If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
За да поведат балъците да се втурнат и те.Тези цени според мен са чисто спекулативни и набълбукването е повече от сигурно.Може да е модно да се купува ,каквото излезе на борсата,но трябва реален фундамент, на който да се стъпи.Банката не е подобрила нито един свой показател с 30% ,за да се хвърля някой да купува на тези нива.Но всеки разполага с парите си -да прави каквото иска.
dimilov, колега, това е цена, която е базирана на очаквани бъдещи резултати. Ако си вещ в занаята трябва и сам да знаеш, че сигурно на поне 90% от дружествата на БФБ, настоящата цена е резултат от очакван бъдещ фундамент, а не от настоящ. Казваш, че банката не била подобриланито един свой показател с 30% - а печалбата за 1Q с колко се повиши?
П.П. Не зная, но като прочета как някой няма акции по дадена позиция, но е много загрижен за заложилите на нея, ми става едно такова средноаритметично между глупаво и смешно!
За да поведат балъците да се втурнат и те.Тези цени според мен са чисто спекулативни и набълбукването е повече от сигурно.Може да е модно да се купува ,каквото излезе на борсата,но трябва реален фундамент, на който да се стъпи.Банката не е подобрила нито един свой показател с 30% ,за да се хвърля някой да купува на тези нива.Но всеки разполага с парите си -да прави каквото иска.
мин. +30% до края на годината от текущите нива ;-)
Не е препоръка а предположение базирано на публичнодостъпна информация!
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Странна банка и странна цена. Малък портфейл спрямо активите. Нискодоходни активи. Скъпо финансиране. Откъде мислят да вадят печалба не знам. Фундаментално си е за продажба от всякъде. Пък и ако се гледа опита от КАО май трябва да се продава преди гръцките клиенти на ОББ да решат, че 30% печалба за един месец им стига и да натиснат цената.
Докато си чакате акциите прочете култовото интервю на изп. директор на ЦД: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=345699
Човека няма време за технически подробности, трябва интервюта да се дават.
.... Вярно ли е, че системата на депозитара, както и на борсата, е остаряла и са предвидени за доста по-малки обеми на търговия?
- Вярно е, че са разработвани отдавна. Всъщност, ако трябва нещо да се отбележи за системите, заслужават поздравления разработчиците им, затова, че те вече десет години обслужват търговията на нашия капиталов пазар. Не са системите пречките за обемите на търговия, но че са остарели, остарели са. Вие знаете темповете, с които се развиват информационните технологии.
Май се досещаме, коя е пречката! Но защо всички ние трябва да бъдем заложници на некадърници - за пореден път!
изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Оставете ЦД....тях си ги знаем, ама къде е БФБ.....да излязат и да кажат че щом изискването за равнопоставеност не е спазено да се спре търговията ! Пълен майтап
Коментар