IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• споменЪ

Ще избие борсичката нагоре както се надява той , но няма да си ти тоз който ще ни го каже. После е ясно че ще ни надуеш главите как си го познал.
    D.Y.F-091066

Коментар

• най-сетне:

Масоните с ново ръководство
      Володя Лозанов беше избран за Велик Майстор
      Великата Ложа на Старите, Свободни и Приети Зидари в България има ново ръководство, което встъпи в длъжност преди два дни. За Велик Майстор бе избран Володя Лозанов. Негови заместници са Стефан Щърбанов и Марио Тагарински.

Над 400 масони от цялата страна, както и гости от Швейцария, Австрия, Норвегия, Кипър, Ливан и Сърбия се събраха в събота във великотърновския музей „Възраждане и учредително събрание” - в залата, където през 1879 г. е проведено Учредителното събрание, поставило основите за развитие на съвременна България. На специална тържествена церемония бяха въведени в длъжност членовете на новото ръководство на Великата Ложа на Старите, Свободни и Приети Зидари в България (В.Л.С.С.П.З.Б.).

Новият Велик Майстор е от поколението масони, приети след схизмата в края на миналото хилядолетие. Той е известен сред братството като един от най-големите радетели за единение и хармонизация на масонското пространство в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
        Добър ден!

Апокалиптосчета-драматурзи, как сте. Мърдате ли.
        Мърдайте, докато можете, че скоро съвсем ще издадете багажа.
        лукчо, я кажи - ти навремето послуша ли ме? май не си ;-).
        ами сърди се само на себе си. ако беше ме послушал сега щеше да си много по-добре. обаче така се получава с прекалено мнителните типове, които си мислят, че всеки иска да ги прекара и всички са лоши и гадни манипулатори.

Написано на 08.06.08
        Първоначално изпратено от споменЪ
        Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
        Поменчо, според теб ние утре трябва да си разпродадем акциите, така ли?
        И после какво да правим?
        ааа, чеки малко. на никой не съм казал какво да прави. всеки си има глава на раменете, нека си я ползва по предназначение. а иначе, аз ако бях на ваше място бих разпродал. и после какво бих правил ли? ами щях да си ги взема отново есента на много по-ниска цена. кешът също е позиция, не го забравяйте. а една проста сметка показва, че ако сега на 1220 човек си продаде акциите и си върне парите на бфб на 700-750 ще е спестил едни 40-тина % някъде и при последващо движение нагоре, би си избил загубите от есента до момента още на 1050-1100, факт :-)
        ако беше ме послушал преди повече от година, сега щеше да си поне с 40% по-богат и нямаше да се излагаш по форумите.
        нека всеки си направи извода, кой още мърда и докога удържа багажа :-)

Коментар

• Ква оправия бре...днеска "счетоводни приключвания" 1% нагоре. Кат стане първи, иди ги дири тия счетоводни приключвания. Аз разбирам да вярваш, да вярваш...ама то да имаше причина някой да си купи нещо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
            Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
            Това се вижда от 2800 километра.Апокалиптосите ще бъдат ритуално изнасилени.
            Това се вижда от 2800 километра.
            И как сега го видя от 2800 след като преди това от 1981,8 километра не можа да го видиш?!... Да не е мираж?
            Хахаха! Доста е рано, но и това може да се случи. Въпросът е, че те или вече са из****, защото са продали на загуба или никога няма да са из**** тъй като не търгуват, а просто се дракат с вярващите(купилите акции) във форума, които са доста изнервени, но силно вярват в оправията. Всяко нещо с времето си.

По добре да пуснеш стотинка в акция, от колкото бюлетина за изборната листа. Поне носиш сам отговорност и сам ще си търпиш последствията. Последното може да има възвръщаемост.
            Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
              И как сега го видя от 2800 след като преди това от 1981,8 километра не можа да го видиш?!... Да не е мираж?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Апокалиптосите ще бъдат ритуално изнасилени.

Коментар

• Служебен код за новини (SOFIX) източник: focus-news.net 29 Юни 2009 14:48

Петър Димитров: Последните класации за конкурентноспосбоност на българската икономика показват една недобра картина
                  Основният проблем в Добричкия регион са инвестициите. Това заяви по време на кръгла маса в Добрич министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, предаде кореспондентътът на радио “Фокус” – Варна. Кръглата маса на тема “Инвестициите в Източна България – перспективи” е организирана от Българската агенцията за инвестиции. Зърнопроизводството и селското стопанство се развиват добре в Добруджа, тази сфера се механизира все повече, което има пряка рефлексия върху намаляването на работната ръка в региона, подчерта по време на форума Петър Димитров. Той допълни, че голяма част от работната сила от областта излиза навън. Това е тревожна тенденция, която намалява потенциала за развитие на региона, създава допълнителни демографски проблеми, довежда до застаряване на населението, има изтичане и на високо квалифицирани кадри, което ще застраши пък района и в интелектуално отношение. Тази ситуация налага провеждане на анализ и намиране на причините за подобно явление, коментира Петър Димитров. По неговите думи е важно създаването на бизнес зона в Добрич. Такава се изгражда вече в град Генерал Тошево. Като цяло опитите на България да привлича чужди инвестиции са преминали през няколко вълни, каза Петър Димитров. Първата вълна е била свързана с най-много надежди и ентусиазъм, както и с голяма доза наивитет в очакванията. “Мислехме, че като сменим формата на собственост, икономиката автоматично ще заработи. За съжаление, това не става”, каза министърът на икономиката. Последните класации за конкурентноспосбоност на българската икономика показват “една недобра картина”, каза Петър Димитров. Като условия за конкуренция, създадени от сегашното правителство, картината е много добра, коментира Димитров, но конкурентноспособността на частния сектор у нас е някъде на 47-48-ма позиция, което е знак, че страната ни има проблеми и те са в самия бизнес. Не е достатъчно само създаване на подходящ бизнес климет, смята Петър Димитров. Той обърна внимание, че неговите думи са в отговор на “изключително силни настроения”, че в държавата ни нищо не се прави за подпомагане на частния бизнес. “Държавата ни е направила много повече от това, което някои западни еврпейски държави са направили за техния частен бизнес”, каза Петър Димитров.

Жулиета НИКОЛОВА

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
                    Първоначално изпратено от Zaki
                    Как ми се иска, някой да балонира и други от моите позиции...
                    И на мене ми се иска.Имам да раздавам на промоционални цени.
                    Оставил съм си скромна надежда и за утре.

Коментар

• ДФ ЕЛАНА ФОНД ПАРИЧЕН ПАЗАР (4ELF) източник: investor.bg 29 Юни 2009 13:26

Над 100 хил. лв. изтеглени миналата седмица от Топ 5 на взаимните фондове
                      Нетните тегления от петте най-големи фонда (по размер на нетните активи) възлизат на над 104 хил. лв. за периода 19 - 26 юни, сочат данните от проучване на Investor.bg. В проучването стойността е изчислена на база изменението на дяловете в обращение към 26 юни спрямо 19 юни и е по цени към 26 юни.

Ако се изключат стойностите на фондовете на паричния пазар (Елана Фонд Паричен Пазар и Райфайзен (България) Фонд Паричен Пазар), то нетните тегления за изминалата седмица са в размер на над 16 хил. лв. От ДСК Растеж и ДСК Баланс са изтеглени съответно близо 16 хил. лв. и 824 лв., докато в броя дялове в обращение на ЦКБ Лидер няма изменение към 26 юни спрямо 19 юни.

За разглеждания период тегленията надвишават внасянията в Райфайзен (България) Фонд Паричен Пазар с над 98 хил. лв., а в Елана Фонд Паричен Пазар внасянията взимат превес над тегленията с близо 11 хил. лв.

Нетните тегленията от петте най-големи възлизат на 0,47% от борсовия оборот за изминалата седмица, когато той беше в размер на 22,14 млн. лв. Тегленията за периода се равняват още на 0,13 на сто от размера на нетните активи на петте най-големи фонда към 16 юни, когато тези активи бяха на обща стойност 77,04 млн. лв.

За сравнение за периода 12 - 19 юни нетните тегления от Топ 5 на взаимните фондове възлизаха на над 9 хил. лв., а сметнати без фондовете на паричния пазар, те бяха на стойност над 24 хил. лв.

Сравнение на доходността на взаимните фондове може да се осъществява онлайн чрез модула Фондове на Investor.bg.

В "Бюлетин Investor.bg" 26 управляващи дружества са регистрирали фондовете си и публикуват безплатно нормативната си информация. Това са УД БенчМарк Фонд Мениджмънт, УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт, УД Стандарт Асет Мениджмънт, УД Капман Асет Мениджмънт, УД Статус Капитал, УД ЦКБ Асет Мениджмънт, УД Сентинел Асет Мениджмънт, Инвест Фонд Мениджмънт, Болкан Капитал Мениджмънт, Синергон Асет Мениджмънт, Сомони Асет Мениджмънт, КД Инвестмънтс, Загора Финакорп, УД ДСК Управление на активи АД, Аврора Кепитал, Актива Асет Мениджмънт,УД Варчев Мениджинг Компани, Ти Би Ай Асет Мениджмънт, ПФБК Асет Мениджмънт, Елана Фонд Мениджмънт, Карол Капитал Мениджмънт, Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД, ОББ Асет Мениджмънт, КТБ Асет Мениджмънт, Реал Финанс Асет Мениджмънт и УД Астра Асет Мениджмънт.

Весела Мичева

Коментар

• Служебен код за новини (OTHERS) източник: БГНЕС 29 Юни 2009 13:33

US-експерти: България не може да се оправи сама
                        България скоро ще се присъедини към държавите, търсещи помощ от МВФ, вещаят водещи американски икономисти. Сигналите, които идват от предизборна България, се явяват като потвърждение на тази прогноза.

Управляващите в България казват, че страната няма нужда от заеми от МВФ, защото криза нямало. Бойко Борисов пък твърди, че България има нужда от помощ, защото кризата била налице. А според Иван Костов МВФ е отказал да одобри кредитна линия за България, защото правителството не приело условията на институцията. Очевидно в България опцията за заем от МВФ не е финансово-икономически, а политически въпрос. А какво мислят икономистите? От месеци насам МВФ и Световната банка поставят България в списъка на най-застрашените държави в Източна Европа. Повечето страни в този списък вече са взели многомилиардни заеми или стендбай кредити от МВФ. Ще успее ли България да избегне това? Нека оставим цифрите да говорят: МВФ очаква свиване на българската икономика с 3.5 процента през 2009 година и с още 1 процент през 2010. Главните фактори за това са рязкото намаляване на капиталовите потоци (от 33.5 процента от БВП през 2008 на 9.25 процента от БВП през 2009) и стопилият се обем на вноса и износа. Износът ще намалее с 12 процента, а вносът - с 25 процента.
                        Външните финансови условия създават допълнителен натиск върху България, въпреки финансовите й буфери. Възможното обезценяване на валутата в Латвия ще подложи на изпитание не само българския лев, но и финансовия климат в Европа като цяло, което от своя страна ще забави икономическото възстановяване, смятат водещи финансови експерти в САЩ.
                        На фона на тази картина Мери Стокс, главна анализаторка за Югоизточна Европа и Прибалтика в агенцията за икономически анализ RGE Monitor каза пред Дойче веле, че "вероятно България ще трябва да се обърне за помощ към МВФ. Страната от дълго време има много солидни публични финанси, но в този предизборен период наблюдаваме голямо намаляване на финансовите й резерви. Все по-големи са опасенията, че България ще има нужда от финансиране от МВФ."
                        Проблемите на икономиките в Източна Европа анализира и списание "Нюзуийк". Изданието прогнозира, че кризата ще потисне трайно растежа на тези икономики, раздутият им банков сектор ще се смали многократно, а уплашените чуждестранни инвеститори ще продължат и в бъдеще да отбягват региона. "Тези икономики ще трябва да преосмислят модела си на икономическо развитие, защото пътят към лесно припечелените пари сега вече го няма", заключава "Нюзуийк". /БГНЕС

Коментар

• 422 000 лева оборот!

Пари вкарани в подходящия момент!

Картината вече изглежда много по-различна!

Някак си, в тон с Европа и света!

Поздравления за Алианц!

Усмихнат следобед на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
                            Първоначално изпратено от Zaki
                            беше си един хубав МНОГО ЗЕЛЕН ДЕН - и в Европата!!! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki

Коментар

• Как ми се иска, някой да балонира и други от моите позиции...

Коментар

Working...
                                X