Ха-ха - че то да не би да има лекарство, дето да не е вредно? Антибиотиците ти разбиват дробчето и бъбречетата, убиват полезните бактерии в търбухът ти, но пак ги предписват. Да не би да ядеш Аналгин всеки ден?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеНе ме разбирай буквално. Имам предвид, че лавината е в обществото и държавата ни. Това,че акциите ще паднат с 20% или 30% не е толкова важно..ще мине и ще замине.. Същинският проблем се крие в това, че една група има реални шансове да започне да диктува правилата на играта (включително и на уж непобедимия Бойко Борисов)..оставиха ги да концентрират прекалено много медиина сила. Ще кажете, че жълтите вестници и телевизии са смешни, НО за съжаление българинът точно това харесва...чалга и вестник уикенд...
Това , което се случва в момента с оплюването на Софарма може и ще се случва и занапред с фирми и хора неудобни на кръга на Василев. Той тия вестници за чии ги пазаруваше на едро...много ясно да си направи медиен бастион.
А тук продължаваме да си мислим,че всичко се свежда до 30 стотинки нагоре или надолу цена на акция или на аналгина....
поздрави
Аналгинът е забранен в САЩ, Великобритания, Австралия, Япония, част от Европейския съюз и в още близо 30 държави
Популярното лекарство аналгин единствено облекчава болката и не лекува нищо. Освен това има сериозни странични ефекти, заради които е забранен във водещите държави.
Ако единствено облекчаваше болката, щеше да има смисъл от него. Проблем са силните странични ефекти, които фармацевтичните компании у нас предпочитат да пренебрегват в рекламите си. Много сериозно противопоказание е това, че се намалява производството на бели кръвни клетки – пазачите на организма от вируси и бактерии.
Аналгинът е и най-честата причина за алергия към лекарствата. От нея може да се стигне до анафилактичен шок в момент, в който лечението ни е жизнено необходимо.
Така,че с такива продукти трудно( да не кажа невъзможно)се пробива на ЕП.Затова се пробва на максимум БГ пазара посредством картелни споразумения.А затова ,че групата около Пеевски и Василев атакуват точно ОД и Софарма етака.И го правят по всеки възможен начин.Там не искам да се бъркам пък и да искам не мога да променя нещо.Искам обаче от всяка такава война да печели Данъкоплатецът.
Коментар
-
Правителството вече се почуди каква лъжа и измислица да съчини само и само за да не намали акциза на лекарствата.
НОВ СКАНДАЛ! “СОФАРМА” ПРОДАВА ТРИ ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ ЛЕКАРСТВА И В ПОЛША! 24 февруари 2012, 08:43 София, България
Коментар от статия: "Нищо ново,то у нас и на лекарствата сложиха акциз и цените им са в пъти по високи отколкото в Европа."Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеразгледах уикенда и някъде мернах, че печалбата на ОД била 100 000 000
Само не го знам г-н Донев защо търпи и защо не смачка тая гнида бареков. Аз ако бях, щах да съм го разселил до сега.
А и оня дебил от банкя да не се зъби много, щото иначе тича да реже лентички там, където една стотинка не е дал !!!
Баси наглото копеле - и след откриването на могъщите билдинги ви казах, че ако бях на мястото на Донев, щях да наредя на охраната да го изхвърли.
Марксов - по цял свят бизнесът с хапчетата печели яко. Ок, трябва да се помисли и за бедният българин, съгласен съм с това. Но защо напримерно във Великобритания (чувам) ДДС върху лекарствата е НУЛА, а тук е 20% ??? В същото време ДДС върху хазартът туканка е 7%... или за властта хазартният бизнес е по-важен от здравето на хората? Нека отстъпят и едните, и другите държавата да намали ДДС върху лекарствата на 5%, а производителите също да намалят цените - проценти не давам - с колкото могат.
Винс - ти явно живееш в някакъв паралелен свят. Кой "данъкоплатец" ще пострада, ако ДДС върху лекарствата се намали? Къде ОСНОВНО отиват нашите данъци? Знаеш ли колко ми дреме, ако намалеят парите за чиновниците/ушевите/ мангалите (на които храним най-многобройните популации на 1000 граждани в целия свят)? Или че разни нагли селски пачаври няма да могат да разпределят сами на себе си по 5 и 6-цифрени бонуси, а после нагло да се зъбят по телевизията, че били в правото си и на толкова си оценявали трудът? Защо не питат мене или вас, дето РЕАЛНО им плащаме тия пари - на колко им оценяваме трудът? Това тяхното е все едно ти, Винс да си имаш свой бизнес (примерно магазин) и продавачките сами да си определят заплатата и бонуса, бръкайки ти в чекмеджето и вземайки толкова пари, колкото си искат !!!
И още нещо - който мисли, че Софарма много печели от хапчетата - ок - купува си акции, става ортак на господин Донев и печели и той... ама на държавата при разпределянето на ДДС-то може ли да станеш ортак? Можеш ли да си купиш 888 акции от "Република България ДДС" АД и да си цоцаш дивиденти от одраните от хората данъци? Не - това е схемичка, в тоято ти си само от страната на донорчето !!! Ако не си чиновник/ушев/мангал, разбира се !!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеНе ме разбирай буквално. Имам предвид, че лавината е в обществото и държавата ни. Това,че акциите ще паднат с 20% или 30% не е толкова важно..ще мине и ще замине.. Същинският проблем се крие в това, че една група има реални шансове да започне да диктува правилата на играта (включително и на уж непобедимия Бойко Борисов)..оставиха ги да концентрират прекалено много медиина сила. Ще кажете, че жълтите вестници и телевизии са смешни, НО за съжаление българинът точно това харесва...чалга и вестник уикенд...
Това , което се случва в момента с оплюването на Софарма може и ще се случва и занапред с фирми и хора неудобни на кръга на Василев. Той тия вестници за чии ги пазаруваше на едро...много ясно да си направи медиен бастион.
А тук продължаваме да си мислим,че всичко се свежда до 30 стотинки нагоре или надолу цена на акция или на аналгина....
поздрави
+1
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениелавина?
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Не искам да бъда груб, но позоваването на вестник „Уикенд” в инвестиционен форум буди усмивки, а не подкрепя теза.
В целия „скандал” се разчита на народопсихологията на българина и навика му да гледа предимно в чуждата паничка и лесно да си съставя мнение на база: „пишеше го във вестника”..
Себестойността на един аспирин протект е около 50 пъти по-малка от цената му в аптечните мрежи на България и дори повече в Германия. В тази връзка, предлагам „Билд” да потърси сметка от компанията (и акционерите и), канцлера да вземе незабавни мерки, а въпросът да се обсъди обстойно в инвестиционните им форуми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеДребнаво и несериозно е да се вторачваме колко стотинки разлика ще реализираме при акциите на фармата. Типично по български се концентрираме в бързия келепир, а си затваряме очите за идващата лавина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеНе само, че съм прав, но ме боли и кура откога ще обявиш че им е бил скандалаKaто стискаш акции си пристрастен - няма нaчин
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеА ти защо не си направиш труда да прочетеш последният брой на в-к Уикенд, там има 2-3 страници за твоята любима Софарма и за Донев? И защо не си направиш едно собствено малко проучване за да видиш как цените на едни и същи продукти на Софарма са 2-3 пъти по-ниски в чужбина за разлика от същите в България? Не защитавам Бойко в никакъв случай, просто ми стана много тъпо как даваш пример за намаление на цените на лекарствата с няколко % и то за сметка на данъкоплатеца, защото ДДС е с тежест над 50% от приходите в бюджета, като може да се намалят цените на лекарствата в пъти и то без да пострада данъкоплатеца а ще е единствено за сметка на Донев.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеБих се замислил да му стана "донор" на ОД ...но само на номинал
Нищо лично - просто така съм свикнал да пазарувам
Не е препоръка за търговия на ценни книжа и други хартиени изделия !!!е*аси империята. Тенджера под налягане. Шрот!
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеА защо пък да я чете тая тоалетна хартия човекът? Да се позоваваш на вестник Уйкенд е като да цитираш Уикипедиа в Академична публикация. Аман от простотии. Не е препоръка.
Коментар
Коментар