Първоначално изпратено от Akademichen_expert
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Anton Chigurh
Дивидента е малък. Според мен не трябваше да се напъват за дивидент, а да реинвестират печалбата.
Коментар
-
Когато преди година и половина си купих акции от IPO'то и цената стоя на 8.3 лв не можех да повиарвам че инвеститорите не виждаха какво ще се случи.....и полсе стана 30лв за 5 месеца . Сега получих Дежа-ву (както и да се пише)!Ако имах свободни 300 000 лева най лесния начин да са 500 000 след по малко от година ми се вижда тази позиция.
Препоръка не е, просто мнение на някой който харесва Монбат и корпоративната им политика!
Моля споделете дали и вие мислите така......
Коментар
-
На проведеното днес общо събрание на акционерите на Монбат АД бе взето решение капиталът на компания да се увеличи от сегашните 19.5 млн. лв. на 39 млн. лв. чрез преобразуване на част от печалбата за 2007 г. и резервите на дружеството в капитал, предаде репортер на Profit.bg.
За дивидент, акционерите решиха да се разпредели 3.482 млн. лв., или по 0.178 лв. брутно на акция.
Монбат АД е реализирало през месец март на 2008 г. продажби в размер на 16.017 млн. лв., което представлява ръст на продажбите от 81.92%, в сравнение с месец март на 2007 г.
Обобщените данни за първото тримесечие на 2008 г. сочат, че компанията е реализирала приходи в размер на 55.393 млн. лв., което представлява ръст от 114.05%, в сравнение със същия период на 2007 г.
Реализираната печалба на „Монбат“ АД за месец март 2008 г. е 2.65 млн. лв., което представлява ръст на печалбата от 145.59%, в сравнение с месец март на 2007 г.
Обобщените данни за първото тримесечие на 2008 г. сочат, че дружеството е реализирало печалба в размер на 10.065 млн. лв., което представлява ръст на печалбата от 205.74%, в сравнение със същия период на 2007 г.
До момента акциите на компанията поскъпват с 0.89% до 26 лв. за брой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ан МакГърчПървоначално изпратено от botziПървоначално изпратено от Ан МакГърчТолкова ми се иска да тръгнем нагоре, с един лев да е, но да тръгнем поне.
Коментар
-
Re: въпрос
Първоначално изпратено от petia_ivaкак ще стане дублажа на акцийте. Аз имам малко бройки от доста време и се чудя трябва ли да правя някакви постъпки за да ми се удвоят.
Коментар
Коментар