IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT) - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ааа ясно! Но отново математически не е обосновано... ако реалната цена на старата акция е към 1200, де;-)
    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
      Първоначално изпратено от Hakkinen
      Първоначално изпратено от psycoholic
      Ако не бъде подпряна, акцията ще направи лек завой да тества нива под 14,5! Технически погледнато! :-)
      Оборотеца ви е слабичък, Пепи!
      Няма и как да е другояче при положение, че в момента свободни за търгуване са едва 1.4% от общия брой акции... Когато регистрират и останалите, оборотът ще се повиши за сметка на цената Не е препоръка!
      Не виждам логиката цената да падне заради търгуването на целия обем! Защо ли? Защото реално погледнато цената от преди сплита беше разделена на 71 и акцията вече се търгува по тази цена - т.е. математически погледнато няма изменение в относителната цена!
      Но при 16,5 Х 71 = 1117 корекцията е леко неизбежна, поне докато не тръгнем целокупно! Което не би трябвало да притесни дългосрочните майстори!
      Логиката е много проста - не можеш да продадеш нещо, което нямаш, колкото и да ти се иска :-) Ти кажи кое е това, което сега нямаш, пък след това ще имаш :-)
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
        Първоначално изпратено от psycoholic
        Ако не бъде подпряна, акцията ще направи лек завой да тества нива под 14,5! Технически погледнато! :-)
        Няма и как да е другояче при положение, че в момента свободни за търгуване са едва 1.4% от общия брой акции... Когато регистрират и останалите, оборотът ще се повиши за сметка на цената Не е препоръка!
        Не виждам логиката цената да падне заради търгуването на целия обем! Защо ли? Защото реално погледнато цената от преди сплита беше разделена на 71 и акцията вече се търгува по тази цена - т.е. математически погледнато няма изменение в относителната цена!
        Но при 16,5 Х 71 = 1171 цена на стара акция, корекцията е леко неизбежна, поне докато не тръгнем целокупно! Което не би трябвало да притесни дългосрочните майстори!
        BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Оборотеца ви е слабичък, Пепи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
              Очаквам добри новини,

и Storm наистина ще се повеселим!:-D

Виж от туристическият бранш, какво говорят:

Българските курорти са загубили почти изцяло английските и скандинавските летовници, коментираха от бранша. Според Крушкова главната причина за това са лошите пътища, както и почти пълната им липса в някои райони

Е-ееееееее ще се строят ли пътища.........., ако искаме да имаме и туризъм на ниво?????;-)))

А в туризма, като че ли всички партии са инвестирали!;-))
              Пепи, виж откакто си пуснаха реклама в инвестора как акциите им излетяха на пук на борсата и мечките :-)))))
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Очаквам добри новини,

и Storm наистина ще се повеселим!:-D

Виж от туристическият бранш, какво говорят:

Българските курорти са загубили почти изцяло английските и скандинавските летовници, коментираха от бранша. Според Крушкова главната причина за това са лошите пътища, както и почти пълната им липса в някои райони

Е-ееееееее ще се строят ли пътища.........., ако искаме да имаме и туризъм на ниво?????;-)))

А в туризма, като че ли всички партии са инвестирали!;-))

Коментар

Еххххх, колко ви се иска да не се строят пътища и

всичко да пропада,

НОООООООООООО напук на вас апокалиптиците

пътища се строят и ЩЕ се строят мнооооого, не зависимо кой е на власт,

защото без качествена инфраструктура , НЯМА растеж,

това го знае всяко хлапе!;-))

А от тех. гледна точка ,

навлизаме в третат вълна, а тя по дължина е....................,

всеки го знае, налЕ!:-)))

Успех на всички, които сме в един отбор!:-)))
                  Веселяк !!!

Коментар

• ...

Коментар

• Еххххх, колко ви се иска да не се строят пътища и

всичко да пропада,

НОООООООООООО напук на вас апокалиптиците

пътища се строят и ЩЕ се строят мнооооого, не зависимо кой е на власт,

защото без качествена инфраструктура , НЯМА растеж,

това го знае всяко хлапе!;-))

А от тех. гледна точка ,

навлизаме в третат вълна, а тя по дължина е....................,

всеки го знае, налЕ!:-)))

Успех на всички, които сме в един отбор!:-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff

................................... После продадох знаеш на колко, ............................
                        Продължавай да мачкаш кеша. Препоръка е..
                        Разбира се gheti, че кой не знае на колко си продал? Няма такъв!
                        На 6-7, нали? Тук преди време казах че си най-добрия, и това е самата истина!
                        При падащ пазар по добре да мачкаш кеша, отколкото с уста едни други работи после. Ама ти знаеш най-добре. Абе ти не чакаше ли цена от 40 кинти за полимери? Не искаше ли да играеш? Сигурен съм че си играл, че дори и презаписал, едно пиленце ми каза....

Коментар

факушка да купи,

да, да,.......................,

от семкаджии к'во може да се очаква!:-))

Тук купуват хората с нюх към печалбата,

а който чопли семки, САМО гледа и злобее!;-))

Дедото, ама нали , за да вземеш трябва дададеш,

как ще получиш 70 нови акции, ако не си купил,

налЕ!;-))

Това не е препоръка за покупка или продажба или инвестиционен съвет по смисъла на закона. Авторът не притежава и за момента не иска да притежава акции на дружеството

Май са семкаджии тия дет чакат и не използват другите възможности а си стискат ли стискат хадпатката
                          И ново инфо и потвърждение какво става:
                          http://capital.bg/show.php?storyid=533020

Още по темата

Правителството и евфорофондовете

Доган никога не лъже

Новият пътен шеф ще е ясен до дни

ДАНС проверява кандидатите за стола на Батко

Някой ще отговори ли?

Къде засича разговорът с Брюксел през погледа на един европейски експерт
                          Спонсорирани връзки

* Тайният клиент на "Регал" откри през юни най-много промоции в ХИТ и "Европа"

Корупционните афери в пътния фонд доведеха до почти пълен блокаж в сектора на пътните ремонти и строителство. По сведения на фирми от бранша в момента всички играчи - малки и големи, търпят загуби от санкциите на Брюксел заради бившия пътен шеф Веселин Георгиев и неговите доскорошни началници - министрите Орешарски, Гагаузов и Мутафчиев. На дневен ред е въпросът дали и с колко българското правителство ще финансира приоритетни инфраструктрни проекти.

Проблемът е, че фирмите имат текущи разходи (банкови кредити, лизингови вноски за строителна техника, заплати на инженери, строители и персонал), а нямат постъпления, тъй като плащанията за пътни ремонти са замразени. Ситуацията ще се промени едва след като приключи преструктурирането на скандалния фонд "Републиканска пътна инфраструктура" (ФРПИ) в Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ). Това означава, че тазгодишният строителен сезон най-вероятно ще бъде изцяло пропуснат за бизнеса. Времето за строителство на пътища продължава от март до ноември. През зимата ремонтите спират, защото влагата разваля асфалтовите настилки. Така преструктурирането на фонда в агенция ще приключи точно когато условията за строителство на пътища се влошат. Вината за това е изцяло на правителството.

Заради инат или по други причини

министрите в ръководството на ФРПИ първо отказваха да махнат хванатия в тежък конфликт на интереси Веселин Георгиев, а после всячески отлагаха назначаването на независим одит във фонда. Ако те бяха проявили повече отговорност и бяха действали веднага, каквато е европейската практика при подобни скандали, сега по обектите щеше да се работи усилено.

В момента фондът-агенция на практика не работи в очакване на нова структура и ново ръководство. Строителните фирми също масово са замразили обектите, защото плащанията им се бавят и не е ясно кога ще бъдат получени. Закъснението на магистрала "Люлин" вече е няколко месеца. Въпреки че строителният министър Асен Гагаузов през пролетта се кълнеше, че това лято ще може да се работи по магистрала "Тракия", това още не се е случило и няма шанс да стане скоро, тъй като тепърва ще се обявяват търгове за изпълнители на новите лотове. През пролетта трябваше да бъде обявен търг за отсечката между Сандански и Кулата - част от магистрала "Струма", но това също досега не е станало. Примерите могат да продължат.

Анализът показва, че НАПИ ще заработи едва в началото на следващата година. Въпреки че до дни се очаква да бъдат избрания новият изпълнителен директор и надзорен съвет, до пускането на европейските пари за пътища ще трябва да минат още няколко месеца (оптимистичната прогноза е, че това ще стане най-рано през март 2009). Дотогава ще трябва да бъде приет устройствен правилник за прилагането на закона, вътрешни правилници и процедури на агенцията, които да гарантират прозрачност при управлението на парите. Тяхното влизане в сила със сигурност ще се забави заради т.нар. оценка за съответствие (compliance assessment), която Брюксел ще прави в края на лятото. Смята се, че това ще отнеме около два месеца. В София ще трябва да пристигне за одит техническа мисия, преди да се чуе окончателното ОК от страна на еврокомисията. Тя ще трябва да се убеди, че в новите ръководни органи на агенцията няма лица, които са замесени в злоупотреби и конфликти на интереси. По експертни сметки всичко това ще забави размразяването на парите с половин година и реално възстановяване на плащанията от Брюксел може да има най-рано през февруари-март догодина.

Правителството

Няма нито ден за губене

- когато през есента ЕК направи свой одит на свършеното до момента, едва ли ще е достатъчно да отчетем единствено, че сме приели закон, с който бившият пътен фонд става агенция.

Брюксел ще иска да види също политически действия от управляващите. Експертите на еврокомисията заявиха в прав текст през седмицата, че очакват откриване и наказване на виновните за липсата на контрол в пътния фонд. Министрите Орешарски, Гагаузов и Мутафчиев, които бяха в управата на фонда, сега са оставени да се занимават само с политиката в сектора. Тоест те ще пишат стратегии и програми и малко или много ще бъдат встрани от конкретната им реализация. Занапред отговорността за всичко, случващо се в пътния сектор, остава на премиера Станишев. Факт, който даде повод на някои пътни експерти да се шегуват, че той вече ще е "главен изпълнителен директор" на новата агенция.

Смяната на статута на институцията (от фонд в агенция) само по себе си няма да е достатъчен акт. Още след скандалите около фонда през януари Европейската комисия поиска от България да докаже, че съществува строг и надежден финансов контрол над средствата. Разяснения за конфликта на интереси в пътния фонд, подробен план за противодействие на измамите, разследвания и наказателни действия бяха и исканията, изложени във вторник от Брюксел пред група български одитори и служители на вицепремиера Меглена Плугчиева.

На този фон поведението на българските власти продължава да е неадекватно - те продължават да твърдят, че Брюксел "само ни предупреждава" и "няма спрени пари от оперативните програми". От камбанарията на ЕК обаче действителността изглежда доста по-различно. Тези дни говорителката по регионалната политика Ева Калужинска заяви: "Всякакви плащания, свързани с пътния фонд, са спрени. Това се отнася както за предприсъединителните програми, така и за програми след присъединяването." И добави, че рестрикциите ще продължат, докато ЕС не се убеди в действителния контрол над европейските средства. Вместо да проумеят това, българските власти продължават да лансират тезата, че отнетото финансиране от ЕС ще бъде заместено с пари от българския бюджет. Неотчитайки "дребната подробност", че парите на българския данъкоплатец са също европейски и за тях би трябвало да важат същите правила за харченето им.

Това не е препоръка за покупка или продажба или инвестиционен съвет по смисъла на закона. Авторът не притежава и за момента не иска да притежава акции на дружеството
                          За да не си помисли нещо някой размислите ми не са препоръка за нищо освен за това да поумнявате, но

Коментар

• Първоначално изпратено от Фaкушка
                            Първоначално изпратено от ghettoff

Полимери ли? Бях от тези, които излязоха на 6-7 лв. лева при закупени на 4-4.5 лв... Да ми е честито нали? Аз и за други врътки мога да ти разкажа докато ти блееше по форумите и навлажняваше кешеца с потни ръчички..Примерно за последно Билборд..Следващата ми врътка ще е с Каолин..Вече и с предварителна обява ще ти играя Записвай си, че следващия път като се заинтерсуваш от сделките ми поне да си правилно информиран..
                            Първоначално изпратено от на Апр 08, 2008 в 1:55 pm в темата за полимери ghettoff
                            .......
                            Аз лично днес си купих малко, защото наблюдавам акцията от доста време и си мисля, че е крайно време..И да, аз ще презапиша.
                            Kакто се казва, no comment. :lol:

Малко е offtopic, но според част от една поговорка говоренето е сребро...
                            Факи, наистина съм поласкан от интереса ти към моята личност, която проявяваш не за първи път.. За да те захраня с информация около себе си, да, тогава напълних Полимери. После продадох знаеш на колко, а решението си да презапиша го промених в последствие на променени събития около дружеството, които ти и до ден днешен не знаеш..Хубаво е, човек да е гъвкав в решенията си при динамична заобикаляща среда..Но това не е за депозитари и такива дето прелистват банкнотките с потни ръчички с надеждата да се умножат при всяко прехвърляне..Не мисля, че това, което си постнал е нещо, което би трябвало да ме злепостави, ако това си целял..Спечелих над 50 % от инвестицията си и съм добре..Благодаря.. За Каолин записа ли си? Там за жалост ще спечеля само около 30%, ама нейсе..Може и повече, тепърва започвам да си формирам пакета..Все е по-добре от 10% плаващ депозит..А за да задържим топика - колко е акцията на ХДПАТ при този ужасяващ падащ пазар..? Нищо, има неща, които не са за мухоловци..Продължавай да мачкаш кеша. Препоръка е..

Коментар

• Tozi deto e pravil anketat ima IQ mezdu 1 i 5, kakzo znachenieto na 2013, zashto ne kam 2017.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff

Полимери ли? Бях от тези, които излязоха на 6-7 лв. лева при закупени на 4-4.5 лв... Да ми е честито нали? Аз и за други врътки мога да ти разкажа докато ти блееше по форумите и навлажняваше кешеца с потни ръчички..Примерно за последно Билборд..Следващата ми врътка ще е с Каолин..Вече и с предварителна обява ще ти играя Записвай си, че следващия път като се заинтерсуваш от сделките ми поне да си правилно информиран..
                                Първоначално изпратено от на Апр 08, 2008 в 1:55 pm в темата за полимери ghettoff
                                .......
                                Аз лично днес си купих малко, защото наблюдавам акцията от доста време и си мисля, че е крайно време..И да, аз ще презапиша.
                                Kакто се казва, no comment. :lol:

Малко е offtopic, но според част от една поговорка говоренето е сребро...

Коментар

Working...
                                X