If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...ми щото е секси и щото емблемата - Жабок.... а и заради жабокът с изумрудено очо - украшение за ревер, който г-н Вачев ми подари по-миналата година...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Златният Жабок е изцяло дивидентноориентирана акция - затуй малко спада при сривове, ама и не се качва ного-ного при Яхо-о-о-о.
Лично аз ВЪОБЩЕ не дръжа да поскъпва, щото ако стане 12.48 кинта (примерно) ще бъда ного изкушен да продам и да потърся нещо друго с по-сгоден дивидент... а на 4-6 кинта е сгодно за пазаруване...
Спокойно импе... Все пак има още 4 години до преобразуването на привилегированите... До тогаз ще си пазаруваме евтино, после ще видим...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
То затова жабока още е на тези цени, защото много хора мислят, като теб ... Това дали сте прави или не, само времето ще покаже...
Златният Жабок е изцяло дивидентноориентирана акция - затуй малко спада при сривове, ама и не се качва ного-ного при Яхо-о-о-о.
Лично аз ВЪОБЩЕ не дръжа да поскъпва, щото ако стане 12.48 кинта (примерно) ще бъда ного изкушен да продам и да потърся нещо друго с по-сгоден дивидент... а на 4-6 кинта е сгодно за пазаруване...
Импе, абе много слабо ликвиден ми се вижда тоя златен Жабок, и колко сигурни ти се виждат дивидентите - какво ако от утре ги спрат
Пръво - тоз дивидент е гарантиран, второ - печалбите са пре-предостатъчни, за да го плащат (щом остават и пари за левче дивидент на обикновените акции), трето -мажоритарите са суперкоректни.
То риск има навсякъде, ама туканка клони към нулата... ако е за въпрос утре може да удари земетресение от ХІ степен в Чирпанско и да нанесе тежки щети на М+С... нали така?
Всеки момент е подходящ, ако сухото бъде пренасочено към Златният жабок, защото ако ще М+С да стане водещият производител на хидравлически работи на светът, пак няма да даде 88 стинки дивидент напримерно, а и не виждам тенденция в следващата година пазарът рязко да дръпне нагоре, защото ясно е, че е малък шансът една единствена акция да се превърне в могъща самостоятелна ракета.
Разбира се - когато пазарът пак закатери и М+С тръгне да се изракетчва, пак ще се направи обратното движение - от Жабокът към Любовната драсканица.
"М+С= ВНЛ" - ного се забавлявах с името на фабриката преди, честно...
Импе, абе много слабо ликвиден ми се вижда тоя златен Жабок, и колко сигурни ти се виждат дивидентите - какво ако от утре ги спрат
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Просто ми стана странно. Сега може би е най-неподходящия момент да се продава тази акция
Всеки момент е подходящ, ако сухото бъде пренасочено към Златният жабок, защото ако ще М+С да стане водещият производител на хидравлически работи на светът, пак няма да даде 88 стинки дивидент напримерно, а и не виждам тенденция в следващата година пазарът рязко да дръпне нагоре, защото ясно е, че е малък шансът една единствена акция да се превърне в могъща самостоятелна ракета.
Разбира се - когато пазарът пак закатери и М+С тръгне да се изракетчва, пак ще се направи обратното движение - от Жабокът към Любовната драсканица.
"М+С= ВНЛ" - ного се забавлявах с името на фабриката преди, честно...
Защо хилиш Равновесието - честито на купилият, акцията е секси.
Разбира се, шитнах немного, никога няма да изляза напълно от тази позиция и дори на повече от 68% от пръвоначалният пакет, който държах... мислех, че всички следящи акцията сте подусетили кой продава - бройка от еднакви цифрички, цена, завръшваща на "18" (любимото ми число) - очевидно...
Просто ми стана странно. Сега може би е най-неподходящия момент да се продава тази акция
Защо хилиш Равновесието - честито на купилият, акцията е секси.
Разбира се, шитнах немного, никога няма да изляза напълно от тази позиция и дори на повече от 68% от пръвоначалният пакет, който държах... мислех, че всички следящи акцията сте подусетили кой продава - бройка от еднакви цифрички, цена, завръшваща на "18" (любимото ми число) - очевидно...
но ако се е напълнил вече или пък "банковите инвестиции" на групата са охладили ентуриазма му...
М+С не е участвал в банковите инвестиции, а и нещо ме съмнява да участва, все пак Стара Планина има само 30,9% от дружеството. Ако иска да участва, по-нормално би било да си раздадат голям дивидент и с парите от него да купи акции от банката.
Батя, "банковите инвестиции" на групата според мен са положително явление. Цената на придобиване е доста добра. За съжаление "Стара планина" има само 20% и не консолидира банката. Според мен при М+Ц съотношението риск/дохоодност е много добро. Когато дойде време да се купуват "ракети" ще си купим. Ще имаме време да напазаруваме преди да скочи цената.
Коментар