IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
    Long X, FCX, GILD, C
    all options: 1 cent move

Коментар

• Long X, FCX, GILD, C

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Да, така е - 20 базови точки.
        И идея си нямаш за силата ми....
        Със сигурност обаче не е в разбиране на паричната политика.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Абе не са 0.2 базови точки, а цели 20-25.
          Да, така е - 20 базови точки.
          И идея си нямаш за силата ми....
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Едно вдигане на лихвите с 0,2 базови точки нищо не променя... Печатарите на пари напълно се откъснаха от реалната икономика още през 2008 г. Системата се движи по инерция и скоро пътниците ще поставят ребром въпроса - има ли пилот в самолета?
            Абе не са 0.2 базови точки, а цели 20-25. Щото един базисен пункт е 1/100 от процента, но да не издребнявам. Не ти е силата тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              След "Китайският президент се отправи към Вашингтон за дългоочаквана среща с Обама" онзи ден, явно са се разбрали нещо Китай и САЩ и веднага след това Йелън заяви, че ще вдигат до края на годината. Склонен съм този път да повярвам. Решението вече е взето във Вашингтон, а не във ФЕД.
              Едно вдигане на лихвите с 0,2 базови точки нищо не променя... Печатарите на пари напълно се откъснаха от реалната икономика още през 2008 г. Системата се движи по инерция и скоро пътниците ще поставят ребром въпроса - има ли пилот в самолета?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Оставете автомивката, кажете кака ви Йелън какво направи? Би било добре да я дигнем лихвицата до края на годината, ама може и да не...
                След "Китайският президент се отправи към Вашингтон за дългоочаквана среща с Обама" онзи ден, явно са се разбрали нещо Китай и САЩ и веднага след това Йелън заяви, че ще вдигат до края на годината. Склонен съм този път да повярвам. Решението вече е взето във Вашингтон, а не във ФЕД.

Коментар

.... и почти се издрайфа....
                  тъй,дай да видим кой ще е новия на този пост?
                  Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Хахаха, загуби си реда бре!
                    .... и почти се издрайфа....

Коментар

• Оставете автомивката, кажете кака ви Йелън какво направи? Би било добре да я дигнем лихвицата до края на годината, ама може и да не...

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение

Хахаха, загуби си реда бре!

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=xJ2U...utu.be&t=1m25s

Коментар

• Получила е удар в края на изказването си. Сега е в болница.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Моя съвет е направи качественна автомивка с някакво яко ноу хау . Поне в София на пръстите на едната ми ръка се броят качествените автомивки и нито една не се приближава много до това което съм си представял че може да направи човек.
                            Аз бих я направил с бранд "мокра фланелка"
                            - все още няма такава
                            - клиенти винаги ще има
                            - труженички ще се намерят
                            ....
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Защо?

Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
                              long Bayer s 300k ei twa
                              Защо?

Коментар

• Много тривиално

Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                                мисля затворен цикъл за ремонт прегледи на коли и камиони и магазин за части към сервиза добро обслужване денонощен сервиз и ка4ествено отремонтиране
                                Много тривиално.
                                Шофьора ми ме кара от няколко години да ( му ) направя сервиз ...иска и автомивка даже.

Моите доводи да му кажа да не се заимава с глупости са следните:

1. Дори в България ( въпреки че на много хора все още са им скъпи ) фирмените автомобилни сервизи имат потенциала да останат почти единствените такива особенно в големите градове където на практика са истинските клиенти.
                                2. Обурудването софтуера и обучението на персонала е сложна и много скъпа задача ако се налага да подържаш и ремонтираш различни марки автомобили и ще става все по сложна с оглед на увеличаване на сложността на автоможилите и електрониката по тях.
                                3. Авточастите ги има във всеки фирмен сервиз ( наистина може би на по висока цена към момента ) но с по сериозна гаранция че не са менте. С увеличаване на жизнения стандарт на хората все по рядко за в бъдеще цената ще има най същественното значение когато искаш да си оправиш колата. Ако не ги внасяш директно ( което за много марки автомобили е почти невъзможно ) или цената ти ще бъде подобна на официалните сервизи и няма да имаш предимство или маржа ти на печалба ще бъде минимален и няма да печелиш.
                                4. 300 К - няма да ти стигнат за ремонт на помещенията и основно обурудване без специализираното. Да не говорим за първоначалния нужен капитал за заплати, обучение на персонала и т.н.
                                5, С оглед раходите за персонал и спецификата на дейността - дененощния сервиз ще бъде повече реклама която ще генерира загуби от колкото реално извършвана печеливша дейност.
                                6. Качественото отремонтиране е следствие на качествен персонал и обурудване. Качествения персонал иска и качествени пари и качествено обучение.Ще ти бъде много трудна конкуренцията със официалните сервизи.

Бъдещето ще доведе до по голям процент застраховани автомобили с пълно автокаско както и по малко на брой много стари автомобили . При пълно автокаско ( където са сериозните пари във всеки сервиз ) ремонта се поема от застрахователя и повечето се оринтират към фирмените сервизи. С намаляването на старите автомобили раходите за ремомт извън застраховката намаляват.
                                Все пак е нужно да мислим когато стратираме бизнес какви са переспективите защото никой не иска да инвестира пари в бизнес с хоризонт 3-5 години надявам се.

И допускам че разбираш от този бизнес защото ако не разбираш.....става страшно.

Моя съвет е направи качественна автомивка с някакво яко ноу хау . Поне в София на пръстите на едната ми ръка се броят качествените автомивки и нито една не се приближава много до това което съм си представял че може да направи човек. А автомивката не е за подценяване и има переспектива ако създадеш една много добра да направиш верига. А и бизнеса не е чак толкова скъп като първоначална инвестиция и сравнително лесно се управлява особенно сравнен със сервиза.
                                Обаче само автомивка и кафе . Без ремонт на гуми и подобни щуротии. Специализацията в даден бизнес ( според мен ) е винаги по добре пред разводняването му с предлагането на много услуги които ще ту бъде трудно да подържаш на ниво особенно в началото.
                                Last edited by Iv_max; 25.09.2015, 04:49.

Коментар

Working...
                                X