If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За сръпската не знам, но за украинската се чуха добри неща...
До краоят на годината изчисляваш ли? Много ти е близък хоризонтът...
Vseki si ima investicionen horizont. Az oshte ot mnogo otdavna zastupvah tezata, che akciite na BFB, i v chastnost tazi, sa super nadceneni i ne triabva da se kupuvat na tezi niva.
Spored men SOFIX 1950 i togavashnite ceni na akciite niama da gi vidim pone oshte 1 godina, a moje i poveche.
Znam che ti pulnish v poslednite niakolko meseca misleiki che cenite sa dobri, no vijdash che pazarat te oprovergava. Ne znam na kakvi niva si pulnil tuk v posledno vreme, no opredeleno ako beshe izchakal, a i oshte izchakash, cenite shte sa oshte po-atraktivni.
А стремителното разраствана на компанията отчиташ ли го? Заграбването на Медика, строежът на големият и модерен завод, който ще заработи след година? Новопазаруваните можности извън България?
Инвестирайки в дадена компания, човекът не трябва да гледа миналото и, а бъдещето и - защото пазарувайки акцията, той купува нейното утре, не нейното вчера, да.
"Moshnosti" e mnogo silna duma za tova, koeto kupiha v Ukraina i Serbia.
Cenata na pokupkata v Serbia predpolaga, che govorim za neshto mnogo malko kato firma. V Ukraina sa kupupili raznebitena fabrika, koiato iziskva golemi investicii, za da zaraboti normalno.
Po princip vinagi firma se sravniava na baza na ochakvanata EBITDA do kraia na nastoiashtata godina, taka che edin analiz na SFARM vs. peer group za 2008 bi bil pokazatelen za v kakvi granici cenata bi bila spravedliva.
А стремителното разраствана на компанията отчиташ ли го? Заграбването на Медика, строежът на големият и модерен завод, който ще заработи след година? Новопазаруваните можности извън България?
Инвестирайки в дадена компания, човекът не трябва да гледа миналото и, а бъдещето и - защото пазарувайки акцията, той купува нейното утре, не нейното вчера, да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Глупости за Фармата дрънка народа, който не познава хер Донев! В едно от интервютата си обясняваше как за 2 дена направил 20 000 (или нещо подобно) само от едно движение на акциите си!
Ако не ги изкупи до 4,5 мисля да понапазаря и аз, но си давам сметка, че се правя на хитрата сврака ;-)
Глупости за Фармата дрънка народа, който не познава хер Донев! В едно от интервютата си обясняваше как за 2 дена направил 20 000 (или нещо подобно) само от едно движение на акциите си!
Ако не ги изкупи до 4,5 мисля да понапазаря и аз, но си давам сметка, че се правя на хитрата сврака ;-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Като заработи новата могъща и модерна фабрика (след година и нещо), тия които продават сега, ще си скубят козината от кухите кофи !!!
Софарма под 5 кинта - това вече е идиотизъм.
Като заработи новата могъща и модерна фабрика (след година и нещо), тия които продават сега, ще си скубят козината от кухите кофи !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Императорът
Тука става все по-сгодно за пазаруване... Като има кухи елементи да продават за смешни кинти...
Имп, Софарма отдавна е излезнала от high growth stage и сега ще се бори да нараства с инфлацията. За да те компенсират за нвестицитята трябва да ти дават бая по-високи дивиденти.
Коментар