна с тенекии сирене компоти лютеници буркани домати туршии фризерите пълни с мръвки чушки зеленчуци.Сега дори е още по добре и пак за мен криза няма да има.А политиците никого не са ликвидирали.Мързеливите и негодните сами се ликвидираха.На мен никой политик не ми е попречил да работя.Днес отивам да си чистя градината да набера една кофа грозде щото утре ще минат роднини да си вземат са София.Големия проблем са мързела и тарикатлъците.И запомни от мен че не е далеч времето когато хората ще се върнат по селата.Той гладът е голям учител.И ще има да се бият по главите защо са продали дядовите ниви.
    Не става така, откъде земя за всички столичани?
    Отделно, ако всички отидат по селата, кой ще ни ръководи и управлява? Как ще се развива и ще вървим по пътя на прехода и реформите?

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
      Не е врат, ами е шия. Това ми казваш.
      Израза "хората отвикнаха да работят на село" е обобщение на ситуацията за последните 30-40 години. Причините са ни ясни. Но не е темата на разговора и затова не задълбавам.
      Идеята е, че ако сега дойде сериозна банкова криза от КТБ, ще ни се стъжни майката.
      Аз като се сещам 95-97г у нас преяждахме с мръвка и консерви и плодове от село, ам вече - няма И за това са виновни пак политиците, че съзнателно ликвидираха дребния производител и предприемач, особено на село.
      Да се молим да няма масови фалити на банки
      Аз ти казвам това което ти казвам много ясно.За мен криза не е имало нито 1989-1990-1991 нито 1996-1997г защото имахме крави телета прасета овце агнета пуйки кокошки сирене брашно винце.Мазата пълна с тенекии сирене компоти лютеници буркани домати туршии фризерите пълни с мръвки чушки зеленчуци.Сега дори е още по добре и пак за мен криза няма да има.А политиците никого не са ликвидирали.Мързеливите и негодните сами се ликвидираха.На мен никой политик не ми е попречил да работя.Днес отивам да си чистя градината да набера една кофа грозде щото утре ще минат роднини да си вземат са София.Големия проблем са мързела и тарикатлъците.И запомни от мен че не е далеч времето когато хората ще се върнат по селата.Той гладът е голям учител.И ще има да се бият по главите защо са продали дядовите ниви.

Коментар

• Вложители алармират:
        Активи на КТБ се прехвърлят на офшорки
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Не хората не са отвикнали да работят на село.Тия които бяха научени и свикнали да работят или умряха или остаряха толкова че и да искат не могат да работят.А поколението след тях не е научено на труд.В село сме еденици тези под 75 годин които могат да отгледат домати пипер бостани грозде.По селата хората вече са по големи граждани и от софиянци.Софиянците поне имат кучета по селата и кучета не гледат.Голям мързел и безхаберие е обхванало нашия народ.Кафета бири турски сериали софри и празни приказки по цял ден.А работа колкото искаш само трябва да искаш.
          Не е врат, ами е шия. Това ми казваш.
          Израза "хората отвикнаха да работят на село" е обобщение на ситуацията за последните 30-40 години. Причините са ни ясни. Но не е темата на разговора и затова не задълбавам.
          Идеята е, че ако сега дойде сериозна банкова криза от КТБ, ще ни се стъжни майката.
          Аз като се сещам 95-97г у нас преяждахме с мръвка и консерви и плодове от село, ам вече - няма И за това са виновни пак политиците, че съзнателно ликвидираха дребния производител и предприемач, особено на село.
          Да се молим да няма масови фалити на банки

Коментар

Отглеждането на зеленчуци не е проста работа.Много хора си мислят че е лесно но не е.Трябва да знаеш какви сортове да садиш кога да го направиш как да поливаш с какво да ръсиш и кога.Трудът също не е малко.....
            Слушайте Бате Пешо! Тази година на вилата посадих 40 корена домати, които умряха след киселинните дъждове. Особеното е, че тези в София ми оцеляха, без пръскане. А от вилата очаквах домати поне за 15л. изпита ракия

Коментар

• Първоначално изпратено от Lemon's Разгледай мнение
              http://www.capital.bg/biznes/finansi...ortfeil_na_tb/

Започва продажбата на кредитния портфейл на ТБ "Виктория"

Kакво значи това?
              Значи, че Искров и квесторите /бушони/ са за затвора. Ще продадат Х кредити за Х/2 пари на който трябва и после с яхти по света. Вместо банката да работи ще я ликвидират без да има пари за 100% от вложените суми и големите депозити ще пият една студена, но на тях не им дреме, Сега им е паднало, без значение национална сигурност и каквото и да било. Предполагам квесторите са ги забъркали на N-степен в сравнение с ТВ7.

Коментар

• Първоначално изпратено от dikobraz Разгледай мнение
                Не е по темата за КТБ, но не се сдържам да напиша един пример.
                Става дума за софиянец, роден и живял в топ център.
                Историята може би е позната, защото е масово явление.
                Продава в центъра, купува в краен квартал 2ст.
                С останалите пари живее известно време. Отново продава, купува гарсониера.
                Пак изяжда останалите пари.
                Последната му стъпка е, продава гарсониерата, и 2013 г. купува къща на село.
                Тук е интересното, похвали се, че е купил къщата и двора бил пълен със засадени зеленчуци, така я е оставил продавача. Още тогава го питах, а догодина кой ще сади?
                Резултата - 2013 г. градина със зеленчуци, сега трева и бурени.
                Отглеждането на зеленчуци не е проста работа.Много хора си мислят че е лесно но не е.Трябва да знаеш какви сортове да садиш кога да го направиш как да поливаш с какво да ръсиш и кога.Трудът също не е малко.....

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/finansi...ortfeil_na_tb/

Започва продажбата на кредитния портфейл на ТБ "Виктория"

Kакво значи това?

Коментар

Не хората не са отвикнали да работят на село.Тия които бяха научени и свикнали да работят или умряха или остаряха толкова че и да искат не могат да работят.А поколението след тях не е научено на труд.В село сме еденици тези под 75 годин които могат да отгледат домати пипер бостани грозде.
                    Не е по темата за КТБ, но не се сдържам да напиша един пример.
                    Става дума за софиянец, роден и живял в топ център.
                    Историята може би е позната, защото е масово явление.
                    Продава в центъра, купува в краен квартал 2ст.
                    С останалите пари живее известно време. Отново продава, купува гарсониера.
                    Пак изяжда останалите пари.
                    Последната му стъпка е, продава гарсониерата, и 2013 г. купува къща на село.
                    Тук е интересното, похвали се, че е купил къщата и двора бил пълен със засадени зеленчуци, така я е оставил продавача. Още тогава го питах, а догодина кой ще сади?
                    Резултата - 2013 г. градина със зеленчуци, сега трева и бурени.

Коментар

Не хората не са отвикнали да работят на село.Тия които бяха научени и свикнали да работят или умряха или остаряха толкова че и да искат не могат да работят.А поколението след тях не е научено на труд.В село сме еденици тези под 75 годин които могат да отгледат домати пипер бостани грозде.По селата хората вече са по големи граждани и от софиянци.Софиянците поне имат кучета по селата и кучета не гледат.Голям мързел и безхаберие е обхванало нашия народ.Кафета бири турски сериали софри и празни приказки по цял ден.А работа колкото искаш само трябва да искаш.
                      Абсолютно си прав!
                      Към този проблем бих добавил още два, които са "отговорни" за състоянието на Държавата ни, поне според мен:

1. Раждаемостта от нечитави граждани, разчитащи само на помощи и кражби.
                      2. Корупцията на високите нива, породена най-вече от 2 партии.

Не вярвам, че който и да е от трите проблема ще се реши в следващите 50 г. да кажем и за това съм песимист, както за БГ, така за КТБ, БНБ и т.н.......

П.П. Истината е, че освен всичко, българите сме и глупав народ - не мога да намеря друго обяснение за гласовете към някои партии. Разбирам тези, които взимат пари за гласовете си, но те все още са много по-малкия %.
                      Last edited by 15%; 28.09.2014, 19:39.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                        Има нещо вярно в това.
                        Може да добавим, че вече хорат отвикнаха да работят на село.
                        Докато 96-97 по голямата част от провинцията бачкаха яко на село за зеленчуци, зимнина и месо, то сега почти никой не работи на село...и една криза ще ни подкоси и смачка.
                        Наистина лошото е че вече нацията ни се умори да боледува. Време е да я погребваме...
                        Първо КТБ, после целия народ

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
                          След 25 години преход не само скочихме назад във времето, там, където бяхме на дъното след 7 години преход – през 1997 г. Днес хората са много по-бедни от тогава, икономиката – много нежизнеспособна, политиците – съвсем брутални и негодни, народът – стопил се от смърт, емиграция, смачкан и дори примирен..
                          Има нещо вярно в това.
                          Може да добавим, че вече хорат отвикнаха да работят на село.
                          Докато 96-97 по голямата част от провинцията бачкаха яко на село за зеленчуци, зимнина и месо, то сега почти никой не работи на село...и една криза ще ни подкоси и смачка.
                          Наистина лошото е че вече нацията ни се умори да боледува. Време е да я погребваме...
                          Първо КТБ, после целия народ

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
                            Именно:

Вложителите в КТБ могат да съдят Фонда за гарантиране на влоговете заради неизплатените депозити

http://ww.vbox7.com/play:dd8a146a10
                            И какво като го съдят бре/
                            Ти чете ли статията на Григор Лилов? вече му вярвам на 100%/ В този фоонд има 2,1 милиарда лева но само на книга..... Реално парите ги няма...и с какво ще ви платят като парите реално ги няма налични. всичко окрадоха комундетата до последната копейка. Дупе да ни е яко.....

Част от анализа му. само за наивници.
                            ФАЛИРА ЛИ БЮДЖЕТЪТ
                            Завъртяха и печатницата за банкноти. Преди кризата стойността на банкнотите в обръщение беше под 10 млрд. лв. От няколко седмици достигнаха символичния рубеж, а в понеделник са били 10,532 млрд.
                            Дори и да не се връщаме към времена, когато бяха 6 милиарда и нещо, а не устремили се към 11 млрд., нарастване от над половин милиард отгоре само за броени дни е стряскаща величина. Знаем защо става така – иде време за плащане на пенсии, на държавни заплати. Хазната е празна и хоп – половин милиард отгоре! От печатницата на БНБ.

ТОВА СА САМО ЧАСТ ОТ ДАННИТЕ! КОЙТО ХРАНИ ИЛЮЗИИ, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ, ДА СИ ГИ ХРАНИ. АМА ИЛЮЗИЯТА КЪЩА НЕ ХРАНИ!
                            КОЙТО ИМА ПАРИ, ЗНАЕ КАК ДА ГИ СПАСИ.
                            ЗНАЕ НАЙ-СИГУРНАТА БАНКА – ИЗМИСЛИХА Я ПО ВРЕМЕНАТА НА ВИДЕНОВ. И онази песен, как беше „левовете – в марки“, когато дори и възрастните обръщаха жалките си левчета от пенсиите във валутните бюра, докато и бюрата не хлопнаха кепенците или спряха да продават валута…

И последната новина е, че вече не сме във Валутен борд, макар че не са го обявили. Правилата на Борда, Законът за Борда престанаха да действат. В следващ пост ще обясня какво става. Хората не разбират, че кризата е процес, иска време, има инкубационен период. Тя бере като като гной, докато се пръсне. Но това е късно за лечение, а обикновено и тогава разбираме нуждата от него.

След 25 години преход не само скочихме назад във времето, там, където бяхме на дъното след 7 години преход – през 1997 г. Днес хората са много по-бедни от тогава, икономиката – много нежизнеспособна, политиците – съвсем брутални и негодни, народът – стопил се от смърт, емиграция, смачкан и дори примирен.
                            Днес катастрофата ще бъде още по-тежка и с по-големи параметри. И сме си виновни като общество – така, като маса българи сочат гърците като виновни за промененото им от тамошната криза битие.
                            Не мога да кажа нищо утешително. Излизането от подобни катастрофи става единствено чрез тежки жертви, а не чрез приказките колко лош е империализмът, МВФ и ЕЦБ (Европейска централна банка) и караниците на родните простаци – народни водачи с лустро или без лустро кой е „спасил“ банковата система.
                            Attached Files
                            Last edited by 4ono; 28.09.2014, 18:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                              Викаш, ако им отърва я спазват, ако ли пък не - правят каквото си знаят?
                              ами не .
                              аз в предишен пост коментирах това , какво е директива и каква сила има ..
                              без да имам претенции за капацитет в областта ..

директивата няма сила на закон ..
                              най просто казано това е препоръка ..
                              по принцип директивата има за цел да очертае да щрихова един вид нещата ..
                              виж .. транспонирането на директивата е друга бира ..
                              транспонирането представлява преработване .. или съобразяване на препоръката ..
                              направлението с националното законодателство ..
                              при транспонирането директивата може да се приеме мота мо ..
                              или с други думи да се преведе и да се приложи .. но позволява и дерогации ..
                              тоест може да се въведе така че режима който определя ..да е по мек да кажем ..
                              и да е съобразен с конкретните обстоятелства и политики на националното законодателство ..
                              но ако не се лъжа .. не може режимите , които определя .. да са по тежки ..
                              демек .. по конкретния закон това би трябва да значи, че българия има право ,
                              ако иска ... да изплати задълженията си на 5 тия ден , а не на 20 тия .. но не може след максималния срок определен в директивата ...
                              образно казано ..
                              проблема при нас обаче е, поне от това което аз чувам .. че нашите главочи въобще не са транспонирали директивата .. а ако са .. то са я транспонирали неправилно и в разрез и нарушение на европейското законодателство ..
                              ако въобще не са я транспонирали , в което аз се съмнявам ..
                              остава да работят по нашия закон ..
                              който най вероятно е в колизия с европейския закон ..
                              ако са я транспонирали, като са нарушили принципите .. пак са в нарушение .. пак проблем ..
                              има текст , който казва, че европейското законодателство има пряко влияние върху нашето , но има и друг текст на който умишлено или не .. не се обръща внимание ..
                              смисъла му е , че се дава приоритет на националното законодателство, но в предварително очертаните рамките , които то може да се простира ..
                              и точно тук е заровено кучето .. ако са я транспонирали в несъответствие с европейското законодателство .. какво ще се прави ..

не е изключено и случващото се да стане прецедент за евросъюза ..
                              ние сме първенци и новатори във всичко .. много е оплетена работата
                              действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                                Ами те и сега си правят каквото си знаят. Иначе 20 дена след черния петък през юни трябваше да почнат да ни плащат.
                                Според мен това не зависи от нюанса регламент/директива, а от вродената им арогантност. Т.е. и в регламент да беше записано какво, колко и как, пак щяха да се ослушват.

Коментар

Working...
                                X