IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
    Ами единствено можеш да претендираш за нематериални щети. Което значи, ако искаш прилична сума, да мъкнеш свидетели, които да обясняват как специалният надзор ти е причинил безсъние, от душата на компанията си се превърнал в злобен темерут, почнал си да псуваш майка си на майка, от нерви повече не можеш да вдигаш самолета, заради което си изоставен от гаджето, шефа те е уволнил щото по цял ден дебнеш в интернет какво става с КТБ, вместо да си вършиш работата...и т.н.
    На мен с такива циркове не ми се занимава но ако някой има желание дано да успее
    и една подходяща съдебно-психологична експертиза върши същата работа.
    Ако пък имаш бизнес- хич не е нужно да го докарваш до неимуществени вреди - там имуществените просто сами изкачат при липсата на пари!
    Но да не се отклоняваме от темата - да си вземем първо реално дължимите, пък после ще търсим и имагинерно недължимите!
    Аз ще си пусна молбичката до ФГВБ в понеделеник пък да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
      Що се отнася до обезщетение при подходящи доказателствени средства - било то и гласни преспокойно може да се докара една сума за екзотична ваканция до о-в Мавриции за двама, с която да се отпразнува получаването на сумата
      Ами единствено можеш да претендираш за нематериални щети. Което значи, ако искаш прилична сума, да мъкнеш свидетели, които да обясняват как специалният надзор ти е причинил безсъние, от душата на компанията си се превърнал в злобен темерут, почнал си да псуваш майка си на майка, от нерви повече не можеш да вдигаш самолета, заради което си изоставен от гаджето, шефа те е уволнил щото по цял ден дебнеш в интернет какво става с КТБ, вместо да си вършиш работата...и т.н.
      На мен с такива циркове не ми се занимава но ако някой има желание дано да успее

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
        мда .. още след първите 30 дни ..
        хората трябваше да се обърнат към фонда ...
        сега дори да се обърнат ..
        ако няма посочен срок в който те трябва да се произнесат ..
        официалния е 30 дни .. а те вероятно и в тези 30 дни нямаше да отговорят ..
        или ако отговорят щеше да е нещо , което да прехвърли топката към банката или бнб ..
        а още по вероятно щяхя да отговорят в края на срока , че не е представен надлежно някой от документите ..
        в най добрия случай , ако всичко е подготвено и поднесено така както трябва по закон ..
        щеше да има мълчалив отказ ..
        а мълчаливия отказ е нещо, което малко хора познават ..
        след изтичането на тия 30 дни .. в рамките на следващите 2 седмици ..
        трябва да има повторно питане .. ако няма такова или извън тия две седмици ..
        сначале и те така ...
        но чак след тоя отказ хората биха могли да се обърнат към съда ..
        а докато в съда се задействат .. пак щеше да мине минимум това време ,
        което и сега е минало ...
        В общи линии си прав - само че срокът за произнасяне е 14 дни и при непроизнасяне в този срок няма пречка да се обърнеш към АС - там действително сроковете са необозрими и инструктивни.
        Че реакцията е закъсняла, така е - но по-добре късно, отколкото никога!

Коментар

Явно съм пропуснал обсъждането на тази тема и явно не съм се изразил правилно. Отказът на ФГВБ е административен акт - било то мълчалив или изричен подлежи на обжалване пред АС - София град, където за една жалба ще ти вземат 15 лв., а не въпросните 4%. Та с прости думи - идеята не е да получиш изпълнителен лист, който в случая не може да послужи за нищо, а ФГВБ да бъде принуден по силата на съдебно решение да изплати влога.
          Що се отнася до обезщетение при подходящи доказателствени средства - било то и гласни преспокойно може да се докара една сума за екзотична ваканция до о-в Мавриции за двама, с която да се отпразнува получаването на сумата
          мда .. още след първите 30 дни ..
          хората трябваше да се обърнат към фонда ...
          сега дори да се обърнат ..
          ако няма посочен срок в който те трябва да се произнесат ..
          официалния е 30 дни .. а те вероятно и в тези 30 дни нямаше да отговорят ..
          или ако отговорят щеше да е нещо , което да прехвърли топката към банката или бнб ..
          а още по вероятно щяхя да отговорят в края на срока , че не е представен надлежно някой от документите ..
          в най добрия случай , ако всичко е подготвено и поднесено така както трябва по закон ..
          щеше да има мълчалив отказ ..
          а мълчаливия отказ е нещо, което малко хора познават ..
          след изтичането на тия 30 дни .. в рамките на следващите 2 седмици ..
          трябва да има повторно питане .. ако няма такова или извън тия две седмици ..
          сначале и те така ...
          но чак след тоя отказ хората биха могли да се обърнат към съда ..
          а докато в съда се задействат .. пак щеше да мине минимум това време ,
          което и сега е минало ...
          действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Това вече го дъвкахме достатъчно. Със съд няма да си вземеш парите по-рано. За сравнение, обезщтетението за средна телесна повреда, която те изкарва от строя за няколко месеца е къмто 5000лв. Ако парите по депозита не ти трябват, примерно, за спешна операция, ще е голям късмет да вземеш обезщетение 1000лв. Междувременно си приготви 4% от сумата по депозита за държавна такса за делото и около 3% за адвокат. Желая ти успех.
            Явно съм пропуснал обсъждането на тази тема и явно не съм се изразил правилно. Отказът на ФГВБ е административен акт - било то мълчалив или изричен подлежи на обжалване пред АС - София град, където за една жалба ще ти вземат 15 лв., а не въпросните 4%. Та с прости думи - идеята не е да получиш изпълнителен лист, който в случая не може да послужи за нищо, а ФГВБ да бъде принуден по силата на съдебно решение да изплати влога.

Коментар

Идеята не е никак лоша! Аз още в понеделник ще си пусна едно искане позовавайки се на Директивата. лошото е че нещата доста ще се забавят доста!
              Това може да ти даде насока
              http://luboslovie.bg/%D1%82%D1%80%D1...F%D0%B0%D1%80/
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Всъщност Идеята (с главно И) е Малко (с главно М) по-различна. Нали се сещаш, че за да се обърнеш към съд или институция трябва да има неизпълнение на задължение, т.е. неплащане на влог. А кога се изплаща влог - когато вложителят си го поиска. Предвид, че КТБ е под специален надзор, т.е. по ЗКИ подобно искане не може да бъде отправено е добре да се отправи такова към ФГВБ... по-натам предполагам, че си достатъчно интелигентен да се сетиш как продължават нещата и как всеки вложител може не само да си прибере парите по влога, ами и да получи едно добро обещетение за времето, през което е останал без парите си
                Това вече го дъвкахме достатъчно. Със съд няма да си вземеш парите по-рано. За сравнение, обезщтетението за средна телесна повреда, която те изкарва от строя за няколко месеца е къмто 5000лв. Ако парите по депозита не ти трябват, примерно, за спешна операция, ще е голям късмет да вземеш обезщетение 1000лв. Междувременно си приготви 4% от сумата по депозита за държавна такса за делото и около 3% за адвокат. Желая ти успех.

Коментар

Пусни три направо. Според Директивата с главно Д, ти вече имаш право на парите си. Това искане не поражда някакви допълнителни права. Въпросът и преди и сега е че Директивата с главно Д не спазва.
                  Всъщност Идеята (с главно И) е Малко (с главно М) по-различна. Нали се сещаш, че за да се обърнеш към съд или институция трябва да има неизпълнение на задължение, т.е. неплащане на влог. А кога се изплаща влог - когато вложителят си го поиска. Предвид, че КТБ е под специален надзор, т.е. по ЗКИ подобно искане не може да бъде отправено е добре да се отправи такова към ФГВБ... по-натам предполагам, че си достатъчно интелигентен да се сетиш как продължават нещата и как всеки вложител може не само да си прибере парите по влога, ами и да получи едно добро обещетение за времето, през което е останал без парите си

Коментар

Идеята не е никак лоша! Аз още в понеделник ще си пусна едно искане позовавайки се на Директивата. лошото е че нещата доста ще се забавят доста!
                    Пусни три направо. Според Директивата с главно Д, ти вече имаш право на парите си. Това искане не поражда някакви допълнителни права. Въпросът и преди и сега е че Директивата с главно Д не спазва.

Коментар

Ами на мен ми се струва справедливо да си получим парите! Все пак не са изкарани (имам предвид законово гарантираните) с престъпления, а с честен труд! След като държавата ни е решила да се присъедини към ЕС и правилата му, то следва да се съобразява с тях. Тъй че в случая може да се сърдите, ако коментарът ти е упрек към вложителите с гарантирани депозити, на дъжавата в лицето на нейните представители - президент, министър-председател, министър на финансите и г-н Искров!
                      До гарантираните ок, но отвъд 100к всеки сам от джоба си да даде, аз не давам
                      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                        http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VCari1fEmSo
                        http://tv7.bg/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%...l#.VCatqFfEmSp
                        Някой отправял ли е официално искане до ФГВБ за изплащане на парите му? Май трябва да го направим.

Коментар

• Ще бъдат разследвани нарушенията, направени във Фонда за гарантиране на влоговете. Те ще бъдат разследвани за нарушаване на директивите на европейското законодателство, само ако са постъпили искания след определените срокове да изплатят на някой депозитите.

"Нямаме силно гражданско общество и затова все още няма хора, предявили официално това искане
                          .
                          http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VCari1fEmSo
                          http://tv7.bg/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%...l#.VCatqFfEmSp
                          Някой отправял ли е официално искане до ФГВБ за изплащане на парите му? Май трябва да го направим.
                          Last edited by Cleo; 27.09.2014, 15:31.
                          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Не знам. Просто цитирам закона. Как се определя средното.... Евеш ли му мамата
                            Както им изнася - т.е. най-вероятно наистина като средно, ако получава наистина по 1 милион на година. то 2/3 от банките не могат да си позволят по никакъв начин да плащат на шефа си такава заплата. А по нормално е да е медиана. Пак е средно, ама е по средно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                              Ми добре, ама първо да дефинираме средното. Защото ако един получава 10 милиона и 10 получават по 100 хиляди средното се пада 1 милион. Ама защо пък да взема милион като много по реално е 100 хиляди.

Нямам нищо против шефа на БНБ да взима висока заплата - ама наистина е нелепо да взима повече от шефа на ФЕД.
                              Не знам. Просто цитирам закона. Как се определя средното.... Евеш ли му мамата

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                По закон възнаграждението на гъза не може да бъде по-ниско от средното възнаграждение на шефчетата по другите банки
                                Чл. 23, ал.3 ЗнБНБ
                                Ми добре, ама първо да дефинираме средното. Защото ако един получава 10 милиона и 10 получават по 100 хиляди средното се пада 1 милион. Ама защо пък да взема милион като много по реално е 100 хиляди.

Нямам нищо против шефа на БНБ да взима висока заплата - ама наистина е нелепо да взима повече от шефа на ФЕД.

Коментар

Working...
                                X