IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ако П/Е 5 и нещо е добра оценка, то това не предполага никакъв ръст на пазара ни. Другите дружества трябва да правят в пъти увеличение на печалбите само за да достигнат подобни нива на оценка при пазарните им капитализации в момента. Всеки може да си сметне какви печалби трябва да направят, за може да им се оправдае пазарната капитализация ако трябва да се търгуват на 5 пъти печалбата им.
    равновесен, Р/Е не е единствения показател. Ако беше така то дружества на загуба трябваше да струват 0
    А това "добре оценено" забележи че го казвам на фона на БФБ като цяло, т.е. мисля че има далеч по-подценени. Иначе М+С си е супер компания и е по-ниско рисково като инвестиция, затова и съответно очакваната доходност е логично да е по-ниска.
    За всеки влак си има пътници. Тук имате един пътник който ако реши може да ви закара много нагоре (ПФ Алианц), но ако се е напълнил вече или пък "банковите инвестиции" на групата са охладили ентуриазма му...

Успех на акционерите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Хубаво е но е сравнително добре оценено. Мисля че ако тръгне стабилен бичи тренд на БФБ, при индикациите за преодоляване на евро-кризата, ще има доста по-доходоностни инвестиции, т.нар. ракети, просто защото са свръх евтини спрямо реалната стойност на бизнес, активи, пазарен дял...
      Ако П/Е 5 и нещо е добра оценка, то това не предполага никакъв ръст на пазара ни. Другите дружества трябва да правят в пъти увеличение на печалбите само за да достигнат подобни нива на оценка при пазарните им капитализации в момента. Всеки може да си сметне какви печалби трябва да направят, за може да им се оправдае пазарната капитализация ако трябва да се търгуват на 5 пъти печалбата им.

Коментар

• Хубаво е но е сравнително добре оценено. Мисля че ако тръгне стабилен бичи тренд на БФБ, при индикациите за преодоляване на евро-кризата, ще има доста по-доходоностни инвестиции, т.нар. ракети, просто защото са свръх евтини спрямо реалната стойност на бизнес, активи, пазарен дял...

Коментар

• Поздрави, Равновесие!
          Радвам се че повече хора коментират едно такова дружество, което наистина си заслужава вниманието. Аз напоследък спрях да пиша, ама то в целия форум се наблюдава това. Коментират се разните му Химко, Кремиковци и други мега перли.

Паркър дадоха отчет наскоро, запазват положителните нагласи за тяхната финансова година (т.е. следващите 2 тримесечия). Прави впечатление големия оптимизъм в сектора, който за огромна моя радост явно се запазва. Дай боже невероятната рентабилност да се запазва, а аз доверие в мениджмънта на М+С имам. Ако се решат и нов завод да правят, хич няма да съм недоволен. Но ще се намери някакъв баланс между нарастващ дивидент и повече инвестиции с буфер откъм кеша предполагам. Тези сериозни парични потоци дето идват в сектора (Eaton, Parker, Danfoss, както и при М+С) ще се насочват нанякъде, но проблемът накъде стои и пред другите, дилемата - кеш, обратни изкупувания, инвестиции в машини или придобивания.
          Но все пак от гледна точка на пазара аз съм съгласен с 4850, при страха от неизвестното в момента едва ли М+С ще прави сериозни движения, не че не ги заслужава.

Поздрави и дай боже повече компании като М+С!

Коментар

• Разгледай внимателлно Солларпро. Мисля, че ще ти хареса. Това са двете най-добри дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Ravnovesie, ще добавя още едно предимство. Част от нинвестициите се правят по еврофондове. Там имаш безвъзмездно финансиране. Пропускаш соларпро. То е също толкова добро дружество.
              ако вземе друго дружество да прави 30% рентабилност към активите си оперативна дейност няма да го пропусна. За момента не мисля че има друго подобно.

Коментар

• Ravnovesie, ще добавя още едно предимство. Част от нинвестициите се правят по еврофондове. Там имаш безвъзмездно финансиране. Пропускаш соларпро. То е също толкова добро дружество.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
                  Определено в момента не ми се струва, че има начин пазара да оцени позицията подобаващо. С тези постоянни прогнози за понижаване на ръста това няма как да се случи. По-скоро ми се струва, че е добре да се пазарува ако стратегията е дългосрочна.

А по отношение на дивидента ми се струва, че наистина е по-добре да се пази колкото се може по-нисък и печалбата да се реинвестира. Имам чувството, че определено инвестициите си оказват влияние върху дейността на компанията. Затова и подържам pipbel в това отношение. Все пак доколкото съм запознат все още се използват много машини, които са морално остарели и определено заменянето им с нови и по-производителни би било добра стъпка. От друга страна и развитието на някои нови продукти може да се окаже също добре. Всичко обаче зависи от това каква е политиката и какви са очакванията за бъдещето
                  Ти май не си се задълбочил в мащаба на печалбата която са направили тази година. Цялата им балансова стойност на машините в момента е 13,5 милиона лева. А печалбата им е 16 милиона. Повече от цялата балансова стойност на машините им. Отделно ще имат към 6,4 милиона амортизации. Това са 22 милиона свободен паричен ресурс срещу 67 милиона балансово число. Това е брутална рентабилност. Само амортизационните им отчисления са достатъчни за да инвестират. Защото за разлика от други не си помпат печалбата като спестяват от амортизации.

И само още едно нещо да добавя. Може да съм пристрастен, но това е най-доброто дружество което се търгува на борсата ни. С класи над следващите.
                  Last edited by ravnovesie; 25.01.2012, 09:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                    Не случайно посочих EATON CORP. Ако сметнеш какво са дали мин.година МСН ще получиш 34,8%. Разбира се EATON са големи акули но все пак почти еднаквия процент говори положително за МСН. Остава да чакаме компанията да бъде оценена подобаващо от пазара, особено ако запази добрите резултати от 2011 г.

Определено в момента не ми се струва, че има начин пазара да оцени позицията подобаващо. С тези постоянни прогнози за понижаване на ръста това няма как да се случи. По-скоро ми се струва, че е добре да се пазарува ако стратегията е дългосрочна.

А по отношение на дивидента ми се струва, че наистина е по-добре да се пази колкото се може по-нисък и печалбата да се реинвестира. Имам чувството, че определено инвестициите си оказват влияние върху дейността на компанията. Затова и подържам pipbel в това отношение. Все пак доколкото съм запознат все още се използват много машини, които са морално остарели и определено заменянето им с нови и по-производителни би било добра стъпка. От друга страна и развитието на някои нови продукти може да се окаже също добре. Всичко обаче зависи от това каква е политиката и какви са очакванията за бъдещето

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                      Добри позиции са и според мен. В БГ в момента май само банките са наистина добър и печеливш бизнес. Също печелят и от износа на банков капитал от БГ - увеличават си дела.
                      Както казах използвам ги за спекула. Като расте пазара влизам там, като вземе да пада бягам от там. Слабо ме интересува какви са им перспективите.

Коментар

Добри позиции са и според мен. В БГ в момента май само банките са наистина добър и печеливш бизнес. Също печелят и от износа на банков капитал от БГ - увеличават си дела.

Коментар

• Добри позиции са и според мен. В БГ в момента май само банките са наистина добър и печеливш бизнес. Също печелят и от износа на банков капитал от БГ - увеличават си дела.
                          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Димек ми предлагаш ЦКБ.
                            Не само, но аз нея и ПИБ ги използвам за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              гледаш ниско p/bv, да е в софикс и да има малък спред между купува и продава.
                              Димек ми предлагаш ЦКБ.
                              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Равновесия, дай някоя акция за спекула идея?
                                гледаш ниско p/bv, да е в софикс и да има малък спред между купува и продава.

Коментар

Working...
                                X