If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
на пазара влияят външни фактори нямащи нищо общо с фундамента и перспективите на компаниите, така, че всякакви анализи в тоя момент стават за едни други нужди. Кой прави анализ на КАО и какво покажа той, а къде е акцията?
Да но в краят на краищата само фундаментът и перспективите имат значение.
Всичко останало е заешко-шаманска глупотевина.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
попитах, защото ми стана интересно какво стои всъщност зад тази регресия. а този вид анализ принципно пренася минали тенденции към бъдещ период и т.н.
Не не готино е ако намериш голяма зависимисот между двете ти тайм серии. Ти като си правиш форкаста за x хващаш очаквания ти маржин y.
съгласен, но винаги има едно "но" имаме вариране на коефициентите на детерминация и ако зависимостта в един минал период е голяма, това не означава, че ще е винаги така. а и да не подценяваме "счетоводните практики" в бг
За съжаление няма идеален модел. Трябва да се нагаждаме според случая.
Nobody is Perfect, Nothing is Perfect
Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
�
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от wannarock
Първоначално изпратено от Nikola
попитах, защото ми стана интересно какво стои всъщност зад тази регресия. а този вид анализ принципно пренася минали тенденции към бъдещ период и т.н.
Не не готино е ако намериш голяма зависимисот между двете ти тайм серии. Ти като си правиш форкаста за x хващаш очаквания ти маржин y.
съгласен, но винаги има едно "но" имаме вариране на коефициентите на детерминация и ако зависимостта в един минал период е голяма, това не означава, че ще е винаги така. а и да не подценяваме "счетоводните практики" в бг
За съжаление няма идеален модел. Трябва да се нагаждаме според случая.
Коментар
�
Anton Chigurh
на пазара влияят външни фактори нямащи нищо общо с фундамента и перспективите на компаниите, така, че всякакви анализи в тоя момент стават за едни други нужди. Кой прави анализ на КАО и какво покажа той, а къде е акцията?
Sustoianieto na pazara okazva vlianie vurhu vsichki firmi, a na tezi ot edna i sushta industria, dori mnogo posobno - dobar primer sa bankite.
Analizat baziran na DCF pokazva razvitieto na firmata prez sledvashtite 10 godini kato tova e dostatuchno dulag period da se premahne cyclichnosta na pazara. Zatova i rezultatite ot DCF i peer grupa moje da sa mnogo razlichni. DCF na Sopharma moje da ti pokaje cena na akcia ot 6lv, a peer group analysis da e okolo 4.50.
Pri DCF mnogo goliamo vlianie okazvat predpolojeniata za period ot 10g, a pri peer group analiza, horizonta e do 2 godini.
Анализите бяха , показват много неща но не показаха .....едно нещо преди 3-5 години..
Краха на банките и национализирането на мастити финансови институции. Нали е вярно това. Иначе хубаво да има анализи и да се упражняваш мисловно .И това е истина.
С тези неща само десетина форумци ги четат и разбират , но им мина респекта. Не се упражнявай повече , не правиш впечатление , ако да то е забавно .
Коментар
�
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Nikola
EquityPrivate, kato pravish regresiata EV/EBITDA kam to EBITDA margin koq e dependent variable? EV/EBITDA ?
хехехе е нали искаш да намериш implied EV/EBITDA multiple? За това това ЕV/EBITDA е independent(x), а маржините са ти dependent(y).
мерси
Няма за какво. Дано ти свърши работа. Аз лично с тея регресии нещо не мога да се оправя. Няма никаква статистическа значимост (R^2) Дано на теб ти върже.
Sustoianieto na pazara okazva vlianie vurhu vsichki firmi, a na tezi ot edna i sushta industria, dori mnogo posobno - dobar primer sa bankite.
Analizat baziran na DCF pokazva razvitieto na firmata prez sledvashtite 10 godini kato tova e dostatuchno dulag period da se premahne cyclichnosta na pazara. Zatova i rezultatite ot DCF i peer grupa moje da sa mnogo razlichni. DCF na Sopharma moje da ti pokaje cena na akcia ot 6lv, a peer group analysis da e okolo 4.50.
Pri DCF mnogo goliamo vlianie okazvat predpolojeniata za period ot 10g, a pri peer group analiza, horizonta e do 2 godini.
стига сте се заяждали с този анализ на КАО човекът беше така добър да го сподели с нас безкористно
Коментар