If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
тоя gild ви взе акъла, още дори нямат дивидент, p/b 10, има време да расте но верно там за p/e 10 ще се избият тука си има и по-ниско ама ко от това като не дават дивидент и източват
Просто вече е огромна компания с 140 милиарда капитализация. Не е лесно да растеш с 10% на ден, когато това се равнява на 14 милиарда и това за сектор като биотехнологии, където много консервативни инвеститори не пипат.
Ето вчера мисля че беше PBYI скочи с 250% за един ден, ама пак пазарната и капитализация едвам достигна 7 милиарда.
EPS 2.36 x 4=9.44$
90.92 / 9.44 = 9.63 forward PE
И то при 0 растеж дето дори и мечките не го вярват.
Вчера при подобен краш на аналитиците Биогена скочи 11%.
След това тримесечие вече се търгува на трейлинг РЕ-то на смешната фарма на чичката
Е те на това му викат янкитата RIGGED market.
Пазара не предоставя много често златни възможности. Сигурен съм че тази е такава и не си заслужава да се изпуска.
От 30% ми стана 35.5% от портфейла. Готов съм и 45-50 да ги направя - само да ми падне възможност в интервала 85-87$....ма надали..
Като свърши байбак-а ако и дивидентче/сплитче пуснат - няма се спре на 150, ще мине 200$ до края на 2015..
През утрешната сесия ще засиля позиции в CRTO. Отвори се чудесна възможност днес след значителен спад. Сега са евтини, а на 5-ти Август илиза доклада за 2-рото тримесечие, който според мен ще е доволно позитивен
CRTO e френска компания повлияна от негативния регионален тренд, директен конкурент на гугъл в онлайн рекламата. Те са разработили система за анализ на поведението на абсолютно всички потребители имали вземане даване с тяхна онлайн реклама. Това им позволява да създаваt рекламни кампании за своите клиенти с от 60 до 80% по добра ефективност от гугъл адс.
Всяка идея за обещаваща технологична компания извън US юрисдикция е политически добре обоснована. Аз самия съм си разпънал на екран отчетите на Ериксон, Алкател и Вимпел, но все още обмислям входа.
Благодаря ти.
На тия цени - хич. На 56-58$ - много.
Някъде там го продадох преди доста време...
Хубава компания, с малка френска и голяма международна експозиция и главно в африка където са си с традиции отдавна. А там се очертава след време да е най големия растежен бум - ми нормално е, от ниско ниво се расте най много ( само за БГ не важи )
Друго хубаво в сравнение с останалите ойл мейджърс - диверсифицират се и към ВЕИ, главно PV solar.
Кат за французи - много добра даже артия
Бе френско ли е, не е либоф - не ми го фали
Оттам само това имам в уочлиста си, а и го следя без особен ентусиазъм, мисля още едно 15-20% фира може да даде преди да се задъни като хората.
Да си призная, коментарите ми са за европейските борси, въпреки името на темата
Лудницата е пълна и ако в тази сесия скокнем още малко, това може да са най-апетитните позиици за годината за цялото мечо човечество пак говора за европейските само
Докато не ви избушат мечките стръвници кат гергъовденски ягънца - бял ден и големи профити не чакайте.
То не че и аз не съм 5% късак на SDS, ма залагам главно на ъп варианта, засега.....
Мисля поне едно 8-10% още ще видим до годинка време на спайчо до около 2150-2200 преди да почне някакъв по сериозен слалом...особено около лихвите.
Лудницата е пълна и ако в тази сесия скокнем още малко, това може да са най-апетитните позиици за годината за цялото мечо човечество пак говора за европейските само
защо си им се наточил така - мислиш пак ще раздухат дълговата криза ли акциите си ги държат една група хора и сега са казали само купувате. После като решат ще кажат изсипвайте всичко и ние при 20% спад ще почнем да купуваме а то ще продължава надолу и така
През утрешната сесия ще засиля позиции в CRTO. Отвори се чудесна възможност днес след значителен спад. Сега са евтини, а на 5-ти Август илиза доклада за 2-рото тримесечие, който според мен ще е доволно позитивен
CRTO e френска компания повлияна от негативния регионален тренд, директен конкурент на гугъл в онлайн рекламата. Те са разработили система за анализ на поведението на абсолютно всички потребители имали вземане даване с тяхна онлайн реклама. Това им позволява да създаваt рекламни кампании за своите клиенти с от 60 до 80% по добра ефективност от гугъл адс.
Бе френско ли е, не е либоф - не ми го фали
Оттам само това имам в уочлиста си, а и го следя без особен ентусиазъм, мисля още едно 15-20% фира може да даде преди да се задъни като хората.
До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар