If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Атила, май не си чел внимателно проспекта. На 3та година се конвертират ако са стигнали цената която казваш(в което никой не се съмнява), но това не означава че в момента на конверсията не може и двете акции да са станали например например 8 лева... тоест имат 3 години сигурен дивидент за разлика от нормалните.
Прав си наистина... Но дотогава колко нови емисии ще са изкарали на пазара?
Ти не ме разбра!
Не казвам, че са лоша инвестиция! Просто се зачудих защо толкова пламенно препоръча точно тях?
Атила, май не си чел внимателно проспекта. На 3та година се конвертират ако са стигнали цената която казваш(в което никой не се съмнява), но това не означава че в момента на конверсията не може и двете акции да са станали например например 8 лева... тоест имат 3 години сигурен дивидент за разлика от нормалните.
Колеги, вместо да говорите как тестваме 480 вземете се напънете да купите някоя от ХиМ привилигированите на 2,60, защото свършват вече а и без да съм пророк ви казвам че ако Хим не мръдне и Софикс няма да мръдне. Усмихната вечер :-)
Защо пък привилегировани??
Сериозно питам!
Каква ти е логиката за тях!
Как каква е логоката? Реално тези акции би трябвало да мин. 20% по-скъпи от обикновените заради гарантирания дивидент. Нелогично е да се смята че повечето инвестиращи в тях(купуващи в момента) са ги купили с цел търговия... Тази акция е инвестиция! А твойта логика каква е Атила?
Има няколко линии на разсъждение!
Да, наистина е инвестиция... предполага ниска волатилност и по-дългосрочен хоризонт! Но, реално, който е искал от тези акции е купил на ИПО-то...
Но, означава ли това, че цаната на привилегированата ще определя цената на обикновенната? Цена 3.33 конвертитра - т.е. това спира ли цената на обикновенната до 3.13 (3.33-0.20)...
Предвид това - ще има ли нови емисии акции на ХИМ? Скоро?
А иначе ХИМ е сърцето и мотора на БФБ! Спор няма! Докато дой буксува, някакси няма как другите неща да поскъпват с големи темпове...
Колеги, вместо да говорите как тестваме 480 вземете се напънете да купите някоя от ХиМ привилигированите на 2,60, защото свършват вече а и без да съм пророк ви казвам че ако Хим не мръдне и Софикс няма да мръдне. Усмихната вечер :-)
Защо пък привилегировани??
Сериозно питам!
Каква ти е логиката за тях!
Как каква е логоката? Реално тези акции би трябвало да мин. 20% по-скъпи от обикновените заради гарантирания дивидент. Нелогично е да се смята че повечето инвестиращи в тях(купуващи в момента) са ги купили с цел търговия... Тази акция е инвестиция! А твойта логика каква е Атила?
Нет, стар човек си дай го малко по-зряло и не се дръж като пубертет
Що бе? Дъртите мъже се различават от момченцата само по цената на играчките си ...... Пък аз съм си заклет Saab маниак .....
P.S. Сетих се и за друг лаф - Колкото по-голямо става момченцето - толкова са му по-малки топките, с които играе - футболна, тенисна, топка за голф ......
Коментар