IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
    Тая акция има само едно решение - да ви оставят 2-3 години без дивидент, да си иде акция на 1-2 лв. и да ви дойде акъла
    10+ Gekko, тия трябва да се цакат по движенията, ако лежиш на твърда акция с дивидент , закланси ! Зад позицията +ХЕС ми е най печелившо , над 17хилки кеширани от има няма 16К бр.ак. превъртяни за 22месеца , а нека Митанкин ми обяснява на лични преди време "колко струвала една бонова книжка " при тях

Само ЕЛХИМа не мога да го отитграя , но ще му дойде времето, средната е 1,87 , ще даде ще , там нема дълг, много го скубят , но ще дигне. Цакане му е мамата, тия кеш не дават -вижда се .
    прогноза ; МСН- 0,28лв ЕЛХИМ- 0,15лв ХЕС- 0,35 СЕНХЛ- 0,12

Коментар

• ТОВА ОТ ЗЛОБА ЛИ ГО КАЗА

Коментар

• Тая акция има само едно решение - да ви оставят 2-3 години без дивидент, да си иде акция на 1-2 лв. и да ви дойде акъла
        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Печалбата трябва максимално да се раздава на дивидент. Инвестициите трябва да се вместват в размера на амортизациите. На този етап няма нужда от големи инвестиции, защото пазарът го няма, а и да го има едва ли ще изместят някого от него. Всеки акционер по-добре би преценил къде и как по-ефективно да инвестира парите.

Коментар

• Гледам, че се е получила дискусия, която подобава на качеството на Дружеството. За мен под 0.40 лв. дивидент ще е разочароващ. Инвестиции да се правят е добре но не и самоцелно ( пазара и очакванията за него определят инвестиционната политика ). 4850 донякъде е прав, че има стари машини в завода, но основните производствени машини - с размерите на панелни спални са нови, а разни спомагателни машини наистина са стари. Истината за съотношението дивиденти/инвестиции/плащания към осн.акционери е винаги някъде по средата и според мен крайностите трябва да се избягват. Останалото ще свърши пазара по някое време - иска се само търпение от наша страна. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
              1800 сделки за година - това ли е ликвидност

Не че един сплит би променил нещата в това отношение, но определено е по-добрият вариант за предприятието отколкото печалбата да се раздаде.

Също така политиката на дивидент е по-скоро консервативна ако погледнем спрямо цената на акцията. Дават се между 1% и 4% от цената.
              Че това са около пет сделки на ден... преди сплитът толкова бяха на месец, какво - недоволен?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Добре е и двете по малко- компанията има добри традиции за дивиденти и това се уважава от акционерите

Коментар

• 1800 сделки за година - това ли е ликвидност

Не че един сплит би променил нещата в това отношение, но определено е по-добрият вариант за предприятието отколкото печалбата да се раздаде.

Също така политиката на дивидент е по-скоро консервативна ако погледнем спрямо цената на акцията. Дават се между 1% и 4% от цената.
                  Last edited by 4850; 28.01.2012, 18:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Само за пример- ЕМКА една също добра компания с невисока цена -скоро направи сплит
                    Да но Емка бе ужасно неликвидна... и не знам това да се е променило.

Ужасно неликвидни преди бяха не само хидравликите, но и бинтаджийницата... помня когато с господин Донев се биехме за всяка акция поотделно... Тогава сплитовете бяха ного полезни.

Коментар

• Само за пример- ЕМКА една също добра компания с невисока цена -скоро направи сплит

Коментар

• Не знан какво деиства или не сега, но това за сплита не го решаваме ние. Компанията има голям потенциал

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Ако се спази традицията дивидента трябва да е в диапазона 20-50ст.От сплит има смисъл- тази хубава акция заслужава още по- голям фри флоат. Те правиха скоро, но нищо не се знае.
                          сплита не увеличава фрий флоута, а 7 лева не е като 700 лв че да ограничава ликвидността. А старите врътки дето сплитовете вдигаха цената на акциите извън всякакво рационално обяснение, но за това пък основано на доста манипулативно обяснение от години не действат.

Коментар

• Ако се спази традицията дивидента трябва да е в диапазона 20-50ст.От сплит има смисъл- тази хубава акция заслужава още по- голям фри флоат. Те правиха скоро, но нищо не се знае.

Коментар

• Бльъм.

Не мисля че има особен смисъл от сплит. Акцията е не ного скъпа и доста ликвидна.

Коментар

• Това ще е по- добрия вариянт в предвид переспективите пред дружеството

Коментар

Working...
                                X