IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Мерси, нямаше нужда
    Твоите данни, графики и съвети са последното нещо на света, което бих ползвал

Но все пак погледнах, за да сравня
    Твоя инвертор: 24000 kW(AC) / 30000 kW(DC) = 0,8
    Моите микроинвертори DS3H: 960 / (520*2) = 0,92

Твоя инвертор: 30000 kW(DC) от панелите => 24000 kW(AC) в мрежата
    Моите микроинвертори DS3H: 26000 kW(DC) от панелите =>24000 kW(AC) в мрежата
    Пропусна изречението, с което нещо искаш да се похвалиш, или може би да ми зададеш някакъв въпрос?
    Намекнах ти, че си на път отново да се изложиш, и явно все още не си се досетил.
    Хайде давай, изплюй камъчето.....
    Или просто си признай, че не ти е ясно защо, и аз най-приятелски ще ти обясня, без да чакам дори и едно Благодаря.
    Last edited by Mateev; Днес, 01:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Сега проверих договора си с ЕОН. Оказа се, че токът от първата най-стара централа го изкупува от мене по 69 стотинки и го прави това до ден днешен. Централата е 24 kW (толкова са инверторите), но в DC частта е заредена с 30 kWp панели. Това ти го казвам за да можеш сам да си сметнеш ефективността на електропроизводството по вече дадените от мене данни и графики.
      Мерси, нямаше нужда
      Твоите данни, графики и съвети са последното нещо на света, което бих ползвал

Твоя инвертор: 24000 kW(AC) / 30000 kW(DC) = 0,8
      Моите микроинвертори DS3H: 960 / (520*2) = 0,92

Твоя инвертор: 30000 kW(DC) от панелите => 24000 kW(AC) в мрежата
      Моите микроинвертори DS3H: 26000 kW(DC) от панелите =>24000 kW(AC) в мрежата
      Last edited by barbaron; Днес, 00:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
        Мерси, нямаше нужда
        Твоите данни и графики са последното нещо на света, което бих ползвал

Твоите инвертори: 24000 / 30000 = 0,8
        Моите микроинвертори DS3H (за всеки 2 панела): 960 / (520*2) = 0,92
        Моето е по-добро, но хайде да видим дали ще се досетиш защо ...

ПП: Май пак се изложи ...

Коментар

• https://www.youtube.com/shorts/qX3RaGKhC64, ето какъв е края на акцията по инсталиране на малки соларни мощности.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Зелената енергетика затова не върви, навсякъде едни бардаци и не че са неизползваеми тези неща.Тя може пазарно - нормално да се развива. Правят се огромни загуби от непроизведен ток, когато може да произвежда и цената ставала отрицателна, а това се посреща с овации. Смотана работа.
            D.Y.F-091066

Коментар

Благодаря за любезно предоставената информация
              Сега форумът знае колко може да спести от банички един скромен пчелар
              Сега проверих договора си с ЕОН. Оказа се, че токът от първата най-стара централа го изкупува от мене по 69 стотинки и го прави това до ден днешен. Централата е 24 kW (толкова са инверторите), но в DC частта е заредена с 30 kWp панели. Това ти го казвам за да можеш сам да си сметнеш ефективността на електропроизводството по вече дадените от мене данни и графики.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Странно ми се вижда при теб че, от една страна, "инжектираш" в СВОЯ "виртуална батерия". И аз се чудя, защо тогава, се отчита това. Работата е там че, ТАКА, ти захранваш локални потребители (+ отчиташ вмпосока КЪМ мрежата загубите си) и после, ти "уравняват" сметката. А едночкият 4-квадрантен електромер, реално, сам ти установява разликата. Всъщност, разбирам, какво става но, ми се вижда малко усложнено, отвъд необходимото.
                Нещата са много по-прости Виртуалната батерия е във фирмата, която ми доставя ел.енергия. Инжектираната от мен енергия тя продава на други свои клиенти и в края на всеки месец и на годината прави баланс колко ми е доставила и колко е получила от мен. Или доплащам, или тя ми доплаща

Коментар

Пак ли мозъкът ти припява разни врели некипели?
                  Това на снимката е сградата на охраната - 100 кв.м. луксозна сграда, може би по-луксочна и от твоята, в която живееш. Вътре има 3 стаи, две тоалетни, една баня и 3 складови помещения за дребни ел. части. Много, като тебе биха му казали на това дом, но не не е. В него се кефи само охранителя на смяна.

На 50 метра встрани от тази снимка има 3-етажна къща с 2200 кв.м. застроена площ. Също луксозно изпълнение.

А отсреща откъдето съм снимал има стара двуетажна сграда 1200 кв.м., в която живях докато завърша къщата. Също луксозно изпълнение след санирането.

Общо в имота има 9 гаража, затова на паркинга не виждаш нито една лека кола.

Самият имот е с площ 45 декара. Само оградата му е с дължина 1 километър.

ПП: Pyramid е идвал у дома и го е виждал всичко това.

Хайде сега прати снимката на твоята ........
                  Благодаря за любезно предоставената информация
                  Сега форумът знае колко може да спести от банички един скромен пчелар

Моята скромна къщичка е само 245 м2, на синчето - само 271 m2.
                  Върху 3000 м2 терен. Предостатъчни са ни
                  Last edited by barbaron; Днес, 00:17.

Коментар

Това на снимката е сградата на охраната - 100 кв.м. луксозна сграда, може би по-луксочна и от твоята, в която живееш. Вътре има 3 стаи, две тоалетни, една баня и 3 складови помещения за дребни ел. части. Много, като тебе биха му казали на това дом, но не не е. В него се кефи само охранителя на смяна.

На 50 метра встрани от тази снимка има 3-етажна къща с 2200 кв.м. застроена площ. Също луксозно изпълнение.

А отсреща откъдето съм снимал има стара двуетажна сграда 1200 кв.м., в която живях докато завърша къщата. Също луксозно изпълнение след санирането.

Хайде сега прати снимката на твоята .........
                    Аз идвах 2008-ма и имам твърде бегли спомени. Помня там, имаше една редица ниско при земята, тънкослойни клетки и 2 или 3 системи монокристални (покриване съм заглеждал) и честно да си кажа, другото наистина не го помня освен, че ми показа там работното си място и преброих, мисля, 6 бяха мониторите само. (Сега, сигурно са и повече.) И телескопи е, какво става с компенсажията на излишната С-реакт. енергия. Другото само ми товари излишно мозъка и аз го разтоварвам при първа необходимост от доп.оперативен капацитет.
                    Last edited by RUBLA; Вчера, 19:48.

Коментар

А ти как ще обясниш на сънародниците си, че получаваш 45 стотинки за 1 kWh,
                      когато:
                      С Решение Ц-1 от 01.01.2025 г. КЕВР определи прогнозната пазарна цена за базов товар, считано от 01.01.2025 г., в размер на 212,21 лв./MWh.
                      Прогнозната пазарна цена за групите производители е определена, както следва:
                      1. Производители на електрическа енергия, произведена от слънчева енергия – 173,46 лв./MWh;
                      Аз имам подписан 25 годишен договор с фиксирана изкупна цена. Досега са минали само 17 години. Това за първите 30 киловата. За вторите 30 пак имам такъв договор с фиксирана изкупна цена, но вече по 29 стотинки.

Иначе КЕВР всяка година приема решение с нова изкупна цена, но тя важи само за новопостроените в нея година. Старите централи си остават с фиксирана цена на КЕВР към годината на пускането им в експлоатация.

Разликата между двете цени я покрива цялото общество, и тя към днешна дата е някъде около 1 стотинка, с която стотинка обществото заплаща зелената енергия от ВЕИ.

Тъй като през повечето време КЕВР дава много ниски преференциални цени, недостатъчни новопостроените централи да си изплатят инвестициите, и напоследък вече е модерно доброволно да се откажеш от преференциалната цена и да минеш на свободния пазар. А когато изтече договора на старите централи, те също ще преминат на свободния пазар.

Коментар

В синьо: консумирана енергия от мрежата, в синьо: инжектирана енергия в мрежата

Чудна работа, вие имате по два електромера, глупавите французи имат само един LINKY,
                        който мери консумираната от и инжектираната в ел.мрежа енергия за всеки 30 мин.
                        и предава данните ежедневно към управляващите ел.мрежа

На хистограмата са показани данните на моя електромер за месец Март.
                        Инжектираната от мен енергия отива в моята виртуална батерия
                        и ми се връща обратно, 1 кWh инжектиран покрива 1 кWh консумиран

когато:
                        С Решение Ц-1 от 01.01.2025 г. КЕВР определи прогнозната пазарна цена за базов товар, считано от 01.01.2025 г., в размер на 212,21 лв./MWh.
                        1. Производители на електрическа енергия, произведена от слънчева енергия – 173,46 лв./MWh;
                        Запомни ми се е един чл.29 от 3-ти раздел на Закона за енергетиката, съгласно който (към 2005-та, след това може нещо и да са променяли) ВСЕКИ клиент на ЕРП, трябваше да има 4 (ЧЕТИРИ)-квадратен електтомер, който да му отчита потребена/експортирана, активна/реактивна енергия. ТОВА би трябвало да е достатъчно но...някой нещо или е променял, или не е досвършил и нямам данни това изискване да.е станало факт (да е изпълнено). При Матеев, допускам, понеже (ти сам видя, колко фирми има), сигурно затова са няколко електромераама п6к данните му са възможно най-пълни и проверими. Странно ми се вижда при теб че, от една страна, "инжектираш" в СВОЯ "виртуална батерия". И аз се чудя, защо тогава, се отчита това. Работата е там че, ТАКА, ти захранваш локални потребители (+ отчиташ вмпосока КЪМ мрежата загубите си) и после, ти "уравняват" сметката. А едночкият 4-квадрантен електромер, реално, сам ти установява разликата. Всъщност, разбирам, какво става но, ми се вижда малко усложнено, отвъд необходимото.

Коментар

Старчето мислеше, че българските "експерти" милионери живеят в дворци,
                          а те живеели в бараки

Хайде сега прати снимката на твоята ........
                          Last edited by RUBLA; Вчера, 19:47. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• В синьо: консумирана енергия от мрежата, в синьо: инжектирана енергия в мрежата

Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            В България ми изкупуват 100% от тока по 45 стотинки през единия електромер, и после веднага през другия електромер си го купувам обратно по 20 стотинки. Имате ли го това във Франция?
                            Чудна работа, вие имате по два електромера, глупавите французи имат само един LINKY,
                            който мери консумираната от и инжектираната в ел.мрежа енергия за всеки 30 мин.
                            и предава данните ежедневно към управляващите ел.мрежа

На хистограмата са показани данните на моя електромер за месец Март.
                            Инжектираната от мен енергия отива в моята виртуална батерия
                            и ми се връща обратно, 1 кWh инжектиран покрива 1 кWh консумиран

когато:

Коментар

• bota156, и малките не издържат кой знае колко дълго време, от употребяваните стари които свалят повечето са с повреди, а и ефективността им много ниска. Но дори да пренебрегнем ниската ефективност пак не са вечни. Тези големите действително има и с много лошо качество, просто съм се заглеждал и има с вдлъбнали се стъкла..какви са тези закалени стъкла не знам.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Оцветеното в червеното си го представих - продължавам да се смея...
                                [ATTACH=CONFIG]n4260522[/ATTACH]

ПП С почит към великия Луи дьо Финес,"който ми се притече на помощ"...
                                За едно е прав матейко - малките панели са по подходящи. Хем по здрави, хем по удобни за слагане - лекички, хем и по голяма площ може да покриеш от покрива. Големите са за нивата или ограда (вертикални)
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

X