IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поздравления за страхотната година за всички свързани с дружеството и неговите акционери Мениджмънтът се справя отлично и кеша сериозно набъбва поредно тримесечие. Да видим накъде ще се насочи.
    Ако наистина няма спад тази година, цената е повече от добра Но аз нямам бърза работа, ще почакаме и ще видим.

Коментар

• Бяха преди данъци. На всякъде пишеше брутна печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Сега им свалих отчета и гледам че си ме послъгал малко. Р/Е им е 6,5, а не 5.
        Нека бъдем по-точни все пак. Инвестирането е и математика - точна наука
        Дали бяха 16 милиона печалба в предварителните файлове, от отчета излезе 14. Не бих могъл да зная колко ще им е печалбата по отчета преди да им е излязъл отчета. При 16 милиона печалба и 7 лева на акция си излиза 5 и нещо

очевидно са дали печалбата преди данъци
        Last edited by X_Y; 27.01.2012, 13:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Ако П/Е 5 и нещо е добра оценка, то това не предполага никакъв ръст на пазара ни. Другите дружества трябва да правят в пъти увеличение на печалбите само за да достигнат подобни нива на оценка при пазарните им капитализации в момента. Всеки може да си сметне какви печалби трябва да направят, за може да им се оправдае пазарната капитализация ако трябва да се търгуват на 5 пъти печалбата им.
          Сега им свалих отчета и гледам че си ме послъгал малко. Р/Е им е 6,5, а не 5.
          Нека бъдем по-точни все пак. Инвестирането е и математика - точна наука

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
            Алианц да не продават и тука пакета си?
            Товао вече ще прилича на точене на фонда. Ако продават всичко от което може да се спечели

Коментар

• Алианц да не продават и тука пакета си?

Коментар

• Имепе, че честно
                имаш ли продажба на МЦХ някога

Или имаш само покупки от време оно?
                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                  Импе не си ли разбрал че от теб спекулант не става. Чудя ти се на акъла, това наистина си е най-читавото дружество на бфб
                  С тези убийствени показатели, както беше казал някой, дори не е за нашата борса просто, щото нашта борса не може да го оцени !
                  Не е препоръка
                  Мечкова, аз не съм спекулант, да. Любовното послание е много секси, ама и дивидентът на Жабокът е много секси. И ако мислиш, че съм шитнал повече от 15% от акциите си, бръкаш. Чак най-читавото дали е, не зная, но едно от най-добрите и могъщите, но и тръсенето на фабрикуваните от него джаджи спада при икономическо спихване по света, не ми се вярва акцията да се изстреля като ракета в следващите месеци, хем трайно и завинаги, напук на умрялата борса. М+С при масирано събуждане и всеобщ ръст ще направи по-яко Яхо-о-о-о от 90% от компаниите, но дотогава има време, поне година още - докато изритването на компироподобният наближи на темпоралният хоризонт....
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Ти май не си се задълбочил в мащаба на печалбата която са направили тази година. Цялата им балансова стойност на машините в момента е 13,5 милиона лева. А печалбата им е 16 милиона. Повече от цялата балансова стойност на машините им. Отделно ще имат към 6,4 милиона амортизации. Това са 22 милиона свободен паричен ресурс срещу 67 милиона балансово число. Това е брутална рентабилност. Само амортизационните им отчисления са достатъчни за да инвестират. Защото за разлика от други не си помпат печалбата като спестяват от амортизации.

И само още едно нещо да добавя. Може да съм пристрастен, но това е най-доброто дружество което се търгува на борсата ни. С класи над следващите.

Ако гледаме нещата от гледна точка на цифрите – прав си, спор няма в това. Резултатите са повече от впечатляващи! Но ако се огледаме в реалността ще видим малко по-различни неща. В предприятието все още има машини, които са на по 20 - 30 години, а може и повече. Това какво ти говори? Не означава ли, че има все пак какво да се подобрява?
                    През изминалите години са направени инвестиции, които водят до ръст в продажбите при условие, че броя на персонала се запазва постоянна величина...да не казвам че може би е малко по-малък спрямо 2008. И тука не говорим за някакъв минимален ръст на продажбите, а за значителен. Какво би станало ако се заменят машините, които са морално остарели и изискват по-голям брой оператори за да оперират непрекъснато? Нима няма да се доведе до по-висока ефективност? Нима няма да се спестят разходи за персонал, който на моменти се налага да работи извънредно и да му се плаща над нормата и при условие, че заплатите постоянно се увеличават? Нима няма да има по-висока производителност при по-ниски разходи за опериране на машините? За такива инвестиции говоря – които определено си заслужават и има смисъл да бъдат направени.
                    По отношение на последният ти коментар „ Може да съм пристрастен, но това е най-доброто дружество което се търгува на борсата ни. С класи над следващите.” – тука нямам ни най-малка представа как стоят нещата с оглед, че не съм бил никога в някое от другите публични дружества. Ако е вярно – евала. Само това мога да кажа. Мога и да пожелая на другите предприятия да вземат пример и да действат като М+С. А причината да водя този диалог с тебе е една – това, че определено съм пристрастен, защото това е компанията в която съм инвестирал. Това е компанията, в която за момента не бих се и поколебал да продължа да инвестирам ,защото зная, че нещата, които се случват водят до положителен резултат. Има неща, с които не съм много съгласен, но то неможе всичко да е наред. Трябва да има и от тях по малко! Затова в момента дискурам с тебе

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Защо хилиш Равновесието - честито на купилият, акцията е секси.

Разбира се, шитнах немного, никога няма да изляза напълно от тази позиция и дори на повече от 68% от пръвоначалният пакет, който държах... мислех, че всички следящи акцията сте подусетили кой продава - бройка от еднакви цифрички, цена, завръшваща на "18" (любимото ми число) - очевидно...
                      Импе не си ли разбрал че от теб спекулант не става. Чудя ти се на акъла, това наистина си е най-читавото дружество на бфб
                      С тези убийствени показатели, както беше казал някой, дори не е за нашата борса просто, щото нашта борса не може да го оцени !
                      Не е препоръка
                      Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        И сплитове имаше- сладки компании
                        Зарад туй - най-сладки.... като се има предвид, че Хесовиците ПРЕДИ сплитът съм ги пазарувал на 3.5 кинта... За Любовното послание помня, че плащах по 28 кинта - най-високата цена давана до оня момент от който и да е - и посредниците се мъчеха да ме разубедят...

Коментар

• И сплитове имаше- сладки компании

Коментар

• И аз така - 10 години веч - без тия двете не оставам. Само от дивиденти съм си избил вече пръвоначалната инвестиция и то доста над 200% сигурно.

Коментар

• Винаги съм имал акции от МЦХ и ХЕС- вярвам в управлението им и много съм получил от тях. Допълвах , когато падаха цените- успех на ивестиралите

Коментар

• Мдаа, малко компании на NYSE могат да се похвалят с такива маржини и показатели. ROE, OM,PM, CR. D/Eq, P/S, P/FCF etc. Плюс евтино (а и ликвидно като за БФБ) при това .
                                Тук определено си е дъ бест оф дъ бест.

Ма не е препоръка де...

Коментар

X