IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 4Д, да знаеш колко си мечтая Софикс да стане 2-3000 пункта и ти да станеш краен песимист, а тогава да имам основание да надувам главата на Преци с UUUP 4000.
    Като те чета, прогнозите ти доста се отдалечават напред в оптимизма си.Как мислиш в близките 5 години с тези черешови мурафети ще се случат ли тези промени... Що се отнася до положителните новини, да припомням ли боклука ни рейтинг, всички знаем колко много трябва да се направи за да се вдигне поне малко.Сещам се, че и потока на Еврофондовете намаля, а днес четох , че 70% от инвестициите били по тази линия..Харесва ми че си краен оптимист, но поне като мен стани само на дивидентни акции, че поне да се подплатиш за по дълго чакане
    Разбира се съвета е напълно приятелски

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Преди Две години близо 95 % ,бяха на твоето мнение за борсата и икономиката а сега дали има и 10 %...
      каква е истината ,можеш да си отговориш...
      Монти, вчера един приятел ми прати този линк
      http://www.investor.bg/companies/rat...8/0/0/0/0/1/0/
      сравни го с този
      http://www.investor.bg/companies/rat...8/0/0/0/0/1/0/
      чувството ти за превъзходство е силно преувеличено.
      Та той ми говореше за пиле и зеле и как статистиката отчитала че ядем пиле със зеле, но кой какво е ял само той си знае.
      Лека и доходна.

Коментар

• Какво става с Булсон? Никой ли не го е чувал? Май отдавна го няма, да не сме го обидили с нещо, че е спрял да пише?
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
          +1 съгласен съм, немалко години прекарах там и е така, тук в родината ми е много по-добре поради много фактори, там освен ако нямаш имот (което не е често срещано сред българите) имаш да плащаш немалки наеми и кво ако ти е голяма заплатата... освен ако не си в някоя банка, но масата българи не са и разчитат на харц4 и някакво доработване тук-там.... все повече мои познати се прибират тук, да не кажа едно 90% от момците в Манхайм дет работехме заедно сега работят и се разхождат в Бизнес Парка... добре е тук и по-добре ще става
          С мнението ти за ХАРЦ4 - нищо чудно че намираш България за по-добре
          Бизнеспарка трябва да звучи луксозно и тежкарски или как? Той е обикновена индустриална зона за съпортаджии и кол-центрове.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            .... Безгрешен човек няма. Поне в едно нещо съм полезен, че давам и друга гледна точка. Иначе ще има само тотално негативни мнения. ...
            потвърждавам, за мен е вярно твърдение
            И си прав, че е много важно да има различни мнения. Иначе си пишем вече предсказуеми неща - ето например мен всички се сещате как обичам да си правя лафче с батето, сещате се как Кирето спря да казва Ъп и все пише за дълговете. Няма как да не се сещаме и как Софикс поплясква мечетата по дупетата ))
            Разбира се има и твърди позиции, (като тезата на Булсон) които изискват да се повтарят, дори да се втръснат на някои, но да се проумеят от четящите из висините горе
            Та исках да кажа - хубаво е да има повече различни мнения !
            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
              И въпреки всичко продължава. Сега е повикал на помощ и някакъв професионален институт:

С извинение, но това е пълен фарс. Очевидно е, че има опит да се внуши, че някакви много важни и компетентни хора, национално богатство, дали ценен съвет, акъл, на финансовия министър и следователно е добре, да бъдат послушани. Жалка работа, срам и излагация. Какво разбира финансовият консултант от бюджетиране и всички съпътстващи процеси и дейности.

Ето тук иде сериозният въпрос.
              За какво точно, по дяволите, е тази отчаяна потребност от пари. Подчертавам думата отчаяна. Цялото повествование води натам, към тази дума.

Нещо, което е от изключителна, вероятно дори съдбовна важност, се крие много старателно, толкова старателно, че дори и опозицията, която не може да не знае, поне да подозира, си мълчи!

Начефф бе, чети!
              Начефф не чете.

Я виж какво има в статията, белким се светнеш че тия хора са контра на министерските глупотевини и целта е именно да се премахне ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ елемент. Че държавата иска да прилапа парите е ясно, затова е важно допълнителните пенции да се измъкнат от лапите на тия некадърници.

Коментар

Начев, не съм искал да те засегна изобщо. В случай, че се персонифицираш в общото "Вие" пак се извинявам. На живо съм доста тих и спокоен човек. Обикновено във форума пиша само за неща за които не съм съгласен с общоприетото мнение. Колкото по-сам се чувствам толкова по-цветущ става езика ми, за което се извинявам, но не мога да го преодолея. От друга страна когато видя ситуация където мисля обратно на 95 процента от хората си задавам въпроса аз ли съм идиот или всички останали. За мен отговора е много важен. Затова започвам да си тествам схемите включително и във форума. Винаги се съмнявам, защото осъзнавам, че може и да сбъркам. Опита ми сочи, че в такива ситуации по-често съм прав но и съм имал груби грешки. Безгрешен човек няма. Поне в едно нещо съм полезен, че давам и друга гледна точка. Иначе ще има само тотално негативни мнения. Дето се казва малко за цвят. Но ще мине време и аз ще стана песимист. Надявам се не поради загуби като част от мечките а поради преценка, че върха на икономиката вече е достигнат. За сега сме много далеч от това време.
                Лека и доходна.

Преди Две години близо 95 % ,бяха на твоето мнение за борсата и икономиката а сега дали има и 10 %...
                каква е истината ,можеш да си отговориш...

Коментар

• Начев, не съм искал да те засегна изобщо. В случай, че се персонифицираш в общото "Вие" пак се извинявам. На живо съм доста тих и спокоен човек. Обикновено във форума пиша само за неща за които не съм съгласен с общоприетото мнение. Колкото по-сам се чувствам толкова по-цветущ става езика ми, за което се извинявам, но не мога да го преодолея. От друга страна когато видя ситуация където мисля обратно на 95 процента от хората си задавам въпроса аз ли съм идиот или всички останали. За мен отговора е много важен. Затова започвам да си тествам схемите включително и във форума. Винаги се съмнявам, защото осъзнавам, че може и да сбъркам. Опита ми сочи, че в такива ситуации по-често съм прав но и съм имал груби грешки. Безгрешен човек няма. Поне в едно нещо съм полезен, че давам и друга гледна точка. Иначе ще има само тотално негативни мнения. Дето се казва малко за цвят. Но ще мине време и аз ще стана песимист. Надявам се не поради загуби като част от мечките а поради преценка, че върха на икономиката вече е достигнат. За сега сме много далеч от това време.
                  Лека и доходна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                    +1

И аз от това се опасявам. Ако управляващите реализират докрай идеята си за национализация на парите от частните ПФ можем спокойно да ударим като за последно камбаната на БФБ. Не вярвам сред пишещите в този форум да има човек, който сериозно да смята, че като (ако) ликвидират "втория стълб" ще ни оставят възможност сами да управляваме 5-те процента, които към момента се натрупват по индивидуални партиди в него.

П.П. Ето публикацията на "Капитал" от 18 ноември 2014 г.

Нова идея - национализация на частните пенсионни фондове...
                    Чичо манчо, това е статия от 2014 и виждаме, че няма никакво развитие оттогава. Поне някои хора взеха да го проумяват, но не и черешаря))) Ето предишния министър с днешна статия и то в инвестора (спираме да правим реклама на капитала)))
                    http://www.investor.bg/evroproekti/2...dobrev-217191/
                    ..."Българската икономика от години страда, че у нас няма развит капиталов пазар. Всяка една нормална икономика в развитите страни по света се крепи на два стълба: капиталовият пазар и банковото финансиране. Конкретно за България можем да кажем, че капиталов пазар почти не съществува заради слабите обороти, ниската ликвидност и малкия брой компании на Българската фондова борса (БФБ), обяснява депутатът."
                    Той човекът хубаво е прозрял че матиматиката не излиза (трябваше по-навреме да се усетят и да четат Булсон в оригинал), но черешаря може всичко да погуби. И за какво да го питаш!??? - заради един смачкан пазар на череши в кюстендил.... що за безумие ))
                    Отделно продължава да търси вратичка към паричките на пенсионерите на сметки на пенсионните фондове))) Е как да хинвестират фондовете като сме им сложили министър-черешар !!!??? ))
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                      Ерго, махаме стълб 2.
                      Въпросът е, а какво се случва със стълб две, който навъртя вече доста биография.
                      По тази тема по-скоро нищо конкретно не се казва, амо аз воден от подозрения (и несимпатия, за която съм си признавал нееднократно) се опасявам, че искат да я сипят в кюпа.
                      За това иде реч. Сорри, ако съм се изказал неясно или подвеждащо.
                      Старая се, ама сам човек ... колко може
                      +1

И аз от това се опасявам. Ако управляващите реализират докрай идеята си за национализация на парите от частните ПФ можем спокойно да ударим като за последно камбаната на БФБ. Не вярвам сред пишещите в този форум да има човек, който сериозно да смята, че като (ако) ликвидират "втория стълб" ще ни оставят възможност сами да управляваме 5-те процента, които към момента се натрупват по индивидуални партиди в него.

П.П. Ето публикацията на "Капитал" от 18 ноември 2014 г.

Нова идея - национализация на частните пенсионни фондове...
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        ...
                        Впрочем, в Холандия пенсионните и застрахователни фондове участват активно и на ипотечния местен пазар.
                        Не знам защо тук ролята им остава пасивна.
                        нашите тесни "специалисти" се оказаха консервативни, хем не купуват дялове от предприятията, което си е по-добра защита отколкото да слагат в ктб например, хем немогат и ръст да дадат. Мъчат се да покажат на хартия над 1% ))) Откакто сa се "специализирали" на чужди хакции очаквам пак да лъснат минусите пред числата, още на първата по-сериозна корекция. Вдигне ли фед лихвичките и минусчето им е в кърпа вързано.
                        Математиката не им илиза и на тях)))
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          С извинение начеф, ма тук не съм съгласен с тебе. Предложението си е ок за мен, по добро нещо от доброволно осигуряване няма. Лични пенсионни сметки и всеки да си решава къде и как ще си влага парите.
                          Стига да са освободени от данъци, да не са вързани непременно с нашенски фондове и да не се побългарят нещата с подзаконови актове и регулации както резонно може да се очаква че ще стане.
                          Само от това се спестяват по 4-5% годишно в сравнение с изедниците от ПФ.

Too good to be true дет се вика...което ме навежда на мисълта че шанса да се приеме такова предложение граничи с 0-та.
                          Несъгласието е нещо свещено!
                          Нямам никакъв проблем с несъгласието, а само с формата на неговото изнасяне.
                          Ети, ти го правищ по един образцов начин и с удоволствие ще ти споделя виждането си.

Ние и сега си имаме допълнително доброволно осигуряване. Т.н. трети стълб
                          Проблемът го видях в обстоятелството, че тези експерти се опитват да прекроят цялата философия и структурата на осигурителната система.
                          Тезата им е: предлагаме да остане задължителното - стълб 1 и доброволното - стълб 3.
                          Ерго, махаме стълб 2.
                          Въпросът е, а какво се случва със стълб две, който навъртя вече доста биография.
                          По тази тема по-скоро нищо конкретно не се казва, амо аз воден от подозрения (и несимпатия, за която съм си признавал нееднократно) се опасявам, че искат да я сипят в кюпа.
                          За това иде реч. Сорри, ако съм се изказал неясно или подвеждащо.
                          Старая се, ама сам човек ... колко може

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            За последните 25 години в България има 40% намаление на работните места в икономиката и 25% намаление на населението.
                            Виж колко се е свил контингентът в трудоспособна възраст. Тогава сравнението ще е по-коректно. Според мен около 30 %, но ме мързи сега да ровя.

Коментар

• Даааа, липсва нашия симпатичен съфорумец Булсон. При този оборот от сто хил лв математематиката и на мен не ми излиза )
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

Имате потресаващи разбирания за дъл
                                При ползане на инструментите на формалната логика и оценка на изразните ти средства, подходящо е да се приеме, че обръщението ти е отправено към някакъв сборен субект, изявявал се скоро, най-вероятно днес.

Използваните думи са подбрани така, че да демонстрират превъзходство (не коментирам, дали има основа за тази демонстрация, всъщност по-скоро има някакво основание) и да се засегне адресата.

Използвам случая да те уведомя, че аз не съм съгласен да ме слагаш в групата, макар че по формални критерии отговарям на изискванията.
                                Аз по-скоро си мисля, че дд е 26,2 млрд лв., като за процента 29 кандисвам
                                Да допълня, че структурата е благоприятна и около 87 % от дълга е с фикисирана лихва, което при съобразяване на определени дадености и перспективи, е добре.
                                Споменавам само за да се забележи, че на пръв поглед и измежду многото страни, Бг стои добре.

Относно монатарния резерв няма да влизам в спор с теб. Неангажиращо предложение. Припомни си обстоятелствата и причините за въвеждане на паричния съвет, неговата същност и начин на функциониране. Обмисли отново. Аз веднъж в приятелски кръг изказах свободно съждение, че този резерв е нещо като своеобразна премия по една полица за финансова стабилност, която сме си купили. Ама продукта е от тези, като застраховка живот, ако тръгнеш да го втечняваш предсрочно, губиш много. твърде много. Беше само предложение.

Оставаме на 29 % от бвп.
                                Проблемът за страна като нашата не е числовата стойност, а границата, от която нататък ще се случат крайно негативни последици. Тази граница може да се дефинира само след един нарочен и много срецифичен отделен анализ на характера и оособеностите на съответния стопански субект. Споменаването на рефрена Германия е крайно неудачно редом до нас.

Слагам алтернативно твърдение, ние наближаваме границата, от която нататък дългът ще се нареди до големите проблеми на България.
                                Ето на, виждаш ли, пак намерих начин да изтъкна вернотата на твоето твърдение, ерго, дългът всеее още не е чак такъв проблем.

Никой от писалите, най-малко аз не съм споменавал и пледирал да се води политика на бюджетни излишъци. Акцентираш върху глупостта ни, но това е рисково съждение.

Тезата за балансираните бюджети приемам.
                                На преден план съм изтъкнал единствено тревога и изненада от действията на Горанов и правителството, че мислят и действат по начин, който издава сериозен риск да се влезе в актуализации, а видимо няма причина за такива. Е, освен ако не се крие нещо.
                                Завършваш изложението си поредна доза обидни съждения, някои от тях правени заради уж заради глупави твъдения на "колективни субект ", други от тях - неверни.
                                Доколкото се повтаряш и вече изказах мнението си за дълга и монетарния резерв, няма да повтарям отново.

Поздрави

Коментар

Working...
                                X