IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• явно е затишие преди буря, урагана тепърва ще минава тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
      Първоначално изпратено от milenkk
      тия 111 000 акции вдясно са много стряскащи, влияят ми зле на психиката
      Мислиш като новобранец, затова
      Това е ликвидна позиция, търсенето може и да е 3 пъти по-голямо но не се показва именно за да не надъхва зайците да вдигат цената преди големите да си напълнят.
      А пък като дойде XETRA-та и като заплуват айсберги - колко весело ще бъде...
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от milenkk
        Мислиш като новобранец, затова
        Това е ликвидна позиция, търсенето може и да е 3 пъти по-голямо но не се показва именно за да не надъхва зайците да вдигат цената преди големите да си напълнят.

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
          Първоначално изпратено от milenkk
          Всеки иска да продаде нависоко и ако може после да купи ниско...
          106 много лошо ги научи и сега им се привиждат изкупувания постоянно ,пък знае ли човек....

Коментар

• Първоначално изпратено от milenkk
            Всеки иска да продаде нависоко и ако може после да купи ниско...

Коментар

• тия 111 000 акции вдясно са много стряскащи, влияят ми зле на психиката

Коментар

• Първоначално изпратено от botzi
                бичи пазар само тука няма желаещи за покупки ?
                Погледни по-добре...Гърците и Италианците са вече отляво,а преди те разпродаваха тук като за световно...

Коментар

• Охх, една гадулчица се излъга да сипе до 26 лв. и наизкочиха желаещите да пълнят торби на това ниво
                  Всяко временно връщане на цената ще се използва от биковете (довчерашни мечки) да заменят депозити за акции

Коментар

• бичи пазар само тука няма желаещи за покупки ?

Коментар

• Аз пък си чакам дивидента.Ще ида на ОСА ако нямам някакви ангажименти.Ми утре според мене "примоцията" на 26 лв ще свърши.Пък до петък ще видим.Знае ли се знае ли се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                        Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                        Възможно ли е Монбат за пореден път да докаже високото ниво на корпоративна култура и да въведе нова практика на БФБ, а именно СТЕНОГРАМА от общото събрание.
                        Не просто протокол, с резултата от гласуванията по основните точки, или просто решенията.
                        А 1:1 всичко което се е говорило.
                        Преди много години съм виждал подобно нещо в документите до БФБ предадени от един морски курорт, но тази практика в момента е умряла
                        Моля Монбат да я възроди

С уважение
                        Мариян Йорданов
                        И каква ще ни е тогава мотивацията да ходим на ОСА. Особено пък да пътуваме от Бургас
                        ОСА в момента е едно събитие, където информация за отговорите на въпросите получават само присъстващите. А интересуващите се са стотици пъти повече.

Едва ли е изпълнен принципа на равнопоставеността.

на борсата има близо 400 компании и все някоя трябва да даде пример

Коментар

• Първоначално изпратено от Pitagor
                          Извинете ме, че не е по съществото на форума, ама се пише скраП.
                          СкрЪб е май според контекста :-)?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                            Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                            5. Във връзка с въпрос номер 2 на Никола - какъв е маржа ви от собствено олово и от купеното? Очаквам отговор от типа "с рециклирането маржа ни е 30%, а с купеното олово - 10% и така средно е 20%). Ако е възможен такъв тип отговор

Благодаря
                            И може колко % от нужното олово се добива от преработка на акумулаторна скрап и колко се купува от LME. И друг въпрос като резки скокове нагоре-надолу са неприятни за вас защо не се хеджирате?
                            Ники, сравни ли ЦКБ с КОРП?
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                              Никола, на част от въпросите ти и сега има отговори в предоставените от Монбат отчети или е отгаваряно на пресконференцията в края на януари.
                              Аз знам как е седял въпроса преди 2 месеца мен ме интересуват текущото състояние защото за два месеца цените на оловото бая паднаха. Тъй като те не са правили преоценка на inventories e възможно високите цени на които са купувани суровините да влезнат в сегашните COGS, което може да доведе до рязко свиване в маржовете. Ще е интересно да им следим inventories, за да следим какво правят в тази насока. Може пък в последния месец да са пазарували яко, което да им намали средната цена. Te нали още си използват weighted-average метод на оценка на инвенторис?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                                Възможно ли е Монбат за пореден път да докаже високото ниво на корпоративна култура и да въведе нова практика на БФБ, а именно СТЕНОГРАМА от общото събрание.
                                Не просто протокол, с резултата от гласуванията по основните точки, или просто решенията.
                                А 1:1 всичко което се е говорило.
                                Преди много години съм виждал подобно нещо в документите до БФБ предадени от един морски курорт, но тази практика в момента е умряла
                                Моля Монбат да я възроди

С уважение
                                Мариян Йорданов
                                И каква ще ни е тогава мотивацията да ходим на ОСА. Особено пък да пътуваме от Бургас
                                Никола, на част от въпросите ти и сега има отговори в предоставените от Монбат отчети или е отгаваряно на пресконференцията в края на януари.

Коментар

Working...
                                X