IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от johny-bravo
    Да, гласуваха за обратно изкупуване на акции! Съгласен съм с Никола, че дивидент не трябваше да се плаща. Компания с такъв ръст е по-добре да реинвестира, отколкото да излизат парите от компанията. Другото, което ми направи не добро впечатление е, че веднага след решението за дивидент, гласуваха, че могат да издават облигационни емисии до 20мил. лева ?!?
    Няма как - бяха обещали за дивидента! Спомняш ли си какво стана миналата година, когато казаха че няма да раздават дивидента от 2006, защото обещанието важало за от 2007 нататък? Разни отворковци тук веднага ги оплюха. Затова явно са решили да им е мирна главата и да си спазят обещанието.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Да, гласуваха за обратно изкупуване на акции! Съгласен съм с Никола, че дивидент не трябваше да се плаща. Компания с такъв ръст е по-добре да реинвестира, отколкото да излизат парите от компанията. Другото, което ми направи не добро впечатление е, че веднага след решението за дивидент, гласуваха, че могат да издават облигационни емисии до 20мил. лева ?!?

PS: Иначе съм доволен

Коментар

• Нищо неочаквано от монбатовското сборище значи...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• капиталът на компанията да се увеличи от сегашните 19.5 млн. лв. на 39 млн. лв. чрез преобразуване на част от печалбата за 2007 г. и резервите на дружеството в капитал

дивидент по 0.178 лв. брутно на акция.

обратно изкупуване на акции до 3% от капитала, както и бе добавен нов члев в Устава на дружеството, който дава право на компанията да издава облигации до 20 млн. лв.

Коментар

• Хмм, за 52 лева до края на годината трябва да направи дабъл! А летните месеци са слабички...
            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• ~ 50-52 лв минимум, не е препоръка за нищо, просто моя прогноза

Коментар

• Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                Първоначално изпратено от Akademichen_expert
                Когато преди година и половина си купих акции от IPO'то и цената стоя на 8.3 лв не можех да повиарвам че инвеститорите не виждаха какво ще се случи.....и полсе стана 30лв за 5 месеца . Сега получих Дежа-ву (както и да се пише)! Ако имах свободни 300 000 лева най лесния начин да са 500 000 след по малко от година ми се вижда тази позиция.

Препоръка не е, просто мнение на някой който харесва Монбат и корпоративната им политика!
                Моля споделете дали и вие мислите така......
                Абсолютно си прав. До края на годината ще има стабилен растеж според мен. Очаквам 38-40 лв.
                Извинявай за въпроса, но случайно да не преподаваш "Портфейл" в Свищов? Ако не съжелявам просто името ме обърка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Akademichen_expert
                  Когато преди година и половина си купих акции от IPO'то и цената стоя на 8.3 лв не можех да повиарвам че инвеститорите не виждаха какво ще се случи.....и полсе стана 30лв за 5 месеца . Сега получих Дежа-ву (както и да се пише)! Ако имах свободни 300 000 лева най лесния начин да са 500 000 след по малко от година ми се вижда тази позиция.

Препоръка не е, просто мнение на някой който харесва Монбат и корпоративната им политика!
                  Моля споделете дали и вие мислите така......
                  Абсолютно си прав. До края на годината ще има стабилен растеж според мен. Очаквам 38-40 лв.

Коментар

• Чобанчето Калитко, не се изказвай неподготвен. Решението за обратно изкупуване би се приело на 16 май 2008 (днес) ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
                      Спазиха ли обещанието за обратно изкупуване?????
                      Не знам какво са решили за обратното изкупуване, доколкото помня беше казано, че и този въпрос ще се разглежда на събранието.

Коментар

• Не бива да ви радва дивидента. Dividend yield-a му е много нисък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                          Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
                          Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                          Първоначално изпратено от Nikola
                          Дивидента е малък. Според мен не трябваше да се напъват за дивидент, а да реинвестират печалбата.
                          Хората си спазват обещанията. Знаеш много добре, че другите и това не правят.
                          Много се радвам, че започнахте да обръщате пак внимание на най-доброто дружество. Лично мнение, не е препоръка за инвестиционни решения.
                          Какво те грее това обратно изкупуване?
                          Става въпрос, дали си спазват обещанията?????
                          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
                            Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                            Дивидента е малък. Според мен не трябваше да се напъват за дивидент, а да реинвестират печалбата.
                            Много се радвам, че започнахте да обръщате пак внимание на най-доброто дружество. Лично мнение, не е препоръка за инвестиционни решения.
                            Какво те грее това обратно изкупуване?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                              Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola

Коментар

X