IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С такива сметки може да си фантазираш за хубаво или лошо при всяко дружество- тук важното е че има пазари за една утвърдена продукция. Преди години не можеха да поемат всички клиенти и ги връщаха- пак може да дойде това време

Коментар

• Цифров - то това се отнася и за други компании... нима цената на хесовиците е справедлива - или на Софарма? Списъкът е дълъг, защото пазарът е малоумен. Аз затуй се насочих към дивидентна доходност, защото не очаквам значим ръст скоро - не и преди падането на прокомунистическото правителство на борисов.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
        мен тогава тази цена би трябвало да е поне 3 пъти над тази, която е в момента По-скоро ми се струва, че пазара е много несправедлив в момента при позицията. Не би ли трябвало да е поне 14-15 лв.акцията...да не казвам, че и повече?
        Всичко това, което казвам разбира се е само в сферата на фантазиите. Но пък понякога фантазиите се превръщат в реалности
        пазарът се намира в момента във фантазия, или по-скоро в психотичен разрив. Явно много хора си мислят, че това ненормално състояние на оценки ще продължи вечно, което няма как да е вярно. И просто ще останат зад влака по някое време. Ти в очакванията си си по-скоро реалистичен, да не кажа консервативен.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
          Две хопотези, да кажем че очакванията биха биле че няма да има дивиденти в следващите 10 г, което значи печалбата да се трупа - цената би била 2 лв. макс в сегашната ситуация на БФБ

Втора хипотеза, акцията в следващите 10 г. ще даде 3 лв. дивидент - очаквания има - за което сега струва и над 7 лв.

Е за тези 3 лева за 10 г. дето ще се точат - я да , я не, тея пичове тук плащат 5 лв. отгоре - е защо питам аз?

Не е препоръка - просто някакви сметки на глас

Харесва ми мнението ти
          Според хипотеза едно през следващите години ако печалбата се запази същата то би имало около 45 млн. само от нея, без да добавям приходите от лихви. Това прави по 3,50 на акция след 10 години само от печалба, която не се инвестира и се държи в каси. Всичко това само при положение, че печалбата за следващите 10 години е същата, като тази от предходните 10, без да отчитаме факта, че през последната година се генерира печалба, която е 50% от тази за останалите 9
          Втората хипотеза (предполагам оптимистичната ) казва, че през следващите 10 години ще получим дивиденти, които са средно 3 пъти повече от тези, които сме получили през предходните 10 години. На практика през последните 10 години са раздадени общо дивиденти от 1 лв. на акция(пренебрегвам факта, че имаше сплит и считам, че през цялото време има 13 млн.акции). Хипотетично да кажем, че цената на акцията се определя от това колко дивиденти ще се изплатят. Ами според мен тогава тази цена би трябвало да е поне 3 пъти над тази, която е в момента По-скоро ми се струва, че пазара е много несправедлив в момента при позицията. Не би ли трябвало да е поне 14-15 лв.акцията...да не казвам, че и повече?
          Всичко това, което казвам разбира се е само в сферата на фантазиите. Но пък понякога фантазиите се превръщат в реалности
          Last edited by 4850; 31.01.2012, 13:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            Зад позицията +ХЕС ми е най печелившо , над 17хилки кеширани от има няма 16К бр.ак. превъртяни за 22месеца ,

Като се замисля сега то МЦХ-то е в софикса само заради тебе. Сега ми става ясно кой е направил 4-те от всеки 5 сделки на ден при позицията за последната година...а може и отпреди това "

Коментар

• Първоначално изпратено от никой. Разгледай мнение
              Печалбата трябва максимално да се раздава на дивидент. Инвестициите трябва да се вместват в размера на амортизациите. На този етап няма нужда от големи инвестиции, защото пазарът го няма, а и да го има едва ли ще изместят някого от него. Всеки акционер по-добре би преценил къде и как по-ефективно да инвестира парите.
              Пазара си го има, при това е голям! И ако се правят инвестиции ще успеят да подобрят не само ефективността си, но и качеството на продукцията, а с това и реномето си, което се надявам, че е добро. От тука и шанса да изместят някой на по-късен етап се увеличава И все пак се стремим към върха, а не под него

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                Гледам, че се е получила дискусия, която подобава на качеството на Дружеството. За мен под 0.40 лв. дивидент ще е разочароващ. Инвестиции да се правят е добре но не и самоцелно ( пазара и очакванията за него определят инвестиционната политика ). 4850 донякъде е прав, че има стари машини в завода, но основните производствени машини - с размерите на панелни спални са нови, а разни спомагателни машини наистина са стари. Истината за съотношението дивиденти/инвестиции/плащания към осн.акционери е винаги някъде по средата и според мен крайностите трябва да се избягват. Останалото ще свърши пазара по някое време - иска се само търпение от наша страна. Успех

Човек е голям, колкото и мечтите му! Това бих казал, че се отнася и за компаниите. При един пазар оценяван на милиарди ми се струва, че има къде да расте и дружеството. Затова казвам, че на този етап е хубаво да се мисли за инвестиции. Може да звучи оптимистично, но аз вярвам, че може да се завземе и по-значителен пазарен дял. Има ги и предпоставките – определено нашите са по-добри отколкото на американците или италианците. Единствено мога да пожелая и правителството да направи още стъпки създаващи предпоставки за развитие на бизнеса. Програми, като тези от европа са добре дошли по всяко време
                Спомням си преди време, когато направиха новият леярски цех - една доста голяма инвестиция за времето си(тя и сега си остава такава де). Разликата просто беше невероятна, когато съпоставиш двете производства – старото и новото. Неможе да се опише...по-скоро трябва да се види Но наистина разликата е осезаема Най- вероятно ще си запознат с това, така че едва ли ти ще си човекът, на който трябва да обяснявам
                И за търпението мога да кажа, че е много вярно Още повече, че през последните години станахме свидетели, а вярвам, че много от нас и потърпевши от несгодите на борсите Та в общи линии търпение си му е майката след тия спадове

Коментар

• Хъх - Любовното послание подрипна още малко... е аз пък си зех Жабоци на добра цена...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                    Тая акция има само едно решение - да ви оставят 2-3 години без дивидент, да си иде акция на 1-2 лв. и да ви дойде акъла
                    Пич, явно се друсаш с нещо много силно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                      Гледам, че се е получила дискусия, която подобава на качеството на Дружеството.

За мен под 0.40 лв. дивидент ще е разочароващ.
                      ....
                      Успех
                      Абсолютно. Дори дивидент под 50 ст. пак звучи разочароващо за най-добрата "артия" на бфб !
                      Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Сега им свалих отчета и гледам че си ме послъгал малко. Р/Е им е 6,5, а не 5.
                        Нека бъдем по-точни все пак. Инвестирането е и математика - точна наука
                        A ненаучно може да се каже и така: "Кисело е грозденцето батенка, ама кой ти е крив, че си проспал най-читавото дружество, докато си разиграваш спекулантските врътки за куци коне"
                        Докато се помотаваш току виж станало и 8 и 9 лв, че после пак ще ни казваш колко е "оценено"

А сега по същество - Вижте каква красива таблица ни е спретнал г-н Митанкин!!
                        Жив и здрав да е, да я попълва дълги години с все по-красиви редове )))
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Много тролове завиждат и пишат глупости от злоба

Коментар

• G.Gekko, ти чувал ли си що е това FV/IV и как се изчислява.
                            Щото има много методи.
                            Ти кой ползва за да кажеш че акцията струва 2лв. и другото са очаквания ?
                            Според мен 5Х по толкоз, без очакванията.

За мене борсата освен спекула е и математика. Другото е словоблудство.
                            Или даваш бълшит белким някой клъвне та купиш по евтинко.Хитрец

ПС Аз съм от тези дето не искат дивидент тука, но ценя акцията. Мнението ми е малко по долу.

Коментар

• Какви 3 или 10г. тука е сянка лете и навес зиме ;- важно е да си на ластика и с ритъма, как се взимат тия дет ти ги писах

Коментар

• Две хопотези, да кажем че очакванията биха биле че няма да има дивиденти в следващите 10 г, което значи печалбата да се трупа - цената би била 2 лв. макс в сегашната ситуация на БФБ

Втора хипотеза, акцията в следващите 10 г. ще даде 3 лв. дивидент - очаквания има - за което сега струва и над 7 лв.

Е за тези 3 лева за 10 г. дето ще се точат - я да , я не, тея пичове тук плащат 5 лв. отгоре - е защо питам аз?

Не е препоръка - просто някакви сметки на глас
                                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Working...
                                X