IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да си припомним тази публикация на Пламен Дерменджиев от миналата година - днес Христо Грозев я цитира в разследването на TV7

П. Дерменджиев: За гардеробите на Софарма АД

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Добър въпрос за 1 млн долара
      Аз съм на мнение, че е надолу, ама то си е тренд на цялата ни борсичка.
      E, сега ако можеш да кажеш и докога...
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
        E сега накъде е посоката според вас. Ще падат ли тези артии като круши или напротив ?
        Ще падат ако още утре си слагате асковете все по-ниско и по-ниско или хвърляте на бида, на то това важи за всички акции на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
          E сега накъде е посоката според вас. Ще падат ли тези артии като круши или напротив ?
          Добър въпрос за 1 млн долара
          Аз съм на мнение, че е надолу, ама то си е тренд на цялата ни борсичка.

Коментар

• E сега накъде е посоката според вас. Ще падат ли тези артии като круши или напротив ?
            Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              е дочака ме, не спа цяла нощ ли ? .... горкичкото монти.Иначе когато си излекуваш олигофренията може и да си поговорим.. защото не те чувам какво си ломотиш .
              Признали си........

Да се надяваме че и останалите са разбрали че си платен сега отговори на въпросите ....

Коментар

• Ето ви нещо отвратително.

Точно от 2009-та годината идва и значителната печалба на Софарма.

Разходи за материали плюс балансова стойност на продадени активи са горе долу еднакви за 2008-ма и 2009-та. Или с две думи за едно и също количество стоки в единя случай е получено с 40 милиона повече приход.

Направете си сметка с колко са се увеличили лекарствата 2009-та.

Ако не вярвате погледнете годишния консолидиран за 2009-та.

При бензина е същото от 1.80лв точно от както Бориската дойде после отиде на 2.50лв а Бориската пак се оправда, че предишните били подписали нещо. Нека му е зле и на Бориската и на Златев
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Само чаках някой от платените гербаджии да се появи и да им задам въпросът
                  е дочака ме, не спа цяла нощ ли ? .... горкичкото монти.Иначе когато си излекуваш олигофренията може и да си поговорим.. защото не те чувам какво си ломотиш .

Коментар

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
                    Забравих да кажа че имам акции на Софарма (много малко) и не е препоръка за търговия с ЦК. Нямам нищо против Софарма, тя е стабилна компания със стабилен бранд, но имам против бизнес милсенето и поведението на Донев и ако бяхте прочели статията щяхте да разберете, че големите печалби не отиват при вас/мен (имам малко),а джоба на Донев, ако на някой тожа му харесва на мен не.
                    И аз съм така .....
                    Но когато всички губят благодарение на правителството ни което води тази политика влизането в тези акции е начин да се компенсираме загубите и ние ...малко.
                    Същото е с акции на цигари ,алкохол ,заложни къщи.....

Коментар

• Забравих да кажа че имам акции на Софарма (много малко) и не е препоръка за търговия с ЦК. Нямам нищо против Софарма, тя е стабилна компания със стабилен бранд, но имам против бизнес милсенето и поведението на Донев и ако бяхте прочели статията щяхте да разберете, че големите печалби не отиват при вас/мен (имам малко),а джоба на Донев, ако на някой тожа му харесва на мен не.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                        понеже си "виден" акционер - я имаш 20-30 артии и "громиш" враговете...нале, даже напоително ни обясняваш как е по целия свят ... ами кажи тогава защо по целия свят цените са мнооого по ниски от тука ..само и единствено ДДС ли е проблема .....
                        пак казвам теб те боли за 20 % ДДС , но не и 300 % надценки... и то само защото имаш 20-30 акциики в Софарма....смешен и жалък нещастник ....

Само чаках някой от платените гербаджии да се появи и да им задам въпросът Защо ДДС в туризма е по ниско а за лекарството е такова ,Това благодарение на политиката на правителството ли е да се спасява всеки самосиндикално и както може да оживее тези четири години .....виждайки увеличаването на доходите .
                        А това че и цените на лекарствата се определят от хора назначени от Борисов в здравната каса а не от Донев....Корупция в правителството ли има....
                        Та това че министъра сега Ше прави договорка говори че досега е бил безхаберник както предишните трима ли....
                        Та мога да задам още десетина подобни ....

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                          Не искам да бъда груб, но позоваването на вестник „Уикенд” в инвестиционен форум буди усмивки, а не подкрепя теза.

В целия „скандал” се разчита на народопсихологията на българина и навика му да гледа предимно в чуждата паничка и лесно да си съставя мнение на база: „пишеше го във вестника”..

Себестойността на един аспирин протект е около 50 пъти по-малка от цената му в аптечните мрежи на България и дори повече в Германия. В тази връзка, предлагам „Билд” да потърси сметка от компанията (и акционерите и), канцлера да вземе незабавни мерки, а въпросът да се обсъди обстойно в инвестиционните им форуми.
                          Колега ти защо първо не прочетеш статията и после да класифицираш престата в БГ? Ако не ти се дажат пари за тази "ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ", както се изразиха по-долу, аз ще ти го изпратя по куриер. И като прочетеш СЕРИОЗНАТА СТАИЯ там на 3 страници изключително обосновано е описано за '' ПАЗАРНИТЕ ПРИНЦИПИ'' които използва Донев. Препоръчжам ти първо да я прояетеш и тогава да коментираш. И не си прав за примера с Билд и германия, защото май си забравил, че точно Билд разкри корупционните практики на вече бившият Президент на Германия, а за Сименс помниш ли? Пък колкото до избора за четене на на БГ преса ти си чети в-к Труд на Донев, Капитал и др. имаш голям избор (между другото Капитал и аз го чета в нета)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Марксов - по цял свят бизнесът с хапчетата печели яко. Ок, трябва да се помисли и за бедният българин, съгласен съм с това. Но защо напримерно във Великобритания (чувам) ДДС върху лекарствата е НУЛА, а тук е 20% ??? В същото време ДДС върху хазартът туканка е 7%... или за властта хазартният бизнес е по-важен от здравето на хората? Нека отстъпят и едните, и другите държавата да намали ДДС върху лекарствата на 5%, а производителите също да намалят цените - проценти не давам - с колкото могат.
                            понеже си "виден" акционер - я имаш 20-30 артии и "громиш" враговете...нале, даже напоително ни обясняваш как е по целия свят ... ами кажи тогава защо по целия свят цените са мнооого по ниски от тука ..само и единствено ДДС ли е проблема .....
                            пак казвам теб те боли за 20 % ДДС , но не и 300 % надценки... и то само защото имаш 20-30 акциики в Софарма....смешен и жалък нещастник ....

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                              Не само, че съм прав, но ме боли и кура откога ще обявиш че им е бил скандала Kaто стискаш акции си пристрастен - няма нaчин
                              Да пристрастен съм но да падат защото съм напълнил само половината от пакета който съм преценил да имам от тях....
                              Е това ако нее довод за теб.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Ха-ха - че то да не би да има лекарство, дето да не е вредно? Антибиотиците ти разбиват дробчето и бъбречетата, убиват полезните бактерии в търбухът ти, но пак ги предписват. Да не би да ядеш Аналгин всеки ден?
                                АЗ лично Импе не пия лекарства разработени 60те години на миналия век.Има къде ,къде по-хубави и безвредни обезболяващи.А за антибиотиците....Новите синтетични антибиотици са толкова изчистени като вредни странични явления,че поне доста по-малко вредят .

Коментар

Working...
                                X