IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не съм се интересувал за къси продажби фрии флоута е различен
    http://www.bvb.ro/TradingAndStatisti...px?index=BET-C

това са всичките им компании на регулиран пазар - те влизат в бет с. ако промениш отгоре на бет фи и са сифовете. Като се кликне на компания може да се прегледат една по една. не са чак толкова много. На останалите им пазари като расдак са екзотики и не съм ги разглеждал. Много лесно се вижда че ликвидността там е значително по-добра що се отнася до големите им компании и горе долу също толкова мижава по малките

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
      В Румъния най-стабилно дръпнаха най-ликвидните им компании, предимно сифовете и банките. Сифовете са им нещо като нашите приватизационни фондове, но доста по-големи. Но и в самите сифове банковите акции заемат значителен дял. От индустрията им дръпнаха предимно ликвидните компании, защото и там като тук имат доста малки и слабо ликвидни. Като въпреки това индустриалните се представят по-слабо от финансовите. И там както в България фармацията се държи добре.
      Братята румънци имат ли къси продажби(ама не като нашите където уж ги има ) и колко е горе долу средния фрий флоут на ликвидните им компании?
      Нищо не препоръчвам!

Коментар

• За дъната е характерна ниска ликвидност с пока4ването на софикс ще се оправи и ликвидноста.
        п.с. ние много малко отлепихме от дъното ) ликвидноста е показателна къде се намираме в момента

Коментар

• В Румъния най-стабилно дръпнаха най-ликвидните им компании, предимно сифовете и банките. Сифовете са им нещо като нашите приватизационни фондове, но доста по-големи. Но и в самите сифове банковите акции заемат значителен дял. От индустрията им дръпнаха предимно ликвидните компании, защото и там като тук имат доста малки и слабо ликвидни. Като въпреки това индустриалните се представят по-слабо от финансовите. И там както в България фармацията се държи добре.

Коментар

• захар, мед/Cu, какао и портокалов сок по-доходни през юли от sofix за разлика от царевицата, нефта, свинското и соята

Коментар

• Обаче тъпите румънци точно ги похвалихме и се осраха........... Много ме дразнят тия незнам защо. Особенно от две години както наводниха любимият ми курорт Албена. Ама само малоумници могат да имат такова поведение на борсата като тях. Или летят или падат като камък. За тях няма нормално движение имащо някаква логика.

Коментар

• JULY 2009 / +

http://www.faz.net/s/RubF3F7C1F630AE...5212F77F241565

Коментар

• JULY 2009 / -

http://www.faz.net/s/RubF3F7C1F630AE...52D943B69F6403

Коментар

• Съгласен съм с Оптик - за нашата малка борса ликвидността е супер определяща!
                    Be sure the sun is coming soon or late!
                    So invest, don't spend...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                      кои от дружествата ми ще дръпнат първи, та да ги продам и после да напазарувам от закъснелите .....
                      Отг: Най-ликвидните
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Налегнали са ме едни размишления ....... май му се види края ..... Та в този смисъл имам един проблем - нема кеш ...... И в задачката се пита - кои от дружествата ми ще дръпнат първи, та да ги продам и после да напазарувам от закъснелите .....

Я сега си дайде прогнозите по отрасли:

1. Туризъм
                        2. Банки
                        3. Холдинги
                        4. Индустрия
                        5. АДСИЦ за НИ и земеделски земи - тези ги включвам само за пълнота, щото си мисля, че при тях много дълго ще се чака, пък и нямам в момента такива акции ....
                        Петорка, мисла, чиии индустрията май последна ще дойде...
                        а банките първи... (не преворъчвам никому, квото и да е ... разбира са ..)
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Налегнали са ме едни размишления ....... май му се види края ..... Та в този смисъл имам един проблем - нема кеш ...... И в задачката се пита - кои от дружествата ми ще дръпнат първи, та да ги продам и после да напазарувам от закъснелите .....

1. Туризъм
                          2. Банки
                          3. Холдинги
                          4. Индустрия
                          5. АДСИЦ за НИ и земеделски земи - тези ги включвам само за пълнота, щото си мисля, че при тях много дълго ще се чака, пък и нямам в момента такива акции ....
                          Аз бих заложил първи ръст в услугите, туризъм, банки, а най-закъснели мисля, че ще са от индустрията.
                          Не е препоръка, а лично мнение на новак.

Коментар

• За съжаление е така. Вижте пазара, който сравнително преди останалите се очаква да излезе от кризата - САЩ (изключвам Азия). Там нещата изглеждат малко по-зелено, а и с тези добри отчети на блу-чиповете очакванията се увеличават и въпреки това нещата са на "стенд-бай". Така, че там тръгнат ли пазарите, едва тогава може да говорим реално и за тук, но след минимум 3-6 месеца.
                            Be sure the sun is coming soon or late!
                            So invest, don't spend...

Коментар

• Налегнали са ме едни размишления ....... май му се види края ..... Та в този смисъл имам един проблем - нема кеш ...... И в задачката се пита - кои от дружествата ми ще дръпнат първи, та да ги продам и после да напазарувам от закъснелите .....

1. Туризъм
                              2. Банки
                              3. Холдинги
                              4. Индустрия
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от ETFs only
                                Здравейте инвеститори!

От доста време чета форумите на инвестор-а, но все нямам време да пиша или не съм се чувствал компетентен по дадената тема!

Имам акции на БФБ, но мисля че е необходим освен ръст на борсата (т.е. на индексите) и значителен обем. Днес обема е дори под 1 млн!?
                                Затова още ще трябва да потърпим и се въоръжим с търпение.

Успех на всички!
                                Дано не прозвучи грубо, ама нищо ново не казваш. Успех!

Коментар

X