IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой беше купувал Алибаба, от 300 на 143 долара за една година, огромен плонж във времена на растеж на пазара, от китайските работи трябва да се бяга, доверието не е като в Америка. Дори в Европа доверието не е на висота, политиканите много се месят.

Коментар

• Май не следиш темата, Терзиев и Пип си печелят съвсем регулярно от продажба на опции.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Бъркаш финансова и всякаква грамотност с образование или четене на сайтове. Парадокс е, но икономическото образование твърде често е причина за финансова неграмотност.
        под финансова грамотност имах предвид точно икономическо и финансово образование, което може да си получил в университет, на курс или с четене на книжки в къщи. Всичко това е много хубаво и полезно, но не върши работа в манипулиран маркет. Там се печели с късмет и интуиция и с нищо друго. Говоря за регулярни печалби от които да живееш, а не да купиш S&P индекса и след 10 години да кажеш, че си на плюс.

Коментар

• Бъркаш финансова и всякаква грамотност с образование или четене на сайтове. Парадокс е, но икономическото образование твърде често е причина за финансова неграмотност.

Коментар

• Продължавате ли да си мислите, че можете да печелите от финансова грамотност?

Коментар

• 28 септември 2021:

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              ПП Не съм си променил мнението за HCC. Според мене ти изтърва върха.
              Към 5 октомври +25,6%

Егати изтърването на върха, егати чудото. Предполагам, че момчето? всичко много точно беше предвидил и въглищата щяха да паднат до нула... обаче в Бразилия се случи градушка и му обърка и тази прогноза.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Kъсмет съм извадил че продадох на 10,07. Толкова съм разглезен напоследък от ръстовете на инвестициите ми че в момента видя ли сносна печалба в съчетание със сгoдна графика продавам че искам да поддържам 15 и 20% кеш за всеки случай ако се достигнат неочаквани стойности. Сега ще сложа ордер на 8,7 и съм почти сигурен че няма да ме огрее. Мисля обаче че е назрял момента за 5-6% суркане надолу на суровините та няма да бързам. Петрола брент е нарисуван да стигне 92 долара но очаквам да раздрусат клона първо защото ми изглежда прекалено елементарно и праволинейно
                Съгласен съм, че трябва малко почивка. Според мен обаче ще е съвсем мимолетно връщане и няма да опитвам да го уцеля. Не ги разбирам достатъчно графиките. Едни путове в KOLD съм сложил и това ще е. Последните ET точно на 8,69 ги хванах на 20.09.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Индексите се канят да тестват ма 200, натам май вървят нещата...
                  Засега се отказаха, дори си върнаха ма 100 нивата, без дауто, ма е близо..

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Новините за et свалиха цената под 10. Под 9,50 е за пълнене на самосвала. При все че аз не споделям вижданията на Tkilata
                    Kъсмет съм извадил че продадох на 10,07. Толкова съм разглезен напоследък от ръстовете на инвестициите ми че в момента видя ли сносна печалба в съчетание със сгoдна графика продавам че искам да поддържам 15 и 20% кеш за всеки случай ако се достигнат неочаквани стойности. Сега ще сложа ордер на 8,7 и съм почти сигурен че няма да ме огрее. Мисля обаче че е назрял момента за 5-6% суркане надолу на суровините та няма да бързам. Петрола брент е нарисуван да стигне 92 долара но очаквам да раздрусат клона първо защото ми изглежда прекалено елементарно и праволинейно
                    Last edited by desperado; 05.10.2021, 20:57.

Коментар

• Новините за et свалиха цената под 10. Под 9,50 е за пълнене на самосвала. При все че аз не споделям вижданията на Tkilata

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                        5,7314... sell NGаS ... без никакви анализи и просто от скука окъсявам N gas .. дори ми се чини ,че и съм срещу тренда ...нека видим колко ще мога да издържа срещу седмичен trend ... обема е малък и не е препоръка за други четящи форума ,да вLiзат в каквато и да е позиция в N GAS
                        Наигра ли се?

Коментар

• Click image for larger version

Name:	NGASM1.png
Views:	1
Size:	17.6 КБ
ID:	3812192

​​​​​​дълга позиция в NGАS ПО ТРЕНДА и с доста по голям обем от предходния забележете това е
                          флагче което се" топка " на предходния връх ..... след затварянето на позицията и с няколко скалперски дълги позиции от Dow днес аз покривам загубата от вчерашната къса позиция от NGас 5.7314 и дори съм на лека печалба ...сега най удачно е да закрия губещата NGаS от 5.7314 и да си свиркам ...но аз я оставям и всяко евентуално връщане ще е печалба ...както и покачванетро пък ще носи загтуба

https://ibb.co/znpLgmS
                          Last edited by trade; 05.10.2021, 17:36.
                          Pip master

Коментар

• SHIP отново е на мода. Tърся 50% нагоре до месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

При мен се случи черен лебед още на 18-ти септември.
                              Двама мои близки приятели пожелаха да влязат на борсите по едно и също време. И понеже имам само един телефон, а те не се познават и са на различни места, на единия му говорех през слушалката, а на другия през масата. И двамата знаят, че мога да говоря по-темата от около 10-12 години, но винаги са смятали това хоби за несериозно, дори за хазарт. И да поискат да влязат по едно и също време...как пък не.

Вероятността всеки от тях да ми говори на тази тема беше 1 към 4000, а двамата едновременно - 1 към 16 000 000.
                              И са последните, които се интересуват. След тях други няма според мен.
                              ми то си е хазарт

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Текилата, ти да не би да мислиш, че преходът към алтернативните / зелените технологии се отменя или дори, че ще се отложи. Като гледам няма такова нещо. А и тези високи цени на петрола и на газа са нож с две остриета за производителите на въглероди. От една страна е добре краткосрочно, от друга това само насърчава прехода към зелено, защото зелените така стават сравнително по-евтини.

Отделно, че при петрола самият ОПЕК не смята, че прекаленото дигане е добре за тях самите понеже може да доведе до рецесия и спад на търсенето. Т.е. пак нож с две остриета.

Отбелязвам известен прогрес. Не си го копирал директно като double edged. Първото семиотично ниво, прехвърлянето към по-разбираема за теб знакова и езикова система е постигнато. Сега трябва да работиш върху семантиката. На първо време преразказ с елементи на разсъждение ще е добре. Да не е много step learning curve.

В случая нямаш идея какви са последиците от описания от теб "преход". Нямаш, защото живееш в интернет и то в част от него, която е интелектуална пустиня.

Коментар

Working...
                                X