IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
    В кой свят е така бе казвам ти, дай източник нещо.. това са си някакви твои интерпретации. Ако е така, просто няма смисъл от добра/лоша банка. Сценария е като при фалит
    Май си далеч от банковото дело.Давам ти пример как се прави по света.Някакви тукашни извращения не ми се коментират.Дай да четем повечко за тази практика и да мислим, а не като овце да вървим напред.

Втората по големина кипърска банка Laiki (или т.нар.Народна банка на Кипър) незабавно ще бъде разформирована, като тя ще бъде разделна на "добра" и "лоша" банка. "Лошата" банка след време ще бъде ликвидирана, а "добрата" банка ще се влее във Bank of Cyprus (най-голямата кипърска банка). Необслужваните кредити и негарантирани депозити в банката Laiki ще бъдат поставени в т.нар. "лоша банка", като се очаква размерът да достигне 4,8 млрд.евро и след време тя да бъде ликвидирана (т.е. има риск главно чуждите инвеститори с депозити над 100 хил. да загубят всичките спестявания над тази сума в размер до 4,8 млрд.евро).

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Кво става! Наказахте ли богатите???Удрииии!!
    Натам вървим.

Коментар

• Кво става! Наказахте ли богатите???
      Удрииии!!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Негарантирани депозити е задължително да останат в ЛОШАТА баМка.
        По цял свят е така, у нас в добрата ли ги вкарваме ?!?!?!

Под "духат" имам предвид, че остават в лошата банка,а не изгарят.
        Те и при фалит на теория не изгарят...
        В кой свят е така бе казвам ти, дай източник нещо.. това са си някакви твои интерпретации. Ако е така, просто няма смисъл от добра/лоша банка. Сценария е като при фалит

Коментар

Пичове, негарантираните остават в лошата банка.
          А там задкулисието, за което ми се смее мизантропа ще опоска всичко.
          КОЛКО ПЪТИ ДА ПИТАМ Кой казва? Анди?
          Аз ти казвам какво пишеше, ако искаш ще ти го намеря. ВСИЧКИ без свързаните със собствениците на банката лица.
          То ако беше както ти мислиш, това е сценария на фалит. Когато банката фалира, ФГВ разплаща гарантираните и става пръв по ред при разпродажбата на активите. Следващите са негарантираните, после облигациите и ако остане нещо - собствениците

Коментар

Това къде го прочете? Пишеше всички депозити, с изключение на собствениците на банката и свързани с тях лица, както и добрите активи, преминават във Виктория и тя се одържавява.
            Депозитите на свързаните и лошите активи остават в КТБ.
            Какво значи да изтеглим 6 милиарда? Като ги изтеглиш, не можеш да изпиеш толкова много. Това не е някаква черна дупка. Тия пари ще останат в системата, няма да изчезнат. Ще изтекат към други банки а те ще ги върнат по някакъв начин във Виктория и така няколко дена, докато се балансира системата. Виктория ще е ДЪРЖАВНА!
            Негарантирани депозити е задължително да останат в ЛОШАТА баМка.
            По цял свят е така, у нас в добрата ли ги вкарваме ?!?!?!

Под "духат" имам предвид, че остават в лошата банка,а не изгарят.
            Те и при фалит на теория не изгарят...

Коментар

Чеки,чеки,малко.
              При добра-лоша ще имаме възможност да изтеглим 6 млрд лева на мига?
              Негарантираните остават на опашката и чакат реализация на активите ...
              Каквото и да решат за КТБ,големите вложители ще чакат,което е по-добре от нищо!
              Но при фалит,разбира се загубите им ще са в пъти повече!
              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
                Това е така, да.
                Пичове, негарантираните остават в лошата банка.
                А там задкулисието, за което ми се смее мизантропа ще опоска всичко.

Коментар

Чеки,чеки,малко.
                  Това къде го прочете? Пишеше всички депозити, с изключение на собствениците на банката и свързани с тях лица, както и добрите активи, преминават във Виктория и тя се одържавява.
                  Депозитите на свързаните и лошите активи остават в КТБ.
                  Какво значи да изтеглим 6 милиарда? Като ги изтеглиш, не можеш да изпиеш толкова много. Това не е някаква черна дупка. Тия пари ще останат в системата, няма да изчезнат. Ще изтекат към други банки а те ще ги върнат по някакъв начин във Виктория и така няколко дена, докато се балансира системата. Виктория ще е ДЪРЖАВНА!

Коментар

Мисли бе момче! Ще духат при фалит! При добра лоша, депозита им отива в добрата. Върни се в статиите около 20 юли и прочети
                    Това е така, да.

Коментар

Мисли бе момче! Ще духат при фалит! При добра лоша, депозита им отива в добрата. Върни се в статиите около 20 юли и прочети
                      Чеки,чеки,малко.

Коментар

Ако това е така значи си заслужаваме гнусната съдба
                        Големите вложители мислиш ли, че ще оставят нещата така, щото те ще го духат, при добра-лоша ?

Коментар

Разбира се че е така. Нещо повече - така е на всякъде, не само в БГ. Разликата не е в обществото а в задкулисието. Цивилизованото задкулисие ( демек тия дет си мислим че ги няма) е стоплило, че ситото и доволно общество дава повече вълна и .. да.. интересува се от задкулисието дори по-малко от гладното и сърдито общество. За това тамошното задкулисие си ги гледка бройлерчетата добре. Нашето задкулисие обаче е съставено от някакви бивши милиционери, спортисти, и други исти и ...ТЕ!
                          Можеби сме свидетели в момента на унищожаване на една от наченките на цивилизовано задкулисие у нас

Коментар

обществото го интересува какво печели и какво губи задкулисието (някакво имагинерно такова) както и че наисина нещо зависи от кваченето на площада?
                            Големите вложители мислиш ли, че ще оставят нещата така, щото те ще го духат, при добра-лоша ?
                            Last edited by andy2000; 26.09.2014, 13:00.

Коментар

За добра банка - лоша банка, трябва нов закон.
                              При този сценарий задкулисието печели 100% и не знам как обществото ще го преглътне !!!
                              Виктория го направи, за да захрани някоя фирма - първоначалния срок по поръчката го доказва това сравниение.
                              Закона не е нов, само трябва да се гласува ( некъде към 25 октомври)
                              Обществото кат му кажат " Идете да си вземете парите" ще забрави задкулисито сиреч, пука ми че на Цв. В. ше му земат банката,и той е маскара. Аз да си зема мойте си евренца..
                              Наистина ли си толкова наивен и мислиш че обществото го интересува какво печели и какво губи задкулисието (някакво имагинерно такова) както и че наисина нещо зависи от кваченето на площада?

Коментар

За добра банка - лоша банка, трябва нов закон.
                                При този сценарий задкулисието печели 100% и не знам как обществото ще го преглътне !!!
                                Виктория го направи, за да захрани някоя фирма - първоначалния срок по поръчката го доказва това сравниение.
                                Ами то за обществото фалита ще е по-скъп, честно казано - аз съм твърдо против фалит.

Коментар

Working...
                                X