IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
    На мен пък ми е чудно защо квесторите продават активите, още преди да е публикуван одиторския доклад за състоянието на кредитния портфейл, капиталовото положение, и куп други неща във Виктория. По закон не беше ли синдика, който се занимава с разпродажбите, а не квесторите?
    Тва не е точно продажба. По-скоро нещо като опипване на почвата, да се види има ли желаещи. Самата продажба ще става след излизане на одита и ако инвесторите откажат да наливат кинти. Поне така беше написано в прес-рилийза на БНБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
      На мен пък ми е чудно защо квесторите продават активите, още преди да е публикуван одиторския доклад за състоянието на кредитния портфейл, капиталовото положение, и куп други неща във Виктория. По закон не беше ли синдика, който се занимава с разпродажбите, а не квесторите?
      Специално на Виктория не беше ли прегледан целия портфейл,беше казано,че всичко е ОК и че посреща изискванията за капиталова адекватност?
      Относно продажбата - и аз съм на твоето мнение, това е работа на синдик...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Относно продажбата на кредитния портфейл на Виктория, някой наясно ли е :

1.Целите портфейли ли се продават или може и части? - ипотечен, корпоративен, физически лица с потребителски кредити
        2.На каква цена? По номинал или който предложи най-висока цена? Т.е. портфейл от 100 милиона, банка Х предлага 90 милиона, банка У 82 милиона - банка Х печели.
        3.Обявиха ли ясна причина защо ще се продава портфейла като още нямаме доклад за състоянието на майката КТБ ?
        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
          Както и преди 1-2 месеца се изразих ще има разпродажба. Сега на ход е Василев. Целта е да се спаси КТБ, а относно Виктория тя просто е актив или поне като такъв се разглежда
          То на Василев не му останаха много ходове, поне официално. Ще видим митичния Виенски фонд - смел и красив.

Коментар

• Както и преди 1-2 месеца се изразих ще има разпродажба. Сега на ход е Василев. Целта е да се спаси КТБ, а относно Виктория тя просто е актив или поне като такъв се разглежда

Коментар

• Тази разпродажба на Виктория според мен има шанс да бъде спряна от следващото ръководство на БНБ.
              Между впрочем, бате Пешо, разсъждавам като теб за земята. Аз съм градско чедо трето поколение, нямам нищо и никого на село, но би ми се искало да бъда там и да се храня здравословно, да дишам въздух. Но ме притесняват от цигани, крадци и не разбирам от поддържане на къщи и земеделие. Това усложнява нещата. Също така не знам средата и обстановката в днешно време как е, при това запущение. Някои хора наистина се връщат на село, а други заминават в чужбина.
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Да,това ми е ясно.Може би не се изразих правилно.Има ли практика да се купи част от ипотечния кредитен портфейл например?Това исках да попитам.
                Да. Примери за подобни практики бол. Друг е въпроса на първо място дали ще има заявен интерес. И на второ дли изобщо ще се удовлетвори подобен интерес, при положение, че EPIC са намекнали за схема за оздравяване. Въобще варианти бол. За съжаление единици са тези, които имат достъп до необходимата информация. Целия процес е един политически фарс. След изборите ще има извиване на ръце и т.н. Липсата на информация винаги води до конспиративни теории. За мен цялата схема си беше едно активно мероприятие. Новото правителство ще е поставено в ситуация да няма полезен ход. Цялата криза може да се реши мигновено, Но ще трябва да клекнат за Южен поток и други сектори в енергетиката. А това отново си е политически проблем. Изобщо казуса е ужасен. Ще видим.

Поздрави и успехи,
                NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Хммм, ако ще се прави добра банка/лоша банка не виждам смисъл в продажба на кредитния портфейл на бъдещата добра банка.
                  Това решение по-скоро ме води към извода за пускане на кепенците, ама пък и пускат нова поръчка за софтуер,което ако не е точене на пари, означава че пък банката ще работи ...
                  Другия вариант е продават портфейлите по номинал и изплащат всичко на клиентите си, но така оставаме с една банка с грубо казано никакви активи и пасиви ...
                  Да логика НЕМА при условие че не се е решило какво ще се прави. Не е казано обаче че ще продават а само събират оферти за сега. Може да кажат само проучваме такъв вариант и какво бихме могли да очакваме.
                  Това обаче наистина е аргумент против моята теза за добра банка/лоша банка

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
                    Портфейла е разделен на няколко части: потребителски, ипотечен, корпоративен и т.н.

Поздрави,
                    Да,това ми е ясно.Може би не се изразих правилно.Има ли практика да се купи част от ипотечния кредитен портфейл например?Това исках да попитам.

Коментар

1.Целите портфейли ли се продават или може и части? - ипотечен, корпоративен, физически лица с потребителски кредити
                      2.На каква цена? По номинал или който предложи най-висока цена? Т.е. портфейл от 100 милиона, банка Х предлага 90 милиона, банка У 82 милиона - банка Х печели.
                      3.Обявиха ли ясна причина защо ще се продава портфейла като още нямаме доклад за състоянието на майката КТБ ?
                      Портфейла е разделен на няколко части: потребителски, ипотечен, корпоративен и т.н.

Поздрави,
                      NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                        Бре, тва го бях пропуснал. Глупава работа ми се вижда да ги продават ама...
                        Иначе от линка на Наивника излиза че ще се продават обособени части.
                        "- в срок до 23.09.2014 г. да изпратят покани до банките за участие в тръжна процедура за продажба на обособена част от кредитния портфейл на банката, като при наличие на интерес осигурят представянето на окончателните оферти не по-късно от 15.10.2014 г.;"
                        Щом е тръжна процедура, явно ще е който даде най-добра цена.
                        А защо.. според същия линк за да се осигури ликвидност на Виктория.
                        Според мен, при добра/лоша банка, ако Виктория е добрата, реалната причина би била да се измъкнат още малко добри активи от банката на ниска цена или пък само имитират дейност и ще прекратят процедурата по липса на интерес.
                        Хммм, ако ще се прави добра банка/лоша банка не виждам смисъл в продажба на кредитния портфейл на бъдещата добра банка.
                        Това решение по-скоро ме води към извода за пускане на кепенците, ама пък и пускат нова поръчка за софтуер,което ако не е точене на пари, означава че пък банката ще работи ...
                        Другия вариант е продават портфейлите по номинал и изплащат всичко на клиентите си, но така оставаме с една банка с грубо казано никакви активи и пасиви ...

Коментар

Бре, тва го бях пропуснал. Глупава работа ми се вижда да ги продават ама...
                          Иначе от линка на Наивника излиза че ще се продават обособени части.
                          "- в срок до 23.09.2014 г. да изпратят покани до банките за участие в тръжна процедура за продажба на обособена част от кредитния портфейл на банката, като при наличие на интерес осигурят представянето на окончателните оферти не по-късно от 15.10.2014 г.;"
                          Щом е тръжна процедура, явно ще е който даде най-добра цена.
                          А защо.. според същия линк за да се осигури ликвидност на Виктория.
                          Според мен, при добра/лоша банка, ако Виктория е добрата, реалната причина би била да се измъкнат още малко добри активи от банката на ниска цена или пък само имитират дейност и ще прекратят процедурата по липса на интерес.

Коментар

Kъде пише че се продава изобщо?
                            http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140916_BG

Коментар

http://www.capital.bg/biznes/finansi...ortfeil_na_tb/

Коментар

2.На каква цена? Или който предложи най-висока цена? Т.е. портфейл от 100 милиона, банка Х предлага 90 милиона, банка У 82 милиона - банка Х печели.

Коментар

Working...
                                X