If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Начев, и аз смятам че е глупост това. Всички блага подлежат на преразпределяне. Т.е. какво и да концентрираш къде ще сложиш богатството все ще го инвестираш някъде в нещо и така подпомагаш икономиката, заетостта и т.н. и т.н. В тази връзка БВП си е показател макър и не в абсолютна стойност и не приложим за всеки един гражданин поотделно. Простата сметка която ние трябва да си направим е: печелш X какво можеш да си купиш с X. T.e. казали са едно голямо нищо в статията, това релно НСИ го измерва постоянно. Поне това е моя прочит на статията, макър и повърхностен.
Дори не съм чел статията, но това си е стъкмистика отвсякъде. Основният проблем днес е концентрацията на богатсвото, а така го замитаме под килима. Отделно един от основните източници на богатство са прекомерните държавни разходи и дългове, дисбалансите между спестяване, потребление и инвестиции- тези неща са дъвкани хиляди пъти.. Отделно "богатството" е прекалено бързо и широко вариращ показател и е показателен в момента основно за големината на активите на ЦБ, а не за икономическото развитие..
Това ти мнение вече не ме подтиква към възражения. Забелязал съм, че колчем се разговорим по-подробно и различията между нас някак се изглаждат . Не съм сигурен белег на какво точно е това.
От друга страна , като срещна някъде в навалицата твое мнение, често ми иде да подскоча. При теб е идентично пожложението, само дето скачаш по-високо
Приказката тръгна оттам, че при оценката на нещо е неподходящо да се фиксираме само на един показател. Колко и кои точно трябва да се вземат е въпрос на разбиране (включително субективно) и майсторлък - защото оценяващият отговаря с парите си.
Поздрави!
Е, Хане! Ама и ти се изхвърли неподготвен. И това при условие, че категорично си един от разбиращите материята.
Воден си от желание предимно д аопонираш.
Ключовата думичка в изказването на СБ не е ли "достатъчен", залепена до икономически показател.
Ако бяха казали, че заменят едното с другото и артисалото не го гледаме, приказката става коренно различна.
То е горе-долу същото като при компаниите: ще гледаме само потоците, екуйтито го забравете?!
Дори не съм чел статията, но това си е стъкмистика отвсякъде. Основният проблем днес е концентрацията на богатсвото, а така го замитаме под килима. Отделно един от основните източници на богатство са прекомерните държавни разходи и дългове, дисбалансите между спестяване, потребление и инвестиции- тези неща са дъвкани хиляди пъти.. Отделно "богатството" е прекалено бързо и широко вариращ показател и е показателен в момента основно за големината на активите на ЦБ, а не за икономическото развитие..
Това са пълни глупости, да залъгваме хората, че не доходите им са важни, а цените на жилищата и акциите
Е, Хане! Ама и ти се изхвърли неподготвен. И това при условие, че категорично си един от разбиращите материята.
Воден си от желание предимно д аопонираш.
Ключовата думичка в изказването на СБ не е ли "достатъчен", залепена до икономически показател.
Ако бяха казали, че заменят едното с другото и артисалото не го гледаме, приказката става коренно различна.
То е горе-долу същото като при компаниите: ще гледаме само потоците, екуйтито го забравете?!
Ами не са съвсем глупости Кубрат..В БГ например за меродавни лансират доходите на партийните чиновници..Интересно е да се сравнят с обявите за реална работа в цялата страна..А и заплатата не е сигурен показател..
Deutsche Bank: "The Last 36 Hours Are A Dress Rehearsal For When The Bear Market Hits"
Знам, че всички винаги са на печалба, но този път аз не съ. Щетите след последните три дни са - 2,23%. Засега добре ни се отразява падането.
[ATTACH=CONFIG]n3295389[/ATTACH]
Не мъцват нищо..., телетата днес си поверваха... Стареца едвам се държи над повърхността... наско е под вода...
Коментар