IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• американциииииииииииии копуваме ли диповете разрах че в америка много хора останали без ............ при хващането на падащия ношшшшшшш . от вчера до днесмухахааааааааааа

Коментар

• Явно за сега надделява сценарият за Japanification на Европа. Еврото се превръща в фъндинг валута. Големият въпрос е накъде ще отидат парите?
      Има и друг сценарий, при който се ускорява подемът на евро борсите, и доларови инвеститори идват и реинвестират еврата. Тогава еврото може да се вдигне парадоксално. Моето виждане е, че ще има още покачване, и е добре човек да се оглежда къде може да купи евтинко.

Нямам препоръка.
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Зеления направо го размаза еврото, горкото....

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
          а не никво фибо имам атомка там
          да изгърми тогава тази атомка там

Коментар

• а не никво фибо имам атомка там

Коментар

до 17620 няма да мирясат . мама ми е казвала падащ нож не баряй . аз все да ги хвана - и сега деца кажете де са ми ръцете
              гледам те братле ти използваш 261 корекция ------аз ползвам 61.8 корекция.да за мен дъното поне за мен ще затворя около 18 750 и ще оставя 9-11 часа без отворена сделка след това да видим кое накъде

Коментар

• до 17620 няма да мирясат . мама ми е казвала падащ нож не баряй . аз все да ги хвана - и сега деца кажете де са ми ръцете

Коментар

ай тъй пантеро сеч сеч . бой по каската . ама още няма сополи това не ми харесва . требе си едно пиронче
                  е къде си приятелю.да пиронче ще има и дънцето близкото е на има няма 100 пипса още.да се надяваме да прекратя късата в началото на американската сесия ......

Коментар

• ай тъй пантеро сеч сеч . бой по каската . ама още няма сополи това не ми харесва . требе си едно пиронче

Коментар

• вчера дау +148 пипа.днес засега дау +105 пипа а има още

Коментар

• Първоначално изпратено от jays Разгледай мнение
                        ...Dow е първата ми лубов,да си говорим за него за мен сте е удоволствие

...въпреки че sega играя S&P500.....застото ааааа waw дълга тема но компаниите в Dow са теjички техниката малко както и да е...

...според мен U фигурата е inplay S&P500 затвори над 2077.50

...иначе казано Дами и Господа добре дошли на совалката S&P500,която пътува към нов връх,но не забравяите да си проверите парашута<2077-2067> в случаи на аварии

....поjелаваме ви прятно пътуване до марс<2200>
                        ....from NYSE with love

...хихихи cheers
                        брат е с този пост за по малко от 24 часа показа че не ставаш

Коментар

....+19pips,+33pointsS&P500,no losers so far only 85% trades
                          ....cheers
                          брат ти си най големия....or my brother you are the biggest.......как го приемаш по добре

Коментар

...buyUSD/JPY 121.16...stop 121.03....take profit 121.35......85%
                            ....+19pips,+33pointsS&P500,no losers so far only 85% trades
                            ....cheers

Коментар

• ...buyUSD/JPY 121.16...stop 121.03....take profit 121.35......85%

Коментар

• Не

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                За мен тази стратегия е погрешна защото:
                                - усреднявайки цената уж в своя полза (откъде си сигурен ?) увеличаваш непропорционално позицията в портфейла си. И така пренебрегваш другите позиции, които също си купил с не по-малка увереност ....
                                Не отричам, че съм го правил и то с успешен край ....
                                Предпочитам да отварям нова позиция, вместо да подсилвам съществуващите...
                                Как беше приказката : винаги ще има следващ трамвай, както и следващи възможности за вход.
                                Не е така при мен
                                Обикновенно в моя "дългсорчен" портфейл с изключение на няколко компании при бичи очаквания имам позции в 20- 35 компании с дял от 0.2 до към 1-2 %. Има изключения например в Епъл понякога имам над 20 %. Всичко друго е кеш.
                                При бичи пазар и липса на сериозни притеснения за краткосрочно бъдеще - достигам до 5 % кеш. При неясноти и някакви притеснения - 20 %.
                                Това е без никакъв левъридж. Но. Аз имам възможност да използвам този левъридж при екстремни ситуации .т.е реално аз имам в най лошия случай 5 % кеш истински + 80 % от парите ми като възможен левъридж . т.е на практика аз мога да купя още толкова колкото имам ако се наложи и то при лихва 0.39 - 0.69 % на година в сегашния момент.
                                Ако стане нещо супер екстремно аз мога да взема и малко по голям левъридж до към 1:2.

Аз имам топ компании които искам да притежавам в различни сектори и избоира ми при влизане в позиция е само от тях .Те са попаднали там след бая четене и мисли. В зависимост от цената на която съм влязъл в позиция при мечи очаквания на пазара се освобождавам от част от позициите си в тези компании и почти никога напълно.
                                Освен ако цената на някоя от тях е достигнала пределеа на това която мисля че заслужава или като процент достигната печалба която смятам за приемлив за мен. В тези случаи - продавам всичко.
                                Когато настъпи корекция - започвам по малко да си въстановявам позициите които съм успял да продам преди. Такива които са на загуба си стоят до като си мисля че компанията си е ок.
                                При мечи пазар обикновенно имам около 50-70 % кеш. Днес преди Епъл имах повече.
                                Та на въпроса....ако пазара почне да пада много, обикновенно мога да остана с около 10 до 30 % от компаниите ми на загуба. Това е приемлевия риск за мен. Обикновенно имам - да кажем в момента 5 компании на загуба от които 3 са по сериозни другите нямат проблеми. Тези 3 са от миналата година...това са малко мои грешки от които съм си извадил поука с оглед че подцених политичексата ситуация така да се каже. Компаниите обаче са си ок....проблема е че е възможно да изчакам още 6 месеца до година за да се нормализира ситуацията - ако се нормализира. Едната от тях е YNDX - разбираш ме...смятам че компанияте е повече от чудесна но докато нещата с рублата и русия са такива...и тя ще е такава. Та при мечи пазар аз нямам проблем да увелича позицията си в компания която притежавам и е на загуба до към 5 % от портфейла ми. Това е доспустимо за почти есички които са на загуба. защото както казах те са не повече от 10 до 30 % от висчки в най лошия случай. Ако си спомняш - казах че обикновенно компаниите ми са с дял - 0.2 до 1-2 % от портфейла ми. При спад от 20 % и повече всяко добавяне към компанията може да ми я свали повече от значително...т.е аз мога да купя 2 пъти повече от това което имам без да подложа портфейла ми на риск. И това за почти всички на загуба но само ако смятам че компаниите нямат проблем или не смятам че проблема ще се задълбочи.
                                И сега ко ме попиташ....защо не си купя тези които съм затворил или нови....ще ти кажа...ето тук идва помоща на левъриджа. Те ако се случи сериозна корекция -- аз ще се окажа със да кажем 1.8 левъридж но с компании купени на близка до дъното цена и то чудесни. Потенциала за още по голям спад вече ми е ограничен значително и не може да бъде повод за притеснение. Все пак не очакваме сценарии компаниите ми да фалират.
                                Всичко това което казвам - зависи много от ситуацията, преценката ми колко ще е голяма корекцията и т.н. Разбира се че правя много грешки...и всичко не върви като по вода както го разказвам...и има много решения които взимам спонтанно когато преценя и те не винаги се оказват верни....но принципа е този...и се стстарая да се придържам към него колкто е възможно по дисциплинирано.

Това не важи за "краткосрочния" ми портфейл в който правя много по различни неща....

Коментар

Working...
                                X