IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Начев, не съм искал да те засегна изобщо. В случай, че се персонифицираш в общото "Вие" пак се извинявам. На живо съм доста тих и спокоен човек. Обикновено във форума пиша само за неща за които не съм съгласен с общоприетото мнение. Колкото по-сам се чувствам толкова по-цветущ става езика ми, за което се извинявам, но не мога да го преодолея. От друга страна когато видя ситуация където мисля обратно на 95 процента от хората си задавам въпроса аз ли съм идиот или всички останали. За мен отговора е много важен. Затова започвам да си тествам схемите включително и във форума. Винаги се съмнявам, защото осъзнавам, че може и да сбъркам. Опита ми сочи, че в такива ситуации по-често съм прав но и съм имал груби грешки. Безгрешен човек няма. Поне в едно нещо съм полезен, че давам и друга гледна точка. Иначе ще има само тотално негативни мнения. Дето се казва малко за цвят. Но ще мине време и аз ще стана песимист. Надявам се не поради загуби като част от мечките а поради преценка, че върха на икономиката вече е достигнат. За сега сме много далеч от това време.
    Лека и доходна.
    Е, убу де!
    И аз нямам проблем с думата "извинявай", когато се наложи.
    Върнах се да прочета отново какво съм ти писал. Мислех, че може и да звучи недружелюбно, че всъщност бързо го надрасках и повече помня емоционалното си състояние при започване на отговора, а не толкова какво точно съм писал.
    Не звучи много гадно или заядливо, по-скоро е фръцнато - поне така ми се чини, но ако мислиш, че съм прекосил тънката червена линия, ще се извиня и аз.

Давай да пускаме ескадроните да полетят, че да донесат някой и друг цент.
    Приказките са без край, но те не чинят
    Е, аре

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      4Д, да знаеш колко си мечтая Софикс да стане 2-3000 пункта и ти да станеш краен песимист, а тогава да имам основание да надувам главата на Преци с UUUP 4000.
      Като те чета, прогнозите ти доста се отдалечават напред в оптимизма си.Как мислиш в близките 5 години с тези черешови мурафети ще се случат ли тези промени...
      Аз си въобразявам, че в следващите две години ще увелича парите си на БФБ около три пъти. Предполагам за да се случи трябва да видим Софикс поне около 550. Въобразявам си, че ще ми е достатъчно. Силната ми част е била избора на правилни активи. При бичи пазар е много лесно, но ще се опитваме при всякакви условия.
      Та в общи линии съм също толкова оптимист за себе си, но не мога да дам мнение кога точно пазара ще скочи. Също така никога не давам мнение на какъв Софикс бих се разпродал. Единственото за което гледам индекса е да си направя сравнение с бенчмарка. Докато съм по-добре от него съм спокоен. Окаже ли се, че не е така някак си ще се стресна, че правя нещо доста погрешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Тъй - с тази твоя констатация е нормално да се радваш на трохи. Да, кол-център е неуважително. За зелено насред Младост 4 ... ами освен да се позасмея Аз работя насред зеленината, там където ти си гледал в Харц4. Може да се окаже че си ми кол-център ... примерно.
        в Германия съм работил в Гьоте Уни и няколко други за теб вероятно неизвестни институции в сферата на педагогическата психология при доста добро заплащане, но избрах да се прибера.... и тук ми е добре, взимам 3к и работя за немски клиенти на условия, каквито Германия не ми предлага като бонуси, работно време етц. Плюс това тези 3к тук се равняват на близо 3к в евро в Германия, щото ако наистина живееш там знаеш какви са цените за храна, живот... единствено ми се иска тук да се промени културата на хората и да са по-толерантни и тук ще е рай.

като цяло се изразяваш доста язвително за кол центрове и за "зелено насред младост 4" сигурно отдавна не си се прибирал и имаш право на мнение, повечето кол центрове са дупки, но не и моят. аргументът е, че за една лека приятна, научна работа накрая на месеца постъпват при мен 3к, а колегите ми са от PhD нагоре, други хора работят доста повече и доста по-стресово за доста по-малко пари - в Германия.

последен коментар на твой пост, понеже виждам че предпочиташ да пишеш отколкото да четеш и явно си останал с впечатлението, че съм фен на харц 4

не, не съм, но доста колеги германци дори след завършване на висшето си се регистрираха за харц 4, но това си е проблем на специалността... както и да е, успехи щом си в Германия и съм убеден, че рано или късно ще се прибереш и ти, ако не си пуснал дълбоки корени там. по-добре в Младост 4 околкото в u bahn-а с 100 канакета

в заключение - оптимист съм за България и за БФБ, хейтърите няма нужда да се обаждат в теми, които не са релевантни за тях и които за тях самите не са релевантни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
          А като се напълни с шитове и събирачи на капитал да не изпищим като 2008-9. Държавната помощ винаги е с известна доза съмнителност.

Коментар

• redcretin, ако живееш и работиш в Германия няма начин да не си усетил колко е паднал стандарта им през последните 15тина години. Генерално не си прав според мен, в живота всеки сам си намира щастието

Toranaga, не съм убеден, дали това изобщо е възможно...
            Last edited by pepe1234; 18.05.2016, 18:07.

Коментар

• суууупер база за оптимизъм!!!!!

http://www.investor.bg/evroproekti/2...comment-newest

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                никъде не съм изразявал мнение за харц4 а съм констатирал, че една голяма част се борят и разчитат на социални придобивки, една значително по-малка част от българите са на хубави и добре платени позиции

бизнеспарка е място където са концентрирани много фирми, да една част са кол-центрове, но и какво от това? кол център трябва да звучи деноминиращо и неуважително ли? а и като работна среда е готино понеже е парк и е чисто и зелено

а и просто го дадох акто пример където много от колегите в германия са се уредили на работа, аз също като се прибрах тотално не знаех къде се намирам и къде да работя, но от една от фирмите в БП ми предложиха най-добро заплащане.. ти на кое много по-луксозно и тежкарско място работиш?
                Тъй - с тази твоя констатация е нормално да се радваш на трохи. Да, кол-център е неуважително. За зелено насред Младост 4 ... ами освен да се позасмея Аз работя насред зеленината, там където ти си гледал в Харц4. Може да се окаже че си ми кол-център ... примерно.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                  С мнението ти за ХАРЦ4 - нищо чудно че намираш България за по-добре
                  Бизнеспарка трябва да звучи луксозно и тежкарски или как? Той е обикновена индустриална зона за съпортаджии и кол-центрове.
                  никъде не съм изразявал мнение за харц4 а съм констатирал, че една голяма част се борят и разчитат на социални придобивки, една значително по-малка част от българите са на хубави и добре платени позиции

бизнеспарка е място където са концентрирани много фирми, да една част са кол-центрове, но и какво от това? кол център трябва да звучи деноминиращо и неуважително ли? а и като работна среда е готино понеже е парк и е чисто и зелено

а и просто го дадох акто пример където много от колегите в германия са се уредили на работа, аз също като се прибрах тотално не знаех къде се намирам и къде да работя, но от една от фирмите в БП ми предложиха най-добро заплащане.. ти на кое много по-луксозно и тежкарско място работиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Монти не си прочел добре линковете от 4д. На единия линк са основно неговите позиции (отдавна ги споменава в инвестора), а на другия линк са основно твоите позиции

Аз нямам позиции в БФБ освен Петрол и малко Гагарин и малко спекултивен кеш....всичко друго изтеглих и го вкарах къде в банка ,къде на ДАХ ,къде във лири и паунди...,колко съм умен е казало мечето Пух след като докопало меда .....пък другите нека ме мислят за глупак че съм се омазало......

Коментар

• Life won't wait for you.

Коментар

• Преци, ти си умно човече, а си мечтаеш наивно.Нали знаеш на кого е човек Черешко и колко са топли връзките..По големки трябва да са промените, а и в Симеоново , ако изобщо са учили за борсите те са били в много лоша светлина.Тук и сега се мисли , какво да се открадне- КТБ, Пенсии, Еврофондове.., а не какво да се създаде в икономиката и борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Я кажи тогава ти как се възхищаваше на Батката със 180 ливъридж за стотици хиляди лева.... и как се ставало милионер на БФБ.... И какво стана при сделки по 200 лв на ден по неговите позиции....
                          Аз съм свалил за тези години портфеила със 75-85 % а ти вместо да си поемеш грешката СИ ,като комунистите викаш защо бият негрите и аз съм много прекаран ....аз съм блокиран с Петрол и това е ,ако го бях изтеглил щях да има на БФБ една ,две средни заплати в лв и то спекулативен портфеил .......ама другите ги изтеглих с печалба .... а ти продължаваш да чакаш Годо ,дано го дочакаш....
                          Монти не си прочел добре линковете от 4д. На единия линк са основно неговите позиции (отдавна ги споменава в инвестора), а на другия линк са основно твоите позиции
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            Фалирали са тия с жиповете на близинг ....
                            Ами то ако сържавата е фалирала скоро и ние на борсата ще фалираме.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Монти, вчера един приятел ми прати този линк
                              http://www.investor.bg/companies/rat...8/0/0/0/0/1/0/
                              сравни го с този
                              http://www.investor.bg/companies/rat...8/0/0/0/0/1/0/
                              чувството ти за превъзходство е силно преувеличено.
                              Та той ми говореше за пиле и зеле и как статистиката отчитала че ядем пиле със зеле, но кой какво е ял само той си знае.
                              Лека и доходна.

Я кажи тогава ти как се възхищаваше на Батката със 180 ливъридж за стотици хиляди лева.... и как се ставало милионер на БФБ.... И какво стана при сделки по 200 лв на ден по неговите позиции....
                              Аз съм свалил за тези години портфеила със 75-85 % а ти вместо да си поемеш грешката СИ ,като комунистите викаш защо бият негрите и аз съм много прекаран ....аз съм блокиран с Петрол и това е ,ако го бях изтеглил щях да има на БФБ една ,две средни заплати в лв и то спекулативен портфеил .......ама другите ги изтеглих с печалба .... а ти продължаваш да чакаш Годо ,дано го дочакаш....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                4Д, да знаеш колко си мечтая Софикс да стане 2-3000 пункта и ти да станеш краен песимист, а тогава да имам основание да надувам главата на Преци с UUUP 4000.
                                Като те чета, прогнозите ти доста се отдалечават напред в оптимизма си.Как мислиш в близките 5 години с тези черешови мурафети ще се случат ли тези промени... Що се отнася до положителните новини, да припомням ли боклука ни рейтинг, всички знаем колко много трябва да се направи за да се вдигне поне малко.Сещам се, че и потока на Еврофондовете намаля, а днес четох , че 70% от инвестициите били по тази линия..Харесва ми че си краен оптимист, но поне като мен стани само на дивидентни акции, че поне да се подплатиш за по дълго чакане
                                Разбира се съвета е напълно приятелски
                                Кире, не е невъзможно да тръгнем нагоре. Като за начало са необходими и някои неотложни неща, като да кажем, че на първо време може да се махне черешаря от длъжност, в смисъл на длъжност-министър, а не като длъжност-черешар. Щом на човека са му мили черешите - да му направят това добро - да го пуснат да си ги отглежда!!!! )
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X