Първоначално изпратено от Musa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнениеНа мен пък ми е чудно защо квесторите продават активите, още преди да е публикуван одиторския доклад за състоянието на кредитния портфейл, капиталовото положение, и куп други неща във Виктория. По закон не беше ли синдика, който се занимава с разпродажбите, а не квесторите?
Относно продажбата - и аз съм на твоето мнение, това е работа на синдик...
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОтносно продажбата на кредитния портфейл на Виктория, някой наясно ли е :
1.Целите портфейли ли се продават или може и части? - ипотечен, корпоративен, физически лица с потребителски кредити
2.На каква цена? По номинал или който предложи най-висока цена? Т.е. портфейл от 100 милиона, банка Х предлага 90 милиона, банка У 82 милиона - банка Х печели.
3.Обявиха ли ясна причина защо ще се продава портфейла като още нямаме доклад за състоянието на майката КТБ ?Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар
-
Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнениеКакто и преди 1-2 месеца се изразих ще има разпродажба. Сега на ход е Василев. Целта е да се спаси КТБ, а относно Виктория тя просто е актив или поне като такъв се разглежда
Коментар
-
Тази разпродажба на Виктория според мен има шанс да бъде спряна от следващото ръководство на БНБ.
Между впрочем, бате Пешо, разсъждавам като теб за земята. Аз съм градско чедо трето поколение, нямам нищо и никого на село, но би ми се искало да бъда там и да се храня здравословно, да дишам въздух. Но ме притесняват от цигани, крадци и не разбирам от поддържане на къщи и земеделие. Това усложнява нещата. Също така не знам средата и обстановката в днешно време как е, при това запущение. Някои хора наистина се връщат на село, а други заминават в чужбина.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДа,това ми е ясно.Може би не се изразих правилно.Има ли практика да се купи част от ипотечния кредитен портфейл например?Това исках да попитам.
Поздрави и успехи,
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеХммм, ако ще се прави добра банка/лоша банка не виждам смисъл в продажба на кредитния портфейл на бъдещата добра банка.
Това решение по-скоро ме води към извода за пускане на кепенците, ама пък и пускат нова поръчка за софтуер,което ако не е точене на пари, означава че пък банката ще работи ...
Другия вариант е продават портфейлите по номинал и изплащат всичко на клиентите си, но така оставаме с една банка с грубо казано никакви активи и пасиви ...
Това обаче наистина е аргумент против моята теза за добра банка/лоша банка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеПортфейла е разделен на няколко части: потребителски, ипотечен, корпоративен и т.н.
Поздрави,
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОтносно продажбата на кредитния портфейл на Виктория, някой наясно ли е :
1.Целите портфейли ли се продават или може и части? - ипотечен, корпоративен, физически лица с потребителски кредити
2.На каква цена? По номинал или който предложи най-висока цена? Т.е. портфейл от 100 милиона, банка Х предлага 90 милиона, банка У 82 милиона - банка Х печели.
3.Обявиха ли ясна причина защо ще се продава портфейла като още нямаме доклад за състоянието на майката КТБ ?
Поздрави,
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеБре, тва го бях пропуснал. Глупава работа ми се вижда да ги продават ама...
Иначе от линка на Наивника излиза че ще се продават обособени части.
"- в срок до 23.09.2014 г. да изпратят покани до банките за участие в тръжна процедура за продажба на обособена част от кредитния портфейл на банката, като при наличие на интерес осигурят представянето на окончателните оферти не по-късно от 15.10.2014 г.;"
Щом е тръжна процедура, явно ще е който даде най-добра цена.
А защо.. според същия линк за да се осигури ликвидност на Виктория.
Според мен, при добра/лоша банка, ако Виктория е добрата, реалната причина би била да се измъкнат още малко добри активи от банката на ниска цена или пък само имитират дейност и ще прекратят процедурата по липса на интерес.
Това решение по-скоро ме води към извода за пускане на кепенците, ама пък и пускат нова поръчка за софтуер,което ако не е точене на пари, означава че пък банката ще работи ...
Другия вариант е продават портфейлите по номинал и изплащат всичко на клиентите си, но така оставаме с една банка с грубо казано никакви активи и пасиви ...
Коментар
-
3.Обявиха ли ясна причина защо ще се продава портфейла като още нямаме доклад за състоянието на майката КТБ ?
Иначе от линка на Наивника излиза че ще се продават обособени части.
"- в срок до 23.09.2014 г. да изпратят покани до банките за участие в тръжна процедура за продажба на обособена част от кредитния портфейл на банката, като при наличие на интерес осигурят представянето на окончателните оферти не по-късно от 15.10.2014 г.;"
Щом е тръжна процедура, явно ще е който даде най-добра цена.
А защо.. според същия линк за да се осигури ликвидност на Виктория.
Според мен, при добра/лоша банка, ако Виктория е добрата, реалната причина би била да се измъкнат още малко добри активи от банката на ниска цена или пък само имитират дейност и ще прекратят процедурата по липса на интерес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеKъде пише че се продава изобщо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеKъде пише че се продава изобщо?
http://www.capital.bg/biznes/finansi...ortfeil_na_tb/
Коментар
-
2.На каква цена? Или който предложи най-висока цена? Т.е. портфейл от 100 милиона, банка Х предлага 90 милиона, банка У 82 милиона - банка Х печели.
Коментар
Коментар