IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Относно продажбата на кредитния портфейл на Виктория, някой наясно ли е :

1.Целите портфейли ли се продават или може и части? - ипотечен, корпоративен, физически лица с потребителски кредити
    2.На каква цена? По номинал или който предложи най-висока цена? Т.е. портфейл от 100 милиона, банка Х предлага 90 милиона, банка У 82 милиона - банка Х печели.
    3.Обявиха ли ясна причина защо ще се продава портфейла като още нямаме доклад за състоянието на майката КТБ ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      О ще се случи и още как.Но няма да е с принудителни административни мерки.Болестите и гладът са велики учители.Който иска да е здрав ще се върне който не иска Орландовци ще го прибере.Соца го остави.Голяма заблуда е че да живееш в мизерна панелка заедно със всякакви откачалки и да работиш в някакъв задимен курник в София за 700-800 кинта е по добре от това да гледаш 200-300 овце или 30-40 крави.Нямаш началници сам си господар на себе си.Не случайно комунистите са ликвидирали селяните.Щото човека със земя не зависи от политиците той зависи от Господ и труда си.Само се замисли при една хиперинфлация в София какво ще ядете
      Панелката е просто място за живеене... ако си мислиш, че в къща е по добре, грешиш. В къщата е по студено (няма значение колко ще я изолираш, все сам си я топлиш). В къщата няма топла вода... е ако си купиш едино котле и един огняр може и да го докараш някак. (не съм се цанил за огняр и никога няма да бъда). Живял съм в къща и не ми харесва.

Освен това за тая къща трябват грижи, панелката като се поскапе, правиш един ремонт или си взимаш друга панелка. Нямам мечта да съм роб нито на къща нито на земя, нито на нашата държава. Ако ми се види невъзможно за живеене тук, просто веднага ще се махна. Работата ми по никакъв начин не ме "закрепостява" в България.

Вярно е че на село въздуха е хубав, това е много важно предимство, но има много недостатъци. Далече си от болница, училище, магазин... дори Интернет (бекъпа в повечето случаи ти е 2G) . Освен това не винаги и въздуха е хубав... защото зимата като запалят кюмбетата (и вътре слагат каквото им падне), въздуха си става почти градски.... Трябва да е някое съвсем малко селце, за да не се усеща гнусния пушек.

Къщата и земята те закрепостяват... и те правят изцяло зависим от държавата.

Да не говорим, че от опита който имам... на село трябва да си имаш собствен генератор и водоизточник, защото водата и тока най редовно спират.

На практика ще се получи така, че вместо да се занимавам с работата си, ще трябва да се занимавам непрекъснато с глупости. Нямам мечта да съм животновъд или земеделец. На теб може да ти се вижда много изгодно, но всъщност това е малко печеливша дейност (заради това по цял свят се субсидира).

Относно храната... в момента голяма част от храната в България е внос.

Понякога се чудия и недоумявам каква е тази мечта на Българина да обработва земята... та това всъщност е най неблагодарната дейност. Освен ако не е настъпил някакъв потоп или края на света... няма смисъл човек да се занимава със земеделие.

Ако искаме да вървим напред, ще ни трябва промяна в мисленето... най вече в посока високи технологии. (не само на приказки и като лозунги, а на практика) Земеделието е по скоро второстепенна дейност и е безумие голяма част от населението да се занимава с него, при днешната механизация.

Хората няма да се върнат на село, защото в днешния свят, ще им е по лесно да заминат за чужбина, отколкото да се върнат по селата.
      Last edited by Xman1; 29.09.2014, 10:47.

Коментар

Tи нещо не си ме разбрал.Аз никого в нищо не убеждавам.Всеки е свободен/Казвам само че гладът е велик учител.Иначе гражданите постоянно мрънкат политиците това политиците онова.не са им виновни политиците а мързела.Всеки сам избира щом са избрали да ядат отровите на немските бакалии и да живеят в коптори кой съм аз да им преча.
        Абе знаеш, вече ми писнА от апокалиптичните теории на различни ******
        Мрънкат 10 пъти повече селяните от гражданите. Падна ми покрива, никой не го е грижа, нема лекар в село, нема училище в село, нема канализация нема тва нема онова... а?
        Проста е истината - в цял свят-производството на хранителни стоки е толкова голямо, производителността на труда е такава, че много малък % от населението може да изхранва всички. Ако не се регулира търсенето и производството държавно, ако не се дават субсидии, цените ще паднат толкова, че "фермерите" ще изпофалират. Шокиран ли си? Постоянно рев че им подбивали цената гърците и турците, да не говоря за поляците.
        Тоест, това дето ти си мислиш е точно обратното. ЕС помага с тия субсидии на земеделциете не на граждаНете да им е евтино.

Коментар

Аз лично имам 20.
          А 3Гто от къде е не каза

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
            Бат Пешо, ти коко офци гледаш? Или тва си си го мислиш е те така ? Не бе, чудим се там на поляната в балкана 3Гто от Мтел ли ти е или от Виваком?
            Аз лично имам 20.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
              Бат Пешо, кат е толко хубав живота на село, що полагаш такива неимоверни усилия да го обясняваш във всеки втори свой пост в инвестиционен форум? Некой по-дребнав от мен би си помислил че се опитваш себе си да убедиш...все пак тия дето живеем в града, не го натякваме по повод и без повод. Но аз не съм такъв и не ги мисля тия неща
              Не е ли по-добре първо да убедиш щерката, вместо разни непознати по интернет форумите? Щото имам едно такова съмнение че тя не учи за агрономка и е у градо именно с идеята в бъдеще да бачка в "задимен курник" вместо да се върне на село да гледа 300 овце
              Tи нещо не си ме разбрал.Аз никого в нищо не убеждавам.Всеки е свободен/Казвам само че гладът е велик учител.Иначе гражданите постоянно мрънкат политиците това политиците онова.не са им виновни политиците а мързела.Всеки сам избира щом са избрали да ядат отровите на немските бакалии и да живеят в коптори кой съм аз да им преча.

Коментар

О ще се случи и още как.Но няма да е с принудителни административни мерки.Болестите и гладът са велики учители.Който иска да е здрав ще се върне който не иска Орландовци ще го прибере.Соца го остави.Голяма заблуда е че да живееш в мизерна панелка заедно със всякакви откачалки и да работиш в някакъв задимен курник в София за 700-800 кинта е по добре от това да гледаш 200-300 овце или 30-40 крави.Нямаш началници сам си господар на себе си.Не случайно комунистите са ликвидирали селяните.Щото човека със земя не зависи от политиците той зависи от Господ и труда си.Само се замисли при една хиперинфлация в София какво ще ядете
                Бат Пешо, кат е толко хубав живота на село, що полагаш такива неимоверни усилия да го обясняваш във всеки втори свой пост в инвестиционен форум? Некой по-дребнав от мен би си помислил че се опитваш себе си да убедиш...все пак тия дето живеем в града, не го натякваме по повод и без повод. Но аз не съм такъв и не ги мисля тия неща
                Не е ли по-добре първо да убедиш щерката, вместо разни непознати по интернет форумите? Щото имам едно такова съмнение че тя не учи за агрономка и е у градо именно с идеята в бъдеще да бачка в "задимен курник" вместо да се върне на село да гледа 300 овце

Коментар

Бат Пешо, ти коко офци гледаш? Или тва си си го мислиш е те така ? Не бе, чудим се там на поляната в балкана 3Гто от Мтел ли ти е или от Виваком?

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                    Всъщност властта е на народа по закон. Т. нар. управляващи народът ги избира, за да свършат добре работа за народа. Проблемът е, когато нивото на народа е такова, че избира неподходящи хора, неспособни да свършат добра работа и несъзнаващи, че работата им е да служат на народа.
                    Такова чудо народа не ми е ясно какво е.Има групи хора с различни интереси.И всеки си защитава интересите.Аз не искам да ми вдигат данъците и осигуровките но има други хора които го искат щото така ще им се повишат доходите.Така че доброто за мен е лошо за други и обратното.И тъй като по начало в България мързеливите и безотговорните са убедително мнозинство много скоро ще си ядат......цървулите

Коментар

• Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение
                      Ти може и да можеш без да те управляват и ръководят, но народа като цяло не може. Трябва да има овчари, които да водят стадото, разбирай народа. Стадо без овчари (разбирай народ без управници) кучета го яли.
                      Всъщност властта е на народа по закон. Т. нар. управляващи народът ги избира, за да свършат добре работа за народа. Проблемът е, когато нивото на народа е такова, че избира неподходящи хора, неспособни да свършат добра работа и несъзнаващи, че работата им е да служат на народа.
                      Last edited by Cleo; 29.09.2014, 09:30.
                      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Ти може и да можеш без да те управляват и ръководят, но народа като цяло не може. Трябва да има овчари, които да водят стадото, разбирай народа. Стадо без овчари (разбирай народ без управници) кучета го яли.
                        Щом аз го мога всичко го могат с нищо не съм по различен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                          Това никога няма да се случи... може България да изчезне... но хората няма да се върнат по селата.

Просто няма и никога не е имало такъв процес "връщане по селата".

Никога в човешката история не се е наблюдавало подобно нещо... едва ли ние ще сме първите които ще го наблюдават.

Ако знаеш за пример на такова връщане по селата... е добре да го споделиш, защото аз съм учил доста история и такова нещо не съм виждал.

Много пъти съм чувал тази приказка "хората ще се върнат по селата", но ако се погледне която и да е статистика, няма подобно нещо. Връщат се единици хора, които си вярват някакви нереалистични работи. Мислят си че ще настъпи урожай от продукция, без да си дават сметка, какви усилия и колко работа е необходима.

По време на соца, държавата правеше всичко възможно да задържи насилствено хората на село... и те правеха всичко възможно да се махнат от там. Имаше много бракове по сметка, заради гражданството. После като дойде "демокрацията", нямаше кой да възпира хората да се преселват към градовете... и селата се обезлюдиха. В днешно време може да се купи селска къща с дворче, почти за без пари.

Коментар

Ми честно да ти кажа аз си мога и без да ме управляват.Мога и без полиция съд прокуратура министерства парламент.те и без това нищо не вършат само взимат грешни пари

Коментар

Не става така, откъде земя за всички столичани?
                              Отделно, ако всички отидат по селата, кой ще ни ръководи и управлява? Как ще се развива и ще вървим по пътя на прехода и реформите?
                              Ми честно да ти кажа аз си мога и без да ме управляват.Мога и без полиция съд прокуратура министерства парламент.те и без това нищо не вършат само взимат грешни пари

Коментар

...не е далеч времето когато хората ще се върнат по селата.
                                Това никога няма да се случи... може България да изчезне... но хората няма да се върнат по селата.

Просто няма и никога не е имало такъв процес "връщане по селата".

Никога в човешката история не се е наблюдавало подобно нещо... едва ли ние ще сме първите които ще го наблюдават.

Ако знаеш за пример на такова връщане по селата... е добре да го споделиш, защото аз съм учил доста история и такова нещо не съм виждал.

Много пъти съм чувал тази приказка "хората ще се върнат по селата", но ако се погледне която и да е статистика, няма подобно нещо. Връщат се единици хора, които си вярват някакви нереалистични работи. Мислят си че ще настъпи урожай от продукция, без да си дават сметка, какви усилия и колко работа е необходима.

По време на соца, държавата правеше всичко възможно да задържи насилствено хората на село... и те правеха всичко възможно да се махнат от там. Имаше много бракове по сметка, заради гражданството. После като дойде "демокрацията", нямаше кой да възпира хората да се преселват към градовете... и селата се обезлюдиха. В днешно време може да се купи селска къща с дворче, почти за без пари.
                                Last edited by Xman1; 29.09.2014, 08:44.

Коментар

Working...
                                X