IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    5. Във връзка с въпрос номер 2 на Никола - какъв е маржа ви от собствено олово и от купеното? Очаквам отговор от типа "с рециклирането маржа ни е 30%, а с купеното олово - 10% и така средно е 20%). Ако е възможен такъв тип отговор

Благодаря
    И може колко % от нужното олово се добива от преработка на акумулаторна скрап и колко се купува от LME. И друг въпрос като резки скокове нагоре-надолу са неприятни за вас защо не се хеджирате?

Коментар

• Извинете ме, че не е по съществото на форума, ама се пише скраП.
      http://photo-forum.net/joro/emoticon...conTheWave.gif

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
        Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
        Добър ден,
        във връзка с предстоящото в петък общо събрание на акционерите на Монбат
        приемам въпроси към ръководството на Монбат
        ще търся вариант да бъдат зададени и да им бъде отговорено

Мисля че тъй като темата се чете от Дани(ела) Пеева, която е ДВИ, ще бъдат получени добри отговори, защото ще има време за подготовка.
        Ръководството на Монбат АД ще отговори на всички въпроси по времена на ОСА, които се получат в темата.
        И все пак, ако сте акционери към 02.05.2008 г. не пропускайте възможността лично да ги зададете като присъствате на ОСА.
        Успех на всички!
        Възможно ли е Монбат за пореден път да докаже високото ниво на корпоративна култура и да въведе нова практика на БФБ, а именно СТЕНОГРАМА от общото събрание.
        Не просто протокол, с резултата от гласуванията по основните точки, или просто решенията.
        А 1:1 всичко което се е говорило.
        Преди много години съм виждал подобно нещо в документите до БФБ предадени от един морски курорт, но тази практика в момента е умряла
        Моля Монбат да я възроди

С уважение
        Мариян Йорданов

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
          1. Какво влияние върху маржините ще окаже фабрикта за преработка на акумулаторна скраб през 2007 от КЦМ Пловдив? Това няма ли повлияе негативно върху себестойността на произвеждната продукция поради засиленото търсене на такъв вид на българския пазар скраб?
          2. Тъй като оловото пада доста в последно време не е ли по-рентабилно фирмата да закупува материални запаси от LME от колкото да прибягва до услугите на преработващите фабрики?

Тук има още един въпрос в зависимост от отговора на госпожата. [/i]
          Ако е възможно и 5 уточняващи въпроса около въпросите на Ники.

1. На последната пресконференция бе казано че за акумулаторния скрап се плащат 35% от цената на оловото на LME. Наистина ли цената на акумулаторния скрап е толкова еластична?
          2. В едно интервю беше казано че акумулаторния скрап много поскъпнал и щяло да се наложи внос?
          3. Договорите за продажба на акумулатори обвързани ли са (и ако са каква част от продажбите са обвързани) с цената на оловото? Тоест колко често се индексират продажните ви цени? Забелязва се, че лесно прехвърляте към клиентите си повишените разходи за олово в последните 1-2 г. и въпроса е с договори за индексация ли го постигате?
          4. На последната пресконференция казахте за оловот "Резки скокове нагоре-надолу са неприятни за нас като производител. Движение между 2 300 и 3 300 долара за тон ни устройва." Сега оловото е 2 300 долара за тон, а долара поотслабна. При тази цена какъв е маржът на който работите.
          5. Във връзка с въпрос номер 2 на Никола - какъв е маржа ви от собствено олово и от купеното? Очаквам отговор от типа "с рециклирането маржа ни е 30%, а с купеното олово - 10% и така средно е 20%). Ако е възможен такъв тип отговор

Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
            Добър ден,

Мисля че тъй като темата се чете от Дани(ела) Пеева, която е ДВИ, ще бъдат получени добри отговори, защото ще има време за подготовка.
            Ръководството на Монбат АД ще отговори на всички въпроси по времена на ОСА, които се получат в темата.
            И все пак, ако сте акционери към 02.05.2008 г. не пропускайте възможността лично да ги зададете като присъствате на ОСА.
            Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
              2. Тъй като оловото пада доста в последно време не е ли по-рентабилно фирмата да закупува материални запаси от LME от колкото да прибягва до услугите на преработващите фабрики?

бате виж трендовете при оловото пада само при дневния месечния 3 месечния е надолу 6 месечният и годишият са на плато кат цената пак е по висока от миналата година по това време за дълго годишните трендове може да видите сами

http://www.infomine.com/investment/h...rts.asp?c=Lead

иначе хубав въпрос
              Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов
                http://www.today.bg/news/26378.html
                Даниела, би ли коментирала утре?
                Ръководството на Монбат АД счита, че статията в сръбския вестник Курир е тенденциозна и не отговаря на истината, като дори името на дружеството е посочено грешно.
                Монбат АД е получило одобрение за изграждането на завода от Министерство на екологията на автономната област Войводина и няма никакви споразумение с общинските власти в Инджия. Следва да се има предвид, че процедурата по одобрение включва и обществено обсъждане. Към момента на общественото обсъждане претенции към Монбат не са предявявани. Технологията за преработка на оловен скраб и стари акумулатори отговаря на всички регулаторни изисквания на ЕС и Р Сърбия, като вредните емисии са под минимално допустимите норми. Закупеното модерно оборудване на завода ограничава в максимална степен вредните емисии от серен диоксид и олово в атмосферата.
                Ръководството на дружеството не очаква възникването на проблеми при пуска на завода.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                  И аз си понакупих туканка малко днес... ;-)
                  Браво Импе, светлата страна на силата ще те привлече.
                  Не-е-е - аз ще обгърна Монбатът в мрак.... ;-)
                  Скоро ще ти викаме - добрият Импе
                  Ми аз добър, благороден дори - всички го знаят.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                    Скоро ще ти викаме - добрият Импе

Коментар

• 1. Какво влияние върху маржините ще окаже фабрикта за преработка на акумулаторна скраб през 2007 от КЦМ Пловдив? Това няма ли повлияе негативно върху себестойността на произвеждната продукция поради засиленото търсене на такъв вид на българския пазар скраб?

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Добър ден,

Коментар

Е добре дошъл! И успех !

Коментар

Коментар

Е-е-е, това вече е НОВИНА! Welcome on board!
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X